מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הגברת תאי הזרעששון17/10/2014
הגברת תאי הזרע: האם זה נכון שמכנס צמוד עשוי לגרום לעקרות הגבר או לאי פוריות?
תודה מראש
צוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגברת תאי הזרע - תגובה
פרופ` דוד בידר17/10/2014לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהמקווה לטוב16/10/2014
שלום חברות, אני מטופלת במכבי אצל ד״ר מנשה יחזקאל אני אחרי סבב ראשון של זריקות מנופור וזריקת אוביטרל שלצערי לא צלח..
מעוניינת בחוות דעת שנייה אך לא יודעת למי ולאן ללכת... אשמח להמלצות )אני אמא ל-2 הריונות ספונטניים ולאחר הריון חוץ רחמי שדפק לי את כל המערכת, אני אחרי כח בדיקות הפרופיל ההורמונלי וכל הבדיקות הפולשניןת- לא נמצא שום דבר מחשיד... ולכן עליי לעבור את כל נוהל קופת החולים... 3 טיפולי איקקלומין ולאחר מען 3 טיפולי הזרעות יחד עם זריקות הורמונליות...) אין לי סבלנות ויודעת שרק ivf זו הישועה שלי...
יש רופא שמדלג על שלבים אלה... ??
סליחה על הבורות אבל אין לי הרבה וותק וידע בנושא...
אשמח לקבל המלצות וחוויות מבנות שעברו הריון חוץ רחמי ודרכי הידועה.
תודה רבה לעונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/10/2014הרופא שלך הינו בעל ניסיון רב שנים בטיפולי פריון,וחזקה עליו שהוא מציע לך את הטיפול המירבי,קרוב לודאי שיעשה כל שביכולתו לספק לך את מבוקשך לפי הדרישות הטיפוליות המקובלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח בהריוןדנה16/10/2014
שלום
שבוע 11 אחרי הפריה
שמתי לב כבר שבועיים בערך שיש לי ריח מאוד
רע מנרתיק ללא גרד או משהו כזה
מה זה יכול להיות?
האם מחייב בדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריח בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2014רצוי להיבדק ולתת טיפול אנטידלקתי בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשלונות IVF - התייעצותדפי16/10/2014
שלום רב,
בהיסטורוסקופיה נמצא רחם חד קרני, עברתי פעמיים IVF.
כמה שאלות:
לפני השאיבה - קיבלתי רק זריקת אוביטרל. נשאבו חמש ביציות והוחזרו שלושה עוברים כעבור 48 שעות, שהוגדרו יפים, אך בכל זאת - אין הריון.
1. לאחר ההחזרה, נרות אנדומטרין פעמיים ביום של 100 מ"ג. האם זה מספיק כתמיכה?
2. האם יש צורך לעשות משהו ספציפי במהלך ההחזרה לאור נתוני הרחם?
אציין כי הפרוטוקול היה ארוך, עם סינרל.
3. האם לדעתכם יש צורך בהיסט' נוספת?
תודה,
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כשלונות IVF - התייעצות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2014הטיפול תקין,אין צורך בבירור נוסף למרות שמדובר ברחם חד קרני,בשלב זה צריך להמשיך בטיפול לפי הנחית הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרע-אני16/10/2014
לפני השבחה-
נפח זרימה-0.7
רכוז זרעונים-25 מליון
אחוז זרעונים בתנועה- 40 %
אחוז זרעונים בתנועה מתקדמת 30%
אחרי הששבחה-
נפח דגימה-0.8
רכוז זרעונים בתנועה מתקדמת 4 מליון
סה"כ זרעונים בתנועה מתקדמת 3.2 מליון
האם הזרע תקין?
יש לצייין כי נכתב- נמצאו תאי אפיתל רבים.(הדגימה נתנה בקיום יחסים
תודה!-אודה למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקת זרע- - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2014על פניו בדיקת הזרע החלקית,ותוצאותיה לאחר ההשבחה הינם בגבול התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלו מלוא הפרמטרים של הבדיקה.
