מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא שלילית וביקה חיוביתאני23/07/2015
9 ימים ארי פרגניל שיצא כבר בראשון .
הבטא קטן מ 3 ושתי בדיקות שתן של שתי חברות שונות חיוביות !!.
מוזר ביותר יכול להיות כימי שכבר נעלם בדם? או טעות? .
יום 11 להחזרה אמורה לעשות בדיקת דם רק בראשון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא שלילית וביקה חיובית - תגובה
פרופ` דוד בידר23/07/2015לא מבין מדוע את עושה את כל הבדיקות ביום 9.
יש לעשות בדיקת דם במועד שנאמר לך.
כל מה שכתבת אינו ניתן לדיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ...הבהרה
אני23/07/2015אני ביום 11 להחזרה .
9 ימים אחרי פרגניל.
עשיתי היום ולא ביום 14 כמתוכנן.כי אתמול התחילו הכתמות וכאבי בטן .
עכשיו אתם תמיד אומרים ש 12 יום מספיקים כדי לתת תשובה אמיתית .אבל למה הרי השרשה זה ביום 7 לחי עובר וכבר ניתן לראות משהו בדם נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ...הבהרה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/07/2015בדרך כלל אחרי 10 ימים מההחזרה יכולה כבר להופיע בדיקה חיובית בדם ,ואם יצאו לך בדיקות לא ברורות בשתן תעשי בדיקת דם ביום 11-12 ותדעי בודאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןדנה23/07/2015
לפני 12 יום הוחזרו 3 עוברים קפואים, לפני 8 ימים קיבלתי אוביטרל אחרון, ביצעתי היום בדיקה ביתית והתוצאה היתה שלילית, האם יש סיכוי שזה ישתנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/07/2015לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהציפי23/07/2015
אחרי החזרה שכשלה, להפסיק עם ויטמין E ומתי לקחת שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/07/2015אין צורך להפסיק,אפשר לקחת באופן רציף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותציפי23/07/2015
1.ממתי לוקחים מדבקות אוורל ועד מתי אם הושג הריון ?ומה תפקידם? האם המדבקות לא חודרות לדם והאם הם במינון נמוך שלא יכול להזיק כי פקטור 8 אצלי גבולי.
2.ההחזרה האחרונה שלא צלחה מתרומת ביצית, הייתה על בסיס מחזור טבעי- אני בגיל מבוגר -האם יתכן שלא הצליח בגלל האסטרוגן (כי כל השאר היה בסדר- רירית, תמיכה וכו' אם אקח את המדבקות יש סיכוי טוב יותר?
3.האם מותר להחזיר 2 עוברים בגיל מבוגר, האם אין בכך סיכון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
פרופ` דוד בידר23/07/20151.המדבקות הן הורמון האסטרוגן שניתן גם בכדורים כמו אסטרופם או פרוגינובה והוא בונה רירית רחם.
יש שנותנים מדבקות עם כדורים או בלי.
מה שקובע זה איך גדלה הרירית ואיך בדיקות הדם. לא מפריע לפקטור 8.
לוקחים אותו מנוסת עד שיש הריון של שבוע 7-9.
2.פיות אוב בגיל מבוגר להחזיר על בסיס טבעי ועדיף מחזור עם טיפול.
3. אני בדרך! כלל מחזירים 2 כי יש יותר סיכויים והרוב זה עובר אחד.
אם נקלטו 2 אפשר לדלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובבלנה23/07/2015
לקחתי אנדומטרין ושכחתי אסטרופאם זה בסדר שאקח 2 בצהריים??
חשובב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/07/2015בהחלט בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת דופק b12דנה23/07/2015
שלום,
היה לי דופק בשבוע 6 +4 כאשר עד אז לקחתי חומצה פולית כל יום. וכדור מציצה של b12 פעם בשבוע.
תכננתי לשאול באותה הזדמנות את הרופא אם מותר לקחת את הסוג של b12 הזה בהריון ושכחתי לשאול.
היות ונקבע לי א.ס נוסף שבועיים לאחר מכן.
אז לא לקחתי את הפעמיים האלו של b12 ולקחתי רק חומצה פולית.
לצערי, הדופק הפסיק כאשר הייתי בשבוע שביעי + 5 גיליתי זאת שהייתי בשבוע השמיני.
רציתי לדעת, האם יש קשר להפסקת הדופק לעובדה שהפסקתי לקחת b12.
אציין שעשיתי בדיקת דם כאשר הייתי בשבוע שביעי + 2 וה b12 היה 12.7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
דנה23/07/2015בעצם היה לי b12
12.4 אם זה משמעותי ההבדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפסקת דופק b12 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/07/2015לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה אחורית נמוכהפיל22/07/2015
בסקירה רשמו בדף ואמרו לי שיש לי שיליה אחורית, אתמול באולטראסונד אמר שיליה אחורית נמוכה ושהכל תקין. לא ידעתי שזה בעייתי אז לא שאלתי ואז גיגלתי וחשכו עיניי. מה זה אומר? זה מסוכן להריון ולעובר?
שיליה אחורית נמוכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/07/2015לא מסוכן המשיכי בהיריון כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות של גרידהדנה22/07/2015
שלום,
בצעתי אתמול גרידה. והבנתי שמהלך הניתוח עבר תקין.
אין לי דימום חזק, די מעט.
וגם אין לי כאבים.
מה שכן, כאשר אני מטילה שתן, אני מרגישה טיפה
צורב.
אציין, שאף פעם לא היה לי דלקת בדרכי השתן.
האם זה דבר טבעי כתוצאה מגרידה?
