מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרת עובריםשירי22/10/2014
שלום לכם רופאים נכבדים אני כבר אחרי ivf שלישי ובכל פעם אחרי החזרת העוברים אני מקבלת התקפי קור בכל הגוף ללא חום אני מרגישה שקר לי מאוד ולא מבינה את הסיבה למה בדיוק ביום החזרת העוברים זה קורה לי והאם זה פוגע בהשרשת העוברים שהוחזרו חשוב לציין שאני בריאה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/10/2014להתקפי הקור אין כל סיבה רפואית ,יתכן ומדובר בנסיבות נפשיול בעקבות הטיפול,יחד עם זאת כדאי לבדוק את מצב תפקוד בלוטת התריס שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי22/10/2014עשיתי בתאריך 8 ביוני 2014 ויצא 0.63 האם צריך לחזור שוב על הבדיקה או שזה מספיק תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/10/2014שווה לחזור על הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני IVF חדששרון21/10/2014
שלום
נא תשובות לכל השאלות. תודה.
אתמול עברתי הסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת שאריון הריון אחרי ציטוק -עובר בן 10 שבועות.
הרופא שניתח נסע בינתיים לחו"ל. לא הספקתי לשאול אותו לגבי גלולות פרוגילוטון.הרופא לא אמר לי לקחת פרוגילוטון - אולי עקב הלחץ בגלל הנסיעה שלו.
1. האם חיוני לקחת גלולות פרוגילוטון לבנית הרירית או שזה לא הכרחי וגם ככה הגוף לאט לאט מתאושש מעצמו? (אני יכולה בינתיים לבקש מרשם לתרופה מרופא אחר).
2. אני מתכוונת במחזור הבא - עוד 20 יום - להתחיל טיפול IVF חדש -פרוטוקול ארוך- (דיכוי דקפפטיל מתחיל מחמישה ימים מלפני המחזור- כלומר עוד 15יום). במידה ואקח פרוגליטון איך זה יסתדר עם הדקפפטיל?
3. האם עם פרוטוקול ארוך שרק מתחיל עוד 15 יום (עם הדקפפטיל) אפשר להתחיל IVF חדש? - כלומר הגוף מתאושש עד אז מהניתוח? אני בלחץ עקב הגיל שלי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני IVF חדש - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר22/10/2014הוצאת שאריות הריון לאחר ציטוטק בהסטרוסקופיה אינן מחייבות מתן פרוגילוטון. הגוף בדרך כלל מתאושש בעצמו והרירית נבנית מחדש.
בתלות בממצאים של ההסטרוסקופיה הניתוחית, גודל שארית ההריון, ממליצים אם כדרי להתחיל מיד טיפול IVF או להמתין חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת שלא מגיעהאני98721/10/2014
בחודש שעבר עשיתי החזרת מוקפאים עם אסטרופם ופרוגסטרון. עכשיו אני בחודש הפסקה ומחכה לוסת לעשות סבב מוקפאים נוסף. בד"כ הוסת מגיעה כל 28-30 ימים. אני כבר ביום ה 33 ואין זכר לוסת (גם אין הריון).
האם ייתכן שהאסטרופם במחזור הקודם שיבש משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
וסת שלא מגיעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/10/2014בנסיבות המקרה קרוב לודאי שהמחזור שלך השתבש כנראה בעקבות הטיפול,יחד עם זאת תמיד כדאי לשלול גם אפשרות של היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית ועודאני21/10/2014
שלום.
מה המינון המקובל לחומצה פולית (כולל זה מהברזל ומהאומגה 3)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית ועוד - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר22/10/2014המינון המקובל הוא 400 מקג. בחלק מהמקרים ממליצים לתת 5 מ"ג (לדוגמא בנשים שיש להן סיכון מוגבר למומים במערכת העצבים העוברית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אני22/10/2014אז למעשה אני לא יכולה בנוסף לפרנטל בו יש 400מקג חומצה פולית גם ברזל בו יש גם 400מקג . נכון?
ועוד הומלץ לי על אומגה 3 של אלספה בו יש גם 400מקג חומצה פולית...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר23/10/2014את יכולה, מרבית הנשים לוקחות גם חומצה פולית גם דר הברזל וגם דרך פרנטאל. עד 5 מ"ג לפחות אין כל בעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף...
אני23/10/2014ודבר אחרון. בבדיקת דם שעשיתי הראה כי הערך של החומצה הפולית אצלי הוא 23.7 כשהמקסימום הוא 24.
