מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כמה שאלותנעמה28/02/2015
שלום,
1. תאריך ווסת אחרונה:6.12.14.
תאריך ביצוע שקיפות- 1.3. האם ניתן לעשות את בדיקת הדם המתלווה לשקיפות בבוקר שלפני הבדיקה או צריך לחכות לפחות יום אחרי?
2. האם ניתן לעשות הסרת שיער מהפנים ע"י אפילציה (מחט חשמלית) בזמן הריון?
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה שאלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/02/20151.רצוי שבזמן הבדיקה יהיו כל הנתונים הריחוונטים ,הן לגבי גילך ה-CRL ,והשקיפות העורפית כדי לשקלל את התוצאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת זרעDINA27/02/2015
היי.
לפני שנתיים היינו בטיפולי פוריות (עקב מחלה שהיתה לי וטיפולי כימו שקיבלתי), עשינו הפריה מתורמת עם זרע של בעלי ופעם ה-2 זה הצליח. לא נשארו עוברים מוקפאים.
אתמול בעלי נתן זרע לטיפול הנוכחי, וכתבו לו משהו בסגנון בעיה בראשים..(2% תקין).
כל שאר הפרמטרים בסדר..
אתם מבינים למה הכוונה (זה ניתן במרפאה בצ'כיה). האם ניתן לבצע הפרייה עוד שבועיים עם תוצאה כזו?
מעולם לא היו לו בעיות קודם לכן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת זרע - תגובה
פרופ` דוד בידר28/02/2015לא יהיו בעיות בהפריה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנה בשבוע 8+5kineret27/02/2015
שלום,
מאתמול מיגרנה, בחילות קשות והקאה, היום הבחילות נרגעו ומרגישה קצת יותר טוב, אבל עדיין יש כאב ראש (לא חזק) ושילשול בנוסף יש קצת חום (37.3).
אתמול לקחתי פעמיים אקמול והשתדלתי לנוח רוב היום..
אני מודאגת בגלל העובר. משתדלת לשתות הרבה (כ 2.5 ליטר).
האם המצב המתואר יכול להזיק? והאם יש לכם המלצה על משהו שאפשר לעשות כדי לחזק את הגוף בשביל העובר?..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה בשבוע 8+5 - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר27/02/2015מצבים אלו אינם פוגעים בעובר על פי רוב. חשוב לנוח ולשתות הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך בטאאני27/02/2015
לאחר החזרת עובר מהו ערך בטא תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערך בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2015ערך ביטה 12 יום מההחזרה של עובר ביום 3 אמור להיות בגבולות 50-100 יחידות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי27/02/2015
אני שבוע. 20 נמצאת. ורציתי לשאול משהו. לפניח ההריון היתי מעשנת קופסא ביום ושגילתי על ההריון הפסקתי בהדרגה. בשבועות האחרונים אני הרבה עצבנית ולחוצה ומעשנת 3 סיגריות בשבוע בערך סך הכל. האם הכמות הקטנה הזאת גם יכולה לפגוע חס וחלילה בעובר? עוד שבועיים יש גם סקירה מאוחרת אם זה חשוב. סקירה מוקדמת תקינה ברוך השם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2015לעישון אפקט מצטבר המשפיע על התפתחות ומשקל העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותמשה משה 1027/02/2015
שלום רב
יש לי שאלה מקצועית, אנחנו עושים טיפול פוריות pgd, עקב מספר בציות קטן, אנחנו עושים שאיבה עם הקפאה בכדי לאסוף מספר ביציות יותר גבוה. השאלה שלי, שאחרי השאיבה הרופא נותן לנו מנוחה ולא מתחיל טיפול במחזור הראשון שלאחר השיבה, אלא נותן הפסיקה עד למחזור שאחריו וזה כמעט חודש וכמה ימים.
האם ניתן לבצע טיפול מיד במחזור שלאחר השאיבה, שזה בערך שבוע עד 10 ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2015לא רצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPgd
משה משה 1027/02/2015שלום
עשינו טיפול פוריות ויש לנו 4 זקיקים, מועמדים לשאיבה עוד יומיים, האם ניתן לבצע בדיקת pgd עם 4 ביציות .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPgd - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר27/02/2015תאורטית אין בעיה. הפרמטר החשוב הוא כמה עוברים ניתן יהיה לדגום ביום 3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלדינה26/02/2015
שלום רב,
אחרי טיפול בקלומין ואסטרופם ואוביטרל שלשום בבוקר
עכשיו יש לי כאבים די חזקים בבטן תחתונה וגב תחתון
שלא היו ביום הזריקה ולמחרת.
ממה זה יכול לנבוע? בשביל ביוץ זה כבר מאוחר לא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2015לעיתים נוצרת מיטה לוטאלית עקב אפקט עודף של הוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים חזקים המשך
דינה01/03/2015שלום רב
היום יום 6 אחרי זריקת אוביטרל ויש לי
כאבים חזקים בבטן תחתונה שקשה לתפקד.
האם זה מצב תקין?מאוד מודאגת.
היו כאבים חזקים גם ביום 3.אני פוליציסטית וזה טיפול ראשון.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים חזקים המשך - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר02/03/2015במידה ויש לך כאבים חזקים חשוב שתיבדקי. יש לשלול ציסטות בשחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת הדיוטאיה26/02/2015
כשבוע לפני שאיבת ביציות קיימתי יחסים לא מוגנים (לא עם האדם עימו הלכתי להפריה). אחרי כמה ימים שאבו לי ביציות ואחרי יומיים במעבדה החזירו עוברים והריתי. ברור שהילד הוא מהאדם עימו בוצעה ההפריה החוץ גופית? אין סיכוי שהריתי מקיום אותם יחסים לא מוגנים....?
