מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנדומטריוזיס ניתוחים ונסיונות להרותגלית19/09/2014
שלום רב לכם,אני בת 30,צילום רחם תקין מלפני 3 שנים, לפני כשנתיים לפרוס' עקב אנדומטריוזיס והוצאת אנדומטריומות דו''צ,מצב אגני טוב לאחר הניתוחים. הריון ספונטני(!) והילד בן שנה בקרוב. בעברי גם ivf ויש כרגע 8 מוקפאים. לא יכולה לעשות טיפולים עקב קרישיות יתר. מנסה מזה כ4 חוד' להרות ספונטנית. ביוץ תמיד בצד ימין לפי תחושתי. האם להמשיך בנסיונות טבעיים, או לפנות לטיפולים? מהי הדרך האולטימטיבית במצבי? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס ניתוחים ונסיונות להרות - תגובה
פרופ` דוד בידר20/09/2014להחזיר את המוקפאים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלהמעיין18/09/2014
ביום שני בבוקר לפי בדיקת דם התחיל הביוץ שלי ובלילה קימנו יחסים
הבעיה שביום שני בלילה קמתי חצי שעה אחרי קיום היחסים והלכתי לשירותים האם זה מספיק זמן לשכב? דרך אגב- שכבתי על הצד רגיל ולא הרמתי רגליים
בנוסף באותו לילה סבלתי מאוד מבחילות עקב כדור אסטו שהתחלתי לקחת ועשה לי תופעות לוואי של בחילות קשות באותו לילה
האם עדיין יש סיכוי להריון? האם הבחילות וההרגשה הרעה כל כך והלילה הקשה שעברתי יכול להשפיע על סיכויי ההפריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי....
מעיין20/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מחלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/09/2014בהחלט הזמן ששכבת הינו מספיק,אין צורך ביותר זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזה שהיה לי ליחה קשה מבחינת הבחילות
מעיין20/09/2014וההרגשה עקב אסטו זה לא ישפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
וזה שהיה לי ליחה קשה מבחינת הבחילות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/09/2014לא ישפיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקבעה לי החזרה למחר...18/09/2014
האם ייתכן כי מחר תפחת כמות העוברים שהופרו( היום הודיעו לי על תוצאות השאיבה אתמול)?
מהו % ששורד עד לשאיבה מתוך מה שהופרו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נקבעה לי החזרה למחר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/09/2014מרבית העוברים ממשיכים להתפתח לקראת מועד ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללכת יחפהאנונימית5555518/09/2014
רציתי לדעת האם קיים קשר כלשהו בין הליכה ללא נעליים וגרביים(כשאני יחפה) לבין הפוריות שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על מה כל כך הרבה 55555 על הנעליים
טליה19/09/2014כפרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ללכת יחפה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/09/2014שום קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםטלי18/09/2014
שלום רב,
יום שני - היתה לי החזרת עוברים טריים בני 3 ימים.
היום יום חמישי - האם ניתן ללכת עם נעלי עקב ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר20/09/2014אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי כמות אופטימלית של שאיבת ביציות?...18/09/2014
בהנחה שהיו 7 זקיקים בגודל מעל 15 בכל שחלה?
2. כמה מופרים ייחשבו תוצאה רצויה? בהנחה שהשתמשו באיקסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי כמות אופטימלית של שאיבת ביציות? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר18/09/2014כל זקיק מעל 15ממ הוא פוטנציאל לביצית, כך שצפויות 14 ביציות. אם מדובר ב-7 זקיקים מכל צד. עם זאת, לא תמיד יש קורולציה ישירה בין מספר הזקיקים למספר הביציות.
50% הפריות (של ביציות בשלות, MII) נחשב לתוצאה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה קשור לשיטת ההפריה?
דנה18/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ציטוטק בבקשה תגובתכםלוני18/09/2014
אתמול קיבלתי 4 כדורי ציטוטק בבוקר. בערב היה דימום לא ממש מסיבי, כאבים כמו של מחזור, לא התכווצויות חזקות ונוראיות ונפלט גוש קטן. עד היום, שזה כמעט יממה כמעט ואין דימום ושום כאבים, רק הפרשות חומות. האם ההפרשות החומות מעידות בהכרח שהתהליך הנוכחי הסתיים, או שצפויות עוד התכווצויות ודימום חזקים בהמשך המנה הזאת? האם ה"שקט" הזה בהכרח מעיד שאצטרך עוד מנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ציטוטק בבקשה תגובתכם - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר18/09/2014הדימום משתנה לפי שבוע ההריון. לא תמיד יש דימום חזק. ההפרשות החומות אינן מעידות על סיום התהליך. יש לעשות אולטראסאונד לאחר יומיים ולפי הממצאים מחליטים על הצורך במנה נוספת של ציטוטק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת לויקוציטים בשתן גבוהה מאדאחת בשבוע 2818/09/2014
לצוות המכובד שלום!
