מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחסון בבנק הזרעאור04/12/2014
שלום
אנחנו זוג אשר מטופלים כקב בעיית זרע
עשינו שאיבת זרע וכרגע הזרע מאוחסן בבית חולים ציבורי בו עברנו טיפולים.
רציתי לעבור לבית חולים אחר גדול במרכז הארץ היינו בפגישה והכל נראה נפלא ואז כששאלתי לגבי העברת הזרע אמרו לי שמחלקת ivf יאחסנו לי 2 מנות במעבדה ואת היתר בבנק הזרע הלכתי לבנק הזרע הפקידה שאלה אצ המנהל. ומנהל בנק הזרע של אותו בית חולים לא אישר לאחסן את הזרע אצלם בבנק .(כמובן שבתשלום)
זה נשמע לי קצת הזוי אז מה אני אמורה לעשות??
האם יש חוק במדינה? למי אני פונה? זה נשמע כל כך לא הגיוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחסון בבנק הזרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2014הקפאת זרע ושימורו בבנק זרע כרוכים בתשלום ולא ניתנים במסגרת סל הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןמיקה04/12/2014
היי. לאחר 2 כשלונות הוסיפו לי לטיפול קלקסן..
האם יכול לשפר את אחוזי ההצלחה??
יש הנחייה מסויימת מתי לקחת אותו (עם אוכל/לפני/אחרי)?
הגיוני להתחיל 10 ימים לפני ההחזרה ולהמשיך גם לאחריה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קלקסן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2014קליקסן נלקח בזריקות במקרים של קרישיות יתר ,התכשיר נלקח ללא קשר לאוכל,על מועד תחילתו על הרופא המטפל להחליט בהתאם לנתוני הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל פריפולשיר04/12/2014
מאז שהתחלתי לקחת ברזל פריפול (שבוע וחצי) התחיל לי גרד בנרתיק ובפי הטבעת ותחושה כמו של בערה באיזור האם יש קשר? ואם לא ממה זה יכול לנבוע. אני בשבוע 22 ומה ניתן לעשות משחת פסטה בייבי יכולה לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה לי שיש קשר
אני04/12/2014זה הברזל היחיד שהיה לי ללא תופעות לוואי בהריון..
לפעמים מדובר בכיוון אחר לחלוטין-לחברה שלי היה מקרה דומה כיוון שהיא לא לבשה תחתוני כותנה והחל גירוי מטורף..
בכל מקרה יש ג'לים להרגעה (כמו של פמינה)
אבל בכל מקרה כדאי לבדוק גם שלא מדובר בפטריה
זה מה שהיה לי לצערי..
ובהצלחה כמובן :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא נראה לי שיש קשר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2014יתכן ויש לך רגישות יתר לכשיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריוןbaby703/12/2014
בטא חיובית אחרי IVF.
31.10 מחזור אחרון
18.11 שאיבה
21.11 החזרה.
איך מחשבים איזה שבוע אני? ומתי יכולה לעשות בדיקה לשק הריון? דופק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גיל הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2014ב-19 לחודש תהי בשבוע 6 ואז ניתן לצפול בדופק עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטריפינגדנה03/12/2014
לפי הבנתי סטריפינג זו פעולה בה מפרידים את קרום מי השפיר מצוואר הרחם ולפעמים עושים סטריפינג פעמיים, אם בפעם הראשונה הפרידו את השק מצוואר הרחם אז מה מפרידים בפעם השנייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סטריפינג - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2014אותו דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהשירי03/12/2014
שלום רב, לפני כמה ימים עברתי הזרעה כפולה יום אחרי יום ביום ה-16 למחזור- ההזרעה נעשתה בשילוב פיורגון. יום לפני, בבדיקת אולטראסאונד נמצאו 4 זקיקים בשחלה שמאל : 14,18,18,20 (יש לציין שחצוצרה שמאלית חסומה)
ובשחלה ימין 4 זקיקים: 11,12,15,16.
רירית רחם: 13 מ״מ.
