מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חלופה לאיקקלומיןאור18/09/2014
לדעתכם המומחים-מה התחליף הראוי לכדורי האיקקלומין על מנת להשרות ביוץ? אני חוששת מאוד מהתופעות לוואי שקראתי עליהן...האם זריקות יותר בטוחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלופה לאיקקלומין - תגובה
פרופ` דוד בידר18/09/2014תלוי למה את צריכה את התרופות.
האם יש לך בעיות ביוץ?
וסת לא תקין וכו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי בכלל ביוץ
אורית18/09/2014או ביוץ נדיר ברקע שחלות פוליציסטיות.בת 31
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי בכלל ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר20/09/2014אין מה לפחד מנטילת כדורי איקכלומין.
יש גם זריקות של ההורמונים הגורמים לביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדרך להזרעהגימל18/09/2014
בת 39. לפני חודשיים התחלתי במעקב זקיקים לקראת הזרעה מתרומה.
מבצעת כל 3 ימים US ודם, כל הזמן יש זקיקים קטנים
זו התוצאה מהבדיקה האחרונה ביום 18 למחזור
E-2 - 432 pmol/L
PROGESTERONE 23.30
לקחתי אסטרופן במשך 5 ימים
למה הזקיקים לא גדלים? והאם זה אומר שאאלץ לעבור לזריקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדרך להזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר18/09/2014לפי הבדיקה הזו את אחרי ביוץ כשבוע ימים.
יש לחכות לוסת ולהתחיל מעקב חדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זה מה שקרה גם חודש קודם
גימל18/09/2014כל הזמן יש זקיקים קטנים ואז ביוץ
למה הזקיקים לא גדלים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זה מה שקרה גם חודש קודם - תגובה
פרופ` דוד בידר18/09/2014אין דבר כזה.
משהוא לא תקין במעקב.
תפרטי את כל המעקב מתחילתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתמול ביצעתי שאיבה- בסיומה נמסר...18/09/2014
לי מידע עבור כמות הביציות ששאבו ולא קיבלתי דוח מעבדה או את מדדי הזרע ואיכות הביציות. ככה זה נהוג?
מהו המידע אותו אני אמורה לקבל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתמול ביצעתי שאיבה- בסיומה נמסר - תגובה
פרופ` דוד בידר18/09/2014בדרך כלל הרופא השואב צריך לתת לך את המידע.
במידה ולא אמר כלום אז כנראה אין איזשהיא בעיה מיוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם בחר להפרות הכל באיקסי אז
דנה18/09/2014זה מעיד שיש בעיה מסויימת בזרע, לא??
מדובר בהפרייה ראשונה ואני בת 30.5...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
דנה18/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לתשובות כל הפרופ...
דנה19/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם בחר להפרות הכל באיקסי אז - תגובה
פרופ` דוד בידר20/09/2014אם הרופא ביקש לעשות איקסי אז זה בדרך כלל עקב זרע חלש אחרת אין סיבה.
אם בכל זאת זה נעשה אז זה יכול להיות עקב עוביו בעטיפת הביצית , או החלטה אחרת שצריכה להיות מוסברת לך על ידי הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןיעל18/09/2014
אני בשבוע 11 ואחרי שבוע ימים של אנטיביוטיקה מסוג מקרודנטין אחרי שנמצא חיידק אי קולי בשתן. יום אחרי סיום האנטיביוטיקה שוב כאבי בטן ויש לי ריח מסריח בצואה. מה לעשות? לאיזה רופא לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
פרופ` דוד בידר18/09/2014צריך לחזור על תרבית שתן .
יש לחזור לרופא הנשים שיבדוק אותך שוב ויבין ממה נובעים הכאבים.
לגבי הצואה אצל כולם זה ריח לא נעים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן
יעל18/09/2014יש לציין שבתחילת ההיריון קיימתי יחסי מין אנאליים האם הם יכולים להיות הסיבה לכאבי הבטן. האם ניתן לבצע בדיקת PCR בהיירון למחלות מין אני מודאגת הכאב משתק אותי מקוה שאין נזק לעובר. אולי תוכלו לייעץ לי איזה בדיקות ניתן לעשות על מנת לברר את הסיבה לכאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן - תגובה
פרופ` דוד בידר18/09/2014אין נזק לעובר
את חייבת להיבדק על ידי כירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ICSI...18/09/2014
אבקש מידע והסבר על השיטה, האם מקובל להשתמש ב IVF ראשון בכל הביציות בשיטה הזו? מתי משתמשים בה ומה הסיכונים?
