מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- 10 ימים אחריי החזרת מוקפים 5.8יפה15/08/2015
בדיקה ביתית במתח!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
10 ימים אחריי החזרת מוקפים 5.8 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2015בצעי בדיקת דם חוזרת להיריון בתקווה שערך הביטה יעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית והריוןאור15/08/2015
האם רירית דקה בסביבות 5-6 גורמת להפלות? כלומר נניח שנקלטתי ברירית 6 האם זה משפיע לתקינות ההריון ? או שכבר ברגע שנקלטתי זה כבר לא משנה ? אני שואלת כי עברתי 3 הפלות בשבוע 8-10 ועכשיו גיליתי שלאורך כל זמן הטיפולים הרירית שלי אף פעם לא עברה את ה-6 מ"מ האם יכול להיות שזאת הסיבה להפלות כי בבירור להפלות חוזרות עשו קריוטיפ, בדיקות קרישיות, היסטרוסקופיה מזריקים לי קלקסן אבל אף פעם אף אחד לא התייחס לרירית הרחם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רירית והריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2015בשלב שלפני הביוץ רירית הרחם מצויה בהשפעה אסטרוגנית,ויש לה מראה "תלת פסי" אופייני. בשלב זה הרירית הולכת ומתעבה ומגיעה לעובי מירבי לקראת הביוץ. עובי הרירית משתנה בין אישה לאישה. מקובל לחשוב שרירית בעובי של 6 -6.5 ממ' הינה הגבול התחתון של הנורמה. לאחר הביוץ הרירית נמצאת תחת השפעה פרוגסטרון,ומקבלת מראה אחיד יותר באולטרסאונד.
רירית דקה מדי עלולה שלא להתאים להשרשת העובר בשל ליקויים באספקת הדם ,ליקוי זה יכול לגרום גם להפלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שאלה נוספת
אור15/08/2015אז מה אפשר לעשות? כי אני כן נקלטת להריון כמעט הפריה כן הפריה לא, ועכשיו יש לי מוקפא ולא מחזירים לי אותו כי הרירית לא עוברת את ה-6 מ"מ לאורך כל האיפולים הפרופ' שטיפל בי תמיד האשים את הגיל שלי בהפלות מצד שני הוא היה מופתע שההריון מושג בקלות יחסית, רק עכשיו אחרי שעברתי לציבורי ופתאום יש מוקפאים כבר 2 טיפולים שמתי לב לעובי הרירית ואז הלכתי אחורה ונדהמתי לראות שהרירית תמיד היתה 6 מ'מ אני מרגישה ממש נורא שאף אחד לא עלה על הסיבה? מה אני עושה עכשיו פונדקאות זה הפתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה חשוב לי לדעת מה לעשות
אור16/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה חשוב לי לדעת מה לעשות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2015ישנם מספר אמצעים לעבות את רירית הרחם פרט למתן אסטרוגנים,בין היתר ביצוע פיפל,מתן ויטמין E,מתן אספירין,מתן מרחיבי כלי דם,מתן ויאגרה,עלייך להעלות את הבעיה בפני הרופא המטפל כדי שיתווה את האסטרטגיה הטיפולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות בטאחרדתית15/08/2015
שלום
ווסת אחרונה 16/7
הזרעה 28/7
מתן הזרקת אוביטרל לתמיכה ב 2/8
בטא ב 10/7 174 ב 12/7 264 13/7 383 האם עלית הבטא תקינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר15/08/2015העליה קצת בעייתית.
הבטא השני לא עלה טוב והבטא אחרי זה נעשה אחרי יום.
רק ביום א, כשתחזרי על הבדיקה נראה מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הלוספרם וגם imsiשגית14/08/2015
שלום רב,
מספר שאלות לי אליכם:
1) באילו מקומות בארץ מתאפשר לעשות הלוספרם וגם imsi?
