מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעקבשלי18/05/2015
שלום, מעקב פרוטוקול
יום 4 לווסת ויום שני להורמונים
Us- ימין ושמאל זקיקים קטנים
דם
Lh_ 4.7
פרוגסטרון- קטן מ 2
E2- 85
בדיקות תקינות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2015תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקות טרום טיפולאופיר18/05/2015
נמצאת בטיפולי IVF
ביום הראשון של הוסת
estradiol - 261
prosdterone - 1.7
רירית - 6.4
זקיק - 10 מ"מ
האם הערכים תקינים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי בדיקות טרום טיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2015הרירית לא אמורה להיות בעובי הנתון במחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםטל18/05/2015
ד"ר שלום
5 ימים לאחר ביוץ כאבי בטן תחתונה עזים ובדר"כ זה לא קורה
בדרך כלל ווסת כל 30 יום
האם יכול להיות ש-5 ימים לאחר ביוץ יש הפריה או השרשה במידה ויש הריון וזה יכול להיות מלווה בכאבים עקב פעילות רחמית . למיטב זכרוני בהריון הראשון היה לי כאבי ווסת עזים 10 ימים וזה היה הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2015האפשרות קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהריוןkineret18/05/2015
שלום,
אני משתדלת להימנע מכ-ל הדברים שמומלץ לא לאכול כדי למנוע סיכונים..
לפעמים יוצא לי לאכול משהו שאני לא בטוחה אם הוא היה מספיק טוב לאכילה,
השאלה שלי היא, במידה ואני מרגישה בסדר, כלומר אין קלקול כיבה, כאבי בטן וכד',
האם זה אומר שרוב הסיכויים שהעובר בסדר מבחינת האוכל? והוא לא נפגע?
או שאין קשר וזה שאני מרגישה בסדר, לא אומר שגם העובר בטוח ועבר בשלום את התזונה שאולי היתה בעייתית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תזונה בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2015הסיכוי שהעובר יפגע נמוך מאוד בהעדר ממצאים של הרעלת מזון,או ממצאים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה!
kineret18/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהנטלי18/05/2015
עד איזה שבוע כולל ממשיכים תמיכת אוטרוגסטאן? אני בשבוע 6+3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2015שבוע 7-8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך להיות בצום?יפית18/05/2015
לבדיקות דם לקרישיות, לופוס, פרוטאין סי, פרוטאין אס וכל יתר הבדיקות שניתנות לבירור לאחר הפלות?
האם צריך להיות בצום? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2015אין צורך בצום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה - צילום רחםדנה18/05/2015
מה ההבדל בין 2 הבדיקות. מה היתרונות של אחת על פני רעותה?
ואם עשיתי צילום רחם האם יש צורך גם בהיסטרו'?
עברתי גרידה לא מזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היסטרוסקופיה - צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2015היסטרוסקופיה מספקת מידע אמין יותר בהקשר לפתולוגיות רחמיות שלעיתים לא מזוהות בצילום רחם,בעוד שצילום רחם מאתר מובהק יותר של פתולוגיות בחצוצרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבה אפשרית לדימום לאחר ביוץme18/05/2015
שלום רב,
מה יכולה להיות הסיבה לדימום ביום ה-7 שלאחר הביוץ + ביום ה-10 לאחר הביוץ על אף תמיכה של אנדומטרין?
ללא אנדומטרין - מתחיל בדר''כ כשבוע לאחר הביוץ דימום (קל) שנמשך כשבוע - עד לקבלת מחזור אמיתי (דימום חזק).
האם יש בדיקות מומלצות?
עשיתי צילום רחם באוגוסט - יצא תקין.
בדצמבר עברתי גרידה (עובר הפסיק להתפתח בשבוע 9).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיבה אפשרית לדימום לאחר ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2015הסיבות יכולות להיות פונקציונליות(הורמונליות),או סיבות אורגניות.
בין הסיבות ההורמונליות-אי ספיקה שי הגופיף הצהוב.