קיבלתי גם אוביטרל לתמיכה.
מה הם הסיכויים להיריון במצב כזה, היות וחצוצרה שמאלית חסומה?
וגם בשל העובדה שהזקיקים המפותחים יותר נמצאים בצד שמאל..ובצד ימין לעומת זאת הכי מפותח זה 16...מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2014סיכויים טובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזדקנות שליהאלה03/12/2014
בהריון תאומים, 2 שליות, שבוע 38, ללא צירים, כיצד ניתן לבדוק הזדקנות שליה? האם אפשר לראות את זה באולטראסאונד? מי מבצע בדיקה כזו רופא או טכנאית אולטראסאונד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזדקנות שליה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2014באולטרסאונד-עדיף רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםנונו03/12/2014
כמה שאלות בבקשה
אם בכל סבב אין מוקפאים על איזה בעיה זה מרמז?
איכות בציות אולי שאיבה מוקדמת אולי זרע לקוי .?
האם יש מצב להשרשה מאוחרת אחרי החזרה?
היו מקרים שאני מכירה על בטא שלילית ביום ה 12 וחיובית אחרי יומיים איך זה ייתכן?
צילום רחם תקין מלפני שנתיים ..הסטרוסקופיה תקינה לפני חודשיים האם צריך וכדאי לעשות צילום רחם חוזר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני יכולה להעיד רק על עצמי
מישהי04/12/2014זרע מאוד לקוי (מורפולוגיה 0 ולא נמצאו תאים תקינים בכלל) אבל עדיין היו מוקפאים בכל סבב עד כה שדורגו כעוברים דרגה 1. אני חושבת שאם היחידה מגדלת עוברים לבלסטוציסטים אז זה שאין מוקפאים כן יכול להיות קשור לזרע אבל אם אף עובר לא ראוי להקפאה ביום ה-2 או ה-3 אז זה כבר יותר מעיד על איכות הביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכלל לא מגיעים ליום 5 ..
אני04/12/2014אם העוברים טובים מקפיאים ביום 3 ..
אוףףףףף .כולי בת 29 וכבר 6שאיבות שנתיים בסבל הזה ורק באחת היו מוקפאים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2014מחזור עם הקפאת ביציות מתנה בגיל האישה ברזרבה השחלתית שלה ,בעוצמת התגובה,באיכות הביציות שלה ,דרגת הבשלתן,איכות הזרע ושיטת ההפריה,ולבסוף לאיכות העוברים המתקבלת.לכן יש לבחון היכן הכשל שלך ביצירת הליך מעושר גם עם עוברים מוקפאים.
השתרשות מאוחרת כרוכה בהיריונות לא תקינים וגם בהיריונות מחוץ לרחםףאם כי פו ושם יכול להיות גם סיפור עם פרוגנוזה טובה.
לטעמי אין צורך בביצוע צילום רחם חוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפיזיוליזיסורד03/12/2014
שלום, בהריון הראשון מלפני שנתיים מivf היה לי סימפיזיוליזיס משבוע 30, כאבי תופת, צרחות זה בא בהתקפים וזה היה סיוט, לאחר הלידה נרגע כמובן. עכשיו בהריון שני גם מIVF שבוע 10 ומלפני כמה ימים התחיל הכאב בעצם המפשעה והאגן, העצמות בדיוק אותו הדבר אבל עדיין לא כאבים עזים שאי אפשר לזוז, האם בטוח אני אסבול מסימפיזיוליזיס גם בהריון הזה? האם יכול להיות שהכאב מתחיל כבר עכשיו? איך אני אסבול את זה עוד 30 שבועות?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סימפיזיוליזיס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2014לא סביר שבשלב זה התחילו כאבים הנובעים מסינפיסיוליזיס,הרחם עדיין בתוך האגן ואינו לוחץ על עצמות הבושת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד איזה גיל גבר פורהסיון03/12/2014
שלום רב,
ברצוני לדעת עד איזה גיל גבר אמור להיות פורה?
תודה.
