מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפסקת אוטרוגסטוןיעלי04/11/2015
אני לקראת שבוע 12. נוטלת תמיכת אוטרוגסטון 200 פעמיים ביום . נאמר לי להפסיק שמגיעה לשבוע 12 .האם ניתן להפסיק בבת אחת או בהדרגה? אם בהדרגה אז כיצד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפסקת אוטרוגסטון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2015בשלב זה את יכולה להפסיק לאלתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת - בדיקת זרעאבי04/11/2015
שלום,
אני רווק, בן 31. לאחר בדיקת אולטרא סאונד בה התגלה וריקוצלה דרגה אחד באשך שמאל, הופנתי לראשונה לבדיקת זרע. אציין שלאחר 4 ימים ללא יחסים, בלילה לפני הבדיקה, היה לי קרי לילה. נאמר לי שאין בעיה לבצע את הבדיקה למחרת בבוקר והייתי לחוץ בביצועה.
אני מודאג מתנועה ואחוז זרעים לא תקינים. אשמח למתן חוו"ד לתוצאות הבדיקה:
כללי: צמיגות: צמיג מאוד, PH: 8.5, אגלוטינציה: תקין
נפח: 2ml
ריכוז: 6^10* 100
תנועה: 40%, דרגת תנועה: 2+
סה"כ תאי זרע: 6^10* 200
תאים עגולים (%): +
מורפולוגיה במכשיר CASA: % זרעים- תקינים: 7%, לא תקינים: 93%. הקפאה: לא.
הרבה תודה,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוות דעת - בדיקת זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2015הביקה בגבולות התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפלה טבעית - זקוקה לעצהרינת04/11/2015
אני בת 36, הריון שלישי. אתמול בצהריים נצפה שק הריון ריק המתאים למס' ימי איחור במחזור ואני אמורה להיות בשבוע 6. הרופא ביקש להגיע לאוטרסאונד נוסף עוד שבוע, אך מאתמול בערב החל דימום שמתחזק לאט לאט. כעת דימום כמו מחזור מתון. לא יודעת מה לעשות - הרופא אמר שאם ההריון לא תקין, ייתכן שתהיה הפלה טבעית ואם לא, ישלח למיון והוא ממליץ על כדורים ולא גרידה לאור גיל ההריון הצעיר. איך אני יודעת אם החלה הפלה טבעית? באם במקרה כזה לא צריך כדורים? האם מקבלים ימי מחלה בגין מצב בריאותי כזה? אני לא ממש מצליחה לתפקד בעבודה ויש לי הרבה מטלות וכמובן שאף אחד לא יודע מה המצב. אודה לכל עצה או רעיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם הפלה טבעית - זקוקה לעצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2015בראש ובראשונה עלייך להיבדק בשנית,יתכן ותהיה הפלה שלימה ללא צורך בהתערבות,בשלב זה לא נדרשת כל חופשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התייעצות
רווית05/11/2015תודה על התשובה. הייתי היום במיון, שם נאמר לי ששק ההריון עדיין ברחם ולא ניתן לדעת אם זה הריון מאוד צעיר או תחילת הפלה. מדובר בשק ללא עובר או חלמון בפנים. בינתיים יש לי דימום כמו מחזור חזק כולל קרישי דם. נאמר לי במיון להמתין עד לבדיקת הרופא בשבוע הבא או לחזור אליהם אם הדימום מחמיר או אני מרגישה לא טוב.אבקש לדעת כיצד עליי לאמוד את הדימום כדי לדעת אם יש החמרה הדורשת פנייה למיון. בנוסף, אם מדובר בהפלה טבעית, כמה ימי דימום נחשבים לתקופה נורמלית ותקינה? המחזור הרגיל שלי נמשך 5 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך התייעצות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2015מדובר בהליך לקראת הפלה ״טבעית״,הדמם עלול להמשך עוד מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת סבב חדש של IVFvika04/11/2015
אני עומדת להתחיל סבב חדש של פרוטוקול ארוך.
מעולם לא התאמנתי או עסקתי בפעילות גופנית סדירה.
שוקלת להרשם לחוג זומבה (שזה אימון גופני משלב ריקודים)
האם כדאי להתחיל עכשיו שאני לקראת הטיפול?