2) האם במקרה של כשלון הזרעה אחת ועוד כשלון לאחר Ivm עם Icsi כאשר בת הזוג מוגדרת כמקרה pco קלאסי, ובן הזוג עם בדיקת זרע מורפולוגיה 1% , יש סיכוי שיאושרו בדיקת הלוספרם וimsi לטיפול הבא?
3) האם אלו בדיקות שמקובל להנפיק עבורן התחייבויות בקופת החולים דרך ביטוחים משלימים?
תודה רבה
ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שגית15/08/2015שלום רב,
מספר שאלות לי אליכם:
1) באילו מקומות בארץ מתאפשר לעשות הלוספרם וגם imsi?
2) האם במקרה של כשלון הזרעה אחת ועוד כשלון לאחר Ivm עם Icsi כאשר בת הזוג מוגדרת כמקרה pco קלאסי, ובן הזוג עם בדיקת זרע מורפולוגיה 1% , יש סיכוי שיאושרו בדיקת הלוספרם וimsi לטיפול הבא?
3) האם אלו בדיקות שמקובל להנפיק עבורן התחייבויות בקופת החולים דרך ביטוחים משלימים?
תודה רבה
ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה השיבו לי
שגית15/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה השיבו לי - תגובה
פרופ` דוד בידר15/08/2015את צריכה להתייעץ עם הרופא המטפל.
נתון של זרע שרק נתון אחד הוא1% לא מספיק.
צריך לראות את כל הבדיקה ורצוי פעמיים ורצוי במעבדות שונות.
לא כל רופא דוגל בשיטות שציינת...
אם עשיתם טיפול הפריה יש צורך לשאול במעבדה איך הזרע, במעבדה ידעו להאריך את הבדיקה בצורה טובה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת הלוספרם וגם imsi - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2015ניתן לבצע בדיקת הלוספרמם במעבדת הזרע של בנק הזרע סופרם,במעבדת הזרע של אסותא השלום,במעבדת הזרע של מכון שפרה,מיון זרע בשיטת ה-IMSI אינו אקט שגרתי ואינן לו כיסוי בסל הבריאות ,ניתן לבצעו במהלך ביום שאיבת הביציות במספר מכונים.מלבד זאת הוכנסה לאחרונה שיטת הפיקסי(PICSI )המאשפרת בחירת תאי זרע עם מורפולוגיה אופטימלית בזכות זיקתם של תאי הזרע הבריאים לחומר הקרוי יאלורינן.
להלן על קצה המזלג על דרכים לשיפור בחירת הזרע לצורך הפריה ב-ICSI :
בחירת זרע משופר: מבחן HBA
איך ניתן זרע לבחור זרע אופטימלי להפריה חוץ גופית?
בהליך הפריה חוץ גופית,נבחרים זרעים בודדים להזרקה לתוך הביצית.בדרך כלל הזרעים נבחרים רק על סמך המראה שלהם במיקרוסקופ -באופן אידיאלי, זרע צריך להיות בתנועה (להוכיח שהם בחיים) ויש להם צורה נורמלית.
עד לאחרונה, עם זאת, לא היו בדיקות שמצביעות בצורה מדויקת על בריאותו וכושרו של הזרע.ההנחה הייתה כי על ידי הזרקת זרע עם איכות טובה יותר עשויה לייצר עוברים טובים יותר ולשפר את שיעורי הריון בהפריה חוץ גופית.
Hyaluronan הוא סוג של סוכר המכונה glycosaminoglycan בעל משקל מולקולרי גבוה. Hyaluronan נמצא בחלקים רבים של הגוף. והכי חשוב, hyaluronan הוא מרכיב מרכזי של קבוצת תאים המקיפים את הביצה (oophorous קומולוס). בשלבים הסופיים של הבשלת זרע, הזרע מפתח את היכולת להתקשר לhyaluronan. המחקרים הצביעו שהתקשרות ל-hyaluronan שמחייב הינה אינדיקטור מצוין לבריאותו,תקינותו וכושרו הפריוני של הזרע -נראה כי התקשרותו של הזרע לhyaluronan המקיף את הביצה משמש כמנגנון ברירה טבעי לזרע בוגר בהפריה רגילה.
