מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שחלות לאחר גירוי יתרדינה15/06/2015
בוקר טוב
אני בגיל 24. חודש הקודם היה לי גירוי יתר ושרציתי להתחיל טיפול חדש בחודש הנוכחי נאמר לי שיש לי הרבה ציסטות ואני צריכה לנוח החודש.
רציתי לדעת האם הציסטות נעלמות לבד? האם כולן נעלמות? והאם יש סיכון עתידי בשל כך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שחלות לאחר גירוי יתר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/06/2015הסיכוי שלאחר חודש מצב הציסטות יתאפס גבוה,ניתן לתת גם גלולה למניעת היריון לפרק זמן קצר כדי לסייע לתהליך,על הרופא בטיפול הבא לנקוט בשלל אמצעים ידועים כדי למזער את הסיכוי לגירוי יתר שחלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה
דינה16/06/2015תודה על התשובה.
1. גלולות למניעת הריון איך הן עוזרות להפחתת הציסטות?
2. במידה וכן ישארו ציסטות יש מצב שזה יגיע למצב של ניתוח?
3. והאם יש סיכון עתידי לבעיות פוריות מכניות או פגיעה בשחלות.
(אנחנו בקטגוריית הלא מוסברים אחרי הריון טבעי אחד, מטופלים כרגע בהזרעות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצה
דינה18/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוספת לשאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/20151.הגלולה מדכאת את הפרשת ההורמונים ממקור יותרת המוח,והתוצאה היא נטרול השחלה מהדפעה הורמונלית המסייעת באיפוס השחלה
2.לא סביר
3.לא סביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות ושלשוליםדנה15/06/2015
שלום,
אני עשיתי הזרעה ב 2.6 ומתכננת מחר לעשות בדיקת דם.
, אני מהלילה הקאתי ושלשלתי.
אני לא יודעת אם זה אוכל או וירוס כי זה גם
אחותי שהייתי איתה בסופש.
השאלה שלי, בתקווה שההזרעה תצליח.
האם יתכן נזק לעובר?
האם השיליה כבר נמצאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה כנראה וירוס
דנה15/06/2015שוב שלום,
יש לי גם חום. אז אני מנחשת שזה וירוס.
1. עד כמה נזק זה יכול לעשות לעובר?
2. האם זה יכול להשפיע על התוצאה של בדיקת דם הריון שהתכוונתי לעשות מחר?
בתקווה שההזרעה הצליחה אני אמורה להיות היום שבוע 4+3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
דנה15/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקאות ושלשולים - תגובה
פרופ` דוד בידר15/06/2015לא יהיה נזק אם יהיה הריון.
אין עדיין ממש שליה אלא איזור של השרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גודש פתאומיתאפי15/06/2015
שלום רב,
ביום ראשון שעבר (7.6.15) עברתי החזרה של עובר אחד בן 5 ימים אחרי תהליך pgd.
אני בת 33 בלי בעיית פוריות. מתחילת הטיפול בגונל f היה לי גודש משמעותי בחזה עד לרמה של רגישות למגע. פתאום אתמול בערב הייתה ירידה משמעותית ברגישות ובכאבים והיום בבוקר הם נפסקו כמעט לגמרי. מה זה אומר? יש עוד סיכוי להריון?
אני לוקחת אסטרופם ואוטרוגסטן 3 פעמים ביום לתמיכה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפסקת גודש פתאומית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/06/2015הסיכוי להיריון קיים ,לא הייתי בונה על ממצאים קליניים כאלו או אחרים כמדד להיריון אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בהריוןמודאגת15/06/2015
אני בהריון שבוע 10+3 עם תאומים אחרי טיפולי IVF ..אני כבר כמה ימים מרגישה כאבים בבטן תחתונה..לא כאבים ממש חזקים ...כאבים נסבלים..אבל מרגישה אותם וזה מציק לי..מה יכולה הסיבה לכאבים אלה?אני עדיין עם תמיכה של אוטרגסטאן..במצב שלי באיזה שבוע אני מפסיקה את התמיכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן בהריון - תגובה
פרופ` דוד בידר15/06/2015התמיכה את יכולה להפסיק.
