מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לאחר הזרעהחנה01/11/2015
שלום,ברצוני לשאול ביום חמישי עברתי הזרעה בפעם ה1 ומאתמול יש לי כאבים בבטן התחתונה ממה זה יכול להיות ? האם יש קשר להזרעה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/11/2015יתכן בהחלט כאבים על רקע ההזרעה,יש לראות שאין עליית חום,בכל מקרה גם להליך הטיפולי המקדים להזרעה יכולות להיות השלכות על הכאבים ,מעצם התגובה השחלתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלתי מוסבריםגניפר01/11/2015
בס"ד
שלום רב!
אני ממש צעד לפני ivf ואנחנו מהבלתי מוסברים .זה ברור לי שיש בעייה שמונעת כניסה להריון שפשוט לא מצאו.
איזה בדיקות חוץ מהבדיקות השיגרתיות ניתן לעשות כדי אולי כן לעלות על הבעייה?
גם בדיקות שהקופות לא מממנות ..כל דבר!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
שיר02/11/2015היסטרוסקופיה ובדיקת זרע זה מה שאני עשיתי ועלינו על הץבעיות וכאגע אנחנו בטיפולים שיהיה בהצלחה ואני מקווה שהכל בסדר אצלכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העצות!
גניפר02/11/2015היסטרוסקופיה עוד לא עשיתי באמת..
אני קצת מפחדת לעשות כי כבר עשיתי גם צילום רחם וגם הידרוסונוגרפיה מפחדת שזה יכול להזיק לעשות הרבה בדיקות פולשניות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על העצות! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/11/2015עדיף לבצע היסטרוסקופיה על פני הידרוסונוגרפיה שהרזולוציה שלה נופלת מזו של היסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גניפר02/11/2015ואם כבר ביצעתי גם צילום רחם וגם הידרוסונוגרפיה השנה, אתה מציע בכל זאת לעשות היסטרוסקופיה?
יש לך עצות לעוד בדיקות שניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בלתי מוסברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/11/2015בשלב זה ניתן להסתפק בבדיקות שביצעת,לאחר ביצוע ההפריה יחשפו נושאים נוספים הקשורים בפריון כמו איכות הביציות ,איכות ההפריה,שיעור ההפריה,איכות העוברים שיכולים להצביע על רקע נוסף לבעיית הפוריות.
כמובן שהנחה זו מבוססת על הערכה שבעיות כמו איכות הזרע כולל בדיקת הלוספרם לבדיקת שברים ב-DNA של הזרע,בדיקת היסטרוסקופיה,קרישיות יתר,איכות הפזה הלוטאלית נבדקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה
גניפר02/11/2015אכן רוב הדברים שציינת נבדקו וחלקם בתהליך
אך לא הבנתי מה אומר "איכות הפזה הלוטאלית"
מה זה? איך בודקים את זה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
גניפר02/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/11/2015רמות הפרוגסטרון ,ומשך הפזה לאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונלfלירון01/11/2015
השאלה מופנית לפרופ'אשכנזי
בחודשיים האחרונה טופלתי באיקקלומין ובאוביטרול והזרעה משזה לא הצליח שינתה לי הרופאה את הטיפול לגונאלf אוביטרל והזרעות. גם זה לא צלח.
אני בת 32 ולא מעוניינת לבזבז זמן.
האם הפריה חוץ גופית יהיה טיפול נכון במצבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גונלf
לירון01/11/2015יש לציין שעשינו את כל הבדיקות הנחוצות, צילום רחם, הדיקת זרע, פרופיל הורמונלי והכל יצא תקין למעט ציסטה אנדומטריונית 2 מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גונלf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/11/2015אם ביצעת כשלושה מחזורי טיפול משולבים בהשראת ביוץ עם גונל והזרעות יש מקום בהחלט לעבור לטיפול בהפריה חוץ גופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HEMOGLOBIN EPיעלי01/11/2015
שלום רב,
נתבקשתי לבצע בדיקת תלסמיה.
קיבלתי הפנייה לביצוע בדיקת דם HEMOGLOBIN EP
האם מדובר באותה בדיקה? האם ההפניה מספקת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
HEMOGLOBIN EP - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/11/2015בדיקה זו מבוצעת לאיתור טלסמיה וכוללת :
HbA
HbA2
HbF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצול מנת זרעדנה01/11/2015
שלום רב,
האם מבחינה "מכנית" ניתן לפצל מנת זרע
מחו"ל בעצם קפואה שעברה השבחה בחול.
ז"א קניתי מנה iui.
האם ניתן לפצל מנת זרע כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיצול מנת זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/11/2015שמנה כזו יש כמות מדודה של תאי זרע המתאימה להזרעה,להן יש לשקול היטב אם הדבר יעיל וכדאי.
לעיתים בטיפולי הפריה ניתן פורר חלק מהדגימה הקפואה ולהשתמש בה,ולהאיר חלק לשימוש חוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקות - מה קורה?אני01/11/2015
הי,
ב28.10 , יום 10 לוסת, LH 9 E2 480 PRO 0.8. היה זקיק של 12 והרירית 6.5 ולא סדירה.
