מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוביטרלמורי15/09/2014
שלום
אם לקחתי אוביטרל והחודש היה ביוץ לאחר 36 שעות
האם זה אומר שבטיפול הבא זה גם יקרה אחרי 36 שעות
או שכל פעם זה מתרחש בזמנים שונים(אני מדברת על אותה אישה ) לא נשים שונות
האם זה משהו קבוע או שזה משתנה
מקווה שהשאלה שלי ברורה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/09/2014טווח הזמן שבו מתרחש הביוץ בעקבות האוביטרל הינו בין 24-36 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך
מור16/09/2014אני יודעת שהביוץ מתרחש בין24-36 שעות
השאלה שלי הייתה
אם אני בטיפול הזה הזרקתי אוביטרל והיה ביוץ אחרי 36 שעות
זאת אומרת שבטיפול הבא אם אזריק אוביטרל הביוץ יתרחש גם אחרי 36 שעות
או שזה לא מחייב והזמן יכול להתקצר או להתארך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/09/2014קרוב לוודאי מדובר באותו פרק זמן אך לא ניתן לדעת מראש בוודאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני יום אחרי הביוץמעיין15/09/2014
הביוץ היה אתמול והיום קיבלתי מכה חזקה מהדלת של הרכב
האם יכול לקרות משהו לביצית אם הופרתה? לחצוצרה או לרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני יום אחרי הביוץ - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/09/2014מיכל שלום,
אין מה לחשוש מפגיעה בביצית.
אברי הרבייה הנשיים (שחלה, חצוצרות ורחם) מוגנים ע"י עצמות האגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה מלאהלימור15/09/2014
שלום רב,
אני לפני הפריה וברצוני לשאול אם מותר לעבור הרדמה מלאה לשאיבת הביציות עם גשר בשיניים? זה לא מסוכן?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה מלאה - תגובה
פרופ` דוד בידר15/09/2014אפשר
רק צריך לידע המרדים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרמיציןאני15/09/2014
שלןם.
מה המינןן המקובל לטיפול אנטיביוטי דרך הוריד עם האנטיביוטיקה גמיצין? הבנתי שנןתנים 3פעמים ביום. השאלה מה הכמות בעל פעם?
חשןב לציין שאני בהריון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גרמיצין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2014הכמות התוך ורידית מחושבת לפי המשקל
3 מ"ג לקילוגרם מחולק ל-3 מנות כל 8 שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובטוח בהריון לקחת את האנטיביוטיקה?
אני15/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ובטוח בהריון לקחת את האנטיביוטיקה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/09/2014השיקול תמיד הוא התועלת מול הסיכון מהטיפול(פגיעה בשמיעה,פגיעה כלייתית)המתנה במשך הטיפול והמינון המצטבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת איכות הזרע אצל אזוספרמיאורי15/09/2014
שלום רב,
ראשית תודה רבה על העזרה בפעמים קודמות .
* לאשתי שאבו 8 ביציות.
* אני אזוספרמי ובלקיחת זרע נמצאו:
5 תאי זרע בדרגת איכות 3 (בתנועה)
10 תאי זרע בדרגת איכות 4 (8- בתנועה, 2- ללא תנועה).
הוסבר לי שדרגות איכות הזרע מצביעות על מורפולוגית הזרע ( כאשר 1 הוא בעל סיכוי ההפריה הטוב ביותר).
א. האם בשל מצבי אפשר לבצע הזרקת הזרע\החומר שבזרע לביצית וכל כל עניין המורפולוגיה מתבטל?
ב. האם ניתן לשפר את איכות הזרע שאני מוציא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העלאת איכות הזרע אצל אזוספרמי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2014ללא ספק שהזרקת זרע בתנועה עשויה להניב תוצאות הפרייתיות טובות יותר,וגם איכות עוברים טובה יותר,בכל מקרה אין ברירה אלא להשתמש בכל מה שיש בתנועה וגם בזרעים ללא תנועה,ישנם תבחינים המאפשרים לדעת אם מדובר בזרע חי(viable )לפני שמזריקים לביצית,למשל באמצעות ביצוע תבחין HOST
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט בזמן טיפולי פוריותלי שיר15/09/2014
איזה ספורט ניתן לעשות עד השאיבה בזמן טיפול? לדוגמא האם ניתן לעשות פילאטיס? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ספורט בזמן טיפולי פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2014כל ספורט שאינו אירובי מותר לקראת השאיבה,ובכלל זה גם פילטיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עושה פילאטיס בספורטן בהוד השרון
אורה17/09/2014חודש שלישי והרופא שלי אמר שזה בסדר גמור , כל עוד זה לא קפיצות או אירובי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הפלהאורין15/09/2014
בוקר טוב
לפני כחודש וחצי עברתי הפלה ע"י ציטוטק.
החודש התחלתי סינרל וגונל מהיום השני למחזור.
בבד' פרוגסטרון ביום ה3 נמצא 2.7,אסטרדיול 780
בבד' פרוגסטרון ביום ה6 נמצא 27 אסטרדיול 630
האם ניתן לקבל הסבר מדוע כך?
האם הסינרל אינו משפיע עליי? בפעם הקודמת המדכא היה צטרוטייד.שהשפיע יפה.