לגבי הכאבים יש להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה- לפני החזרהליה14/06/2015
שלום רב
רקע; בת 32 הכל תקין זרע תקין לא מצליחים להיכנס להריון 3 שנים.
ביום שישי שאבו לי 10 ביציות 8 הפריות,
התקשרו אלי ואמרו לי כי החזרה ביום רביעי
מנסים לגדל את העובר לבלסוציסט -
השאלה שלי היא כזו:
זאת פעם ראשונה שמחזירים לי עובר בן 5 ימים
מדוע החליט על כך דווקא עכשיו? ( אני אחרי 4 החזרותשל עוברים בני 3 ימים חלקם טריים חלקם מוקפאים)
האם מנסים לגדל את כל השמונה?
הייתכן ויהיה מצב שלא ישאר לי כלום?
אשמח להסבר , מצד אחד אני שמחה על כך מצד שני אני מעט חוששת
לתשובתכם אודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בבקשה
ליה15/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה- לפני החזרה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/06/2015מנסים לגדל את כל העוברים במשך 5 ימים. המחשבה היא שמדובר בעובר בשלב מתקדם יותר שסיכוייו להשתרש ברחם גבוהים. קיים סיכון מסויים כי העוברים לא ימשיכו להתפתח לשלב של בלסטוציסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה- ספקולוםשני14/06/2015
שלום
היום עשיתי הזרעה.
לאחר שהחדיר את הזרע, הרופא השאיר לי את הספקולום כ-10 דקות.
תמיד נשארת בשכיבה 10 דקות, אך זו הפעם הראשונה שרופא משאיר את הספקולום אחרי ההזרעה.
האם זה בסדר? זו ההנחייה הרווחת? לא ברור לי מדוע השאיר אותו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה- ספקולום - תגובה
פרופ` דוד בידר15/06/2015לא משאירים.
כנראה שכח אותו.
זה לא גורם לשום נזק.
אם היית הולכת עם זה הבייתה הבית חולים היה מפסיד ספקולום שעלותו גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
שני15/06/2015הרופא השאיר את הספקולום בכוונה למשך 10 דקות ואמר שלאחר 10 דקות יגיע כדי להוציא אותו.
בפירוש לא שכח.
האם זה עשוי לעשות תועלת או גרוע מכך- נזק מסוים להצלחת ההזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחיים לא שמעתי על דבר כזה ועברתי
vika15/06/2015לא מעט הזרעות.
קודם כל לי אישית נורא כאב המכשיר הזה.
אבל בלי קשר לכאב, אין שום סיבה רפואיץ, והרפואים יתקנו אותי אם אני טועה ןהשארת ספקטרום בפנים.
תבדקי שוב עם הרופא מה עומד מאחורי המהלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספקולום לא ספקטרום סליחה על הטעות
vika15/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - תגובה
פרופ` דוד בידר15/06/2015אם הוא אמר לך ככה אז זה משהוא חדש בעיני...
כתבתי לך שלהזיק זה לא יזיק
מציע לך לגשת למנהל ולשאול אותו האם יש דבר כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה הורס
ג'וזי15/06/2015כמה צחקתי :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אתה הורס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/06/2015יתכן והרופא רצה להרשם שאין דימום או זליגה של החומר בחזרה מהרחם לאחר הפעולה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה הורס - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר16/06/2015יש דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי14/06/2015
כדי לעבות רירית האם ניתן לקחת ויטמין E- כדור אחד ביום של 400 מ"ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר15/06/2015ניתן לקחת אך צריך להבין האם באמת הרירית דקה וממה זה נגרם.
לרוב ויטמין E לא עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים וPMSרונית14/06/2015
שלום,
סובלת באופן כללי בתקופה האחרונה מ PMS די קיצוני המתבטא בחוסר שינה, חרדה, עצבנות שמתחיל סביב הביוץ ומתגבר עד קבלת המחזור.
כרגע שוקלת להתחיל טיפול לכניסה להריון והבנתי שכחלק מטיפול יכול מאוד להיות שהתופעות של ה PMS עשויים אף להתגבר וחוששת מאוד מהפן הנפשי של זה.