האם התעברות מגבר מבוגר שונה מבחור צעיר יותר? האם התינוק יוולד בריא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עד איזה גיל גבר פורה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2014גבר עשוי להיות פורה גם בגיל השלישי אם כי קיימות עדויות על שיעור גבוה יותר של הפלות ,פגמים מולדים וגנטים,ואוטיזם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 8+6 תאומים, אחרי IVFאני03/12/2014
מקבלת תמיכה של פרוג' שלוש פעמים ביום וכל יומיים זריקת גסטון.
לפני שבוע וחצי הורדתי נר אטרוגסטן אחד, והשבוע התחלתי לעשות זריקה כל שלושה ימים. הבוקר קמתי וראיתי דימום חום על התחתונית.
האם להעלות שוב את מינון התמיכה?
הבנתי שבשלב הזה כבר אין צורך כלל בתמיכה, האם הדימומים מעידים על בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 8+6 תאומים, אחרי IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/12/2014אם הופיע דמם עלייך בראש ובראשונה להיבדק,בשלב זב הייתי ממשיך את הטיפול במתכנת הנוכחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בטא אמורה להכפיל את עצמהשואלת03/12/2014
האם בטא אמורה להכפיל את עצמה כל יום גם לאחר ערך של יותר מ1000 יחידות?? שבוע 4 וקצת
מודה לכם על עבודת הקודש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם בטא אמורה להכפיל את עצמה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/12/2014לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם זה תקין אם כך שהבטא קפצה מ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2014הכול תקין-בצעי בדיקת דופק ב-14 לחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה להיריון שלי??מלי03/12/2014
שלום רב. לפני שבועיים נראה דופק לאחר ניסיונות טיפול של 10 שנים. ה-4 ימים האחרונים הרגישות בשד והבטן הפסיקה. האם ההיריון פסק??? אני בחרדה ואיני בארץ ע"מ להיבדק. אין דימומים
מה קורה להיריון שלי?? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/12/2014תחושותייך אינן בהכרח ביטוי לכך שההיריון לא תקין,ועלייך לקוות לטוב עד שתוכלי לאשר זאת באמצעות בדיקת האולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותOfir02/12/2014
ערב טוב,
יש לי שתי שאלות:
1. בשאיבה הראשונה כל העוברים שהופרו 4 מתוך 9 היו איכותיים גם אחרי הקפאה (8 תאים)
ובשאיבה האחרונה 8 מתוך 11 הופרו חלקם באמצעות מיקרומניפולציה, אך נמסר לי שלא היו איכותיים ולא בטוח יוכלו להקפיא את הנותרים מה יכולה להיות הסיבה לאיכות ירודה?
האם ישנו קשר לפרוטוקול? הפעם הזרקתי מונפור ודקפפטיל, ובקודם צטרוטייד וגונל
כיצד ניתן לשפר את התוצאות?
2. לאחר החזרה מקבלת תמיכה אנדומטרין פעמיים ביום האם פעילות גופנית בבריכה מחוממת יכולה לפגוע? בגלל האנדומטרין, הכלור והחימום.
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
2 שאלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2014חלק מההצלחה בטיפולים העתידיים כרוך בנסיון וטעיה ,ותזמון אופטימלי של מועד השאיבה לאחר הבשלת הביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
Ofir02/12/2014זאת אומרת שמועד השאיבה גם לו יש חלק באיכות העוברים?
ובנוסף מה עמדתך לגבי שחייה בזמן קבלת תמיכה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/12/2014אין כל בעיה עם שחייה בתקופת הטיפול המיכתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נאלצתי להרים משקל דיי כבד בשבוע 4+4שי02/12/2014
מיד שהנחתי את זה התחילו לי כאבים דקירות של ממש במפשעה.
האם קרה חס וחלילה משהו לעובר? הכאב עדיין לא חלף וכבר עברה חצי שעה.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נאלצתי להרים משקל דיי כבד בשבוע 4+4 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2014אין כל סיכוי דנגרם נזק לעוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)