מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזדקנות שליהאלה03/12/2014
בהריון תאומים, 2 שליות, שבוע 38, ללא צירים, כיצד ניתן לבדוק הזדקנות שליה? האם אפשר לראות את זה באולטראסאונד? מי מבצע בדיקה כזו רופא או טכנאית אולטראסאונד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזדקנות שליה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2014באולטרסאונד-עדיף רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםנונו03/12/2014
כמה שאלות בבקשה
אם בכל סבב אין מוקפאים על איזה בעיה זה מרמז?
איכות בציות אולי שאיבה מוקדמת אולי זרע לקוי .?
האם יש מצב להשרשה מאוחרת אחרי החזרה?
היו מקרים שאני מכירה על בטא שלילית ביום ה 12 וחיובית אחרי יומיים איך זה ייתכן?
צילום רחם תקין מלפני שנתיים ..הסטרוסקופיה תקינה לפני חודשיים האם צריך וכדאי לעשות צילום רחם חוזר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני יכולה להעיד רק על עצמי
מישהי04/12/2014זרע מאוד לקוי (מורפולוגיה 0 ולא נמצאו תאים תקינים בכלל) אבל עדיין היו מוקפאים בכל סבב עד כה שדורגו כעוברים דרגה 1. אני חושבת שאם היחידה מגדלת עוברים לבלסטוציסטים אז זה שאין מוקפאים כן יכול להיות קשור לזרע אבל אם אף עובר לא ראוי להקפאה ביום ה-2 או ה-3 אז זה כבר יותר מעיד על איכות הביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכלל לא מגיעים ליום 5 ..
אני04/12/2014אם העוברים טובים מקפיאים ביום 3 ..
אוףףףףף .כולי בת 29 וכבר 6שאיבות שנתיים בסבל הזה ורק באחת היו מוקפאים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2014מחזור עם הקפאת ביציות מתנה בגיל האישה ברזרבה השחלתית שלה ,בעוצמת התגובה,באיכות הביציות שלה ,דרגת הבשלתן,איכות הזרע ושיטת ההפריה,ולבסוף לאיכות העוברים המתקבלת.לכן יש לבחון היכן הכשל שלך ביצירת הליך מעושר גם עם עוברים מוקפאים.
השתרשות מאוחרת כרוכה בהיריונות לא תקינים וגם בהיריונות מחוץ לרחםףאם כי פו ושם יכול להיות גם סיפור עם פרוגנוזה טובה.
לטעמי אין צורך בביצוע צילום רחם חוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפיזיוליזיסורד03/12/2014
שלום, בהריון הראשון מלפני שנתיים מivf היה לי סימפיזיוליזיס משבוע 30, כאבי תופת, צרחות זה בא בהתקפים וזה היה סיוט, לאחר הלידה נרגע כמובן. עכשיו בהריון שני גם מIVF שבוע 10 ומלפני כמה ימים התחיל הכאב בעצם המפשעה והאגן, העצמות בדיוק אותו הדבר אבל עדיין לא כאבים עזים שאי אפשר לזוז, האם בטוח אני אסבול מסימפיזיוליזיס גם בהריון הזה? האם יכול להיות שהכאב מתחיל כבר עכשיו? איך אני אסבול את זה עוד 30 שבועות?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סימפיזיוליזיס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2014לא סביר שבשלב זה התחילו כאבים הנובעים מסינפיסיוליזיס,הרחם עדיין בתוך האגן ואינו לוחץ על עצמות הבושת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד איזה גיל גבר פורהסיון03/12/2014
שלום רב,
ברצוני לדעת עד איזה גיל גבר אמור להיות פורה?
תודה.
האם התעברות מגבר מבוגר שונה מבחור צעיר יותר? האם התינוק יוולד בריא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עד איזה גיל גבר פורה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2014גבר עשוי להיות פורה גם בגיל השלישי אם כי קיימות עדויות על שיעור גבוה יותר של הפלות ,פגמים מולדים וגנטים,ואוטיזם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 8+6 תאומים, אחרי IVFאני03/12/2014
מקבלת תמיכה של פרוג' שלוש פעמים ביום וכל יומיים זריקת גסטון.