האם יש איזה טיפול מקובל בזמן הטיפול בבעיות פריון שניתן לקחת ליצוב המצב הנפשי או בקיצור איך לא משתגעים מהורמונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים וPMS - תגובה
פרופ` דוד בידר15/06/2015אפשר לטפל בעניין בזמן הטיפול ההורמונלי.
יש לנו בתל השומר מרפאה ל PMS וכדאי ,במקביל לבוא ליעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידהאני14/06/2015
כ3-4 ימים לאחר גרידה ווקיחת דוקסילין, סבלתי מכאבים במתן שתן, ובתרבית נמצא שיש בשתן קנדידה גלברטה. הבנתי שזה דיי נדיר בשתן.
אני מניחה שצריך לבדוק נוכחות בנרתיק.
האם קנדידה גלברטה יכולה להיות גורם להפלות חוזרות?
האם אפשר לבצע היסטרוסקופיה במצב כזה? האם עלול להגיע לרחם?
הבנתי שהזן הזה דיי עמיד. תוך כמה זמן מסיום טיפול בקנדידה אפשר להחזיר עוברים קפואים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אני15/06/2015.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנדידה - תגובה
פרופ` דוד בידר16/06/2015אני מציע לך לחזור על בדיקת השתן , זה לא בטוח שיש לך קנדידה בדצן.
לא מיעץ לך לעשות היסטרוסרופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני16/06/2015ההיסטרוסקופיה היא לצורך בירור הפלות חוזרות.
האם הכוונה שהיסטרוסקופיה במצב של זיהום בקנדידה עלול להיות מסוכן?
מה לגבי טיפולי IVF?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר16/06/2015אפשר לעשות אולטרה-סאונד תלת מימדי לפני היסטרוסרופיה ואם הכל נראה תקין חבל לדחוף מכשיר לרחם.
לגבי הקנדי דב , תחזרי על תרבית השתן שוב כדי לוודא שזה נכון, אני מסופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני16/06/2015תודה על התשובה, אכן חזרתי על תרבית השתן, בינתיים עוד אין תשובה, אבל גם אם זה לא בשתן, זה כן הגיע מאיפשהו לדגימה, זה לא מספיק כדי להניח שאכן יש לי את זה?
בנוסף, אני אמורה לחזור לטיפולי IVF, זה לא מגביר סיכוי שאם אכן יש קנדידה זה חדר כבר לרחם בטיפולים קודמים או עלול לחדור בטיפול הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
אני17/06/2015גם בבדיקת שתן החוזרת נמצאה קנדידה גלברטה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2015הפטריה אינה מהווה מזהם פתוגני העלול לחדור לאברי הרביה הפנימיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל ואסטרופםשני14/06/2015
שלום
מטופלת גונל. סובלת מרירית דקה (לא עברתי א גרידה או ניתוח והיסטרוסקופיה תקינה).
עם גונל הגעתי לe2 ברמה של 5,000 אך הרירית הייתה 5 מ״מ.
האם אסטרופם יכול לעזור או שהוא עובד על מנגנון העלאת ה-e2 שאצלי גם כך גבוה ולא גורם לעיבוי הרירית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אתי15/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר מענה בבקשה?
שני15/06/2015קיימות מספר שיטות לעיבוי הרירית. שימוש באסטרופם הוא אחת השיטות. לא ציינת כמה זקיקים היו עם גונאל. לעיתים ניתן להוריד את מינון הגונאל (כמובן בתלות במספר הזקיקים שהתפתחו).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר מענה בבקשה? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/06/2015קיימות מספר שיטות לעיבוי הרירית. שימוש באסטרופם הוא אחת השיטות. לא ציינת כמה זקיקים היו עם גונאל. לעיתים ניתן להוריד את מינון הגונאל (כמובן בתלות במספר הזקיקים שהתפתחו).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה
אתי15/06/2015שלום,
שאלתי הייתה האם כאשר יש אסטרדיול גבוה עקב שימוש בגונל (מעל 5,000) אסטרופם יכול להיות יעיל.
כלומר, האם המנגנון שלו הוא עיבוי הרירית באמצעות העלאת אסטרוגן בלבד, אשר עולה גם כך בשל שימוש כגונל (כתוצאה של ריבוי זקיקים)?
