מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סקירה מוקדמתדנה19/10/2014
שלום
בשבוע 13
מה השבוע המומלץ ביותר לסקירה מוקדמת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סקירה מוקדמת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/10/2014שבוע 15
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמנוריאה שניוניתהודיה19/10/2014
שלום ד"ר, אני בת 25, עד גיל 19 הווסת היה סדיר אך אחרי דיאטה קיצונית ומשבר נפשי במהלך הצבא הוא הפסיק ואחרי 9 חודשים ללא ווסת לקחתי פרוגסטרון סינטטי והופיע ווסת. מיד אח"כ התחלתי ליטול גלולות יסמין שלוש שנים. כשהפסקתי את הגלולות בפברואר 2013כדי להרות הווסת לא הופיע חצי שנה (גם בחצי שנה הזו מאז הפסקת הגלולות הייתי נתונה במתחים רבים) ובספטמבר טופלתי באיקקלומין ואוביטרל, בייצתי בסבב ראשון של הטיפול והריתי. כיום אני מניקה כבר 5 חודשים וחצי אך עדיין לא הגיע הווסת. מה יכולה להיות הסיבה לכך שאיני מבייצת? מדוע הווסת לא חוזר? אוכל לקבל קצה חוט? האם יש סיכוי שאחזור לבייץ באופן טבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אמנוריאה שניונית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/10/2014הסיבה יכולה להיות גם ההנקה -בעת הנקה מפרש הורמון פרולקטין אשר יכול לשבש את תהליך הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100אני18/10/2014
שלום
עשיתי העמסת סוכר 100 בשבוע 9 בעיקר בשל רקע משפחתי . היה לי ערך אחד חריג והשני גבולי. מאז אני במעקב תזונאית , תזונה מאוזנת ומדידות סוכר כארבע פעמים ביום.
לרוב אני מאוזנת ( פה ושם יש ערכים חריגים בעיקר כשאני במתח ).
שאלתי היא האם יש צורך לעשות העמסת סוכר בשבוע 24 ?
האם כמות כה גדולה של סוכר לא תפגע בעוברית שברחמי?
מה היתרון , אם יש, בהעמסה נוספת בשבוע זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העמסת סוכר 100 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/10/2014העובדה שהינך בבקרה של רמות הסוכר שלך 4 פעמים ביום מספיקה כדי לנטר את מצב מטבוליזם הסוכר שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנופור מולטידוזמישהי18/10/2014
לילה טוב,
1. באיזו שעה ביממה מומלץ להזריק מנופור?
2. אחרי אוביטרל - מתי מומלץ לעשות הזרעות? כמה שעות ממועד הזריקה?
תודה מראש
ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מנופור מולטידוז - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/10/2014לגבי זריקות המנופור-כדאי להזריק בשעות אחה"צ או הערב,לגבי ההזרעות כדאי לבצעם ביומיים העוקבים לאחר הזרקת האוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרשי דם בווסתנורית18/10/2014
שלום רב,
בחודשיים-שלושה האחרונים אני חשה שהווסת שלי חזקה יותר ויש לי קרישי דם / גושים משמעןתיים שיוצאים ממני. בחודשים האחרונים נטלתי איקקלומין ולאחר מכן חודש אחד הזרקתי גונל אף.
מדוע נוצרים קרישי הדם האלה? מה עלי לבדוק? האם יש ממה לחשוש? זה מראה משהו...?תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרשי דם בווסת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/10/2014למרות שהמצב לכאורה נראה תקין,עלייך לבצע בדיקת אולטרסאונד כדי לראות שהרחם ורירית הרחם הינם תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץאור18/10/2014
שבוע טוב
האם נתונים המעידים על ביוץ בבדיקת דם בזמן ביוץ ומעקב זקיקים המראה על זקיק אחד בכל צד בגודל מתאים לביוץ מבטיחים בעיקרון שיהיה ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/10/2014בעיקרון כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס חום בבטן התחתונה מתחת לטבורדנה18/10/2014
ממתי הוא מופיע ומה הוא מסמל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פס חום בבטן התחתונה מתחת לטבור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2014הוא מופיע בהריון בגלל ההיפרפיגמנטציה בעקבות העליה בהורמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירהאלי18/10/2014
בסקירת מערכות גיל היריון מדוד 15+1 המדידות שהתקבלו : HC 11.20 מתאים לשבוע 15+3 AC 8.30 מתאים לשבוע 14+6 FL 1.84 מתאים לשבוע 15+2 הממצא אומפלוצלה. האם המדידות גם מעידות על פגמים נוספים האם היקף הראש ואורך הירך מעידים על תסמונת ? כמות מי שפיר לא צויינה
סקירה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2014המדדים תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשבוע 6+3צריכים לראות או לשמוע דופקדנה18/10/2014
מאיזה שבוע אפשר כבר לשמוע דופק?
