מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דלקות חוזרות בדרכי השתןדנה02/06/2015
אחרי הפריה. שבוע 8. הספקתי כבר לקחת שני סטים של אנטיביוטיקה זינט, בהפרשים של חודש והדלקת בשתן לא עוברת. (E-COLI)
יש לציין שזהו הריון שני.
בהריון קודם הייתי כל ההריון עם דלקת בשתן. לא סבלתי משריפה אלא מכאבים בבטן תחתונה, התכווצויות קשות וצירים לכל אורך ההריון. אושפזתי 5 פעמים ובחודש 7 נתנו לי צלסטון וכו.. (שגרם לתגובה קשה, טכיקרדיה שינויים באקג וקוצר משמעותי..) ילדתי ב38.
אני חוששת שהתסריט הולך לחזור על עצמו. האנטיביוטיקות לא עזרו לי ויש לי כאבים נוראיים והתקשויות בבטן התחתונה. (שעד עכשיו יוחסו לשחלות גדולות עקב OHSS)
הרופאים לא מתייחסים ברצינות כי לכאורה אני נראית בסדר. מחייכת ולא מדממת משום מקום. אבל... סובלת. ומפחדת מהמשך ההריון. מפחדת שוב להתאשפז בלי סוף. אני שותה הרבה מים ומיץ חמוציות.
איך אני יכולה לעזור לעצמי? מה מומלץ לעשות?
יש מצב שבמתן אנטיביוטיקה דרך הוריד הגוף עשוי כן להגיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקות חוזרות בדרכי השתן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/06/2015מתקבל הרושפ שהטיפול והמעקב שלך תקינים לחלוטין ,לכן עלייך לפעות כהמלצת הרופאים המטפלים ,ולקבל את הטיפול המומלץ לפי הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 8ליטל02/06/2015
שלום רב, אני כרגע בשבוע 8 נצפה דופק בשבוע 6 ותודה לאל הכל בסדר! בהתחלה היו לי התכווצויות והן נעלמו לי מהשבוע ה7. יש לי תחושות מוזרות לפעמים שאני יושבת יש לי כאב כזה ברחם כאילו הרגשה של משהו מציק וזה נעלם. האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 8 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/06/2015תחושה אפשרית ותקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב הריוןליטל02/06/2015
שלום, רציתי לדעת האם לאחר ivf חישוב ההריון מתבצע שבועיים אחורה מתאריך השאיבה? או לפי המחזור? לפי איך שהבנתי הרופא חישב לי בדיוק שבועיים אחורה מיום השאיבה 3 ימים לפני שקיבלתי מחזור והיה דימום. אשמח לקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חישוב הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/06/2015שבועיים אחורה מהשאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהריוןשירה02/06/2015
בוקר טוב,
בשבוע 9 היה לי דימום פתאומי, הרופא אומר שזה קורה וזה יכול להעצר לבד..
ואם לא וזה מתגבר זה סיכון להפלה. הוא עשה לי אולטראסונד וראינו שיש דופק לעובר. ברוך השם. הרופא אמר שאם יש דופק אז 90% שיהיה בסדר.
הדימום נעצר, ברוך השם, ועכשיו יש קצת דם רק לאחר יציאה
כנראה שאריות שיוצאות החוצה כתוצאה מהדחיפה לעשיית צרכים, כן?
רציתי לדעת מה הסיבה שזה קורה? והאם זה מעיד על משהו לא בסדר? או שבאמת זה דבר נפוץ שקורה ואין מה לחשוש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/06/2015ישנם סיבות רבות לדימום בשלבים אלו של ההיריון,בכל מקרה אם לא נוצרה המטומה שהולכת וגדלה,ואם הדימום פסק עמעט לגמרי הסיכוי להפלה הולך ופוחת,בכל מקרה בתקופה הקרובה עלייך להתנהל בזהירות להמנע מיחסים ופעילות אינטנסיבית ולהיות במעקב,לעיתים יש לשקול טיפול הורמונלי תומך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה!!רוית01/06/2015
שלום רב, היום עשיתי בדיקות דם ובטעות לא עשו לי גם בדיקת בטא. על פי בדיקה ביתית אני בהריון, אולם הערכים של הבדיקות קצת מדאיגים אותי. אני אמורה להיות כשבועיים וחצי אחרי הביוץ.
הערכים הם:
אסטרדיול: 198.5 pg/mL
PROGESTERONE 18.88 ng/mL
LH 0.2 IU/L הערות והסבר
FSH 0.64 IU/L הערות והסבר
PROLACTIN 16.12 ng/mL
2.80
סמן - ערך תקין
16.12
29.20
הערות והסבר
DHEA SULPHATE 132.8 ug/dL
25.9
סמן - ערך תקין
132.8
460.2
הערות והסבר
TSH 2.10 uIU/ml* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה!! - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר01/06/2015בהחלט יש סיכוי להריון. כדאי שתבדקי בטא מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבוש מדאיגגלית01/06/2015
שלום, אני כותבת סיכום של הנושא משבועיים אחרונים.