אבקש תשובה מפורטת וסבלנית :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ICSI - תגובה
פרופ` דוד בידר18/09/2014משתמשים בדרך כלל שיש בעיה בזרע ואז מזריקים זרעון בודד לביצית על ידי מיכשור מסויים.
אין סיכונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל גם את תשובתו של פרופ אשכנ
דנה18/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אשמח לקבל גם את תשובתו של פרופ אשכנ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/09/2014intracytoplasmatic sperm injection-ICSI –או במילים אחרות הזרקת זרע לביצית -זוהי שיטת הפריה מעבדתית לאחר שאיבת הביציות שהשימוש העיקרי שלה הינו במקרים של פוריות הגבר בהם ישנו ליקוי במדדי הזרע,בשיטה זו משתמשים בציוד מיוחד לביצוע המיקרו מניפולציה בביצית -(ב-inverted microscope )כדי להזריקב במחט המחוברת למכשיר הקרוי מיקרומניפולטור -המחט חודרת בזהירות דרך המעטפת החיצונית של הביצה וקרום הביצה - והזרע מוזרק לתוך החלק הפנימי (ציטופלסמה) של הביצה דבר המאפשר את החדרת הביצית בעדינות וברגישות מתאימה על מנת למנוע פגיעה בביצית.
שיעור ההפריה המושג באמצעות פרוצדורה זו הינו כ-75-80%
ההוראה לביצוע הפעולה משתנה בין מרפאה למרפאה- מרפאות מסוימות משתמשות בה רק במקרים של גורם זכרי חמור, ומרפאות אחרות משתמשים בפרוצדורה בכל מקרה על מנת להבטיח הפריה ,מרבית היחידות להפריה חוץ גופית מצויות אי שם שם באמצע בין שני קצוות אלו,היות והתייחסות ל-ICSI השתנתה עם זמן, וכעת הפרוצדורה מבוצעת בשיעור גבוה יותר מבעבר
הסיבות העיקריות לביצוע ICSI הינם:
מקרים חמור ים שלפוריות הגבר בהם מדדי הזרע גרועים ביותר כאשר מדדי הזרע הינם- ריכוזי זרע של פחות מ 15-20 מיליון למיליליטר, תנועתיות זרע נמוכה - פחות מ 35% , מורפולוגיה זרע ירודה מאוד (סובייקטיבי - ערך סף מסוים הוא שנוי במחלוקת)
-לאחר הפריה חוץ גופית בעבר, ללא הפריה - או שיעור נמוך של הפריה (אחוז הנמוך של ביציות בשלות שבדרך כלל מופרה).
לפעמים נעשה שימוש ב-ICSI בזוגות עם תשואה נמוכה של ביציות שמתקבלות לאחר השאיבה. בתרחיש זה, ה-ICSI נמצא בשימוש כדי לנסות לקבל אחוז גבוה יותר של ביציות המופרות מאשר עם הזרעה קונבנציונלית של הביציות .
שיעורי הפריה לICSI: ברוב יחידות ה- IVF מתקבל שיעור של הפריה של 70-85% באמצעות ICSI .
שיעורי ההצלחה בהפריה חוץ גופית עם ICSI משתנה בין מקרה למקרה בהתאם לרקע והנתונים האינדיבידואלים,הניסיון שבשימוש בטכניקת-ICSI, המיומנות של הביולוגית המבצעת, איכות הכוללת של המעבדה, איכות הביציות,והמיומנות של הרופא בביצוע החזרת עוברים.
לפעמים פרוצדורה זו נעשית במקרים של "גורם ביצית" – egg factor ,ובמצבים של רזרבה שחלתית נמוכה בהם מתקבל מספר נמוך של ביציות מספר נמוך, או ביציות עם "איכות" נמוכה (או שניהם). במקרים אלו, שיעורי ההצלחה בהפריה והשגת הריון עם ICSI נוטים להיות נמוכים יותר.
אני למשל נוהג בכל המקרים לבצע ICSI במחצית מהביציות המתקבלות בעת ביצוע טיפול המבחנה הראשון ,על מנת להימנע ממצב של העדר הפריה בטיפול הראשון,בטיפולים הבאים במידה ומושגת הפריה גם באמצעות הפריה רגילה אמנע מביצוע הפרוצדורה בטיפולים הבאים
המשך--* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אשמח לקבל גם את תשובתו של פרופ אשכנ - תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/09/2014המשך ...
בהריון רגיל שיעור המומים המולדים נע בין-1.5% עד 3% (סיכון למום מולד בולט). בעוד שהטיפול עם ICSI כרוך בסיכון מעט מוגבר למומים מולדים, בכל מקרה המומים הינם נמוכים.