אני16/10/2014נתוני הזרע מתאימים גם להריון טבעי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אלו מלוא הפרמטרים של הבדיקה. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/10/2014כאמור בדיקת הזרע אינה מלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי סויה וסוכרזית אחרי החזרהbaby16/10/2014
היום עברתי החזרה של 3 מוקפאים -שאיבה שניה. (1 100% ושניים 95% הפשרה) עברתי פיפל והיסטרו לפני הסבב והתחלתי היום להזריק קלקסן אמפירי 40 מ"ג, לא ידועה על בעיית קרישיות.. בהזרעה הראשוני, היה הריון כימי.
אני צורכת הרבה מוצרי סויה וסוכרזית, הם הם יכולים להפריעה להשתרשות? כמו כן מעשנת סיגריה ביומיים..
האם יש צורך להפסיק עם הסויה/סוכרזית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי סויה וסוכרזית אחרי החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר16/10/2014אין קשר בין זה להשרשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי פוריות בגבריפית16/10/2014
הרופא אמר לי שיש לי וריקוצלה (דליות בוורידי האשכים) ולכן יש לי ליקויי פוריות.
האם ישנה טיפול לבעיית אי פוריות בגבר שכמותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי פוריות בגבר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2014הטיפול בדליות באשך הגורמות לפגיעה במדדי הזרע ופוריות הגבר הינו ניתוחי-כדאי שתתייעץ עם מומחה פריון בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!!!דנה16/10/2014
ראיתי בטלויזיה שישנה אפשרות לקחת ביצית מאישה מבוגרת (45) ולקחת את המעטפת של ביצית צעירה (תרומה) ולעשות הפרית מבחנה עם זרע הבעל, כך שהמטען הגנטי של האישה המבוגרת נשאר בעובר. האם ניתן לעשות את זה כבר בארץ ואיפה ניתן לעשות את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - וסת חלשהאורית16/10/2014
שלום.אני חווה בשנתיים האחרונה וסת שאורכת לכל היותר יומיים עם ממש מעט הפרשה ביום השלישי לעומת ווסת של חמישה ימים שכאבה מאוד והיתה שופעת.בין לבין היתה לי לידה אחת טבעית שלאחריה הוסת הלכה ונחלשה.מה זה יכול להצביע בהעידר בעיות אחרות המפריעות להיקלט ובכל זאת קושי מעל שנה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
וסת חלשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2014השינוי במאפייני מחזור הוסת יכלים לנבוע משינוי בתגובה ההורמונלית המחזורית או בגלל הפרעה ברירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אורית16/10/2014האם אפשרויות אלו שציינת יכולות להיות מקור ההפרעה לקליטת הריון? כחלק ממעקב זקיקים תמיד נאמר לי שעובי הרירית בסדר.האם לכך התכוונת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתשובתך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/10/2014הקשר בין השינוי במאפייני הוסת ואי כניסתך להריון בהחלט אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמעיין16/10/2014
לפני החדרת נר אוטרגוסטן אני שוטפת ידיים בסבון גוף היום לא שמתי לב (שמתי לב רק אחרי שהחדרתי את הנר) שהיה לי עוד שאריות של סבון גוף על האצבע כדהחדרתי את הנר
האם זה מסוכן שנכנס יחד עם הנר גם סבון גוף לעומק הנרתיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/10/2014אין כל חשש, החדרה הסבון לנרתיק אינה אמורה לגרום לנזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבוע אני?...16/10/2014
איך מחשבים בIVF את שבוע ההריון? מיום השאיבה מוסיפים שבועיים או מההחזרה?
2. ממתי נכנסים לשבוע חדש? כל יום של השאיבה/ההחזרה?
