מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תרומת ביצית ורירית סרבניתayelet16/09/2014
שלום רב,
בת 38, אנדומטריוזיס, רירית סרבנית (דקה ולא תלת) ורזרבה שחלתית נמוכה. היסטרוסקופיה תקינה. (ללא גרידות וכו' מלבד ניתוח לפרסקופיה ופתיחת בטן להוצאת אנדומטריומה).
אני בהליך של תרומת ביצית, ואף אתמול היתה לי החזרה של טריים.
לטענת הרופא, הרירית היתה בינונית מינוס והיתה 6 ממ. הוא המליץ על החזרת עובר אחד, בסוף החלטנו 2. אני מניחה שהוא העדיף עובר אחד כי מצב הרירית לא היה משהו (כפי שהוא הגדיר אותה כאמור), יחד עם זאת אמר כי אני מפוצצת בהורמונים והרירית לא ממש מתעבה...
במקביל אני לקחתי ועדיין לוקחת 4 פרוגינובה (דרך הפה) ן- 900 אוטרוגסטן (וגנילי - 3 פעמים ביום, 300 כל פעם).
מספר שאלות -
1. האם לדעתכם עשיתי טעות שהחזרתי שני עוברים במצב רירית כזה ? מה בכלל הסיכויים להיקלט במצב כזה ?
2. הכדורים הוגינלים שאני לוקחת, לעיתים אני רואה שהם לא ממש נספגים (שאריות רבות ע"ג התחתונית). האם זה בעייתי ? האם צריך לעדכן את הרופא ואולי ליטול את הכדורים דרך הפה ?
3. אני נוטלת את אוטרוגספן 3 פעמים ביום (בוקר, אחר הצהריים ובלילה לפני השינה), האם יש משמעות לכך שאני צריכה לקחת את הכדורים כל יום באותן השעות ?
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרומת ביצית ורירית סרבנית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/09/20141.לטעמי לא טעית היות והחזרת עוברים טריים עדיפה על מוקפאים-וגם ברירית בעלת עובי גבולי מתקבלים הריונות.
אין בעיה בנטית הכדורים והנרות בעיתוי שונה,אי ספיגה מוחלטת של הכדור תקינה ואינה צריכה להטריד הוא ממלא את תפקידו בכל מקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הזרעהאני16/09/2014
היי,
ב5/9 עברתי הזרעה שניה. כמה ימים הרגשתי כאבי מחזור ונפיחות בכל הגוף ובבטן. ביום יומיים הקרובים אני צריכה /או לא לקבל מחזור, אך עדיין אני מאוד נפוחה בפרט בבטן נפיחות+גזים מה עושים עם זה? מתעוררת מהשינה בגלל זה... וקשה גם לאכול כך כי גם אוכל מוסיף עוד בלאגן..
לקחתי גונל F בכמות של 87.5 ,מונופור וצטרוטייד יומיים ואוביטרל בסוף
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הזרעה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/09/2014כמה זקיקים היו לך טרם ההזרעה ומה רמת האסטרוגן שהיתה ביום קבלת האוביטרל? חשוב לבדוק שלא מדובר בגירוי יתר של השחלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות
אני16/09/2014אם אסטרוגן זה E2 אז היה לי יומיים לפני 2883
היה לי בשחלה הימנית 8 זקיקים בגודל של 12,13,14 ואחד 23
בשחלה השמאלית היו 6 בגודל של 12,14,16,18
ועוד היו לי מספר זקיקים עד 10 מ"מ.
אם זה גירוי מה עליי לעשות חוץ מלשתות מים?
האם אפשר להתעמל?
לחכות עוד יום יומיים ולראות אם אני מקבלת מחזור?
גם החזה שלי נפוח... (בדכ זה לפני מחזור כך זה לא חריג)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/09/2014לנוח ולשתות הרבה. במידה ומופיעים בחילות/הקאות/שלשול או קוצר נשימה, יש לפנות להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי קיום יחסיםמעיין16/09/2014
האם מספיק להישאר לשכב על הצד או על הגב בלי להרים רגליים אחרי קיום יחסים שלושת רבעי שעה? אחרי שלושת רבעי שעה קמתי לשירותים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי קיום יחסים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/09/2014יצירת מגע בין הזרע לריר הצוארי עורכת כ-6 דקות(sperm mucus interaction ),לכן שכיבה של שלושת רבעי השעה הינה די ויותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה שנשארתי לשכב
מודאגת16/09/2014על הגב ואחרי כמה דק' על הצד ולא הרמתי רגליים הוא בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם זה שנשארתי לשכב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/09/2014לא בעייתי בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מותר גם ללכת לשירותים אחרי שעה?