בין המומים המולדים המוכרים בעקבות ביצוע ICSI הינם תסמונת בקוויט-Wiedemann, תסמונת Angelman, היפוספדיאס, והפרעות עם כרומוזומי המין. מתרחשים בפחות מ -1% מתינוקות שנולדו באמצעות ICSI בעת ביצוע הפריה חוץ גופית.
קיים גם סיכון מוגבר להעברת תורשתית של בעית פוריות לתינוק הזכר העלול לסבות בעתיד מבעית פוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההסבר המורחב, אך
דנה19/09/2014עכשיו נכנסתי עוד יותר ללחץ.. את כולם הנחה הרופא שלי להפרות באיקסי. מכאן נובע מהסיכון גובר... מפחיד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה על ההסבר המורחב, אך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/09/2014חזקה על הרופא שלך שהמליץ לך את דרך ההפריה המועדפת בנסיבות המקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בראשמעיין18/09/2014
אני כמה ימים אחרי ביוץ וכשעליתי למונית היום חטפתי מכה ממש ממש חזקה בראש (לא כופפתי מספיק את הראש כשניכנסתי למונית) עד עכשיו כואב לי קצת הראש ויצאה בלוטה
האם זה יכול להשפיע על סיכויי ההצלחה להרות החודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכה בראש - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/09/2014אין כל סיכוי שהחבטה תשפיע על סיכוייך להרות החודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אם יש זעזוע מוח קל?
מעיין18/09/2014אם יש זעזוע מוח קל אין סיכוי שיהרס ההסיכוי להפריה? או השתרשות אני 3-4 ימים אחרי הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענה לי ...מסתבר שהיה זעזוע מ
מעיין18/09/2014מוח קל ...
האם זה משפיע על סיכויי ההקלטות? 4 ימים אחרי ביוץ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה תענה לי ...מסתבר שהיה זעזוע מ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/09/2014הסיכוי להשפעה של האירוע על קליטתך להריון הינו נמוך ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל?לילך18/09/2014
שלום
אני בשבוע 9 וקיבלתי מהרופא פוריק הריון
בהריון הקודם לקחתי פרנטל מה ההבדל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה ההבדל? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/09/2014פרינטל מכיל עוד כמה ויטמינים מלבד ברזל וחומצה פולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה בכדורים המשך דחוףהילה18/09/2014
בוקר טוב,ביום ראשון קיבלתי 4 כדורי ציטוטק להפלה והם לא עזרו נשאר שק הריון ברחם ביום שלישי קיבלתי עוד 4 כדורים ובאותו היום היה לי התכווציות ודימום אבל יום למחרת לא כאב לי ובקושי היה לי דימום. היום אני מרגישה כמו כאבי כאב והתחיל לי דימום. יכול להיות שזה מחזור או שהכדורים משפיעים עלי עכשיו? זה סימן טוב, אני מגיבה לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפלה בכדורים המשך דחוף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/09/2014נקווה שמדובר בתגובה לטיפול,והליך ההפלה יסתיים בהצלחה,בכל מקרה תידרש ביקורת רפואית נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה עם מחשב ניידמעיין18/09/2014
האם ישנה סכנה לעבוד עם לפטופ אחרי הביוץ? זה יכול לשבש ביצית מופרית אם הייתה הפריה? קרינה וכו...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה עם מחשב נייד - תגובה
פרופ` דוד בידר18/09/2014אין סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ביוץמעיין17/09/2014
כל חודש מיד אחרי הביוץ יש לי רגישות רבה בפיטמות וכאב בחזה בעיקר כשאני מורידה את החזייה ובבוקר כשאני קמה
הביוץ שלי היה החודש אתמול או שלשום ואין לי שום רגישות או כאב! בכלל! היתה מעט מאוד רגישות בפיטמות לפני הביוץ שחלפה מיד אחרי הביוץ
מה זה אומר?? בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ביוץ - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר17/09/2014אין סיבה להילחץ. התחושות נגרמות משינויים הורמונלים אך כמובן שיכול להיות ביוץ תקין גם בהעדר התחושות הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אומר שהפרוגסטרון נמוך מדי?
מעיין17/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אומר שהפרוגסטרון נמוך מדי? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר17/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אומר שהפרוגסטרון נמוך מדי? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר18/09/2014לא בהכרח. אם הדימום הוסתי מופיע בזמן (כשבועיים לאחר הביוץ) אפשר להיות רגועים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר בשבוע 21אני17/09/2014
שלום.
האם יש סכנה לעשות את בדיקת מי השפיר בשבוע 21?