בת 39 רווקה ויש רזרבה שחלתית AMH מלפני שנה 0.35
לפני ארבעה חודשים עברתי סבב פרוטוקול ונשאבו שני ביציות
החודש התחלתי סבבב 15.5.15
פרוטוקול מינון של 675 ליום
יום 12 לווסת
US: זקיק 5 מ"מ+ קטנים
דם: LH- 7.1 / E2-81 / פרוגסטרון- 3.9
עקב חוסר תגובה מוחלטת הפסקתי הורמונים ביום 12 לווסת
לאחר יומיים בוצע בדיקות
US: זקיקים קטנים
דם: LH- 5.1 / E2-115 / פרוגסטרון- 4.0
היום בוצע שוב - יום 19 לווסת
US: ימין- 3 קטנים שמאל- 3 קטנים
דם: LH- 6.3 / E2-493 / פרוגסטרון- 2.6
פעם ראשונה יש חוסר תגובה מוחלטת
1. אני מאוד דואגת שלא יהיו יותר ביציות שחלות הפסיקו לתפקד?
ברור שהחודש לא יהיה ביוץ
2. פעם אחרונה היה ווסת ב 14.5, עכשיו בטח יהיה משובש
אני עוד אקבל ווסת / ווסת יכול לא לחזור יותר????
3. מה אומרות בדיקות הדם האחרונות, יהיה בסדר קורה שיש חודש כזה וחוזר להיות בסדר ?
איזה בדיקות יש לעשות, מה המלצתך הלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבוש מדאיג - תגובה
פרופ` דוד בידר02/06/2015את צריכה לעבור לטיפולי תרומת ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהרוני01/06/2015
היי אני לפני החזרה ראשונה , הרופא שלי דוגל להחזיר ב3 הפריות הראשונות כל פעם עובר אחד האם זה מוריד את הסיכוי להריון? כי כשמחזירים 2 הסיכוי שיקלט אחד יותר גדול לא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר01/06/2015ההנחיות של משרד הבריאות ממליצות על החזרת עובר אחד בלבד בשלושת הטיפולים הראשונים באם המטופלת מתחת לגיל 30. במידה ונוצרים עוברים נוספים - הם יוקפאו עבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות צלסטוןמאיה01/06/2015
שלום, אני בהריון שלישייה שבוע 30+1
בשבוע 26+1 קיבלתי צלסטון 12 מ״ג ויום למחרת שוב 12 מ״ג.
הרופא נתן לי הוראה לקבל שוב צלסטון ארבעה שבועות אחרי, שזה היום.
לדבריו בהריון שלישייה לא כדאי להסתכן כי בכל מקרה תהיה לידה מוקדמת.
האם זה נהוג? סתם מתוך התעניינות וגם כדי לקבל חוות דעת מקצועית נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אנונימית02/06/2015בבקשה תענו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זריקות צלסטון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/06/2015להלן הגישה המקובלת במקרה של חשש ללידה מוקדמת:
הטיפול בלידה מוקדמת נסמך בין היתר על הערכת גודל העובר, גיל ההריון ומצבים בהם אין לנסות ולעכב את הלידה. באופן כללי ישנן שתי גישות טיפוליות הנבחרות בהתאם לכך- גישה הכוללת מעקב (expected management) או התערבות. בהריונות שהם בין שבוע 24-34, הטיפול מתחלק למתן טיפול תרופתי, מנוחה, וכן מעקב אחר ההתקדמות.
מנוחה - במצבים של חשש ללידה מוקדמת עקב הופעת צירים, פתיחה של הצוואר וכו', יש לדאוג למנוחה במיטה. יש לבחון את אורך הצוואר וכן תבחין פיברונקטין- נמצא כי אורך צוואר ארוך יחסית ותבחין פיברונקטין שלילי הם מנבאים טובים לכך שהלידה לא עומדת להתרחש בעשרה עד השבועיים הקרובים. צוואר רחם הוא באורך נורמלי של מינימום 25 מ"מ.
מתן סטרואידים (צלסטון)- בין השבועות 24-34 יש חשיבות גדולה למתן סטרואידים לצורך הבשלת ריאות העובר, והטיפול הוכח כמשפר שרידות ותמותה עוברית, לא רק לצורך הבשלת הריאות אלא גם הורדת השכיחות לדימום תוך מוחי ותמותה נאונטלית. ניתן לתת סטרואידים בשני פרוטוקולים- מתן בתאמטזון הכולל הזרקה של 12 מ"ג תוך שרירית כל 24 שעות, שתי זריקות, או הזרקה של דקסמתזון הכולל 6 מ"ג תוך שרירית כל 12 שעות, למשך 4 פעמים. תוך 24 שעות מההזרקה עצמה ניתן לראות את השפעת פעולתם של הסטרואידים, עם פיק תוך 48 שעות ממועד הזרקתם. השפעתם נמשכת למשך כשבוע. לא נהוג לתת זריקת סטרואידים נוספת מעבר למינון האמור, אלא במקרים ספציפיים מאוד (rescue dose), מאחר שנמצא כי מתן זריקות נוספות מעלה את השכיחות לאבנורמליות של גדילת העובר.