מעיין16/09/2014או שהזרע יוצא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מותר גם ללכת לשירותים אחרי שעה? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/09/2014אין בעייה כלל. הזרע מתפזר בכל מערכת הרבייה הנשית בעת ההזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב בהזרעותמרינה15/09/2014
אני מתחילה הזרעות, GONAL-F במינון 62.5 יחידות ממחר, המעקב הראשון יהיה ביום ראשון הבא ז"א אחרי 5 ימים של זריקות?
האם זה לא יותר מדי זמן שבו יכולים להתפתח מספר רב של זקיקים שלא נרצה להגיע אליו? האם כדאי לי לבקש מהרופא להקדים את המעקב ביום או שניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב בהזרעות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/09/2014חזקה על הרופא ששקלל את גילך והנתונים ההורמונלים שלך בקביעת פרוטוקול הטיפול ואופן הניטור שלו,המינון שהוצע לך הינו יחסית נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום אנדומטריןיעל15/09/2014
אני לאחר החזרה, צריכה לבצע בדיקת הריון ביום שישי הקרוב. לפני בדיקת הריון ביתית שביצעתי היום נראה שאני בהריון (בינתיים...).
אם בבדיקת הדם תתקבל תשובה חיובית, האם ממשיכים לקחת אנדומטרין? ואם כן עד מתי?
אני לוקחת כיום 3 פעמים ביום, האם זה לא גבוה יחסית? יש מניעה לעבור לשניים?
חשוב לציין שביצעתי IVF עקב כריתת חצוצרות בעבר. לא היו לי בעיות הורמונליות לפי הבדיקות וכן נשאבו והופרו (והוקפאו) כמות יפה של ביציות.
אני שואלת על עניין האנדומטרין כיוון שמערכת העיכול שלי השתבשה לגמרי בעקבות לקיחתו (עצירות מאז ההחזרה, גזים ובטן של חודש חמישי) וזה ממש פוגע בחיי היומיום שלי. מה גם שלהכניס עוד הורמונים סתם נראה לי כמו טעות.
אשמח לעצתכם המלומדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיום אנדומטרין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2014יש להמתין לתשובה ביום שישי,בד״כ נוטלים שתי נרות ונראה שזה מספיק,את התמיכה יש לקחת עד שבוע 7-8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF ראשון-תענו על הכל בסבלנות בבקשהענבל15/09/2014
1. קבעו לי שאיבה ליום רביעי. שמעתי,שאין שאיבות יום חמישי כי ההחזרה נופלת בשבת. האם הרופא כיוון את זה בכוונה למרות שהיה צורך לשאיבה בחמישי? מה המשמעות של להקדים ביום? בהנחה שהזקיקים עברו את גודל 15( יש 6 בכל שחלה).
2. מתי מחזירים בד"כ את העוברים? מתי מחליטים כמה להחזיר?
3. מי נמצא איתי בהרדמה?
4. מה להביא איתי ליום האשפוז? אשמח לקבל הדרכה והסברים גם ממטופלות שעברו כבר שאיבה והחזרה...
5. תודה רבה על המענה והסבלנות והלוואי שתהיה לנו שנה טובה ופורייה וכולנו בע"ה נקבל מתנה לשנה החדשה, אמן !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
IVF ראשון-תענו על הכל בסבלנות בבקשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2014גם אם השאיבה מתבצעת ביום ה,אין בעיה לבצע החזרה ביום א,מספר העוברים בהחזרה ראשונה אם הינך מעל 30 הוא שני עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, מה בדבר תשובות לשאלות2+3?
דנה16/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה, מה בדבר תשובות לשאלות2+3? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/09/2014ההחלטה כמה עוברים להחזיר ומתי הינה באחריות הרופא המטפל,בעת ההרדמה מצויים איתך בחדר הרופא המטפל,המרדים ,אחות חדר ניתוח ,ובד"כ אחות נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי שאבו בחמישי והחזירו בראשון
אני16/09/2014אין שום בעיה.