סמנים נוספים לבריאות ותקינות הזרע מעבר לפרמטרים הרגילים בהתייחסות בבדיקת זרע רגילה, קיימים סמנים נוספים לבריאות הזרע בשלותו,וכושר פוריותו:
1.Cytoplasmatic inclusions -במהלך השלבים הסופיים של הבשלת זרע, זרע נורמלי נפטר מעודף ציטופלסמה. פגמים בהתפתחות התקינה של תאי זרע עלולים לגרום לציטופלסמה העודפת להתרכז ליד ראש הזרע. התופעה זו מוכרת וניתן לזהות את הממצאים הציטופלסמטים האלו במיקרוסקופ בהגדלה גדולה
2.רמות פוספוקינאז קריאטין הזרע (CK) גבוהות הוכחו במספר המחקרים כקשורים בזרע פגום ושיעורי הריון נמוכים יותר.
3.חלבון HspA2 Chaperone - חלבון זה נמצא ברמות גבוהות יותר בתאי זרע תקינים. זרע עם רמות נמוכות יש יותר חריגות בכרומוזומים ושברים ב-DNA.
4.התקשרות זרע ל-hyaluronan -עשויה להיות אינדיקטור שהזרע הינו בעל סיכוי הטוב ביותר לייצר הריון בר קיימא. לדוגמא, זרע בוגר, הנקשר ל-hyaluronan הינו למעשה ללא ממצאים ציטופלסמטיים שקשה מאוד לראותם בעת בחירת זרע להזרקה לביציות בהפריה חוץ גופית .
מחקרים מצאו כי בזרע הנקשר ליאלורינן שיעור הפגמים הכרומוזומלים הינו פי 4-6 פחות.
יותר מ 99% מהזרעים הנבחרים בשיטה זו שלמות ה- DNA גבוהה בהשוואה לכ -55% בזרע שלא נבחרבשיטה רגילה.
רמות נמוכות של CK
רמות חלבון מלווה גבוהות HspA2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאילו יחידות בארץ אפשר לדרוש picsi
שגית15/08/2015וואוווו פרופסור יקר
החכמתי!
אין לי מילים על המידע ותשובתך המנומקת והמפורטת, זה ממש לא מובן מאליו
היכן אני יכולה לדרוש שיטת picsi כולל הבדיקה של הזיקה ליאלורינן ? באילו יחידות בארץ?
ואני מניחה שגם זהו הליך מאד יקר שעדיין לא נמצא בסל הבריאות, תקן אותי אם אני טועה בבקשה
תודה רבה
תבורך פרופ׳ יקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאילו יחידות בארץ אפשר לדרוש picsi - תגובה
פרופ` דוד בידר16/08/2015ביחידות להפריה חוץ גופית לא משתמשים בשיטה הזו אלא יש , כפי שציין פרופסור אשכנזי , מקומות פרטיים.
העניין של ביצוע הבדיקה והשימוש בה עדיין בעייתי ורוב הרופאים העוסקים בהפריה לא משתמשים, או מבקשים להשתמש בשיטה זו.
אין שום הוכחה שבחירת זרע במעבדות הפרטיות הוא בעל יעילות ממשית.
עובדה שביחידות ההפריה לא אמצו את תהליך בחירת הזרע,בשיטות אלו.
אף אחד לא הוכיח יתרונות לשיטה שגורמת להוצאה כספית ניכרת לזוגות.
גם המבטחים, קופות החולים, לא מממנים את הבדיקות הנ״ל ויש לשאול מדוע.
הסיבה שזה לא באמת פריצת דרך....