היום 1.11, יום 14 לוסת, לאחר 4 ימים של פיוריגון 50, הערכים:
E2 370 PRO 3.4 LH 49, הזקיק נותר 12 , ונוסף זקיק של 9. עוד כמה זקיקים של כ 10 בשתי השחלות. הרירית 9 תלת שכבתית וסדרה.
אציין כי הסיבה בגללה התחלתי להזריק פיוריגון בשלב מאוחר היא כיון שהרירית נשארה מעובה בתחילת המחזור, כיון שקיבלתי גסטון מדי יום לאחר החזרת מוקפא בחודש קודם.
מה קורה? למה ירד ה E2? האם בנתונים אלו יש טעם להחזיר מוקפא?
תודה רבה לכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי בדיקות - מה קורה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/11/2015מבחינת עובי הרירית והעובדה שטרם היתה עליה בערכי הפרוגסטרון,מאפשרת תכנון הולם של החזרת עוברים מוקפאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת עובר מוקפאקטי01/11/2015
פרופסור נכבד שלום !
האם אפשר לתרום עובר מוקפא שלא מבן זוג אלא מתורם אנונימי?
וכמה זמן אפשר להקפיא עובר ?
אשמח לתשובה
קטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרומת עובר מוקפא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/11/2015החוק אינו מאפשר זאת.לשמחתי עלה בידי להביא היריון מעוברים שהוקפאו לפני 14 שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשירה01/11/2015
כמה הרירית אמורה ליהיות לפני החזרת מוקפאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/11/2015לפחות 7 מ״מ,לפני התחלת הטיפול בתכשיר פרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
שירה01/11/2015לפני שמתחילים אסטרופם צריך להיות 7?? כמה זה סביר שזה ההחזרה עצמה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא הבנתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/11/2015לפני שמתחילים בנרות רצוי שרירית הרחם תהיה בגבולות ה-7 מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם הרירית יותר משבע זה משפיע
שירה02/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
שירה02/11/2015האם אם הרירית יותר משבע זה משפיע על ההשתרשות?? בין כמה הרירית אצורה להיות בהחזרה עצמה?? האם רירית בהחזרה עצמה בין 16 או 18 משפיע על ההשתרשות
ואם הרירית יותר משבע זה משפיע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/11/2015רירצ בטווח של 7-14 מ״מ בעחות מאפיינים תלת שכבתיים לפני תוספת פרוגסטרון נחשבת כתקינה וראויה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי פרוברהליאורה01/11/2015
שלום רב,
בשל בעית זרע אצל בעלי אנחנו עושים הזרעה לאחר ניתוח TASE בגלל שלי לצערי יש שחלות פוליציסטיות והמחזור לפעמים עושה בעיות נתנו לי פרוברה ואיקוקלמין
אמרו לי לקחת פרוברה מהיום ה 16 למחזור ואיקוקלמין מהיום ה 3
האם זה נכון?
כי אני רואה שכל אחד אומר משהו אחר
היו כאלה שאמרו חכי למחזור אם אחרי 30 יום לא יגיע קחי 10 כדורים חמישה ימים של פרוברה
ואני ממש מבולבלת כי פתאום היום יש לי כאבים של ביוץ שלא היו 3 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי פרוברה - תגובה
פרופ` דוד בידר01/11/2015כדורי פרוורה. הם למעשה פרוגסטרון .
כאשר לוקחים אותו , לפי ההוראות שקיבלת, צריך להגיע וסת אחרי מספר ימים בגמר הכדורים, ואז אפשר להתחיל איקכלומין כמו שנאמר לך.
אפשר להתחיל גם בוסת כמו שכתבו .
השיטות האלה בסדר ויש ללכת לפי הוראות רופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורי פרוברה-המשך
ליאורה01/11/2015ודם כל תודה רבה על התשובה
אז בעצם זה לא הכי משנה מתי אני מתחילה לקחת את הכדורים האלה
מה שיותר חשוב זה האיקוקלמין בשביל הביוץ
הכוונה אז פרוברה לא יכול לעשות שום נזק לגוף? אם לוקחים בזמן ביוץ או משהו כזה.
זה יותר לתזמון מחזור?
תודה וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורי פרוברה-המשך - תגובה
פרופ` דוד בידר01/11/2015נכון, פרוורה לא עושה שום נזק , רק לתזמן ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ראשונהאלמוג01/11/2015
שלום רב אני 4 ימים אחרי הזרעה ראשונה ויש לי טחורים ירד לי קצת דם בניגוב האם יש לזה השפעה על הצלחת הטיפול ועל קליטת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה ראשונה - תגובה
פרופ` דוד בידר01/11/2015אין השפעה , זה בכלל בצד האחורי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםחסויה01/11/2015
שלום רב.
אני מזריקה כל יום דקפפטיל+ גונאל 112.5.