האם זה יכול לשבש את הטיפול? מאחר והגוף שלי לא רגיל לפעילות גופנית ואולי זה מאמץ?
לפני כשנה הרופא המטפל שלי המליץ לא שלא להתחיל בפעילות גופנית לקראת הטיפולים במידה ואני לא רגילה לעשות זאת בשגרה.
אשמח לדעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לקראת סבב חדש של IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2015יכולה להתחיל תמיד מועיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ההורמונים לפני החזרהdandan03/11/2015
שלום. אני אמורה לעבור השבוע החזרת מוקפאים במחזור טבעי. העוברים הקפאו 48 שעות אחרי השאיבה(לפני 7 שנים). איזה ערכים של הורמונים אמורים להתקבל לפני ההחזרה?
ערכי הורמונים מהיום:
E2- 162.9
PROGESTERONE- 1.17
LH- 56.7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי ההורמונים לפני החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/11/2015לאור הנתונים הביוץ אמור להתרחש למחרת הבדיקה ב4/11,החזרה ב6/11
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נקבעה החזרה לשבת ה-07.11. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2015יתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחט שונהנטע03/11/2015
הי, שאלה קצת טיפשית אבל בכל אופן,, אני מזריקה פעם ראשונה פירוגון נגמרו לי המחטים , לקחתי חדשים מהמרפאה אבל שמתי לב רק היום שהם יותר גדולים קצת וגם בזמן הזריקה ירד לי דם וממש כאב לי,, זה משנה באיזה מחט אני מזריקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחט שונה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/11/2015לא משנה -העיקר שאת מזריקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותיעל03/11/2015
שלום,
אני בת 34 לא נשואה ורוצה ללדת ילד אחד לפחות גם אם לא אתחתן.(אולי הורות משותפת).
רציתי בבקשה לברר: יש לי שחלות פוליציסטיות, תנגודת לאינסולין ומחזורים פחות או יותר סדירים. לראשונה קיבלתי מחזור בגיל 11(אם זה משנה).
האם ניתן לברר האם בגיל שלי לפי המצב הנוכחי שלי אני צריכה כבר ממש למהר ולנסות להכנס להריון או שיש לי עוד זמן? אם כן, כיצד?
ובכלל, האם לפי הנתונים של שחלות פוליציסטיות והגיל שלי כדאי למהר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/11/2015עלייך לבצע בדיקות המצביעות על מצב הרזרבה השחלתית שלך-FSH,AMH ,ובהתאם לכך אפשר יהי להעריך את מצבך,ולהמליץ לך כיצד לפעול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון עד מתי?הילי03/11/2015
מקבלת קרינון פעמיים ביום. עד איזה שבוע יש להמשיך אותו?
אציין כי נכנסתי להריון אחרי שימוש בדקפפטיל 0.1.
האם מפסיקים בהדרגה או בבת אחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינון עד מתי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/11/2015אם הרית במחזור טרי הטיפול הינו עד שבוע 8-9 אפשר לעבור שבוע לפני הפסקת הטיפל לפעם ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז משבוע 10+0 אין צורך יותר בכלל
הילי04/11/2015ובכל שבוע 9 להשתמש ב-1?
אז משבוע 10+0 אין צורך יותר בכלל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2015אכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפלהשוש03/11/2015
ד"ר שלום רב,
אני שבועיים וחצי אחרי הפלה( והתאפסות הבטא)
אודה לך מאוד, אם תוכל לומר לי, אם המחזור מתקרב, או ביוץ, על פי תוצאות הבדיקה:
אסטרדיול 485
LH 29.80
פרוגסטרון 4.0
אני מאוד מחכה ולא יודעת עד מתי.בדרך כלל סדיר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי הפלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/11/2015את כנראה צפויה לבייץ בטווח קצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרה....ליאת03/11/2015
אני אחרי החזרת עוברים...האם ניתו לבצע טיפול פנים אצל קוסמטיקאית?
אחרי החזרה.... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/11/2015אין מניעה בתנאי שזה לא פילינג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לפני IVFלוקה03/11/2015
הי, הבנתי שמעל גיל 39 מאשרים IVF ללא צילום רחם. אני בקופת חולים מכבי, הרופא שלי על פי תוכנית הטיפול הציע להתקדם לכיוון הזה עם יום הולדתי (בסוף החודש). רציתי לדעת האם ייש פרוצדורה כדי לקבל את האישור דרך קופת חולים מכבי או שברגע שהוא נותן לי הפניה ורואים שאני בת 39 זה מאושר?