טיפול בטוקוליטיקה- טיפול בתרופות למניעת צירים ניתן במקרים בהם האישה ממשיכה לחוות צירים, קיים תבחין פיברונקטין חיובי, קיצור של צוואר הרחם, מחיקתו ופתיחתו. המטרות העיקריות בטיפול טוקוליטי הוא הארכת ההריון למשך 48 שעות לצורך מתן טיפול סטרואידי לעיל (מטרה קצרת טווח) ומטרה ארוכת טווח- המשך ההריון מעבר לשבוע 34-36 כדי להקטין תמותת ותחלואת עוברים. טיפול בטוקוליטיקה לא ניתן אם יש פתיחה של מעל 5 ס"מ. הטיפול יכול לכלול מתן תרופות בתא-אנדרנרגיות, אטוסיבן (תרופה המשמשת כאנטגוניסט לאוקסיטוצין בשריר הרחם), אינדומד (NSAIDS), חוסמי תעלות סידן ותרופות נוספות.
מתן DEPO- הידרוקסיפרוגסטרון- מתן וגינלי או בזריקה לשריר. מתן התרופה מוריד בכ- 34% את הלידות לפני שבוע 37. האינדיקציות למתן DEPO הן היסטוריה של לידה מוקדמת, התקצרות צוואר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- flexible protocolרננה01/06/2015
שלום רב,
מתי נהוג להוסיף צטרוטייד בפרוטוקל "גמיש"?
באילו מקרים יש יתרונות לפרוטוקול כזה והאם הוא איננו "מסוכן" מדי מבחינת בריחת ביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר flexible protocol - תגובה
פרופ` דוד בידר02/06/2015בדרך כלל כאשר זקיקים הם סביב 13 מ״מ מתחילים צטרוטיד.
יכול להיות ביוץ מוקדם בדרך כלל בגיל יותר מבוגר אך בדרך כלל אין "בריחת״ ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומה נמוכה ופוריותדנה01/06/2015
שלום, האם קומה נמוכה לבחורה (פחות ממטר וחצי) יכולה לגרום לקשיים בכניסה להריון או ליכולת לשאת הריון תקין עד ללידה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומה נמוכה ופוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר02/06/2015צריך לדעת האם יש סיבה לקומה הנמוכה.
צריך פרופיל הורמונלי ובדיקה גופנית אצל גינקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותליאת01/06/2015
ד"ר שלום
יש לי 2 שאלות אודה לך עם תענה לי :
בת 39 בדיוק מתכננת הריון שני, להלן תוצאות בדיקות חלקיות לפרופיל הורמונלי:
TSH- 1.35
LH-4.4
FSH-7.8
TESTOSTERONE TOTAL קטן מ-1.5
DHEAS-2.7
1. האם הבדיקות תקינות?
2. האם ניתן לנסות להרות טבעי לפי הבדיקות או שצריך הזרעה או הפרייה?
אציין כי הריון קודם לפני 3 שנים נקלטתי בנסיון ראשון .(לפני כן היו 3 הריונות שהסתיימו בשבוע 6 עקב קרישיות יתר ולאחר מכן עם קלקסן הריון 4 עבר בשלם)
כל ההריונות הושגו ברצף לאחר נסיון ראשון להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות - תגובה
פרופ` דוד בידר01/06/2015חסר בדיקת הורמונים של אסטרוגן ופרוגסטרון אך באופן כללי זה בסדר, ואת יכולה להרות ללא טיפולים בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםשירי01/06/2015
שלום רב,
קיבלתי הפנייה לצילום רחם, נאמר לי בקופה שיש לעשותו בשבועיים הראשונים
מתחילת המחזור. אבל התורים לא זמינים ויוצא שהתור יצא בשבוע ה3 למחזור
ביום ה 18 האם זה יהיה אפקטיבי או לחכות למחזור הבא,
ואז לבצע במהלך השבועיים הראשונים של המחזור הבא ?
זה אומר דחייה של חודש לטיפול .
כי אז אצטרך לדחות את ה IVF בגלל שבאותו חודש אני עושה את הצילום רחם.
או שצילום רחם לא הורס את הטיפול ?
השאלה אם צריך להמתין חודש בין הצילום רחם לתחילת טיפול .
