מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעה והחזרת קפוא באותו מחזור טיפולאריאלה01/08/2015
שלום רב,
החודש עברתי הזרעה, ללא תמיכה הורמונלית, למעט זריקת אוביטרל לתזמון הביוץ, ולאחר ארבעה ימים, בנוסף להזרעה, החזירו לי עובר קפוא (שנותר מטיפול ivf שהתבצע חודש לפני כן) .
האם במקרה זה קיים סיכוי שישתרש יותר מעובר אחד? כלומר ששתי השיטות יניבו הריון?
תודה,
אריאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה והחזרת קפוא באותו מחזור טיפול - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר01/08/2015כן, בהחלט. קיים סיכוי להשתרשות של שני העוברים - זה שנוצר באותו מחזור ספונטני והעובר הקפוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי ביוץשרון31/07/2015
שלום. אמורה להתחיל סבב לפני שאיבה. היה לי מחזור מוזר שלווה בגושים חומים אדומים ללא דם טרי ונמשך שבועיים. השבוע עשיתי בדיקות דם וביום שלישי היה ביוץ. ההיום לאחר קיום יחסי מין שוב הופיע דימום כמו שהופיע במחזור. מה עליי לעשות? מה זה יכול להיות? האם יש צורך בבדיקה וגינאלית לפני תחילת הטיפול להכנה לשאיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר01/08/2015יש צורך בבדיקה וגינלית.
כמו כן לבצע אולטרה סאונד.
אם עשית בדיקות לאסטרוגן ופרוגסטרון אזי מה הערכים?
כמו כן יש לעשות בדיקת דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים של בדיקות שיצאו ביום שני
רחל01/08/2015בגלל שהמחזור התארך עשיתי בדיקות דם ביום שני והביטא הראתה שאין הריון. פרוגסטרון יצא 2.8 ואסטרדיול 1930. היו 3 ימים ללא דימום ואתמול הוא חזר. ממה זה יכול להיות? אין הרבה דם הדם יוצא רק בניגוב אך יש מעט כאבים באים והולכים באיזור תחתון ימיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים של בדיקות שיצאו ביום שני - תגובה
פרופ` דוד בידר01/08/2015הערכים האלה הם טרם הביוץ.
צריך לבדוק אותך על מנת להבין מהיכן הדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה זמן עד לקבלת תור נורמלי מהקופה
רחל01/08/2015יש צורך לדעתך להגיע למיון? או לנסות לבקש מהרופא המטפל בי לקבל אותי לבדיקה למרות שאין לי תור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה זמן עד לקבלת תור נורמלי מהקופה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר01/08/2015אין צורך להגיע באופן דחוף למיון. ניתן להמתין מספר ימים לבדיקת הרופא המטפל או במקרה הצורך להגיע למוקד נשים של קופת החולים במהלך השבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהחסוי31/07/2015
ב 9.7 הייתה החזרה מתרומת ביצית שלא צלחה, לפני כשבוע החל שיעול טורדני, נזלת וכאב גרון. בפנייה למוקד נאמר שזה ברונכיט וקיבלתי אנטיביוטיקה בשם רוקסו ומכייח סולבקס.
השאלה שלי אולי קצת מוגזמת אבל האם יש קשר בסמיכות לתרומת ביצית . היות ולפני כן לא היה לי מעולם ברונכיט. האם לא נדבקתי ממחלה זיהומית ? איך בודקים שאין קשר בין המקרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטיביוטיקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/07/2015לא סביר שיש קשר בין המקרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות בשבוע 17 פלוספיל31/07/2015
היי בהריון מהפריה, בת 28.. מלפני שבוע החלו כאבי גב ובימים האחרונים יש כאבי מחזור קלים שהולכים ובאים.. הבטן מרגישה לי קשה מבפנים אבל שאני נוגעת היא רכה. הייתי במיון לפני שבוע אמרו שהכל תקין והצוואר ארוך וסגור .... אחרי כמה ימים הגעתי לרופא מעקב שאמר שהכל נראה תקין... אבל ביומיים האחרונים הצטרפו גם כאבי מחזור קלים... אני שותה עד 3 ליטר ביום. אבל אני הרבה בשירותים.. רוב הכאבים הם כשיש לי פיפי ועשיתי תרבית שיצאה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התכווצויות בשבוע 17 פלוס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/07/2015סביר להניח שמדובר בפעילות שגרתית של ההיריון,בכל מקרה יש לקוות שהביקורות שעשית שלא העלו כל ממצא חריג ,תרמו לבטחונך שלא מדובר באירוע חריג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שדיים וביוץאתי31/07/2015
אני בת 25,מנסה להרות מס חודשים.מחזור סדיר ועוקבת אחר ביוץ בעזרת מקלוני ביוץ. כמה ימים לפני קבלת המחזור יש לי כאבי שדיים. הפעם התחילו לי כאבי שדיים מהביוץ שממשיכים להחמיר מאז הביוץ עד כדי שאי אפשר לגעת. ( עבר שבוע מאז הביוץ)
חשוב לי לציין שעשיתי בדיקת פרופיל הורמונלי שהיה תקין.