אני מאד מודאגת מרמת הלויקוציטים ( 500 ) בשתן.
אני בהריון שבוע 28 +
למה זה כל כך גבוה?
אשמח לשמוע תגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת לויקוציטים בשתן גבוהה מאד - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר18/09/2014לויקוציטים בשתן שכיחים מאוד בהריון.
כל עוד לא מדובר בדלקת בשתן (שניתן לבדוק בתרבית) אין סיה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בציטוטקלוני18/09/2014
שלום,
אתמול קיבלתי 4 כדורי ציטוטק בבוקר. בערב היה דימום לא ממש מסיבי, כאבים כמו של מחזור, לא התכווצויות חזקות ונוראיות ונפל גוש קטן. עד היום, שזה כמעט יממה כמעט ואין דימום ושום כאבים. האם זה אומר שהתהליך הסתיים, או שהתכווצויות ודימום חזקים עשויים להופיע בהמשך? האם ה"שקט" הזה בהכרח מעיד שאצטרך עוד מנה? מה להשערתך אפשר להבין מכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בציטוטק - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר18/09/2014הדימום משתנה לפי שבוע ההריון. לא תמיד יש דימום חזק. ההפרשות החומות אינן מעידות על סיום התהליך. יש לעשות אולטראסאונד לאחר יומיים ולפי הממצאים מחליטים על הצורך במנה נוספת של ציטוטק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלופה לאיקקלומיןאור18/09/2014
לדעתכם המומחים-מה התחליף הראוי לכדורי האיקקלומין על מנת להשרות ביוץ? אני חוששת מאוד מהתופעות לוואי שקראתי עליהן...האם זריקות יותר בטוחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלופה לאיקקלומין - תגובה
פרופ` דוד בידר18/09/2014תלוי למה את צריכה את התרופות.
האם יש לך בעיות ביוץ?
וסת לא תקין וכו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי בכלל ביוץ
אורית18/09/2014או ביוץ נדיר ברקע שחלות פוליציסטיות.בת 31
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי בכלל ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר20/09/2014אין מה לפחד מנטילת כדורי איקכלומין.
יש גם זריקות של ההורמונים הגורמים לביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדרך להזרעהגימל18/09/2014
בת 39. לפני חודשיים התחלתי במעקב זקיקים לקראת הזרעה מתרומה.
מבצעת כל 3 ימים US ודם, כל הזמן יש זקיקים קטנים
זו התוצאה מהבדיקה האחרונה ביום 18 למחזור
E-2 - 432 pmol/L
PROGESTERONE 23.30
לקחתי אסטרופן במשך 5 ימים
למה הזקיקים לא גדלים? והאם זה אומר שאאלץ לעבור לזריקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדרך להזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר18/09/2014לפי הבדיקה הזו את אחרי ביוץ כשבוע ימים.
יש לחכות לוסת ולהתחיל מעקב חדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זה מה שקרה גם חודש קודם
גימל18/09/2014כל הזמן יש זקיקים קטנים ואז ביוץ
למה הזקיקים לא גדלים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זה מה שקרה גם חודש קודם - תגובה
פרופ` דוד בידר18/09/2014אין דבר כזה.
משהוא לא תקין במעקב.
תפרטי את כל המעקב מתחילתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתמול ביצעתי שאיבה- בסיומה נמסר...18/09/2014
לי מידע עבור כמות הביציות ששאבו ולא קיבלתי דוח מעבדה או את מדדי הזרע ואיכות הביציות. ככה זה נהוג?
מהו המידע אותו אני אמורה לקבל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתמול ביצעתי שאיבה- בסיומה נמסר - תגובה
פרופ` דוד בידר18/09/2014בדרך כלל הרופא השואב צריך לתת לך את המידע.