אשמח לקבל עצתכם בעניין.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיון אישי עברתי פעמיים צילום רחם
vika01/06/2015צאיך לעשותו כל עוד אין מחזור.
כך שאחרי 3 שבועות ניראה לי בסדר
לגבי טיפול - לי אמרו לחכות עם הזרעות חודש כדי שהרחם יתנקה משאריות של יוד שמכניסים לרחם
אבל היו שם איתי בנות שהרופאים שלהן עשו טיפול כבר באותו החודש.
כך שזה כניראה החלטה של רופא המטפל. מי שמרן יותר בטיפול ומי לא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל גם חוו"ד של רופא ? תודה
שירי01/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם - תגובה
פרופ` דוד בידר02/06/2015הסיבה שאומרים לך בשבועיים הראשונים זה בגלל החשש מהריון. לכן אם עושים לפני ביוץ אז ,כביכול, פחות סיכויים להריון.
את יכולה לעדות גם אחרי שלושה שבועות אל צריכה לדאוג לא להרות וזה על ידי שמירה.
הטיפול יכול להעשות בוסת הראשונה שתגיע אחרי הצילום, זה לא ימנע טיפול קרוב אם תעשי צילום אחרי 3 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/06/2015אין בעיה לבצע את הצילום בכל מועד אולם יש להמנע מקיום יחסים עד לביצוע הבדיקה,היות וקיים חשש שמע תכנסי להיריון אפילו בתקופת ההמתנה לצילום(אי קיום יחסים מבטל אפשרות זו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
שירי02/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץ ביתית חיוביתרויטל01/06/2015
הי יש לי שאלה
אני כמעט תמיד מזהה את הביוץ שלי , מידי חודש הוא ביום ה-14.
החודש הוא הגיע ביום ה-18.
ביום חמיש האחרון היו לי כאביי בטן חזקים מאוד והפרשות פוריות מאוד , קיימנו יחסים בחמישי למרות שערכתי בדיקה ויצא פס שני מעט כהה (בדיקת ביוץ)
ביום שישי שהכאבים וההפרשות נמשכו ערכתי בדיקה נוספת 2 פסים חזקים.
כמובן שקיימנו אם כי סבלתי מאוד כי כאב לי כל האזור הבטן התחתונה כאבי מיטלמרץ ככל הנראה.. כמובן שכיסינו.
ביום שבת הצהריים כבר עברו הכאבים , וההפרשות כבר הפכו בין רגע לחלביות יותר ולא פוריות, ועברו הכאבים.
בשבת וראשון כבר לא קיימנו.
השאלה שלי היא כזו, קראתי עכשיו שבזמן שמופיעים שני פסים בבדיקת הביוץ - הביוץ לא קורה באותו יום אלא 12-24 שעות אחריי.
יכול להיות שפיספסתי?
אני תמיד בטוחה בגלל כל הסימנים שמסביב שאז יש ביוץ
אני טועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת ביוץ ביתית חיובית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/06/2015לא פספסת ,היות וגם הזרע פעיל באברי הרביה לעיתים מעל 24 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובלנה01/06/2015
האם עם ציסטה בצד אחד אפשר להתחיל טיפול ivf?
חשוב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/06/2015אם היא ציסטה קיימת וידועה ניתן להתחיל,אם הציסטה הינה תולדה של פעילות ביוצית רצוי לאפס אותה באמצעות גלולה לפני תחילת הטיפול הייעודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH מאוד גבוהאלי31/05/2015
שלום,
רציתי לדעת אם זריקות דקפפטיל משפיעות על רמות FSH.
נתקלתי עכשיו בבדיקות הורמונליות שעשיתי לפני מספר חודשים. הבדיקה התבצעה ביום החמישי לוסת, כשבועיים בערך לאחר בדיקת פיפל ושלושה זריקות של דקא (שהתחלתי ביום השני לוסת). תוצאת הFSH היתה 31 שזה גבוה ביותר ואפילו לא הגיוני.
באופו כללי, עשיתי 12 טיפולי IVF, עם הריון אחד שהופסק ושני הריונות כימיים (אחד לאחרונה). אני מקבלת רמות גבוהות של הורמונים ותמיד שואבים בממוצע 7 ביציות. תמיד יש הפריות והחזרות.
מאוד חשוב לי לדעת עד כמה הגיוני רמת הFSH שלי ואם היא מושפעת מהזריקות שקיבלתי קודם לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה שובאת שאלתי
אלי01/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
FSH מאוד גבוה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/06/2015רמת ה-FSH הגבוה נבעה מזריקת הדקפפפטיל שהזרקת שלושה ימים קודם לבדיקה.
זריקת הדקפפטיל מעוררת כתגובה ראשונית הליך הקרוי -flare up הגורם תתגובה של ההיפוזה המביאה להפרשה מוגברת של הורמון ה-FSH וה-LH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)