השאלה שלי: כאבי השדיים נחשבים תקינים לאחר הביוץ שממשיכים להחמיר?זה יכול להעיד על הריון שנקלט? אשמח להסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי שדיים וביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/07/2015סביר להניח שהכול תקין,אם כי לא הייתי מסתמך על זה כמדד להיריון או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתרדנה30/07/2015
אם עברתי מספר ניתוחים בהרדמה מלאה.
האם זה אומר שאין לי בעיה של קרישיות יתר מבחינת הפלות - הפסקת דופק של עובר?
או שאין קשר בין הדברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרישיות יתר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/07/2015העובדה שלא התרחש אירוע חריג בעת שעברת ניתוחים אינה מהווה הוכחה לאי קיומה של בעיית קאישיות יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לקבל החלטה- דחוףשרון30/07/2015
אני בת 42.יש לי בעיה של רירית דקה שמגיעה בשיא ל- 5.5 - 6 מ"מ (עקב הפלה בעבר לצערי).
יש לי 7 עוברים מוקפאים מ- IVF מלפני שנה (כשהייתי בת 40.5) באיכות טובה שאני שומרת אותם.
עשיתי השבוע סבב IVF חדש שנשאבו 14 זקיקים, 7 באיכות טובה, 2 איכות בינונית והיתר לא טובים. עכשיו אני עומדת לפני החזרה של העוברים. עכשיו אני צריכה לשקול אם להחזיר את העוברים למרות הרירית הדקה - או - להקפיא אותם ולשמור אותם כמו ששמרתי את 7 העוברים הקודמים לפונדקאות.
הרופאים אומרים שעם רירית כזה הסיכוי הוא נמוך - ההחלטה בידי. אנא לפני ניסיונכם עזרו לי לקבל החלטה. דחוף. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה לקבל החלטה- דחוף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/07/2015כנראה שעלייך להשמע לעיצת רופאיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת זרעאורית30/07/2015
היי,
אשמח בבקשה לעזרה בפיענוח בדיקת זרע של בעלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הבדיקה
אורית30/07/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאות הבדיקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/07/2015הבדיקה לוקה בעיקר במדד מבנה הזרע ותקינותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
דינה31/07/2015מה לגבי זה שיש תאים לבנים ואדומים? זה אומר משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת גם לשאלה על הלבנים...
אורית31/07/2015.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת,
אורית31/07/2015יש דרך לשפר את המבנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת, - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר31/07/2015התוצאה של מבנה הזרע תלויה פעמים רבות בבודק. בכל מקרה, מומלץ לחזור על בדיקת זרע פעמיים בהפרש של מספר שבועות. במידה ושאר הפרמטרים (ריכוז, תנועתיות) תקינים הסיכוי להרות טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צירפת קובץ...
דינה30/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון אחרי טיפוליםדנה30/07/2015
היי פרופי אשכנזי בשבוע 12 ביצעתי שקיפות עורפית, הרופא שבדק אמרה שיש נטייה לבן, אתמול עשיתי אולטרה סאונד רגיל ע"י הטכנאית במכון שבוע 13+4 והיא בדקה ואמרה שזה בת מאחר והיא לא ראתה צופציק והיא חזרה שוב ושוב, שאלתי היא עד כמה אני ייכולה להסתמך על מה שהיא אמרה כי סקירה יש עוד שבועיים ..
