מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלשול אחרי החזרהתום18/06/2015
שלום,
15 יום אחרי החזרה, והיום החל שלשול.
מה הסיבה?
מה עושים?
האם עלול לפגוע ביעילות האנדומטרין או להמשיך כרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלשול אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2015שתיה מרובה ,כלכלה עוצרת,מעקב-לא יפגע בשלב זה אם את בהיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת מאוד מסכנות ההורמוניםתקווה17/06/2015
שלום,
אני בת 40 עוד חודש.
אמא לילדה בת שנתיים לאחר 6 מחזורי IVF +ICSI בתוך שנה אחת (איכות זרע נמוכה).
שוקלת להשתמש כעת בתרומת זרע.
אני חוששת מאוד מעליית הסיכון לסרטן בעקבות ההורמונים.
שאלותי:
1. האם יש טעם בגילי להתחיל עם הזרעה?
2. מהו סדר הגודל של ההבדל בכמות ההורמונים בהזרעה לעומת IVF?
3. האם ניתן לבצע IVF עם מינון הורמונים הדומה להזרעה?
4. האם אתם מכירים את הפיתוח poined flow להגברת סיכויי ההפריה בהזרעה? האם ממליצים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת מאוד מסכנות ההורמונים - תגובה
פרופ` דוד בידר18/06/2015קודם כל שום הורמונים לא כורמים לסרטן.
1.אם את רוצה להרות אז זאת הדרך היחידה.
2.לא צריך הורמונים להזרעה, בכל אופן המינון קטן יותר.
3.אפשר, אבל המחשבה שזה קשור לסרטן מוטעית.
4.הפיתוח לא מגבירים סיכויים להפריה בהזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותאני17/06/2015
לאחר 4 טיפולי IVF שהסתיימו בהפלה בשבוע מוקדם, כתוצאה מכך 5 גרידות, היות ובגרידה הראשונה נשאר שק הריון שלם.
הבנתי שהגרידה החוזרת מעלה משמעותית סיכון להידבקויות, ושהידבקויות מעלות סיכוי להפלות חוזרות. וכמובן שכל גרידה מגבירה את הסיכון.
הרופא המטפל חושב שאין טעם להיסטרוסקופיה היות והידבקויות היו מונעות השרשה, ולא גורמות הפלות, ויותר מכך, שדווקא עוד פרוצדורה ברחם עלולה לגרום סיבוכים.
האומנם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2015לא מסכים-יש בהחלט מקום לאור ההיסטוריה הרפואית שלך לבצע היסטרוסקופיה לבחינת תקינות רירית הרחם,בראש ובראשונה למניעת הפלה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
ליאת18/06/2015פרופ' אשכנזי שלום
האם בהתחש בזה שהריון ראשון הושג בהזרעה ראשונה וכל ההריונות שלא החזיקו עקב קרישת יתר הושגו באופן ספונטני כלולם לאחר נסיון רשון כלומר ברצף אחד אחריי השני
פרופיל הורמונלי שבוצע החודש וזרע תקנים
יש סיכוי טוב להשיג הריון בהזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2015אני מעריך שיש סיכוי טוב כזה,יחד עם זאת ממליץ לבצע היסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן תמיד לראות זקיק אחר ביוץ??שלומי17/06/2015
יכול להיות שלפעמים מצב זקיק אחר ביוץ יראה כמו לפני ביוץ ולא יראו את השינוי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן תמיד לראות זקיק אחר ביוץ?? - תגובה
פרופ` דוד בידר18/06/2015זקיק יכול לגדול ,להיעלם או להשאר דומה בגודל ולכן לפי אולטרה סאונד אפשר רק לשער ,אך בדיקת דם מדויקת 100%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהליה17/06/2015
לאחר שאיבה של 10 ביציות הופרו 8 ורק 2 התפתחו לבלסטוציטים
הוחזרו 2 לרחם,