האם בע״ה אחרי ששומעים דופק אפשר טיפה להירגע ולהוריד חששות? איזה עוד נק׳ ציון חשובות בדרך יש לעבור? ומתי יהיה אפשר להירגע? ( ברור לי שעד שלא אצא בע״ה מבית חולים עם ידיים מלאות זה לא יפסק, אבל בכל זאת...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשבוע 6+3צריכים לראות או לשמוע דופק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2014בהחלט בתחילת שבוע 7 ניתן לזהות דופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה בשאלה הייתה אם מספיק
דנה18/10/2014לראות אותו באולטראסאונד או שכבר צריך לשמוע אותו???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הכוונה בשאלה הייתה אם מספיק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/10/2014מספיק לראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivfסיון18/10/2014
אני בת 29 . בגיל 24 נכנסתי להריון אחרי ivf ראשון שהניב 12 ביציות וחמישה עוברים . יש לציין שאני בטיפולים בגלל בעיות זרע . לפני שלושה חודשים חזרתי לטיפולי ivf מעוניינת לדעת מדוע עכשיו לאחר אותו פרוטוקול(גונל וארגולטרן) יצאו לי רק חמש ביציות והציליחו להפרות רק אחת . הטיפול כשל . החודש עברתי טיפול נוסף הפעם עם מנופור 300 ואורגלוטרן ואוביורל . נשאבו שלוש ביציות בלבד ושתיים הופרו . בראשון החזרת עוברים .
יש סיבה לכך שהפעם הגוף שלי מניב כמות קטנה של ביציות . אני מבינה שעברו חמש שנים מהטיפול המוצלח אבל לא ברורה לי הסיבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמנאלי
סיון18/10/2014פרופיל הורמנלי ביום הרביעי למחזור :
Progestron - 1.4 , Tsh-0.64 , lh-1.8 , fsh-5.7, e2-130, prolactin- 348* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2014השינוי בתגובה שלך קשור בצורה ישירה או עקיפה ברזרבה השחלתית שלך,לא ברור מדוע חלה הידרדרות כזו,ניתן לבצע הערכה ובירור כדי לבחון את המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
סיון19/10/2014ראשית תודה על המענה המהיר .
אשמח לדעת לפי הבדיקות ההורמנאליות האם ניתן להצביע על רזרבה שחלתית. איזה בדיקות היית ממליץ לעשות על מנת לבחון את המצב . יש לציין שמעולם לא עשיתי צילום רחם או היסטרוסקופיה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/10/2014-פרופיל הורמונלי בסיסי ל-FSH ,LH,PROLACTIN,E2,TSH,TESTOSTERON,ANDROSENDIONE,DHEAS
-בדיקת דם ל-AMH
-סקירת אולטרסאונד לספירת מספר הזקיקים הבסיסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה יום אחרי החזרה-יכול להרוס השרשbaby18/10/2014
חמישי החזרה. אתמול הלכתי לטיול במדבר כשלפתע תקף אותי התקף שיעולים מטורף שהתפתח לעיטושים ונזלת.
אני כבר 12 שעות משתעלת ומתעטשת בלי הפסקה.. משהו חריג. (הייתי במוקד מכבי- הרופא טען שזה או אלרגיה או וירוס) בקושי מסוגלת לדבר.
נתן לי קודאין, דסלורטדין (לאלרגיה), הוספתי בבית דקסמול סינוס, סנפד וכל דבר שיקל עלי... אבל בפועל עולה המחשבה (כניראה המטופשת)- האם 12 שעות של עיטושים ושיעולים אינטנסיביים מאוד שמכווצים את הבטן לא יכולים לפגוע בהשתרשות???
והאם כל טירוף התרופות שלקחתי לא יכול לפגוע בהשתרשות גם כן??? התחלתי קלקסן יום לפני שזה קרה, הרופא טוען שאין סיכוי שזה אלרגיה לקלקסן... אבל הרופא תורן היה ממש לא מקצועי.. חוששת ממש !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חולה יום אחרי החזרה-יכול להרוס השרש - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2014הסיכוי לפגחעה בהשתרשות מזערי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרגוסטןמעיין18/10/2014
האם ניתן להשתמש בנירות אוטראגוסטן 100 שיש לי בבית .הוצאתי אותם בבית מרקחת ב 4.7 ונשמרו עד כה במגירת הגרביים שלי בקופסא הסגטרה שלהם? הם פשוט לא נשמרו במקרר...אלא במגירת הגרביים שלי בחדר בתוך הקופסא הסגורה שלהם
אוטרגוסטן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2014יכולה להשתמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - האם כמות גדולה של הורמוניםמילקי18/10/2014
האם כמות גדולה מידיי של הורמונים יכולה לפגוע ברזרבה השחלתית ?
האם למרות לקיחת הורמונים בכמות גדולה יכול להיות שלא מתפתחות ביציות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - האם כמות גדולה של הורמונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2014נטילת ההורמונים אינה משנה את הרזרבה השחלתית,העדר תגובה ובעקבותה העדר בעציות קשורים ברזרבה השחלתית הירודה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמעיין18/10/2014
האם התאמצות בשירותים בשבוע 3 יכולה לפגוע בתהליך ההשתרשות?
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2014לא פוגעת בהליך ההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת..שוש18/10/2014
שלום רב, האם הגיוני ש3 שבועות לאחר ההשרשה רואים רק שק הריון ריק?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מודאגת.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2014כך צריך להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)