במידה ולא אמר כלום אז כנראה אין איזשהיא בעיה מיוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם בחר להפרות הכל באיקסי אז
דנה18/09/2014זה מעיד שיש בעיה מסויימת בזרע, לא??
מדובר בהפרייה ראשונה ואני בת 30.5...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
דנה18/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לתשובות כל הפרופ...
דנה19/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם בחר להפרות הכל באיקסי אז - תגובה
פרופ` דוד בידר20/09/2014אם הרופא ביקש לעשות איקסי אז זה בדרך כלל עקב זרע חלש אחרת אין סיבה.
אם בכל זאת זה נעשה אז זה יכול להיות עקב עוביו בעטיפת הביצית , או החלטה אחרת שצריכה להיות מוסברת לך על ידי הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןיעל18/09/2014
אני בשבוע 11 ואחרי שבוע ימים של אנטיביוטיקה מסוג מקרודנטין אחרי שנמצא חיידק אי קולי בשתן. יום אחרי סיום האנטיביוטיקה שוב כאבי בטן ויש לי ריח מסריח בצואה. מה לעשות? לאיזה רופא לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
פרופ` דוד בידר18/09/2014צריך לחזור על תרבית שתן .
יש לחזור לרופא הנשים שיבדוק אותך שוב ויבין ממה נובעים הכאבים.
לגבי הצואה אצל כולם זה ריח לא נעים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן
יעל18/09/2014יש לציין שבתחילת ההיריון קיימתי יחסי מין אנאליים האם הם יכולים להיות הסיבה לכאבי הבטן. האם ניתן לבצע בדיקת PCR בהיירון למחלות מין אני מודאגת הכאב משתק אותי מקוה שאין נזק לעובר. אולי תוכלו לייעץ לי איזה בדיקות ניתן לעשות על מנת לברר את הסיבה לכאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן - תגובה
פרופ` דוד בידר18/09/2014אין נזק לעובר
את חייבת להיבדק על ידי כירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ICSI...18/09/2014
אבקש מידע והסבר על השיטה, האם מקובל להשתמש ב IVF ראשון בכל הביציות בשיטה הזו? מתי משתמשים בה ומה הסיכונים?
אבקש תשובה מפורטת וסבלנית :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ICSI - תגובה
פרופ` דוד בידר18/09/2014משתמשים בדרך כלל שיש בעיה בזרע ואז מזריקים זרעון בודד לביצית על ידי מיכשור מסויים.
אין סיכונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל גם את תשובתו של פרופ אשכנ
דנה18/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אשמח לקבל גם את תשובתו של פרופ אשכנ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/09/2014intracytoplasmatic sperm injection-ICSI –או במילים אחרות הזרקת זרע לביצית -זוהי שיטת הפריה מעבדתית לאחר שאיבת הביציות שהשימוש העיקרי שלה הינו במקרים של פוריות הגבר בהם ישנו ליקוי במדדי הזרע,בשיטה זו משתמשים בציוד מיוחד לביצוע המיקרו מניפולציה בביצית -(ב-inverted microscope )כדי להזריקב במחט המחוברת למכשיר הקרוי מיקרומניפולטור -המחט חודרת בזהירות דרך המעטפת החיצונית של הביצה וקרום הביצה - והזרע מוזרק לתוך החלק הפנימי (ציטופלסמה) של הביצה דבר המאפשר את החדרת הביצית בעדינות וברגישות מתאימה על מנת למנוע פגיעה בביצית.
שיעור ההפריה המושג באמצעות פרוצדורה זו הינו כ-75-80%
ההוראה לביצוע הפעולה משתנה בין מרפאה למרפאה- מרפאות מסוימות משתמשות בה רק במקרים של גורם זכרי חמור, ומרפאות אחרות משתמשים בפרוצדורה בכל מקרה על מנת להבטיח הפריה ,מרבית היחידות להפריה חוץ גופית מצויות אי שם שם באמצע בין שני קצוות אלו,היות והתייחסות ל-ICSI השתנתה עם זמן, וכעת הפרוצדורה מבוצעת בשיעור גבוה יותר מבעבר
הסיבות העיקריות לביצוע ICSI הינם:
מקרים חמור ים שלפוריות הגבר בהם מדדי הזרע גרועים ביותר כאשר מדדי הזרע הינם- ריכוזי זרע של פחות מ 15-20 מיליון למיליליטר, תנועתיות זרע נמוכה - פחות מ 35% , מורפולוגיה זרע ירודה מאוד (סובייקטיבי - ערך סף מסוים הוא שנוי במחלוקת)
-לאחר הפריה חוץ גופית בעבר, ללא הפריה - או שיעור נמוך של הפריה (אחוז הנמוך של ביציות בשלות שבדרך כלל מופרה).