הסיבות האורגניות-פתולוגיה צוארית(ארוזיו של צואר הרחם ,אקטרופיון,פוליפ צוארי,דיספחאזיה צוארית,רחמית(פוליפ,מיומה),אגנית(אנדומטריוזיס)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה לעשות?
me18/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז מה לעשות? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2015לבצע בירור באמצעות הרופא,לאחר העלאת טענותייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הערכים תקינים?לירון18/05/2015
יום 11 למחזור, במעקב ביוץ על סביב טבעי
אסטרדיול: 687
Lh: 8.20
פרוגסטרון: קטן מ2
זקיקים
בגודל 11,9
עוד כמה זמן לדעתכם לביוץ? עתידה לעבור הזרעה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם הערכים תקינים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2015הזקיק אמור להגיע לגודל של כ-20 מ״מ,נדרש עוד פרק זמן של 2-3 ימים לפחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום לפני בטא - וסימניםתום18/05/2015
שלום רב,
החזרת מוקפא ב 6.5.
מחר אמורה לעשות בטא, ובאופן עקרוני- גם אמורה לקבל מחזור, במידה וחלילה אין הריון.
לצערי - מרגישה סימנים כגון כאב ראש, שלשול ועוד, שהם אצלי סימנים של מחזור.
האם יש עוד סיכוי? האם קורה שיש סימנים של מחזור, ובכל זאת יש הריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יום לפני בטא - וסימנים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2015הכול אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד בדיקת בטאשי18/05/2015
אוביטרל ביום חמישי (14.5) ב12 בצהריים.
הזרעה למחרת, שישי ב12 בצהריים.
בטא - אפשר לעשות בחמישי עוד שבועיים או שמומלץ לחכות לשישי למחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד בדיקת בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר18/05/2015אפשר יום חמישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת.אני17/05/2015
בUS ראשון בשבוע 6+5 לא נצפה דופק. בשבוע 7+2 לא נמצא דופק וגם במיון בהתחלה לא נמצא דופק, אבל כששינו פרמטרים של המכשיר פתאום הופיע דופק ברור , אבל עובר קטן יחסית. הסבר לגודל הלא מתאים היה קיום שק נוסף לא מפותח שאולי מפריע למדידה.
בבדיקה נוספת היום שבוע 8+5, בשתי בדיקות לא נצפה דופק אבל בגלל הסיפור המוזר מהבדיקה הקודמת התעקשתי לוודא שאין פספוסים, ובבדיקה נוספת נמצא דופק איטי. שוב עובר קטן מידי.
מצד אחד בגלל הגודל זה נראה שלא תקין, מצד שני בגלל הדופק שנצפה בפעם הקודמת רק בשינוי פרמטרים של המכשיר זה מטריד אותי.
מדובר בהפלה רביעית ברצף מתוך 4 IVF, בתמיכת כל התרופות האפשריות, (קלקסן אספירין סטרואידים פלקווניל).
בכל ההפלות הקודמות לא נצפה דופק.
אין לי בדיקות בטא עדכניות, אני אעשה מחר. אני מניחה שאם הבטא לא תקינה אין טעם לחכות, למרות הדופק?
האם יכול להיות איזשהו הסבר לזה שבאותו מכשיר לא רואים דופק בפרמטרים המקובלים לבדיקה וכשעוברים לפרמטרים אחרים כן?
האם משהו במבנה הרחם יכול לגרום לבעיה במדידות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת. - תגובה
פרופ` דוד בידר18/05/2015בדיקת הבטא מיותרת.
הדופק האיטי לפעמים קשה להדגמה.
צריך ללכת לפי האולטרה סאונד.
אני בדרך! כלל דופק איטי זה לא טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מבולבלת. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2015מתקבל הרושם שהתפתחות העובר אינה תקינה ואינה עומדת בציפיות לשבוע ההיריון ,ובנוסף דופק איטי המעיד על אפשרות של הפלה אפשרית.למרבה הצער אין מה להוסיף לך מבחינה תרופתית לשיפור הפרוגנוזה,בדיקת הביטה לא תשפוך אור על הפרוגנוזה של העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת יותרת התריסדנה17/05/2015
שלום,
אני הבנתי שאין קשר בין בלוטת התריס
לבלוטת יותרת התריס מבחינת התפקוד.