אודה לתשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היריון אחרי טיפולים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/07/2015יש להניח שביצוע אולטרסאונד בשלב מאוחר יותר מספק אינפורמציה אמינה יותר,אם כי הסקירה הקרובה תפתור את הדילמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדילומהאני30/07/2015
האם קנדילומה בהריון זה מסוכן???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדילומה - תגובה
פרופ` דוד בידר30/07/2015להריון לא.
ללידה כן ,כאשר הקונדילומה היא בשפתיים של הנרתיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אחרונההאםלנה30/07/2015
נורמאלי שבשבוע 4כמעט 5 אין לי יותר מידי תופעות חוץ מקצת צרבות ומידי פעם בחילה ממש קלה שעוברת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש כאלה שיש תופעות יש כאלה שאין
אתי30/07/2015הה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש כאלה שיש תופעות יש כאלה שאין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/07/2015תופעות הלואי הינן בטווח התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה + התייעצותליאת30/07/2015
שלום רופאים יקרים,
אני ניצבת בפני דילמה וחייבת לקבל החלטה מושכלת, בת 43 עברתי 6 סבבים של טיפולים בכל סבב שואבים בין 13-17 ביציות ומפרים בממוצע 6-9 עוברים.
נקלטתי ל - 3 הריונות ושהדופק הופסק בהם. בוצעו כל הבדיקות הנדרשות והכל תקין!!!!
יש לציין הפרופיל ההורמונלי תקין וטוב לגילי.
האם יש טעם לנסות עוד סבב שניים או לעבור לתרומת ביצית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דילמה + התייעצות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/07/2015אולי שווה שתפני לטיפול בשערי צדק כדי לבצע בדיקת אבחון טרום השרשתית (PGS)של העוברים לצורך בחירת עובר/עוברים עם מבנה גנטי תקין דבר שימנע הפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים לא מתפתחיםמאיה30/07/2015
שלום
אני ובעלי בני 30. בטיפולי פוריות כבר שנתיים.
לי יש שחלות פוליציסטיות ולו יש פחות מ 3% זרעים תקינים.
עברנו עד כה 3 הפריות:
פעם ראשונה- 8 ביציות, מתוכן 4 עוברים. החזירו אחד. לא היו מוקפאים.
פעם שניה- 8 ביציות, מתוכן 7 עוברים. החזירו אחד. 2 מוקפאים.
פעם שלישית- 9 ביציות. מתוכן 5 עוברים. החזירו 1. אין מוקפאים.
שאלתי:
האם כמות הביציות שלי מעטות לגילי?
מדוע יש כל כך מעט עוברים ששורדים? האם אפשר להסיק מכאן שהביציות שלי או לא טובות מספיק?
ובכלל, רציתי לדעת אם המספרים הללו בקטגוריות הנורמלי, ביחס לגילי ולגיל בעלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים לא מתפתחים - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר30/07/2015על פניו נראה שהתגובה השחלתית שלך טובה ומתאימה לגילך.
על מנת לתת לך תשובה מקצועית יש לעבור בצורה מעמיקה על הפרוטוקולים שקיבלת, כולל המינונים וגם לקרוא את דפי המעבדה בהם יש מידע על בשלות הביציות ואיכות העוברים. שאלות כאלה נענות בפגישה רפואית מסודרת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך
מאיה30/07/2015אך האם סביר שמתוך 8 או 9 ביציות
יש רק עובר אחד או שניים טובים בלבד?
שוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר31/07/2015כן, בהחלט מצב כזה אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יומובט בזמן טיפוליםלירון30/07/2015
האם אפשר להשתמש במשחה ( במריחה על אזור האף) בזמן טיפולי פוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יומובט בזמן טיפולים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/07/2015אין מניעה אם מדובר בתכשיר בטוח בהיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריגנובה ונרוסיןאור29/07/2015
אני נוטלת 4 פריגנובה ביום כהכנה להחזרת עובר מוקפא
יש לי כאבי גב ושרירים האם מותר לקחת כדור נרוסין יחד עם הפריגנובה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אור30/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פריגנובה ונרוסין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/07/2015אין בעיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)