אז אם אקח זה בטח עוד יעלה ויעבור את הרמה התקינה. זה לא מסוכן שיהיה עודף חומצה פולית בגוף ומשם לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בנוסף... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2014את מאוזנת היטב למרות המינון הכולל שאת נוטלת בגלל הצריכה המוגברת של הויטמין בהיריון,לכן אין בעיה עם תוספות המזון שאת נוטלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PGDחסוי21/10/2014
האם ניתן לבצע בדיקת PGD לעוברים מוקפאים כשיש בעיה גנטית? האם מספיק לבדוק עובר אחד או שצריך את כולם כלומר האם עובר אחד שיוצא בבדיקה תקין זה אומר שכולם תקינים או שצריך לבדוק את כולם?
דבר שני- היכן מבצעים את הבדיקה ואם זה בסל הבריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PGD - תגובה
פרופ` דוד בידר21/10/2014אפשר לעשות למוקפאים וצריך לבדוק כל עובר.
תבררי בקופת חולים אם מגיע לך הבדיקה ושיפנו אותך לבית חולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי22/10/2014האם הבדיקה הזו מזיקה לעוברים? האם אין שום סיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
חסוי23/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר23/10/2014לא מזיקה רק מורידה סיכויי השרשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהעדי21/10/2014
שלום רב,
בשבוע 6+0 לאחר החזרת 2 מוקפאים התחיל לי דימום מאוד מסיבי שהגעתי למיון הרופאה הוציאה גוש שנראה כמו רקמת הריון או קריש דם.
לאחר מכן עשתה אולטרסאונד שבו נצפה שק הריון +שק חלמון
בגודל 14.8ממ אך ללא קוטב עוברי.
קיבלתי בנוסף זריקת פרוגסטרון ריטהרד והדימום פסק כבר באוצו היום וממש לגמרי יום למחרת.
1. האם זה תרין לשבוע זה גודל השק ? ושלא נצפה דופק
2. ממה הדימום יכול לנבוע?
3. ההחזרה היתה ב23.9 של מוקפאים בני יומיים באיזה שבוע אני?
מאוד לחוצה מחכה לתשובתכם תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/10/2014את מצויה בשבוע 6+1,הדמם נובע עקב ניסיון של גופך לדחות את ההיריון שעדיין לא ברורה הסיבה,יחד עם זאת הטיפול שקיבלת בהחלט רצוי ומקובל,את מצויה בטווח הזמן שניתן לצפות בדופק עוברי ,חיזרי על בדיקת האולטרסאונד עוד מספר ימים כדי לראות שהכול כשורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין מרובעדנה21/10/2014
שלום
אני צריכה לעשות חלבון עוברי קבעתי תור דרך
הקופה והבנתי שזה רק ל3 בדיקות ויש בדיקה
רביעית באופן פרטי.
באיזה מכון עושים את זה באיזור המרכז?
האם עושים 3 בדיקות בקופ"ח
ואחת במכון הפרטי או שכולן במכון הפרטי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תבחין מרובע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/10/2014את יכולה להסתפק בבדיקה המשולשת,את ההבדיקה המרובעת ניתן לבצע במכונים של מעבדות זר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ביוץמרב21/10/2014
: ב.דם ראשון
Lh 4
E2 323
פרוגסטרון 1.17
זקיק 16
רירית7.5
ב.דם מהיום יום שלישי
.e2 595
Lh 6.3
פרוג 1.57
רציתי לדעת מתי הביוץ
מתי לקחת אוביטרל
האם פיספסתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק 19
מרב21/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר21/10/2014מה גודל הזקיק בבדיקה אחרונה?
אם מעל 18 אפשר לקחת אוביטרל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות קלות בבטן התחתונה בשבוע 32דנה21/10/2014
שלום,
הריון תאומים, מאתמול דקירות קלות (בא והולך) בבטן התחתונה. האם מדובר בפעילות רחמית המסמן צירים? במה מדובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דקירות קלות בבטן התחתונה בשבוע 32 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/10/2014כנראה שמדובר בפעילות רחמית,שאם עוצמתה והתדירות שלה יתגברו יהיה צורך לפנות לביקורת חדר לידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv חיוביאני21/10/2014
שלום
חזרתי על הבדיקות , כי עברה שנה מהתוצאות הקודמות cmv IgG חיובי 135 ..גם לפני שנה חיובי עם ערך 110 .
אבל הפעם כתוב בהערות שיש חשד למחלה פעילה ויש לעקוב .!!
למה זה שונה הפעם ?
והאם הדבר מצריך טיפול ?
האם זה ידחה לי את הטיפולים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv חיובי - תגובה
פרופ` דוד בידר21/10/2014IgG משמעותו שאת מחוסנת למחלה .
לא ציינת מה ערך ה Ig-M שזה הישוב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIgm שלילי
אני22/10/2014ובכל זאת כתוב חשד למחלה פעילה יש לעקוב ..