זה אומנם עושה אודם שזוג נשלח לבדיקה זו וחושב שהפתרון בפתח, לכן יש ללכת לפי הטיפול הרפואי אותו בחר הרופא המטפל שלכם ובדרך שהוא בוחר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH גבוה מאוד לגילי!!!המומה14/08/2015
היום התבשרתי ע"י מומחה פוריות שקרא את הפרופיל ההורמונלי שלי שה- FSH שלי הוא 28!!!! אני בת 36. וסת סדירה כל 28 יום. רזה. מרגישה מעולה... הוא נתן לי לעשות בדיקת AMH ולחזור שוב על הפרופיל ההורמונלי. אני קצת בשוק... האם הגיוני שזו טעות? שהמחזור סדיר כמו שעון ועדיין אני כאילו בת 50???
אודה לתשובה בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
FSH גבוה מאוד לגילי!!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2015האפשרות לטעות קיימת,או שהבדיקה נלקחה בעיתוי לא נכון,החזרה על הבדיקה ,ובדיקת ה-AMH חיוניים לביסוס ההבחנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFSH 28
המומה15/08/2015תודה על תשובתך. הבדיקה נלקחה ביום המתאים. ניסיונך וודאי עשיר. האם ראית מקרים שבחזרה על הבדיקה יצאה תוצאה תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFSH 28 - תגובה
פרופ` דוד בידר15/08/2015FSH לכשעצמו לא מספיק.
צריכה לתת גם ערכי אסטרוגן ופרוגסטרון יחד, אחרת זה לא אומר כלום ,בינתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFSH גבוה וערכים נוספים- המשך...
המומה15/08/2015אלף תודות על התייחסותך!
פרוגסטרון- 0.9
אסטרוגן- לא נבדק
E2- 188
שלחו אותי מחר לבדיקת AMH- ואז לבדיקת TSH חוזרת.
האם זה יספק תמונה מהימנה לדעתך?
האם הגיוני מדד כזה גבוה של (TSH 28!!!) בגיל צעיר יחסית ללא תסמינים פיזיולוגיים כלל? עם מחזור סדיר כמו שעון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםליאת14/08/2015
ד"ר שלום
יש לי 3 שאלות אודה לך עם תענה לי
1. יש לי צילום רחם +יוד ב-18.8 ויום הביוץ שלי לדעתי יהיה בוודאות באותו יום האם ניתן לקיים יחסים לאחר הבדיקה או שזאת בדיקה פולשנית ורצוי לוותרולסות חודש אחריי?
2. האם צריך לקחת אנטיביוטיקה לאחר הצילום?
3. האם הרופא שמבצע את הבדיקה יכול לראות בצילום עם יש ביוץ באותו יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/08/2015חשוב לבצע את צילום הרחם לפני הביוץ. לא ניתן לאתר את הביוץ בצילום הרחם אלא בבדיקת דם או ערכת ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר מכטינגר
ליאת14/08/2015ד"ר שלום
אבל האם ניתן לנסות להרות ביום הבדיקה לאחר הבדיקה? או שזה בדיקה פולשנית וצריך אנטיביוטיקה ורצוי חודש הבא?
אני שואלת כי הביוץ לדעתי יהיה באותו יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר מכטינגר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/08/2015יש צורך באנטיביוטיקה רק אם יש חשד לחסימה של החצוצרות. ממליצה שתתיעצי עם הרופא שיבצע את הבדיקה. אם הכל תקין, אין מניעה מקיום יחסים באותו יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריון הגבר...14/08/2015
שלום רב,
ברצוננו לשמוע את חוות דעתכם לגבי שיטת גת גורן הטיפול בוריקוצילה של הגבר לשיפור הפריון?
אנחנו בני 30 מטופלים בטיפולי פוריות עקב מורפולוגיה 2 אחוז בזרע.
אנחנו מתקשים למצוא חומר לקריאה,וכל הרופאים שהיינו אצלם בכלל לא דיברו על זה? מה הסיבה?זה טיפול שעדיין לא מאושר? יקר? מסוכן? אין יותר מידיי מידע חוץ מראיונות בטלויזיה של הדר' בעצמו שמציג אחוזי הצלחה מטורפים לעומת טיפול קליל ביותר
לתגובתכם נודה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחים יקרים בבקשה חוו דעתכם
שגית14/08/2015מתחננת....