ששאלתי את הרופא מה איכותם הוא אמר שהם בסדר אבל הם עדיין צעירים ואמר משהו על התארגנות התאים,
לא הבנתי כל כך למה התכוון
ויצאתי קצת בתחושות לא אופטימיות מה החזרה
מה זה אומר? מה הסיכויים להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ליה18/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2015בהתפתחות בחסטוציסטים ישנם שלבי התפתחות מסוימים-הבלסטוציסטים שהוחזרו לא השלימו את כל שלבי ההתפתחות בשלב שבו הם הוחזרו,יתכן שהשתהות נוספת לפני ההחזרה היתה מאפשרת זיהוי של השלמת ההתפתחות של הבלסטוציסטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ליה18/06/2015האם ההחזרה בשלב שהחזירו לי פוגעת בסיכויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר18/06/2015הבלסטוציסטים יכולים להמשיך ולהתפתח ברחם. על פניו לא נראה שהמתנה ממושכת יותר היתה מעלה את הסיכוי להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לאחר הזרעהמודאגת17/06/2015
זריקת אוביטרל ב-5/6 לאחר טיפול בג'ונגל, הזרעה יומיים לאחר מכן ב- 7/6, מתי מומלץ לבצע בדיקת בטא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לאחר הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר18/06/2015שבועיים אחרי אוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלישים וחודשים של הריוןשירה17/06/2015
שלום,
רציתי לדעת למה יש שוני בחלוקה של הטרימסטרים והחודשים.
בכל שליש יש 3 חודשים.
חודשים 1-3 - שליש 1
חודשים 3-6 - שליש 2
חודשים 6-9 - שליש 3
בכל חודש יש 4 שבועות. כך שחודש 3, למשל= 12 שבועות
אבל החלוקה של החודשים באנטרנט שונה.
למה נרשם שחודש 3 זה עד שבוע 15 ולא 12?
הרי שאחרי 12 שבועות זה אומר שכבר עבר החודש ה-3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלישים וחודשים של הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר18/06/2015אין להשוות הריון בין חודשים, שבועות , ימים או שעות.
ההחלטה של רפואת המיילדות היא לספור בשבועות ,ושבוע זה 7 ימים בדיוק.
ולכן טרימסטר ראשון הוא 12 שבועות בעוד שחודשים משתנים ולא מדוייקים בהשוואה
לשבועות ואפשר רק להגיד ״בערך״.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץליאת17/06/2015
ד"ר שלום
אני 3 ימים לאחר ביוץ לפי בדיקות דם אז מדוע בדיקת ביוץ ביתית עדיין חיובית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2015לזרוק את הערכה לפח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור בהוספיס - לאחר החזרהדפי17/06/2015
שלום לכם,
14 יום לאחר החזרת מוקפא.
סבתי האהובה אושפזה בהוספיס לחולי סרטן.
האם ניתן לבקרה שם? מאד חוששת מזיהומים, חיידקים וכו'.
בתודה לכם על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביקור בהוספיס - לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2015יכולה אין כל מקום לחשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- atkv - ktjr vjzrvתום17/06/2015
הי,
החזרת מוקפא ב 3.6.
בשבת ובראשון - מעין כאבי מחזור מאד חזקים.
עם זאת, הייתי אמורה לקבל כבר ביום שני, ולשמחתי - לא קיבלתי. (בעבר, לאחר החזרות שנכשלו, תמיד קיבלתי במועד, מחזור מסודר של 28 יום)
שאלתי -
האם התמיכה ההורמונלית עשויה להיות הגורם ? (קיבלתי פרגניל וואנדומטרין)
היה לי ביוץ מעט מוקדם, ומעט מוזר - האם הוא עלול להיות הגורם?