לפעמים נעשה שימוש ב-ICSI בזוגות עם תשואה נמוכה של ביציות שמתקבלות לאחר השאיבה. בתרחיש זה, ה-ICSI נמצא בשימוש כדי לנסות לקבל אחוז גבוה יותר של ביציות המופרות מאשר עם הזרעה קונבנציונלית של הביציות .
שיעורי הפריה לICSI: ברוב יחידות ה- IVF מתקבל שיעור של הפריה של 70-85% באמצעות ICSI .
שיעורי ההצלחה בהפריה חוץ גופית עם ICSI משתנה בין מקרה למקרה בהתאם לרקע והנתונים האינדיבידואלים,הניסיון שבשימוש בטכניקת-ICSI, המיומנות של הביולוגית המבצעת, איכות הכוללת של המעבדה, איכות הביציות,והמיומנות של הרופא בביצוע החזרת עוברים.
לפעמים פרוצדורה זו נעשית במקרים של "גורם ביצית" – egg factor ,ובמצבים של רזרבה שחלתית נמוכה בהם מתקבל מספר נמוך של ביציות מספר נמוך, או ביציות עם "איכות" נמוכה (או שניהם). במקרים אלו, שיעורי ההצלחה בהפריה והשגת הריון עם ICSI נוטים להיות נמוכים יותר.
אני למשל נוהג בכל המקרים לבצע ICSI במחצית מהביציות המתקבלות בעת ביצוע טיפול המבחנה הראשון ,על מנת להימנע ממצב של העדר הפריה בטיפול הראשון,בטיפולים הבאים במידה ומושגת הפריה גם באמצעות הפריה רגילה אמנע מביצוע הפרוצדורה בטיפולים הבאים
המשך--* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אשמח לקבל גם את תשובתו של פרופ אשכנ - תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/09/2014המשך ...
בהריון רגיל שיעור המומים המולדים נע בין-1.5% עד 3% (סיכון למום מולד בולט). בעוד שהטיפול עם ICSI כרוך בסיכון מעט מוגבר למומים מולדים, בכל מקרה המומים הינם נמוכים.
בין המומים המולדים המוכרים בעקבות ביצוע ICSI הינם תסמונת בקוויט-Wiedemann, תסמונת Angelman, היפוספדיאס, והפרעות עם כרומוזומי המין. מתרחשים בפחות מ -1% מתינוקות שנולדו באמצעות ICSI בעת ביצוע הפריה חוץ גופית.
קיים גם סיכון מוגבר להעברת תורשתית של בעית פוריות לתינוק הזכר העלול לסבות בעתיד מבעית פוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההסבר המורחב, אך
דנה19/09/2014עכשיו נכנסתי עוד יותר ללחץ.. את כולם הנחה הרופא שלי להפרות באיקסי. מכאן נובע מהסיכון גובר... מפחיד...
תודה רבה על ההסבר המורחב, אך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/09/2014חזקה על הרופא שלך שהמליץ לך את דרך ההפריה המועדפת בנסיבות המקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בראשמעיין18/09/2014
אני כמה ימים אחרי ביוץ וכשעליתי למונית היום חטפתי מכה ממש ממש חזקה בראש (לא כופפתי מספיק את הראש כשניכנסתי למונית) עד עכשיו כואב לי קצת הראש ויצאה בלוטה
האם זה יכול להשפיע על סיכויי ההצלחה להרות החודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכה בראש - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/09/2014אין כל סיכוי שהחבטה תשפיע על סיכוייך להרות החודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אם יש זעזוע מוח קל?
מעיין18/09/2014אם יש זעזוע מוח קל אין סיכוי שיהרס ההסיכוי להפריה? או השתרשות אני 3-4 ימים אחרי הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענה לי ...מסתבר שהיה זעזוע מ
מעיין18/09/2014מוח קל ...
האם זה משפיע על סיכויי ההקלטות? 4 ימים אחרי ביוץ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה תענה לי ...מסתבר שהיה זעזוע מ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/09/2014הסיכוי להשפעה של האירוע על קליטתך להריון הינו נמוך ביותר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)