לא רוצה לעבור יותר שאיבות
אני ממש צריכה להתודע לחוות דעת נוספות, כי אין הרבה מידע על הנושא ממה שאני מצליחה למצוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריון הגבר - תגובה
פרופ` דוד בידר14/08/2015יש בעיה בטיפול כזה שאין לו הוכחה מדעית.
מניסיוני במשך השנים, גברים שטופלו בשיטה של הזרקת חומר לוריד האשך על מנת לסתום אותו, לא שיפרו שום דבר.הזוגות פנו עקב פרסומת ללא הפניות של רופאים....
השיטה אף פעם לא נבדקה כמקובל במדע.
יש מידי פעם הודעות מסוג זה ועל תוצאות והצלחות.של שיטות שנראות כאילו מוצלחות אך למעשה זוהי שיטה לעשות כסף מזוגות הכמהים להריון , כך אני רואה את העניין.
המטפלים , גת/גורן, אף פעם לא טיפלו בזוגות הרוצים ילדים והנאחזים בכל שביב של תקווה ,ולכן גם לטיפולים לא מוכחים.
לאורך השנים, למרות שזוגות טופלו בשיטה ,ראיתי בזה שיטה פרסומית היכולה להטעות.
אני לא ממליץ לפנות לטיפול זה ,אני רואה בזאת גישה טיפולית עם עלות גבוהה ללא תמורה.
אם זה היה ממש טוב אזי לפחות חלק מהרופאים היו נעזרים בשיטה ,אך כל הרופאים
שאני מכיר בשטח הפריון יודע שהשיטה עד כה לא הוכיחה את עצמה ,
המישמים אותה טוענים לתוצאות טובות שלא פורסמו מעולם.
שיטה זו של שווק רפואית מסוכנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובה כנה
שגית14/08/2015מודים לך מעומק הלב על תגובה כל כך כנה ומנומקת
ועל העזרה שלכם
תבורכו
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןחני13/08/2015
שתי שאילות.
1. האם איקקלומין יכול להשפיע גם אחרי 20 יום מהוסת?
2. בבדיקות דם של כללית רשום שערכי אחרי הביוץ בPROG הם מעל 17 עד כמה שידוע לי זה מעל 10?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין - תגובה
פרופ` דוד בידר14/08/20151. יכול, תלוי בתגובה ובמעקב אחרי מתן התרופה על ידי דם ואולטרה-סאונד.
2.ערכי פרוגסטרון מעל 4 הם כבר גבוהים ומעל זה עולים בהתמדה אחרי הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הביוץ?מורי13/08/2015
שלום
מחזור אחרון ב28.7
במעקב ביוץ מחזור טבעי
ב.דם 6.8
E2 166
Pro 1.18
Lh 6.1
בדם 9.8
E2 366
Pro 1.67
Lh 3.3
בדם 11.8
E2 344
Pro 1.01
Lh4
זקיק 15
ב.דם 13.8
E2 559
PRO 1.18
LH 3.7
זקיק 17
הייתי רוצה לדעת מתי הביוץ?
והאם יש לחזור על הבדיקות
ביום א?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי הביוץ? - תגובה
פרופ` דוד בידר14/08/2015יש לחזור על הבדיקות ביום א, אך יתכן ביוץ גם בשבת.
הבדיקה ביום ראשון תוכיח אם היה ביוץ או עדיין לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
מרב14/08/2015בפעם הקודמת הe2
היה הרבה יותר גבוה בסביבות 900
למה הפעם זה נמוך האם זה אומר משהו.?
והאם אפשר לעשות ספורט אירובי וכפיפות בטן
כרגיל או להפסיק לתקופת נסיונות .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/08/2015זה לא נמוך, והערכים עוד יכולים לעלות כי הזקיק עדיין לא בשיאו.