אם אני טיפה אשטוף עם הצינור את האזור, האם אני אעשה יותר נזק או שזה לא יזיק ויכול להרגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
דנה22/07/2015אני מניחה שזה דלקת בדרכי השתן בגלל הצריבה.
לא נבדקתי.
האם יכול להיות שצורב לי פשוט בגלל הגרידה
ואין לי דלקת וזה אמור לעבור תוך כמה ימים?
או שזה בהכרח דלקת?
אין לי חום ולא כאבים.
אם אקח זינט האם זה יכול להקל עליי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תופעות של גרידה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/07/2015במידה והתופעה תמשיך או תתגבר יהיה צורך בביצוע תרבית שתן-בשלב זה שתיה מרובה מספיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שינייםשלומית22/07/2015
ערב טוב
אני בשבוע 15 +4 האם מותר לעשות טיפולי שיניים עם זריקה ? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי שיניים - תגובה
פרופ` דוד בידר23/07/2015לא רק מותר אלא רצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה וקיום יחסיםאני :)22/07/2015
מחר צריכה לטבול במקווה ואני לפני שאיבה מותר לקיים יחסים 3 ימים בערך לפני השאיבה לוקחת דקאפפטיל לדיכוי הביוץ. הזקיק המוביל כרגע הוא 16 יש בערך 12 זקיקים בגדלים שונים מה נראה לכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה וקיום יחסים - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר22/07/2015נראה שהשאיבה תתרחש בעוד מספר ימים לפחות. תאריך השאיבה תלוי ברמות ההורמונים ובבדיקות הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה וקיום יחסים - תגובה
פרופ` דוד בידר23/07/2015מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהזרעהMee22/07/2015
ביום א עשיתי הזרעה. הרופא ציין שמרגיש שהוא נתקל עם הצינורית בצוואר הרחם ולקח מעין פינצטה ארוכה עם שפיצים חדים בקצה כדי ''ליישר'' אותו או משהו כזה. זה כאב כאילו תולשים לי את הרחם / השחלות.
לאחר מכן היה דימום (לא דימומון קטן). עד יום למחרת נרגע קצת אבל אז עברתי הזרעה שניה. הרופא השני לא נתקל בבעיה עם הצוואר ולא נעזר במכשור יוצא דופן (רק בספקולום הרגיל).
כעת יש לי הפרשות חומות-ורודות. האם זה תקין?
הייתכן שהרופא הראשוו פצע את הצוואר בצורה רצינית? את הרחם אולי?
אני מודאגת.
אנא היו כנים איתי.
תודה רבה,
עבודתכם מבורכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהזרעה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר22/07/2015נשמע שהדימום הוא משני לניסיונות להיכנס לרחם. במרבית המקרים אין צורך לבצע דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות בהריוןפיל22/07/2015
שבוע 16 ונוטלת אנדומטרין... היום בניגוב יחד עם ההפרשות הלבנות של האנדומטרין.. היתה הפרשה צמיגית( כמו לפני ביוץ) קטנה. האם זה תקין? אתמולעשו לי אולטראסונד וגינאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות בהריון - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר22/07/2015נראה שהכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' אשכנזיתגובה לפרופ'22/07/2015
פרופ' שלום
אני אמורה לעשות צילום רחם חודש הבא . האם רצוי לדעתך שהרופא המטפל שהוא רופא מומחה שאצלו אני מתחילה הזרעות חודש הבא יעשה את הצילום ויראה שהכל בסדר או אפשר בקופת חולים.
אני חוששת שזאת בדיקה פולשנית ואולי רצוי רופא מומחה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/07/2015אין כל צורך בכישורים מיוחדים לביצוע הבדיקה הפשוטה הזו שהיא מבוצעת בכל יחידה פרטית או צבורית וע"י וכל מומחה לגיניקולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר תוצאות בדיקת דםבת 3822/07/2015
קיבלתי תוצאות בדיקת דם של שבוע 16
מצורפת תמונה עם התוצאה, מה זה אומר
במיוחד התוצאה 134 פוסטיבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר תוצאות בדיקת דם - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר22/07/2015לפי התוצאות האלה היה לך בעבר זיהום ב-CMV. מצב זה מאפיין את מרבית האוכלוסיה ומוגבר תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר שאינו תואם את השבוע שלושירה22/07/2015
שלום רב,
אני בשבוע 8 אחרי טיפולים ממושכים,
נצפה עובר אחד תקין לחלוטין עם דופק יפה
ועובר נוסף שליש בגודלו, למעלה בגודל של שבוע 6, עם דופק חלש מאוד
אין ספק שהעובר הקטן אינו תואם הגודל המצופה ואין טעות במועד ביוץ (הרי זו היתה שאיבת ביציות),
מה הסיכוי שהעובר יתן איזו קפיצה ובאורח פלא בעוד שבועיים יהיה תואם לגילו וגודלו?
מה הסיכוי שזה לא יקרה ומה עושים במקרה כזה, אם העובר ימשיך להתפתח באיטיות רבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה לשאלה שלי
איילה22/07/2015לפני שבוע לא היה דופק, ולפני שבועיים לא היה קוטב
כלומר ישנה התפתחות של העובר השני, אבל היא מאוד איטית והוא בפיגור של שבועיים לעומת העובר הנוסף.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה לשאלה שלי - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר22/07/2015בדרך כלל מתפתח העובר שגודלו תקין. היות ואת מתארת התפתחות של השק השני, כדאי להמשיך ולעקוב. אם עובר אחד יפסיק להתפתח הוא ייספג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שירה23/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)