אני יודעת שמומלץ עד שבוע 20, השאלה האם יש בשבוע 21 סיכון גדול יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר בשבוע 21 - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר17/09/2014עקרונית ניתן לבצע בכל שבוע הריון. ההמלצה היא לבצע לפני שבוע 20 להריון משתי סיבות מרכזיות:
1. כדי לקבל תשובה בשלב מוקדם יותר של ההריון. במקרה שחלילה התשובה לא תקינה ניתן יהיה להפסיק את ההריון בצורה דומה לגרידה ולא בהשראת לידה, כמו בשלבים מאוחרים יותר.
2. במידה ומתפתחת לידה מוקדמת כתוצאה מהפעולה, הרצון הוא להתרחק ככל שאפשר משבועות של הפגות הקיצונית (24-28).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, אבל..
אני18/09/2014קבעתי תור לשבוע 18 וביטלתי בעקבות חיידק בשתן. קבעתי לשבוע לאחר מכן ושוב ביטלתי בשל חיידק אחר בשתן. כרגע אני עם אנטיביוטיקה. הרןפאה אמרה שצריך לבדוק שוב תרבית שתן כדי לשלול חיידקים ובשל החג אני גולשת לשבוע 21.
השאלה האם יש סיכון מוגבר בשבוע 21? לעומת שבועות מותרים מעבר למה שציינת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, אבל.. - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר19/09/2014הסיכון הנוסף קטן ביותר, אכן חשוב לבצע את הפעולה כשאת בריאה וכדאי כרגע לטפל בדלקת בשתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לשגרהayelet17/09/2014
שלום רב,
אחרי החזרת עוברים טריים ביום שני (תרומה מקייב).
האם ניתן לחזור לשגרה מיד ? (מבחינת עבודה, ניקיונות, בישולים וכו')..
אודה להתייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לשגרה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/09/2014בעיקרון אחרי 3 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לשגרה - המשך
ayelet17/09/2014פרופסור בידר שלום רב,
אני יודעת שזו שאלה קצת "אידיוטית", אבל אתמול (יום לאחר ההחזרה), בישלתי וניקיתי מעט...הא זה יכול להשפיע על ההקלטות ?
עכשיו אני קצת בלחץ :(
מה המשמעות של "בעקרון" 3 ימים ?
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לשגרה - המשך - תגובה
פרופ` דוד בידר18/09/2014בישול וניקיון לא משפיע על היקלטות.
אנחנו ממליצים כל מיני המלצות כגון יחסי מין , פעילות וכו׳ אחרי 3 ימים כי אחרי זה יש השתרשות.
לא בדקנו מה קורה עם חוזרים מיד לכל הפעילויות,אנחנו חושבים שמך זה נכון אבל הכל הנחות שלא נבדקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע לשיערayelet17/09/2014
שלום רב,
עשיתי החזרה עוברים טריים ביום שני מתרומת ביצית.
אני מטופלת ב- 4 פרוגינובה ו- 900 אוטרוסטן.
האם ניתן לצבוע את השיער ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע לשיער - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר17/09/2014הייתי מחכה לתשובת הבטא...
קשה למדוד את כמות החומר שמגיעה למחזור הדם לאחר צביעת שיער אך יש עדויות שחשיפה לכמיקלים שונים בשלבים הקריטיים של ההשרשה עלולה להזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה על צבע לשיער ללא אמוניה וחמצ
אני17/09/2014הי.
ממליצה על צבע לשיער ללא אמוניה וחמצן שניתן לרכוש אותו ברשת ביוטי-קאר. עושה את העבודה מצוין וכאמור בטיחותי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה על צבע לשיער ללא אמוניה וחמצ - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר18/09/2014ההערה על אמוניה חשובה אך חשוב לזכור כי צבעים לשיער מכילים כימיקלים נוספים מלבד אמוניה. חשוב להתייחס לכלל המרכיבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןדנה17/09/2014
שלום בשבוע 8
בת 27 הריון מivf לידה לפני 3 שנים יש דופק משבוע 6 רציתי לדעת מה הסיכויים שדופק יפסק פתאום??לא היו דימומים... ושאלה נוספת האם עצבים ובכי יכולים לעשות משהו להריון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/09/2014לאחר שבוע 8 הסיכוי להפלה הינו נמוך ואינו עולה על אחוזים בודדים,הסיכוי שמצב נפשי ישפיע בצורה מהותית על ההריון קטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילשלום17/09/2014
שלום היכן מזריקים דקפפטיל 3.75 והאם אפשר לבד זה מזרק מוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שלום17/09/2014למה לא עונים לשאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקפפטיל - תגובה
פרופ` דוד בידר17/09/2014לתוך השריר וכדאי שאחות תזריק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)