נתונים: שאיבה ב 17.9 יום ד, החזרה 19.9 יום ו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
...16/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
באיזה שבוע אני? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2014הינך בשבוע 6+1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אומר שהתחלתי שבוע שביעי?
...16/10/2014שסיימתי 6 שבועות מלאים והתחלתי שבוע שביעי?
השבוע נספר רק בסיומו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה אומר שהתחלתי שבוע שביעי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2014אכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה-נרות אנדומטרין...16/10/2014
שלום, אני לקראת סיום שבוע שישי, כתוצאה מ IVF. נמצא שק ואפילו נשמע דופק קטנטן.
משתמשת בנרות אנדומטרין פעמיים ביום (בוקר וערב טבליה דרך הנרתיק).
עד מתי מקובל להשתמש בתמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה-נרות אנדומטרין - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/10/2014מקובל להמשיך את התמיכה עד סוף השבוע התשיעי להריון. שליית העובר מייצרת פרוגסטרון בשבוע השמיני להריון, שיספיק לתמיכה העתידית לעובר. מטעמי ביטחון, ממליצים לקחת את התמיכה שבוע נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוברום16/10/2014
היום בערב אני צריכה להזריק דקפפטיל 0.1 ומונופור 300
האם אפשר באותו מן או שצריך להמתין בין זריקה לזריקה?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/10/2014ניתן להזריק דקפפטיל ומנופור אחד אחרי השני, אין צורך להמתין בין הזריקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפ גנטישיר16/10/2014
האם יש הבדלים בין המיפים הגנטים שעושים בבתי החולים בארץ? איזה סוג בודק גם תסמונת BECKWITH WITHEMANN ובאיזה בתי חולים בארץ עושים ציפ גנטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפ גנטי - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/10/2014ציפים גנטיים נעשים בבתי חולים רבים בארץ. מציעה לך לפנות ספציפית למכון הגנטי של בית החולים בו את מעוניינת לבצע את דיקור מי השפיר ולקבל מהם את האינפורמציה המדוייקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפ גנטי
שיר16/10/2014אני פונה אליכם בשאלה כי אני לא יודעת באיזה בית חולים לבחור במצב שלי עם הממצא של האמפלוצלה אני מעוניינת לעבור את הציפ הגנטי הכי טוב במקרה הכי גרוע אלון בבית מלון אחרי בדיקת מי השפיר מנסיונכם איפה יש את הניסיון הטוב ביותר לשלול תסמונות כי לפי הכתוב באינטרנט יש מספר סוגים של ציפים גנטיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ציפ גנטי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2014המכון הגנטי בבית חולים בילינסון הוא מהמתקדמים בארץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפלוצלהשיר15/10/2014
איך אפשר לדעת כמה איברים מעורבים רק המעיים או מעבר. בסריקת מערכות הרופא לא ציין את זה . איזה רופא ידע מה המצב ואיך נעשה המעקב באמצעות אולטרא סאונד? באמצעות איזה בדיקות?
אני מודאגת עצובה ומדוכאת המאמרים באינטרנט מפחידים מבחינת הסטטיסטיקה לעתיד גם אם מדובר רק באמפלוצלה.
במקרה של תסמונת BECKWIDE העובר גדול עם אברים גדולים כגון כליות וכבד גדולים ובגיל הילדות ריבוי גדולים ממאירים . האם אכן אין אפשרות לבצע אבחנה גנטית של תסמונת זו טרום הלידה למרות מי שפיר וציפ גנטי? כי רופא סקירת המערכות מבקש מהיועץ הגנטי לבדוק אפשרות לשלול תסמונת זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אמפלוצלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2014המלצתי שתפני למרפאת מומים בבילינסון המצויידת ביחידת אולטרסאונד טובה,מכון גנטי מצוין,ובית חולים לילדים(שנידר) עם מומחים כירורגים לילדים ותינוקות-כך שתחת קורת גג אחת תקבלי את כל שירותי האבחון והטיפול האפשרים
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)