משמע - האם במידה והאסטרוגן גבוה (כתוצאה מזקיקים רבים) - האסטרופם לא יעיל?
סתם כרקע - אני מגיעה בשימוש בגונל ל-3 זקיקים מובילים - אופטימלי מבחינתי, אך הרירית נשארת דקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בידר - אפשר את דעתך?
אתי15/06/2015הרירית של 5 מ״מ היא באמת נמוכה כאשר יש לך רמת אסטרטגיים גבוהים אך גם ברירית זו יש הריונות.
בשלב זה אין איך לעבות את הרירית ואת צריכה לסיים הטיפול כמקובל ,וגם יתכן שיהיה הריון ,היות ואת לא אחרי גרידה או ניתוח בחלל.
האם הרירית הייתה דקה גם לפני היסטרוסרופיה?
יש תכשירים שיכולים לעזור בהתעבות רירית אך רובן לא עוזר.
לי לא נראה הגיוני לתת לך אסטרופם.
גם לא צריך להתעקש להגדיל רירית אם זאת הרירית שהייתה לפני ההיסטרוסקופיה.
אם הרירית הייתה ככה קודם לא הייתי מטפל בשלב זה אלא בהמשך , אם לא תהרי
אזי יהיה ניתן לנסות תכשירים שונים כמו ויטמין E , אסטרופם ועוד.
יתכן , אם לא תהרי, הרירית תהיה יותר גדולה בפעם הבאה.ככה שבשלב זה תמשיכי ונראה מה יהיה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה - תגובה
פרופ` דוד בידר15/06/2015האם הרירית הייתה ככה גם לפני היסטרוסרופיה?
אם כן אז בשלב ראשון לא צריך לנסות לעבות רירית ויש גם ככה הריונות.
בהמשך , לא תמיד הרירית חייבת להיות דקה ויכולה להשתנות במחזור אחר, אלא אם זה חוזר כבר הרבה זמן.
יש שיטות לעבות רירית כמו אסטרופם, ויטמין E ועוד, רובן פחות עוזר.
יש כל הזמן הודעות על סלק, אך אך אחד לא באמת בדק את זה.
בשלב זה לא נראה לי הגיוני להוסיף אסטרופם והייתי גומר הטיפול ונראה מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אפשר עוד שאלה ד"ר בידר?
אתי15/06/2015תודה על התשובה הארוכה.
הרירית הייתה מאז ומעולם דקה. נקלטתי לפני מס' חודשים (עם רירית 5 מ"מ ביום ההזרעה!) אך עברתי הפלה - ציטוטק ובסוף היסטרו' ניתוחית להוצאת שארית. נאמר לאחר ההיסטרו' שהרירית תקינה.
1. האם רירית כמו שלי, אשר מאז ומתמיד הייתה דקה ומגיעה ל5.5 מ"מ מקסימום, תוכל להביא שוב הריון?
2. לשאלתי המקורית - האם אסטרופם עושה דבר מה למעט העלאת האסטרדיול? כי הגונל שאני נוטלת גורם בעקיפין גם הוא להעלאת האסטרדיול (מגיע עד לרמה של כ-5,000). אם כך - התוצאה שלהם, אצל אחד ישירה ואצל אחד עקיפה, לא זהה?
3. אם התוצאה שלהם אכן זהה - מדוע ליטול גם אסטרופם בנוסף לגונל? האם האסטרופם, נניח, נלקח מתחילת המחזור ואז יש לו זמן רב יותר להעלות את האסטרדיול ולעבות את הרירית?
תודה רבה - מעריכה מאוד :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אפשר עוד שאלה ד"ר בידר? - תגובה
פרופ` דוד בידר16/06/20151.כפי שכתבתי את יכולה להרות גם עם רירית כמו שלך.
2. את צודקת ואני לא רואה סיבה לתת לך אסטרופם בזמן טיפולי גונל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! אתה מקסים.