האם נכון?
אני שואלת כי לי לפני כ 18 שנה היה עודף סידן
ועברתי ניתוח והוציאו לי בלוטה אחת מבין הארבעה
של יותרת התריס. היה לי היפרתאויד.
אני שואלת את השאלה כי עברתי מספר הזרעות
ללא הצלחה.
מבחינת דימום בחצי שנה האחרונה יש לי יומיים שלושה.
אבל, למשל במהלך סבב עם גונאל אף ביום ה11 הייתה לי רירית של 10 אפ זה קשור.
השאלה שלי, אם כן יש קשר בין בלוטת התריס לבלוטת יותרת התריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת יותרת התריס - תגובה
פרופ` דוד בידר18/05/2015אין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםענת17/05/2015
הזרקות גונל F חמישה ימים מינון 50 יש לי שחלות פוליסיצטיות במעקב זקיקים ראו אחד של 13 ואחד 12 בדיקת E2 367 ופרוגסטרון 1.38 הרופא העלה את המינון עוד שלושה ימים 75 היום בבדיקה ראו זקיק בגודל 14 אחד 12 ועוד שניים של 11 בשחלה שמלית יש זקיקים קטנים E2 779 ופרוגסטרון פחות מאחד . הרופא אמר שגדל יפה .ואמר שאמשיך עוד כמה ימים ולעשות השבחה והזרעה. אני מודאגת אם זה יפול בחג שבועות מה יהיה בזבזתי חודש? יש מקומות שעושים פרטי בחגים ? האם אני מתקדמת יפה? כמו שרופא טוען בת 27
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות
ענת17/05/2015הזרקתי 9 ימים של גונל F 50 ועברתי ל75 כרגע בסהכ 12 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב זקיקים - תגובה
פרופ` דוד בידר18/05/2015זה לא חשוב כי אם הזרע תקין אז מקיימים יחסים בביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרע לא תקין
ענת18/05/2015הבעיה שזרע לא תקין וצריך השבחה והזרעה כמה עוד ימים לדעתך צריך להזריק 75 עד להגיע לגודל הרצוי ? אני מאוד מודאגת שיפול בשישי או חג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרע לא תקין - תגובה
פרופ` דוד בידר18/05/2015אפשר לעשות הזרעה ביום שישי ושני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על מקום
ענת18/05/2015תודה על הצשןבה מהירה איפה אםשר לעשות השבחה והזרעה ביום שישי? לא איכת לי לעשות פרטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את במכבי
שי18/05/2015אפשר באסותא ראשון ובאסותא השלום
זה דרך קופת חולים מכבי - בחינם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זרע לא תקין - תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2015ניתן לבצע השבחה ביום ו במכון שפרה,באשר לרופא מבצע עלייך לפנות לרופא פריון על מנת להעזר בו לצורך ההזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ארוך מהרגילאופיר17/05/2015
שלום רב מזה כשנה וחצי בטיפולי פוריות
9 חודשים מתוכם ב ivf, עם פרוטוקולים שונים. לפני הטיפולים הוסת
היתה סדירה לחלוטין 28 יום.
עם התקדמות הטיפולים המחזור השתנה ל 26-29 יום
לפני כחודש התארך ל 32 יום.
והיום לאחר 32 יום טרם הגיעה הוסת.
בטא שנעשתה לאחר הטיפול האחרון היתה שלילית ולכן
נשלל הריון. האם יש קשר בין הטיפולים ההורמונאליים
לאיחור הוסת? בשני הטיפולים האחרונים היה פרוטוקול שונה
לחלוטין ותמיכה שונה.
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור ארוך מהרגיל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2015בהחלט תיתכן השפעה של הטיפולים על אופי המחזור,כומ כן בד"כ לאחר מנוחה של חודש חודשיים מצב העניינים מתייצב מחדש,ואופי המחזורים שלך חוזר לקדמותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)