מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחרי הפלהאילה08/08/2015
שלום,
אני 54 יום אחרי הפלה טבעית ואחרי בדיקה אצל רופא והרחם נמצא נקי והכל תקין ,אבל הוסת לא מגיעה (כנראה,וסת שניה מאז ההפלה).מדאיג?
הרבה תודה,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדקי בטא, אסטרדיול ופרוגסטרון
אתי08/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אילה09/08/2015תודה אתי.אבדוק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אחרי הפלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/08/2015בהתחשב בגילך,לאחר הדמם בעקבות ההפלה,לא צפוי להופיע מחזור נוסף,אלא אם תקבלי טיפול הורמונלי תחליפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי הפלה
אילה08/08/2015אני לא בת 54 ,אני כתבתי שעברו 54 ימים מאז ההפלה ולא הגיע מחזור שני.אשמח לתגובה חדשה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצלי אמרו שהרחם נקי, אבל...
אתי08/08/2015אבל הוסת לא הגיעה אחרי חודשיים.
בדקתי בטא, מסתבר שהבטא לא התאפסה כי הייתה שארית קטנה ברחם.
מציעה בחום לעשות בדיקת ;;;בטא ולוודא שהתאפסה כדי לשלול שארית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אצלי אמרו שהרחם נקי, אבל... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/08/2015יתכן עיכוב במחזור לאחר הפלה עד להתאוששות המערכת ההורמונלית וחזרה למעגל ביוצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם לטיפול בריריתספיר151108/08/2015
תודה פרופסור דוד שעניתה לשאלתי..התשובה לשאלתכה שבשנת 2014 עשו לי 3 היסטרוסקופיות ...פעם ראשנוה הוציאו פוליפ בשנייה ביחידה לפוריות עשו לי היסטרו, אבחנתית הייה שוב חשד לפוליפ...ובשלישי היסטרו' ניתוחית הרופא הבחין רק במבנה קשתי ולא ראה יותר מזה...כנראה שיש הידבקיות+אנדמטריוזיס אך הרופאים ביחידה אחרת בה אני מטופלת לא רוצים לעשות שוב פעולה כרורגית ...מהי הצעתך ? ואיזו טיפולהורמונלי חלופי את מציע לרירית לא סדירה ? אודה לתשובתך.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטרופם לטיפול ברירית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/08/2015חזקה על הרופא שלך שידע לנקוט בכל האמצעים לעיבוי הרירית,(פיפל ,הורמונים,ויטמיןE,אספירין,ויאגרה),בתקווה שיושג היריון בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםורדית08/08/2015
במסגרת טיפולי IVF. החזירו לי 2 עוברים מוקפאים. בתהליך של ביוץ טבעי.
לאחר ההחזרה נתבקשתי לקחת 125 מ"ג של אוביטרל כול 3 ימים למשך 12 ימים. וביום ה14 להגיע לעשות בדיקת דם להריון.
שאלתי היא כזו: אני הבנתי שעצם נטילת האוביטרל קיים סיכוי גדול שהתשובה תהיי מוטעה.
אז איך אומרים לי ככה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר08/08/2015זה נכון ,ואני לא מכיר סוג חדש כזה של טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם לטיפול בריריתספיר151107/08/2015
שלום לרופאים ! יש לי שאלה לבעיה שיש לי לפי הגדרת הרופאים ביחידה בה אני מטופלת "רירית ללא גבולות " והיא לא סדירה ולכן קשה להם למדוד .אני מקבלת טיפול לפני החזרת עוברים מוקפאים קיבלתי אסטרופם מיכיוון שאת הווסת קיבלתי ביום חמישי ..ןלא הייה לי מרשם לקנות אסטרופם .קניתי רק ביום א' התחלתי לשתות ביום הרבעי של הווסת ולא ביום השני ...במעקב לגדילת הרירית שנעשה ביחידה עד יום ה 15 לטיפול באסטרום+אורל הרירית לא התעבתה נשארה בערך ביין 5 ל 6 מ"מ.שאלתי אלייך 1.האים אים הייתי מתחילה לשתות את ההסטרופם 2 מ"ג ביום השני הרירית הייתה מתעבה ?? 2 איזה עוד טיפולים אתם מציעים לבעיה הנ"ל ..אודה לתשובתכם ..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם לטיפול ברירית - תגובה
פרופ` דוד בידר07/08/2015זה שהתחלת ביומיים איחור אין לזה משמעות.