את יכולה להתעמל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד יש לספור ימים בין מחזור למחזורמיכל13/08/2015
היי,
אני קוראת בכל מקום שמחזור סדיר הוא מחזור המופיע אחת ל-28-35 יום. שאלתי היא כזו- ממתי מתחילים לספור את הימים ממחזור למחזור? מהיום הראשון של המחזור הקודם או מהיום האחרון של המחזור הקודם?.
קרי, נניח שקיבלתי מחזור ב-8 באוגוסט, שנמשך עד ה-15 באוגוסט- את המחזור הבא קיבלתי ב-15 בספטמבר-זה אומר שעברו 30 יום בין המחזור הקודם לנוכחי או 37 יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה לעזור עד שהרופאים עונים
אני13/08/2015אורך מחזור נספר מהיום הראשון ( יום הדימום החזק הראשון לא הכתמות )של המחזור הקודם עד ליום הראשון של המחזור העוקב .
הפעם היה לך מחזור של 37 אבל זה לא אומר שככה זה באופן תמידי .
יכול להיות שהיה לך איחור בגלל ביוץ מאוחר או שיבוש הורמנלי כלשהו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד יש לספור ימים בין מחזור למחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר14/08/2015מהיום הראשון של המחזור האחרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםמזי13/08/2015
החזרת עוברים קפואים
עברתי שאיבה והרופא שלי המליץ להקפיא את הכל
ולהחזיר על בסיס טבעי
בגלל רקע היסטורי של כאב ראש כרוני.
חברות שלי טוענות שזה חבל והאחוזים יורדים משמעותית במוקפאים
האם זה כך שאני ידע לפעם הבאה לבקש להחזיק טבעי?
האם באמת התמיכה גורמת לכאבי ראש קשים מה שמעלה לי את הסיכון לכאב ראש חזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר14/08/2015החזרת עוברים טריים תמיד עדיפה על מוקפאים!
יש היום גישות של רופאים שונים, בכל אופן , כאשר
את מטופלת במסגרת בית חולים ציבורי ולא פרטי הרי שהפרוטוקול שלנו זה להחזיר טריים ולא לעשות את הקומבינה שהציע לך הרופא שלך.
באופן פרטי את יכולה ללכת לפי עיצת הרופא שלך שמאמין בצורת טיפול שהוא מאמין.
בצורה כזו הוא שונה מכולם וזה נחמד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מזי15/08/2015תודה רבה על המענה.
לפי התשובה שלך אני מבינה שבפרטי היכן שאני מטופלת מנסים לעשות עלי קופה .
אכשיו זה כבר אבוד כי הקפיאו את הביציות .
ונקווה שיצליח .
עד כמה זה נכון שטיפול תמיכה אחרי הוא קשה מבחינת כאב ראש?
וברור לי שעדיף טריים אבל מה האחוזים פחות או יותר בין קפוא לטבעי ? יש הבדל משמעותי ?
ושוב תודה
קצת מאוכזבת שלא שמעתי לתוחשת בטן להחזיר טבעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/08/2015ביחידות שונות בארץ ובעולם שיעור ההריונות ממוקפאים דומה כיום לשיעור ההריונות מעוברים טריים, בשל השיפור שחל בשיטות ההקפאה. יש גישה מקובלת שלפיה עדיף להקפיא עוברים ולהחזיר אותם במחזור טבעי, ללא הורמונים חודש לאחר מכן.
התמיכה ההומונלית עלולה לגרום לכאבי ראש אך לא בהכרח. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר15/08/2015הגישות המדוברות בספרות לא בוצעו בארצנו.
כאשר בארצנו;
1 יהיו תנאי מעבדה אופטימליים
2. יוכיחו שקפואים זה דומה לטריים אז נוכל לעשות תוכניות אחרות.
העניין של ההקפאה , והכנה נוספת וביקור נוסף יגרום, בשלב זה לעומס מיותר על המערכת.
בינתיים זה לא מה שמקובל לעשות. ואני חושב שמרבית הרופאים עדיין לא עושה את זה.
העתיד יגיד.