יש מצב שזה מאריך את הוסת בכמה ימים ועושה דימום?
אחרי הוסת יש לי דימום קל כבר 3 ימים האם זה נורמלי ורגיל? ויכול להיות שזה מהזריקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
פרופ` דוד בידר01/11/2015זה לא מהזריקות וכדאי לבדוק למה זה.
קודם כל בדיקה גניקולוגית ואחר כך לראות מה קורה בבדיקות דם והאולטרה סאונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.אני צריכה עזרה דיי דחופה בבקשהHii01/11/2015
אני כרגע בהריון שני לאחר הפלה בשבוע 6 התאריך נפילה זה היה ב3.5 ומאחר שלא קיבלתי מחזור לאחר בין 6 ל8 שבועות עשיתי בדיקת הריון גם דם וגם בייתית ויצא חיובי..כרגע אני בהריון חודש 6 אבל אני חושבת שיש בילבול ובעיה בנוגע לספירת השבועות שאלתי היא כזאת..האם בבדיקות דם ובאולטרסנאד רואים את שבועות הריון או שזה אך ורק הולך לפי תאריך הווסת האחרונה??כי סופרים מהתאריך של הווסת אבל בפועל יש את הימים הנקיים.אני נורא מבולבלת וייתכן שתאריך הלידה הצפוייה זה בשבוע 40?!
שלום.אני צריכה עזרה דיי דחופה בבקשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/11/2015מועד הלידה הצפויה הינו בשבוע 40 להיריון,ניתן לחשבה גם לפי בדיקת האולטרסאונד במיוחד אם היא נעשתה מוקדם בהיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית לפני החזרת עוברים מתרומת ביציתפרופ` דוד בידר01/11/2015
שלום,
אמורה לבצע החזרת עוברים (תרומת ביצית) ביום שלישי 3/11- בבדיקה הבוקר עובי הרירית 6.5 מ"מ, נוטלת 3 כדורי פרוגינובה ביום.
מפחדת שההחזרה לא תצליח בגלל עובי הרירית... האם יש טעם לדחות את ההחזרה אודה לתשובתכם הכנה והמקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי רירית לפני החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר01/11/2015רירית זו צריכה להספיק במיוחד אם לא עברת בעבר פעולות ברחם.
ואם עברת פעולה כלשהיא, כמו גרידה ,אז הרירית הגיע לגודל מאוד טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםנעמה31/10/2015
שלום,
אני בת 36 ויש לי שישה עוברים מוקפאים. אם אני מתכננת הריון נוסף רק עוד שנתיים, מפחדת שעוברים האלה לא יספיקו ואז כבר הטיפול יניב פחות עוברים טובים בשל הגיל. האם יש דרך שבה אוכל להקפיא כעת עוד עוברים? אמרו לי בהדסה שאא ליצור עוד עוברים כל עוד יש מוקפאים. תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר01/11/2015הדרך היחידה להקפיא עוברים זה לחזור על הפעולה שעשית כבר בעבר.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואני חשבתי שהשאלה היתה ברורה
נעמה07/11/2015שאלתי האם אפשר להקפיא עוד עוברים כאשר עדיין יש במלאי. האם קופת החולים מאפשרת תהליך נוסף. התשובה שלך היא על סף זלזול באינטליגנציה...
ואני חשבתי שהשאלה היתה ברורה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2015הקופה אינה מממנת הליך של שימור פוריות לעתיד,במידה ואת מעוניינת בהליך זה את עלולה לשאת בהוצאות,בכל מקרה מבחינה מעשית ההליך אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואני חשבתי שהשאלה היתה ברורה - תגובה
פרופ` דוד בידר08/11/2015מהשאלה שלך הבנתי אחרת כי לא כתבת ברור וזה לא היה זלזול.
לעניין הקופה אזי צריך להתעניין בקופה ולראות מה הביטוח שלך נותן.
אם יש לך ,למשל, ביטוח מירבי, אז כדאי לפנות במכתב ליועץ שלהם ,שנותן אישורים, להסביר לו המצב ואת מה שאת משלמת ויתכן ותקבלי אישור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה והשרשהאני31/10/2015
הי, באו"ס נמצא משהו שנראה כמו מיומה בחלק הקדמי של הרחם. אני לאחר 5 החזרות מהן הריון שהסתיים בשבוע 5. בשתי ההחזרות האחרונות קיבלתי גסטון, מה שעיכב את הוסת וגרם לדימום ממושך של 10 ימים.
האם זה עלול לפגוע בהשרשה או חלילה בעובר? איזה בדיקית צריך לעשות וכיצד מטפלים?
מצרפת תמונה ואודה מאד לתשובתכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומה והשרשה - תגובה
פרופ` דוד בידר01/11/2015מיומה יכולה לגרום להפלה כאשר העובר משתרש באיזור המיומה.
כדאי לעשות היסטרוסרופיה לפני הטיפול הבא לראות האם המיומה בולטת לחלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)