החשוב הוא האם עברת פעולות בחלל הרחם ועקב כך הרירית כזו.
האם עברת גרידות?
יש שוני בין רירית לאחר שלא הייתה שום התערבות ברחם לעומת רירית אחרי גרידה או פעולה אחרת שנעשתה בחלל הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץרון07/08/2015
E2-233.00
Fsh-9.99 Lh-20.67
Progesterone-10.06
Luteal phash- 16.0
( mol/l 60-). Post menopausal<150 mol/l
לפי תוצאות בדיקת הדם הזאת, אני לאחר הביוץ או לפני? ומתי אמור להיות, במידה וטרם היה הביוץ.
תודה רבה לכם על עזרתכם!
כדאי לציין שיום לפני התוצאות הנ"ל ביצעתי בדיקה, בה הערכים היו גבוהים מאלו המצוינים כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר07/08/2015רמת הפרוגסטרון היא לאחר ביוץ אך הרמה הגבוהה של ה FSH צריכה ברור.
יש לחזור על הבדיקות שיופיע דימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ממושךאופיר07/08/2015
שלום רב,
שבועיים לאחר גירוי יתר בינוני
בטא שלילית
וסת לא רגילה (התחילה חזק, עם קרישי דם הפסיקה לאחר יום וחצי וחזרה שוב ליום אחד) עדיין מרגישה כאבים בבטן תחתונה ומעט התכווצויות
האם הוסת לא אמורה לנטרל את גירוי היתר?
האם יש מקום לבדיקה ? או שזה נורמלי?
לרוב אנני סובלת מכאבי מחזור ביום השלישי או הרביעי
סופש נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ממושך - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר07/08/2015גירוי היתר אמור לעבור בהדרגה. כדאי לעשות בדיקות דם ואולטראסאונד לוודא שהכל חזר לנורמה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרופסורים והדוקטורית אולי בחו"ל?...07/08/2015
בד"כ עונים מהר
רק בשורות טובות לכולן
ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרופסורים והדוקטורית אולי בחו"ל? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/08/2015שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרולענת07/08/2015
קיבלתי הוראה מרופא שלי להזריק היום בשמונה בערב אוביטרול וביום ראשון להגיע להזרעה .לפי מה שקראתי ביוץ מתרחש 24 שעות עד 36 .נניח והזרעה תתבצע בשעה עשר בבוקר זה כבר 38 שעות . האם אפספס את ההזדמנות? יש מצב שיהיה ביוץ לפני 24 שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
ענת07/08/2015אני קיבלתי זריקןת גונל . יש מצב לביוץ עצמי בלי אוביטרול? יש לי שחלות פוליציסטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרול - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר07/08/2015הביוץ נמשך 12-24 שעות כך שאין סיבה שתפספסי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור אשכנזי עזרה!!!יסמין07/08/2015
שלום בת 26 +ילד אחד הריון ספונטני ותקין לידה רגילה לאחר לידת בני נטלתי גלולות מרסילון כ2 שנים יש לציין שלפני נטילת הגלולות ווסתות סדירות מאוד לאחר הפסקת הגלולות הווסת התחילה להגיע פעם ב3 חודשים מיזה 8 חודשים מנסה להיקלט להריון ללא הצלחה בדיקת פאפ תקינה ללא שחלות פוליסציטית רופאת הנשים המליצה על ייעוץ עם מומחה בפריון האם יש לדעתך בעיה מה אוכל לעשות מה אתה ממליץ במצב כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דוקטור אשכנזי עזרה!!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/08/2015בראש ובראשונה יש לבצע בדיקת פרופיל הורמונלי עם קבלת המחזור כדי לראות עם קיימת הפרעה שניתן להתגבר עליה בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור אשכנזי תודה
יסמין07/08/2015תודה על התגובה המהירה קיבלתי מרופאת נשים בדיקת הורמונים בדיקת דם אעשה אותה נקווה לתוצאןת טובות תןדה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דוקטור אשכנזי תודה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/08/2015בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע להריון לאחר החזרת עוברסיגל07/08/2015
שלום רב,
אני מטופלת בטיפולי ivf בעכבות בעיית זרע
ב 22/7/2015 עברתי החזרת עובר מוקפא מסוג בלסטוציסט
לאחר 12 יום ב 3/8/2015 בדיקת בטא : MIU/ml 360
לאחר 14 יום ב 5/8/2015 בדיקת בטא שניה: 829.0 IU/L
בדיקות הורמונים:pmol/l Estradiol (E2)876.0
Progesterone: 39.9 nmol/l
שאלותיי הן:
1.האם הבדיקות תקינות?