בינתיים , היות ויש לי מושג מה קורה בתרומת ביציות טריות למוקפאות אזי עדיף טרי, מה עוד שיהיו הריונות ולא נצטרך שוב לקרוא למטופלות לסבב נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטא ושאלהאני :)13/08/2015
לאחר החזרה של 2 בלסטוציסטים הבטא ביום ה10 הייתה 185 ביום 12 זה היה 435
הבנתי שהערכים הרלה תקינים כי צריך הכפלה של פי 2 אז יש כאן הכפלה....אבל מה שרציתי לשאול מנסיונכם לפי הערכים הללו זה נראה כמו עובר אחד או שניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בטא ושאלה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר13/08/2015כנראה עובר אחד. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להחליף רופא מטפל?מאיה13/08/2015
שלום. אני ובעלי בני 30. כבר שנתיים בטיפולי פוריות.. 3 שאיבות ו 4 החזרות שלא צלחו.
האם הגיוני להחליף רופא בשלב זה או לפחות לשמוע חוות דעת נוספת?
לי יש שחלות פוליציסטיות ולבעלי זרע טוב אך מורפולוגיה נמוכה מאוד.
ועוד שאלה,
האם כדאי לעבור ל IMSI ולא להסתפק רק ב ICSI מאחר ואין הצלחות עד כה ב ICSI.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להחליף רופא מטפל? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/08/2015את צריכה להחליט לגבי העניין.
זה הגיוני לשמוע עוד דיעה ואחר כך לחזור לרופא המופל שלך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לוותר על החודש?אני13/08/2015
רופאים יקרים .
בטיפול הפריה במחזור טבעי בת 30 .
אחרי טיפול שנכשל שהיה עם גלולות ודקפפטיל ואז הורמונים .
מיום הבטא השלילית הגיע דימום ב 24/7 .
מאז אני במעקב לזקיקים וכנראה משהו לא זז בכלל .
בדרך כלל ביוץ טבעי בימי 16-18 למחזור .
עד יום 17 למחזור הייתי בלי הורמונים ונצפו שלושה זקיקים של 12.
אסטרודיל היה 300 .lh 8 . התחלנו הצטרוטייד ומנופור 150 .
היום 5 ימים אחרי התחלת הציטרוטייד זקיקים כמעט ולא גדלו ואסטרודיל ירד ל 250
Lh ירד ל 2 .רירית נשארה 7.
1.מה פשר הירידה באסטרודיל ואי גדילת הזקיקים .?
2.האם לוותר על השאיבה ?
3.אני ביום ה 21 למחזור כבר.מחזורים שלי 32 ימים .
זה יכול להיות השפעה של הדיכוי שהיה חודש לפני ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לוותר על החודש? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/08/2015לא ציינת את ערכי הורמון הפרוגסטרון.!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודק ..
אני13/08/2015פרוגסטרון קטן מ 1
מדגשיה אני במחזור הפריה טבעי.הורמונים נוספו רק לפני כמה ימים. .
עוד שאלה פרופ'
מה דעתך בכלל על סוג טיפול זה למי שאיכות העוברים אצלה ירוד גם בשינוי פרוטוקולים, מעבדות ,רופאים .
בטיפול האחרון צויין שיש מעט עובי במעטפת הביציות .
בת 30 בטיפולים מגיל 27 .
Fsh לפני חודש 6.5
Amh לפני שנה 1.9
הפריות 8 שאבות ו9 החזרות.
4 הריונות שנופלים בשבוע 6-7.
שני הריון ספונטני מלפני 3 שנים שנפל.ואחד כימי ספונטני בין הטיפולים.
בזכותך גילוי מחיצה גדולה על גבי פורום זה .
הסרתה והסתבכות של הריון חוץ ותוך רחמי שהביא לכריתת חצוצרה .
בעל בן 43 מעשן .זרע תקין .
האם הגיע הזמן לטוס לקייב ;-).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודק .. - תגובה
פרופ` דוד בידר13/08/2015המחזור הטבעי שלך לא התפתח טוב.