אתי16/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות האם יש סיכוי להריון טבעי?רונית14/06/2015
בת 40
יום שני של המחזור LH 1.6 IU./L
FSH 5.5 IU/L
ESTRADIO (E2) 156 PMOL/L
האם על סמך התוצאות עדיין יכולה להיכנס להריון או שרק עם הורמונים? (לא יכולה לקחת הורמונים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות האם יש סיכוי להריון טבעי? - תגובה
פרופ` דוד בידר14/06/2015יכולה גם טבעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב ביוץאני14/06/2015
אני מטופלת בבנק הזרע בשיבא ואמורה לבצע הזרעה בחודש הקרוב.עליי לבצע מעקב ביוץ
השאלה שלי היכן ניתן לבצע מעקב ביוץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר15/06/2015אפשר בבית החולים או בקופה.
בשביל בית החולים יש לפתוח תיק וקבלת תוכנית מהרופא וטופס התחייבות, או שאת עושה מעקב על ידי רופא מטפל והוא שולח אותך להזרעה בזמן המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולרויטל14/06/2015
האם בגלל הזרעות המחזור שלי התארך? היה תמיד 28 יום וביוץ ביום ה-14 לאחרונה כבר חודשיים 34 יום וביוץ ביום ה- 20 ככה. מה קרה לגוף? ושאלה נוספת מאחר ואין לנו בעיה רפואי המונעת מאיתנו להכנס, החלטתי על טיפול של דיקור וכוסות רוח ורפלקסולוגיה. לעזרה להיקלטות. המטפלת ביקשה שאתקשר אליה יומיים לפניי סיום הוסת על מנת שנתחיל בטיפול, כי אסור בזמן מחזור. האם אפקטיבי ויעיל? תודה ומה זה אמור לעשות בדיוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול - תגובה
פרופ` דוד בידר15/06/2015המחזור לא מתארך בגלל הזרעות.
לא יכול להגיד מה קרה כי צריך לבדוק את התיק הרפואי.
לגבי הטיפולים בדיקור ,כוסות רוח ורפלקסולוגיה לא פוגעים בסיכויים להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגסטרון לפני החזרת מוקפאתום14/06/2015
שלום רב,
אני קצת מבולבלת לגבי הערכים המתאימים של פרוגסטרון לפני החזרה.
ארבעה ימים לפני החזרה הפרוג' היה 7.4 , ואילו יום לפני ההחזרה , הוא היה35.
האם הגיוני?
מה הערכים התקינים לפני החזרת מוקפאים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי פרוגסטרון לפני החזרת מוקפא - תגובה
פרופ` דוד בידר14/06/2015את העוברים יש להחזיר לפי הביוץ.
יום הביוץ קובע לגבי הפשרת העוברים.
אם העוברים הוקפאו ביום 3 אז מחזירים 3 ימים אחרי הביוץ שקבענו.
לא ברור לי איך קבעו את הביוץ ולמה בדקו פרוגסטרון יום לפני החזרה.
לי לא נראה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - ערכי פרוגסטרון לפני החזרה
תום14/06/2015מוסיפה,
מדובר על עובר בן יומיים,
האם יתכן שהביוץ היה יותר מיומיים לפני ההחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - ערכי פרוגסטרון לפני החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר15/06/2015תלוי מתי היה הביוץ וזה אפשר לראות לפי בדיקות הדם והאולטרה-סאונד שעברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשדנה14/06/2015
שלום רב,
עשיתי הזרעה ב 2/6 , וכבר מאתמול אני סובלת מכאבי ראש
די חזקים. אין לי חום.
היו לי כתמים חומים קטנטנים אתמול, אך לא מעבר לכך.
הייתה לי שפעת שבוע שעבר, אך היא הסתיימה.
האם כל הרקע הזה, אומר משהו לגבי הצלחת התהליך?
אם כן, מה הסיבה לכאבי ראש? והאם זה משהו שיימשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
פרופ` דוד בידר15/06/2015לא כתבת סוג הטיפול שעשית.
אם עשית הזרעה על מחזור טבעי אזי יש נשים שלפני יחסי מין מתחיל כאב ראש.....
אם לקחת תרופות אז זה יכול להיות קשור.
אבל זה כאב ראש קטן והכאב ראש הגדול יבוא אחרי הלידה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפר' בידר אני אוהבת את ההומור שלך.
vika15/06/2015העלית לי חיוך על הפנים.
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)