בטא רק בעוד חמישה ימים ואני מאד לחוצה.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
atkv - ktjr vjzrv - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2015בהחלט יתכן שהעכוב במחזור נובע מהסיבות שציינת,יחד עם זאת יתכן גם היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרופיל הורמונלימרינה17/06/2015
היי
אני מנסה להיכנס להיריון חצי שנה בערך, עשיתי פרופיל הורמונלי בהמלצת בנות בכל מיני פורומים ויצא שהTHS שלי גובה. חוץ מזה הכל תקין. חזרתי עם זה לרופאה שהפנתה אותי (אחרי בדיקה מעמיקה באינטרנט הבנתי שזאת יכולה להיות הבעיה לנסיונות הכושלים שלי להכנס להריון) והרופאה אמרה לי שאם הייתי בהריון היינו מטפלים בזה אבל אם אני לא בהריון זה לא לחוץ והפנתה אותי לאנדוקרינולוג ששלח אותי לעשות את אותה בדיקה עוד פעם. עשיתי עדיין גבוה, אמנם ירד קצת אבל עדיין גבוה.
אני חושבת שאם זאת הבעיה אז אפשר לפתור אותה בקלות. אז למה לא לעשות את זה?
אני טועה? זאת באמת יכולה להיות הסיבה שבגללה אני לא נכנסת להריון?
תודה לעונים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2015האיזון ההורמונלי בין כל הבלוטות ההורמונליות חיוני להתרחשותו של ביוץ תקין,יחד עם זאת יתכנו גם סיבות נוספות לעיכוב בכניסה להיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת17/06/2015
ד"ר שלום
4 ימים לאחר ביוץ אני לא מרגישה כאבי השרשה כמו בהריון הקודם שביו כאבים חזקים כמו כאבי מחזור.
האם זה אומר שאין סיכוי שיהיה הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2015לא הייתי מתבסס בממצאים הקלינים שציינת כמדד להיריון או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצהלנה17/06/2015
עברתי שאיבה יום שני הכל עבר תקין יש קצת התכווצויות בבטן אך באופן כללימרבישה טוב
הופיע לי הפרשה הבוקר בצבע מוקו חום בהיר האם הפרשות כאלה מפריעות להחזרת עוברים?? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחוצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2015אל דאגה את תעברי חיטוי וניקוי של צואר הרחם לפני ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים ודימוםמור17/06/2015
לרופאים שלום,
ביום רביעי שעבר 10/06 עברתי החזרה של שני עוברים, הרופא ביקש שאקבל אנדומטרין כתמיכה 3 כדורים ביום..וכך אני עושה עד לבדיקת ההיריון..
היום לאחר 6 ימים , לאחר קיום יחסים, אני שמה לב שאני מדממת..לא דימום חזק ולא ממש אדום, די בהיר, אבל דימום...אני לא יודעת אם זה יימשך למחר גם בינתיים לא מדובר בדימום חזק או מסיבי כמו במחזור..
אבל בכל זאת אני מודאגת...האם ניתן להסיק שהטיפול נכשל? ממה נגרם הדימום? מדובר במחזור?
אודה להתייחסותכם על שאלותיי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מור17/06/2015היום בבוקר נעלם הדימום..ממה זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
החזרת עוברים ודימום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2015יתכן והדמם נובע מגירוי מקומי של צואר הרחם מהשימוש בנרות,אשר התרחש בעקבות היחסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מור18/06/2015פורפ׳ שלום,
היום לאחר שאתמול הפסיק הדימום היום הוא חזר מעט בניגוב וקצת על התחתון.. אבל בהיר לא מאסיבי בכלל.
אני מרגישה כאבי מחזור. אני יכולה להסיק מכך שהמחזור קרב?
בנוסף עברו רק 8 ימים מההחזרה.
החזרה ב-10/06* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
מור18/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2015המשיכי בינתיים בטיפול עד לבדיקת הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות אחרי החזרהליה16/06/2015
אחרי החזרה של בלסוציסט כמה זמן יש השתרשות?
ומתי עושים בדיקת הריון אחרי החזרת בלסוציסט בן 5 ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2015ההשתרשות מתרחשת ביום ההחזרה,לאחר החזרת בלסטוציסט יש להמתין לפחות 10 ימים לפני ביצוע בדיקת הביטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)