שאלת הדיוט - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2015לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה את עזרתכם הדחופהויקי26/02/2015
מחר אני אמורה לעבור הזרעה
מטוםלת אצל אחד הרופאים במרפאה דל כללית אשר עובד גם באסף הרופא ושם עשיתי את ההסריה הקודמת
אחות חזרה אליי אחי בדיקות מעקב זקיקים ואמרה לי דהזרעה מחראבח אך אחד לא יודע אם עושים הזרעות ביום שישי באסף הרופא המרפאות חוץ שם
מידהי עברה אולי טיפול היום שישי באסף הרופא? המרפאה דם כבר סגורה ואין מענה אז אין לי מושג אם הם עובדים מחר.
האחות ממרכז בריאות האישה אמרה לי לקבוע אצלם הזרעה אבל מנסיון הרופאים שם נורא מכאיבים ולא בא לי חוץ מזה שאני סומכת יותר על רופאים שמתעסקיםעם זה יום יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריכה את עזרתכם הדחופה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2015הזרעה הינה פרוצדורה פשוטה,לכן בצעי אותה במרפאה לפי המלצת האחיות וזאת על מנת שלא תפלי בין שני הכסאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דםשירה26/02/2015
שלום,
עשיתי בדיקת א.ס זקיקים בשילוב עם בדיקת דם.
להלן התוצאות אודה לקבל הסבר מה הן אומרות לגבי הביוץ.
פרוגסטרון-7.2
אסטרודיול-352* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח בדיקת דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2015יתכן ובייצת כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי?
שירה26/02/2015מתי הביוץ היה? או שהוא קרוב מאוד?
מתי צריך לקיים יחסים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מתי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2015היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור אשכנזימאיה25/02/2015
האם הקפאת ביציות בגיל 38.5 יכולה בכלל להביא תוצאות חיוביות ? מהן הסיכויים ? תודה מראש
שאלה לפרופסור אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2015הסיכוי אינו גבוה,על מנת להשיג היריון ידרשו לפחות 20 ביציות מוקפאות,כמות העלולה להעסיק אותך כשנה על מנת לאגור אותה,ובהתחשב ששיעור ההפול בגיל זה הוא די גבוה,הסיכוי ללידת ילד חי נמוכה-בגיל זה המלצתי היא חזדרז ולהרות גם אם לצורך העניין נדרשת תרומת ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש חוזר במזרקמיה25/02/2015
שלום רב,
האם אחרי הזרקת דקפפטיל ניתן להשתמש באותו מזרק לערבוב והזרקת הפרגובריס?
המזרק של הדקה הרבה יותר ״ידידותי״ מהמזרקים של קופ״ח/סופרפארם
אודה לתשובה
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שימוש חוזר במזרק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2015לא רצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש חוזר במזרק - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר26/02/2015חשוב מאוד שההזרקה תעשה במחט סטרילית. על גבי העור קיימים חיידקים ועל כן אין להשתמש פעמיים באותה מחט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחסון תרופותהילה25/02/2015
רציתי לשאול האם אנדומטרין וצטרוטייד צריכים אחסון במקרר?
ויש לי מלפני חודשיים אוביטרל סגור שלא נפתח כלל השמור במקרר ותוקפו עד אי שם ב2017 האם ניתן להשתמש בו החודש לטיפול חדש?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחסון תרופות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/02/20151.ניתן להשתמש בנרות ללא קירור
2.ניתן להשתמש באוביטרל כל עוד שלא פג תוקפו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם הצטרוטייד?
הילה25/02/2015תודה על התשובה. אבל מה עם הצטרוטייד הוא חייב אחסון במקרר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ומה עם הצטרוטייד? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2015רצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית הרחם לאחר אקקלומיןשירה25/02/2015
שלום רב,
לאחר טיפול באקקלומין מהיום ה-5 למחזור, והיום היום ה-13 למחזור עשיתי בדיקת א.ס למעקב זקיקים+ דם.
התשובה שניתנה לי מהרופא לפי תוצאות בדיקת הדם, היא שהביוץ שלי צריך להתרחש
היום, ועליי להזריק את האוביטרול ולקיים יחסים עם הבעל היום ומחר.
עובי רירית הרחם שלי, לפי הא.ס יצאה: 4.4.. זה מעט.
ואני יודעת שבשביל להחזיק הריון צריך עובי רירית יותר מיזה
(9 לפחות, נראה לי, אם אני לא טועה)
אז האם זה לא מסוכן אם יהיה קליטת הריון? כי זה לא מספיק עבה..
האם היא תתעבה לבד עוד כמה ימים לאחר הביוץ/הפריה/ עם ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עובי רירית הרחם לאחר אקקלומין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/02/2015נהוג בד״כ לשלב טיפול של איכקחומין עם תכשיר אסטרוגן כדי לבטל את האפקט המדכא על הרירית,דבר שלא נעשה במקרה זה,יש לשקול הוספת אסטרופם והזרעה לפי הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהre:
שירה26/02/2015שלום רב,
אני לא אמורה לעשות הזרעה. הד"ר אמר יחסים.
האם לבקש ממנו מרשם לכדורי אסטרוגן בגלל עובי רירית הרחם וכבר להתחיל ליטול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
re: - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2015בכל מקרה רצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםליאת25/02/2015
שלום,
לפני שנתיים וחצי עברתי צילום רחם לפני תחילת טיפולי פוריות..(הכל היה תקין) במהלך השנים עברתי 3 הפלות לאור הריונות לא תקינים (בת 42) האם יש צורך לעבור צילום רחם נוסף? יכול להיות שדברים השתנו בשנתיים וחצי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/02/2015לאור שלושת ההפלות בהחלט יש מקום לברר את מצב הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)