לפני שבוע וחצי הורדתי נר אטרוגסטן אחד, והשבוע התחלתי לעשות זריקה כל שלושה ימים. הבוקר קמתי וראיתי דימום חום על התחתונית.
האם להעלות שוב את מינון התמיכה?
הבנתי שבשלב הזה כבר אין צורך כלל בתמיכה, האם הדימומים מעידים על בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 8+6 תאומים, אחרי IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/12/2014אם הופיע דמם עלייך בראש ובראשונה להיבדק,בשלב זב הייתי ממשיך את הטיפול במתכנת הנוכחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בטא אמורה להכפיל את עצמהשואלת03/12/2014
האם בטא אמורה להכפיל את עצמה כל יום גם לאחר ערך של יותר מ1000 יחידות?? שבוע 4 וקצת
מודה לכם על עבודת הקודש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם בטא אמורה להכפיל את עצמה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/12/2014לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם זה תקין אם כך שהבטא קפצה מ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2014הכול תקין-בצעי בדיקת דופק ב-14 לחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה להיריון שלי??מלי03/12/2014
שלום רב. לפני שבועיים נראה דופק לאחר ניסיונות טיפול של 10 שנים. ה-4 ימים האחרונים הרגישות בשד והבטן הפסיקה. האם ההיריון פסק??? אני בחרדה ואיני בארץ ע"מ להיבדק. אין דימומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה קורה להיריון שלי?? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/12/2014תחושותייך אינן בהכרח ביטוי לכך שההיריון לא תקין,ועלייך לקוות לטוב עד שתוכלי לאשר זאת באמצעות בדיקת האולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותOfir02/12/2014
ערב טוב,
יש לי שתי שאלות:
1. בשאיבה הראשונה כל העוברים שהופרו 4 מתוך 9 היו איכותיים גם אחרי הקפאה (8 תאים)
ובשאיבה האחרונה 8 מתוך 11 הופרו חלקם באמצעות מיקרומניפולציה, אך נמסר לי שלא היו איכותיים ולא בטוח יוכלו להקפיא את הנותרים מה יכולה להיות הסיבה לאיכות ירודה?
האם ישנו קשר לפרוטוקול? הפעם הזרקתי מונפור ודקפפטיל, ובקודם צטרוטייד וגונל
כיצד ניתן לשפר את התוצאות?
2. לאחר החזרה מקבלת תמיכה אנדומטרין פעמיים ביום האם פעילות גופנית בבריכה מחוממת יכולה לפגוע? בגלל האנדומטרין, הכלור והחימום.
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
2 שאלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2014חלק מההצלחה בטיפולים העתידיים כרוך בנסיון וטעיה ,ותזמון אופטימלי של מועד השאיבה לאחר הבשלת הביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
Ofir02/12/2014זאת אומרת שמועד השאיבה גם לו יש חלק באיכות העוברים?
ובנוסף מה עמדתך לגבי שחייה בזמן קבלת תמיכה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/12/2014אין כל בעיה עם שחייה בתקופת הטיפול המיכתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נאלצתי להרים משקל דיי כבד בשבוע 4+4שי02/12/2014
מיד שהנחתי את זה התחילו לי כאבים דקירות של ממש במפשעה.
האם קרה חס וחלילה משהו לעובר? הכאב עדיין לא חלף וכבר עברה חצי שעה.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נאלצתי להרים משקל דיי כבד בשבוע 4+4 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2014אין כל סיכוי דנגרם נזק לעוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 30קרן02/12/2014
שלום
האם בשבוע 30 אני צריכה להרגיש תנועות בתדירות גבוהה?
אני מרגישה תנועות , אך לא בעיטות וכו.