בחדר ניתוח בהרדמה את נמצאת עם הרופא והצוות שלו. בדר"כ מרדים, אחות, ולבורנטית שמציצה דרך החלון.
תביאי איתך תעודת זהות, בקבוק מים ומשהו קטן לאכול וכמובן מישהו שיהיה איתך אחרי שתתעוררי מההרדמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלמורי15/09/2014
שלום
אם לקחתי אוביטרל והחודש היה ביוץ לאחר 36 שעות
האם זה אומר שבטיפול הבא זה גם יקרה אחרי 36 שעות
או שכל פעם זה מתרחש בזמנים שונים(אני מדברת על אותה אישה ) לא נשים שונות
האם זה משהו קבוע או שזה משתנה
מקווה שהשאלה שלי ברורה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/09/2014טווח הזמן שבו מתרחש הביוץ בעקבות האוביטרל הינו בין 24-36 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך
מור16/09/2014אני יודעת שהביוץ מתרחש בין24-36 שעות
השאלה שלי הייתה
אם אני בטיפול הזה הזרקתי אוביטרל והיה ביוץ אחרי 36 שעות
זאת אומרת שבטיפול הבא אם אזריק אוביטרל הביוץ יתרחש גם אחרי 36 שעות
או שזה לא מחייב והזמן יכול להתקצר או להתארך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/09/2014קרוב לוודאי מדובר באותו פרק זמן אך לא ניתן לדעת מראש בוודאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני יום אחרי הביוץמעיין15/09/2014
הביוץ היה אתמול והיום קיבלתי מכה חזקה מהדלת של הרכב
האם יכול לקרות משהו לביצית אם הופרתה? לחצוצרה או לרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני יום אחרי הביוץ - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/09/2014מיכל שלום,
אין מה לחשוש מפגיעה בביצית.
אברי הרבייה הנשיים (שחלה, חצוצרות ורחם) מוגנים ע"י עצמות האגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה מלאהלימור15/09/2014
שלום רב,
אני לפני הפריה וברצוני לשאול אם מותר לעבור הרדמה מלאה לשאיבת הביציות עם גשר בשיניים? זה לא מסוכן?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה מלאה - תגובה
פרופ` דוד בידר15/09/2014אפשר
רק צריך לידע המרדים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרמיציןאני15/09/2014
שלןם.
מה המינןן המקובל לטיפול אנטיביוטי דרך הוריד עם האנטיביוטיקה גמיצין? הבנתי שנןתנים 3פעמים ביום. השאלה מה הכמות בעל פעם?
חשןב לציין שאני בהריון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גרמיצין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2014הכמות התוך ורידית מחושבת לפי המשקל
3 מ"ג לקילוגרם מחולק ל-3 מנות כל 8 שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובטוח בהריון לקחת את האנטיביוטיקה?
אני15/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ובטוח בהריון לקחת את האנטיביוטיקה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/09/2014השיקול תמיד הוא התועלת מול הסיכון מהטיפול(פגיעה בשמיעה,פגיעה כלייתית)המתנה במשך הטיפול והמינון המצטבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת איכות הזרע אצל אזוספרמיאורי15/09/2014
שלום רב,
ראשית תודה רבה על העזרה בפעמים קודמות .
* לאשתי שאבו 8 ביציות.
* אני אזוספרמי ובלקיחת זרע נמצאו:
5 תאי זרע בדרגת איכות 3 (בתנועה)
10 תאי זרע בדרגת איכות 4 (8- בתנועה, 2- ללא תנועה).
הוסבר לי שדרגות איכות הזרע מצביעות על מורפולוגית הזרע ( כאשר 1 הוא בעל סיכוי ההפריה הטוב ביותר).
א. האם בשל מצבי אפשר לבצע הזרקת הזרע\החומר שבזרע לביצית וכל כל עניין המורפולוגיה מתבטל?