2.איך אני מחשבת את שבוע ההריון בהחזרה של עובר מוקפא מסוג בלוציסט?
3.עד מתי לפי דעתך כדאי להמשיך את התמיכה?
אני מקבלת:פרוגינובה בכדורים ואוטרוגסטן בנרות 3 פעמים ביום
המון המון תודות מראש
וסוף שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בנוגע להריון לאחר החזרת עובר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר07/08/2015הבדיקות תקינות. מחשבים את גיל ההריון כשבועיים לפני הביוץ המחושב. ממשיכים את התמיכהעד סוף שבוע 9 להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובלנה07/08/2015
אני בשבוע 5 פלוס והתחילוצלי בחילות קשות ...
האם מותר לקחת תמצית סיקריד של superherb
תמצית גינגיר בתוספת ויטמין b6??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר07/08/2015אין בעיה לקחת גינגר. איני מכירה את התכשיר השני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינרלורד07/08/2015
שלום! התחלתי להשתמש השבוע בתרסיס הסינרל. מבצעת את ההוראות הכתובות בעלון לצרכן. איך אני יודעת שאכן נספג כל המינון כולו דרך האף? יש פעמים שאני מרגישה מין טעם מר בגרון ויש כאלו שלא.......האם זה קריטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינרל - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר07/08/2015בעוד מספר ימים תבצעי בדיקות דם שיבדקו האם הושג הדיכוי. בדרך כלל אין בעיה. לעיתים מרגישים טעם מר ולעיתים לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מבולבלתישתבח שמו לעד07/08/2015
שלום רב היום עברתי שאיבה אם ההחזרה תהיה ב"ה ביום ראשון זה נחשב עוברים ביום שלישי או רביעי???? מבולבלת איך סופרים? תודה ר בה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים מבולבלת - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר07/08/2015יום השאיבה נחשב ליום אפס. אם השאיבה בוצעה בעום שישי וההחזרה תתקיים ביום ראשון, ההחזרה היא ביום 2.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגזמה מאוננות חיצונית לאחר החזרה...06/08/2015
שלום רב,
סליחה על השאלה המביכה
האם אורגזמה מאוננות חיצונית בלבד (דגדגן)
עלולה לפגוע בהשרשת העוברים הטריים שהוחזרו לי?
אחד הוחזר כחמישה ימים לפני האורגזמה והשני כשלושה ימים לפניה.
בתודה מראש
וסליחה על השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחים יקרים בבקשה השיבונה
...07/08/2015תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומחים יקרים בבקשה השיבונה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/08/2015תספרי לנו אם תהיה בהריון אז אולי נמליץ את העניין לכל המטופלות שלנו.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורגזמה מאוננות חיצונית לאחר החזרה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר07/08/2015לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםליאת06/08/2015
ד"ר שלום
ווסת אחרון ב-1.8 אמורה לעשות צילום רחם +יוד ומספר ימים לאחר הצילום אמור להתרחש הביוץ.
נאמר לי שבחודש שבו אני מבצעת את הצילום כלומר לאחר הצילום רצוי לא להיכנס להריון
האם זה נכון ומדוע עם הביוץ מספר ימים לאחר ביצוע הצילום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר07/08/2015להפך, הסיכוי להרות גבוה יותר באותו מחזור טיפול בו בוצע הצילום. לפעמים קיימת חסימה עדינה שנפתחת תוך כדי הצילום והסיכויים להריון עולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר מכטינגר
ליאת07/08/2015ד"ר מכטינגר שלום
כלומר עם אני עושה את הבדיקה ושבוע לאחר מכן הביוץ אז אין בעייה לנסות להרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר מכטינגר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר09/08/2015כן, בהחלט. בהצלחה!
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)