יש לציין שיש לי שלייה אחורית ונכון לפני שבוע מצב עכוז.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 30 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/12/2014חופש התנועה של העובר הצומח מצטמצם במידה מסויימת ולכןיתכן ביטוי שונה של התנועות,עם כי התדירות שלהן לא צריכה להשתנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטקול ארוךאני02/12/2014
האם אפשר להתחיל פרוטקול ארוך אחרי טיפול מפרוטקול קצר שכשל ?
או שצריך לחכות למחזור הטבעי ואז להתחיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסבירה את עצמי יותר
אני02/12/2014היום קבלתי תשובה שלילית אחרי החזרת עוברים .
האם אפשר להתחיל ביום ה 21 לחודש הזה את הדיכוי ?
פעם ראשונה בסוג זה של טיפול ..
הבנתי שהדיכוי ניתן ביום ה 21 ואז מחכים לווסת שמגיע מתי בערך ? כמו במחזור טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרוטקול ארוך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/12/2014ניתן להתחיל טיפול עוקב בפרוטוקול ארוך בהמשך לטיפול קצר שנכשל ללא צורך בהמתנה של חודש ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל או פיוריגון?מירי02/12/2014
מה ההבדל בין גונל לפיוריגון? זה אותו דבר? האם גונל יכול להשפיע אחרת ממה שמשפיע פיוריגון? מבחינת גיוס זקיקים או איכות...?
גונל או פיוריגון? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/12/2014במהות מדובר באותו סוג של תכשירים המיוצר בהנדסה גנטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, אבל...
מירי03/12/2014כן, תודה, אבל האם אתם יודעים לספר על מקרים בהם גונל השפיע יותר טוב מפיוריגון (או ההפך?) או שבד"כ הם משפיעים אותו דבר? תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן, אבל... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2014לטעמי האירועים הם אקראיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מירי05/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמודאגת02/12/2014
אני בשבוע 5+5
המיקרו שלנו בעבודה על השיש בדיוק בגובה האגן
אני תמיד מתרחקת ממנו כשהוא עובד אבל היום נכנסתי למטבח ולא שמתי לב שהוא עובד ועמדתי ממש ממש קרוב לדלת שלו בזמן שעבד כי חיפשתי סכוו"ם במגירה שמתחתיו...
בקיצור...הייתי ממש קרובה עם האגם לדלת המיקרו בזמן שעבד
האם יכול להגרם נזק לעובר? להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר02/12/2014ארוע כה לא גורם לנזק לעובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל לעומת קרטיהשואלת02/12/2014
שלום.
אני בתהליך של החזרת עוברים מוקפאים (מתורמת)
פעמיים ללא הצלחה.
ברקע לוקמיה והשתלת מח עצם לפני 6 שנים. יש לי ילד בן 3 מהפריה שהצליחה.
מקבלת אסטרופם ו3 ימים לפני ההחזרה מתחילה אוטרוגיסטן.
במקביל אמרו לי לקחת קרטיה (ללא כל סיבה רפואית מובהקת. זה פשוט הצליחה לפני 3 שנים).
היום הרופא אמר לי שננסה לעבור לזריקות דקקפפטיל (1 של 60 ליום) למשך כחודש. (ההחזרה בעוד 12 יום).
הגיוני? יכול לשפר את סיכויי להרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל לעומת קרטיה - תגובה
פרופ` דוד בידר02/12/2014מורת הדקפפטיל זה למנוע ביוץ תחת טיפול האסטרופם.
זה סיבוך שקורה בסיכוי נמוך בנשים שמקבלות אסטרופם ואין קשר להצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםלירז02/12/2014
שלום
אתמול החזירו לי 2 עוברים טריים ויפים.
במהלך ההחזרה התברר כי 2 העוברים נדבקו לצינורית
ורק בניסיון השני הם הוחזרו לרחם.
שאלתי היא האם לאחר הניסיון הראשון שלא צלח זה יכול לפגוע באיכות של העוברים או לפגוע בתהליך ההחזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר02/12/2014לא יפגע.
זה קורה לפעמים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)