ב. האם ניתן לשפר את איכות הזרע שאני מוציא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העלאת איכות הזרע אצל אזוספרמי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2014ללא ספק שהזרקת זרע בתנועה עשויה להניב תוצאות הפרייתיות טובות יותר,וגם איכות עוברים טובה יותר,בכל מקרה אין ברירה אלא להשתמש בכל מה שיש בתנועה וגם בזרעים ללא תנועה,ישנם תבחינים המאפשרים לדעת אם מדובר בזרע חי(viable )לפני שמזריקים לביצית,למשל באמצעות ביצוע תבחין HOST
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט בזמן טיפולי פוריותלי שיר15/09/2014
איזה ספורט ניתן לעשות עד השאיבה בזמן טיפול? לדוגמא האם ניתן לעשות פילאטיס? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ספורט בזמן טיפולי פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2014כל ספורט שאינו אירובי מותר לקראת השאיבה,ובכלל זה גם פילטיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עושה פילאטיס בספורטן בהוד השרון
אורה17/09/2014חודש שלישי והרופא שלי אמר שזה בסדר גמור , כל עוד זה לא קפיצות או אירובי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הפלהאורין15/09/2014
בוקר טוב
לפני כחודש וחצי עברתי הפלה ע"י ציטוטק.
החודש התחלתי סינרל וגונל מהיום השני למחזור.
בבד' פרוגסטרון ביום ה3 נמצא 2.7,אסטרדיול 780
בבד' פרוגסטרון ביום ה6 נמצא 27 אסטרדיול 630
האם ניתן לקבל הסבר מדוע כך?
האם הסינרל אינו משפיע עליי? בפעם הקודמת המדכא היה צטרוטייד.שהשפיע יפה.
האם ישנו קשר בין ההפלה לבין הממצאים? אני חרדה הסיבה,שאולי וההורמונים אינם משפיעים עליי. רב תודות על הסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר הפלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2014מדובר בהליך מוכר וידוע הגורם להליך המדמה ביוץ בטרם הבשלת הזקיקים הקרוי לוטאיניזציה מוקדמת-שכנראה נגרם בגלל האפקט המגרה הראשוני של הסינרל(flare up )-מבחינה זו ההליך החודש אבוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורין15/09/2014רב תודות פרופסור,
האם יש קשר לעתודה שחלתית? או קשר להפלה מלפני חודש?
בבד' FSH 6.2. טרם ההפלה הגבתי יפה להורמונים.
מאיזו סיבה קורה הדבר?
סליחה ששואלת מס' שאלות, פשוט הרופא המטפל שלי לא נותן תשובות. וכעת לא יכולה להח' רופאים,מפני שיש לי פרוטוקול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/09/2014מתקבל הרושם שהרזרבה השחלתית שלך תקינה,ויתכן שהמחזור שלך ישתבש בעקבות ההפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדהמעיין15/09/2014
האם התקף חרדה ובכי בזמן הביוץ ממש יכול למנוע הפריה?
התקף חרדה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2014הסיכוי אפסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת שאיבה-מס שאלותאסתר14/09/2014
1. מהו הגודל האופטימלי של הזקיקים לפני השאיבה?
2. מתי צריך להזריק את האוביטרל? כמה זמן לפני השאיבה?
3. כמה ימי התנזרות לפני מתן הזרע לשאיבה?
4. האם יש הנחיות/הסבים נוספים ?
5. כמה זמן לפני השאיבה צריך להיות בביח?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לקראת שאיבה-מס שאלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/20141.גודל אופטימלי של זקיקים לקראת מתן האוביטרל לשאיבת ביציות צריך להיות בין 18-22 מ"מ
2.את האוביטרל יש להזריק כ-34-36 שעות לפני השאיבה
3.רצוי להגיע בצום של 6 שעות לפחות לפני השאיבה ולהגיע כשעה לפני לבית החולים.
4.ניתן להפיק את הזרע גם בבית חולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה- לגבי הזרע
דנה15/09/2014כמה ימים צריך שלא תהייה שפיכה לפני השאיבה?
2. האם מותר להזריק גונל וצצטוצייד באותו יום עם אוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
דנה15/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה- לגבי הזרע - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/09/2014רצוי להימנע מקיום יחסים יומיים עד שבוע טרם השאיבה.
אין בעייה להזריק יחד גונאל, צטרוטייד ואוביטרל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)