דבר חשוב ,את צריכה לדעת שלא צריך יותר לטוס לשום מקום.
אנחנו מביאים עוברים טריים עם אינקובטור נייד שפתחנו לארץ ,ויש יופי של הריונות ואת יכולה לעשות כל הטיפול בארץ כאילו נסעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' על המידע
אני13/08/2015מתחילים לשקול תרומה במידה ולא נקלט הריון עוד 3 טיפולים .
רק ברצוני להבין האם השיבוש הזה כתוצאה מהדיכוי מהטיפול האחרון?
והאם הוספת הציטרוטייד הביאה לירידת הערכים.
ובככלי דעתך על סוג טיפול זה למישהי עם הניתונים שציינתי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' על המידע - תגובה
פרופ` דוד בידר14/08/2015מחזורים כאלה הם תוצאה של רזרבה שחלתית נמוכה.
השיבושים מופיעים עקב פעילות לא תקינה של ההורמונים ויכולים להיות קשורים לטיפולים שקיבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לעדכן אותך פרופ בידר
אני24/08/2015כנראה שהשיבוש שהיה ..כן בגלל התרופות .
בסוף אחרי סבלנות הזקיק גדל .
בשאיבה הופתעתי לטובה נשאבו 4 ביציות טבעי .לפני השאיבה ניתן אוביטרל ו2דקפפטיל.
3 הפריות תקינות ואחת לא .
פעם ראשונה גם הפריות רגילות .אחת רגילה ו שתיים איקסי .
העוברים שנתקבלו הם היפים שהיו לי אי פעם .4,5 תאים ביום 2 ללא שברים.
שאלתי האם זה אומר שאכן הביציות הטבעיות שלי יותר איכותיות מאלה שמתקבלות אחרי גירוי עם הורמונים?והאם יש סיכוי להריון .?
רירית 9 יום לפני האוביטרל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לעדכן אותך פרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר24/08/2015לפעמים במקרים כמו שלך המחזור הטבעי נותן , לפעמים, תוצאות יותר נאותות.
תמיד שמחזירים עוברים טובים יש סיכויים בהריון רק שהסיכויים בסך הכל הם הרבה יותר קטנים.
נראה מה יקרה לאחר החזרה.
פאני התרשמתי לפי הבדיקות שהתהליך לא תקין לכן הסיכויים קטנים למרות ששאבו ביציות.
בכל אופן מאחל הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני שאיבהטליה13/08/2015
אני לפני שאיבה אתמול היום ה-9 של זריקות גונל 150
ביום הראשון פרוגסטרון 10
ביום השלישי פרוגסטרון 9
לפני יומיים פרוגסטרון 5.7
היום פרוגסטרון 4 אי-2 4200
השאיבה כניראה יום א
האם הפרוגסטרון גבוה מידיי וכדי אולי לבקש מהרופא שיבטל שאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני שאיבה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/08/2015לא ברורה לי הרמה היורדת של הפרוגסטרון ואיך זה ישפיע על התוצאה.
מה הרופא שלך אמר כשהיה פרוגסטרון 9 ו 10, מדוע המשיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרוגסטרון
טליה13/08/2015הפרוגסטרון היה גבוה מלחתחילה כי זה שאריות של גסטון מטיפול מחודש קודם
הרופא אמר לי בפירוש שזה גבוה וזה לא טוב
השאלה אם כדאי לדחות את הטיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרוגסטרון - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר13/08/2015אין טעם לדחות את השאיבה. הפרוגסטרון משפיע בעיקר על ההשרשה. כדאי להתייעץ עם הרופא שלך לגבי אפשרות להקפיא את העוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון
טליה13/08/2015אז אולי אפשר לגדל לבלוסיטים ואז ירד הפרוגסטרון ?או שאין סיכוייש הוא ירד כבר בגלל האוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון - תגובה
פרופ` דוד בידר13/08/2015לא.
מה שדר. מכטינגר כתבה זה נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)