בנוסף, אני לא יודעת איך זה עובד עם IVF. אני יכולה לבחור איזה בית חולים ואיזה רופא שאני רוצה?
אשמח לעזרה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות לפני IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/11/2015צילום הרחם חיוני בכל מקרה,ללא קשר לגילך,ובכל מקרה ישנם תנאי סף לאישור הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - היסטורוסקופיהאני03/11/2015
הי,
בבדיקות או"ס אחרונות נמצאה מיומה קטנה בדופן הרחם הקדמית 6*9 מ"מ.
הרופא המליץ על היסטורוסקופיה.
אשמח לדעת מהי הבדיקה, האם היא חלילה עלולה לפגוע ברחם/ ברירית?
האם המיומה פוגעת בסיכויי הכניסה להריון, ומה הטיפול?
תודה לכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - היסטורוסקופיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/11/2015המיומה שלך קטנה ,ורק אם היא מיומה הבולטת לחלל הרחם(מיומה סובמוקוזית)היא עלולה להשפיע לראעה על הליך ההשתרשות.
הבדיקה כרוכה בהחדרת צינורית אופטית לרחם החושפת את מבנה הרחם שלך ונוכחות פתולוגיה רחמית או ברירית הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר מטוטרקסטויקי03/11/2015
שלום רב,
קיבלתי זריקת מטוטרקסט ב6.8 בעקבות הריון חוץ רחמי.
ב6.11 זה יהיה בדיוק 3 חודשים לאחר הזריקה (93 ימים), שאמרו לי לשמור ולא להיכנס להריון.
היום ב3.11 ומחר יש לי את הביוץ החודשי, האם מותר לי לנסות להיכנס להריון? למרות שעוד לא עברו בדיוק 3 חודשים ( הפרש של שלושה ימים)?
אשמח לתשובה, בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון לאחר מטוטרקסט - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/11/2015סטיית תקן קטנה כזו מטווח הבטחון אינה משמעותית,ולכן להערכתי יש לך אור ירוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזה החיה הזו שחלות פוליציסטיות?אנונימית03/11/2015
אשמח לתשובה בנושא הנ"ל מאחר ואובחנתי כפוליציסטית..מהו הטיפול הטוב והיעיל ביותר?
מה האחוזים לכניסה להריון באופן טיבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מזה החיה הזו שחלות פוליציסטיות? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/11/2015כאשר בבדיקת אולטראסאונד של האגן מזהים מראה טיפוסי של השחלות המתאפיינות בזקיקים קטנים רבים המפוזרים בהיקף השחלה ונותנים מראה לה טיפוסי של "מחרוזת פנינים",ההגדרה מחייבת נוכחותן שלפחות לפחות 12 זקיקים קטנים בקוטר שאינו עולה על 9 מ"מ ,או לחילופין נפח השחלה הינו מעל 10 מ"ל.מצב זה מביא להיווצרות תסמונת הקרויה תסמונת השחלתות הפוליציסטיות המוכרת באנגלית כ- Polycystic ovary syndrome (PCOS), ומאופיינת בהפרעות בביוץ, עודף בהורמונים זכריים (אנדרוגנים) שמוביל להופעת תסמינים כמו שיעור יתר ואקנה. תסמונת זו מהווה את אחד הגורמים השכיחים ביותר לאי-פריון בקרב נשים בגיל הפריון.
באופן כללי הטיפול הינו באמצעות גלולה למניעת היריון אם לא מעוניינים בהיריון.
במידה וחפצים בהיריון הטיפול הינו באמצעות תכשירים לגרימת ביוץ כמו איקכלומין ,וגונדוטרופינים לפי הצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים לפני הזרעהנטע03/11/2015
הי לאחר מעקב זקיקים נאמר לי להגיע ביום שישי להזרעה עקב בעית זרע, אני מזריקה פוריגון כבר שבוע וביום רביעי בערב אזריק אוביטרל האם רצוי או לא רצוי לקיים יחסי מין לפני מועד ההזרעה?
קיום יחסים לפני הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/11/2015בד"כ ההמלצה להתנזר החל משלושה ימים לפני ההזרעה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)