תודה לך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
Igm שלילי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/10/2014סרולוגיה ל-IgM, IgG: באופן כללי ניתן לבדוק את קיומם של נוגדנים אלו כנגד CMV, כדרך להעריך את הזמן בו נדבקה האישה. IGG מצביע על הידבקות ישנה של האם במחלה. IGM חיובי מצביע על הידבקות נוכחית של האם במחלה. כאשר מועד ההדבקה אינו ידוע (למשל, כאשר IGM חיובי אולם לא ידוע האם ההדבקה נעשתה בזמן ההריון או מספר חודשים לפניו, נעשית בדיקת IgG Avidity: ערך נמוך (מתחת ל-35%) מצביע על הדבקה חדשה, בעוד שערך גבוה מצביע על הדבקה ישנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לקיים יחסי מין?אור21/10/2014
בדיקות מהיום
Estradiol -290
progesterone-1.6
Lh- 22.3
זקיק 1 בגודל 14.5
רירית 5.7
מתי הביוץ?
אני מנסה להכנס להריון באופן טבעי
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לקיים יחסי מין? - תגובה
פרופ` דוד בידר21/10/2014משהוא לא תקין בבדיקות
לפי ה LH כאילו הביוץ יהיה מחר אך הזקיק קטן
תחזרי מחר על הבדיקות ונראה מה קורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת מוקפאיםחסוי21/10/2014
שלום אני שבוע בדיוק אחרי החזרת שתי עוברים מוקפאים יפים כך אמרו, עם 3 אסטרופם ביום ו4 אנדומטרין 2 בוקר 2 ערב, יש לי כאבי גב מטורפים גב עליון ותחתון ולפעמים כאבי מחזור,האם זה קשור להחזרה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
חסוי21/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
חסוי21/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי החזרת מוקפאים - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר22/10/2014אין קשר בין כאבי גב להחזרת העוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוברום21/10/2014
בדיקת דם מהיום lh 0.5
e2 930
pro 1.3
האם אני קרובה לביוץ?
אחרי3 ימים דקפפטיל ועוד 5 ימים של מונופןר 300
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בוקר טוב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2014לא ציינת את גודל הזקיקים ,בדיקת בדם הינה רק מרכיב אחד בניטור הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רום21/10/2014בדיקת זקיקים אני עושה רק אחהצ.
האם ניתן להבין קצת מבדיקת הדם לגבי ההמשך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2014לדאבוני האחד משלים את השני-דווחי לנו אחה"צ את גודל הזקיק/זקיקים ונהיה יותר חכמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםאני21/10/2014
מה הסיכויים להקלט אחרי החזרה של 2 עוברים מוקפאים, ביום השלישי, 7 ו 8 תאים, ביום השלישי ?
החזרה על בסיס הורמונלי עם תוספת תמיכה של גסטון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2014סיכוייך הינם בגבולות ה-20%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ?אירה21/10/2014
שלום רב,
בת 25 עם שחלה פוליציסטית. עברתי טיפול IVF אחד שלא הצליח ולאחריו בחרתי לעשות הפסקה של חצי שנה. במהלך החצי השנה הזו היו מחזורים סדירים יחסית ללא כל טיפול הורמונלי (מחזור כל 30-38 ימים). החלטתי החודש להתחיל שוב טיפול וחיכיתי למחזור. ביום ה25 למחזור התחילו לי כאבים בחזה. אך מיום ה32 התחילו כאבים חזקים, מעין התכווצויות בבטן תחתונה. תחילה חשבתי שאלו כאבים לפני מחזור אך המחזור טרם הגיע. הכאבים אינם רצופים, מגיעים בהתקפים. אתמול יום 37 למחזור ולאחר לילה מלא בסבל ניגשתי לעשות בדיקות. באולטרסאונד נצפה זקיק בגודל 22X24 ורירית 11. השחלה מוגדלת ופוליציסטית (שחלה אחת נכרתה לפני שנים רבות).
בבדיקות מעבדה:
E2 2015
FSH 0.38
LH 0.95
פרוגסטרון 100.25
האם ייתכן שרק עכשיו בייצתי? והאם ייתכן שכאבי ביוץ ימשכו כשבוע ימים? הלילה, יום 38 ושוב כאבים איומים בבטן. האם הפרוגסטרון הגבוה יכול לרמוז על הריון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2014לפי הנתונים שהעלית מדבר בביוץ שהתרחש כבר והממצא המדובר הינו קרוב לודאי גופיף צהוב הגורם לך לתחושות שאת חשה,כדאי לבצע גם בדיקת דם להיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אירה21/10/2014פרופ' תודה רבה על התגובה!
האם אתה יכול לשער תוך כמה זמן אקבל מחזור לפי נתונים אלה במידה ואין הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)