האם ישנו קשר בין ההפלה לבין הממצאים? אני חרדה הסיבה,שאולי וההורמונים אינם משפיעים עליי. רב תודות על הסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר הפלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2014מדובר בהליך מוכר וידוע הגורם להליך המדמה ביוץ בטרם הבשלת הזקיקים הקרוי לוטאיניזציה מוקדמת-שכנראה נגרם בגלל האפקט המגרה הראשוני של הסינרל(flare up )-מבחינה זו ההליך החודש אבוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורין15/09/2014רב תודות פרופסור,
האם יש קשר לעתודה שחלתית? או קשר להפלה מלפני חודש?
בבד' FSH 6.2. טרם ההפלה הגבתי יפה להורמונים.
מאיזו סיבה קורה הדבר?
סליחה ששואלת מס' שאלות, פשוט הרופא המטפל שלי לא נותן תשובות. וכעת לא יכולה להח' רופאים,מפני שיש לי פרוטוקול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/09/2014מתקבל הרושם שהרזרבה השחלתית שלך תקינה,ויתכן שהמחזור שלך ישתבש בעקבות ההפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדהמעיין15/09/2014
האם התקף חרדה ובכי בזמן הביוץ ממש יכול למנוע הפריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקף חרדה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2014הסיכוי אפסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת שאיבה-מס שאלותאסתר14/09/2014
1. מהו הגודל האופטימלי של הזקיקים לפני השאיבה?
2. מתי צריך להזריק את האוביטרל? כמה זמן לפני השאיבה?
3. כמה ימי התנזרות לפני מתן הזרע לשאיבה?
4. האם יש הנחיות/הסבים נוספים ?
5. כמה זמן לפני השאיבה צריך להיות בביח?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לקראת שאיבה-מס שאלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/20141.גודל אופטימלי של זקיקים לקראת מתן האוביטרל לשאיבת ביציות צריך להיות בין 18-22 מ"מ
2.את האוביטרל יש להזריק כ-34-36 שעות לפני השאיבה
3.רצוי להגיע בצום של 6 שעות לפחות לפני השאיבה ולהגיע כשעה לפני לבית החולים.
4.ניתן להפיק את הזרע גם בבית חולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה- לגבי הזרע
דנה15/09/2014כמה ימים צריך שלא תהייה שפיכה לפני השאיבה?
2. האם מותר להזריק גונל וצצטוצייד באותו יום עם אוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
דנה15/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה- לגבי הזרע - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/09/2014רצוי להימנע מקיום יחסים יומיים עד שבוע טרם השאיבה.
אין בעייה להזריק יחד גונאל, צטרוטייד ואוביטרל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות מוקדםענת14/09/2014
אני עוברת טיפולי IVF PGD בטיפול האחרון לאחר חמישה ימים שלקחתי דקפפטיל ו4 ימים 375 גונל בייציתי.
את הטיפול הנ"ל התחילו לי אחרי שהפסקתי גלולות ושבוע לאחר מכן עדיין לא קיבלתי מחזור נראה (בדיעבד זו הייתה אולי טעות) והחליטו שזה בסדר להתחיל על פי נתוני ההורמונים כ. עכשיו לשאלה הפסקתי את הטיפול , בגלל הביוץ, לפני 5 ימים ועכשיו קיבלתי מחזור זה הגיוני?? הלו מחזור אמורים לקבל 14 יום לאחר הביוץ לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולי פוריות מוקדם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2014רצף האירועים ההורמונליים לא ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית סרבנית ותרומת ביציתאיילת14/09/2014
שלום רב,
שוב אני עם הרירית הסרבנית ועם הביציות הבעייתיות...
משיטוטים באינטרנט, גיליתי שישנה שיטה חדשה שהוצגה בישראל על ידי דוקטור איליה בר ממכבים ..
לפי השיטה, רירית רחם תוקנה ועובתה באמצעות השתלת תאי גזע ברירית הרחם...
האם אתם מכירים שיטה זו, האם היא מומלצת ?
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להתקרב לרופא בר אליה,רק כסף רואה
אלה15/09/2014רואה בעיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא להתקרב לרופא בר אליה,רק כסף רואה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2014למיטב ידיעתי עדיין טיפול בתאי אב אינו מיושם בארץ בקרב מטופלות הסובלות מאיכות רירית רחם ירודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית סרבנית ותרומת ביצית - תגובה
פרופ` דוד בידר15/09/2014מסכים עם פרופסור אשכנזי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמעיין14/09/2014
האם התחלת נטילת אסטו סמוך למועד הביות יכול להשפיע לרעה על השתרשות או הפריה? רק החודש התחלתי את הכדור והוא עושה לי בעיקר המון בחילות ולכן אני חוששת אם יכול להשפיע גם על ההשתרשות או ההפריה?
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2014לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות אחרי הזרעהשלומית14/09/2014
היי,
מה אסור ומה מותר לעשות אחרי הזרעה?
האם אפשר לטוס באותו יום ולהיות בים בנופש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פעילות אחרי הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2014אין כל בעיה לטוס אחרי הזרעה,וכמו כן ההמלצה היא להמנע מפעילות אירובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזוןיוליה14/09/2014
שלום רב, רציתי לדעת מה תפקיד פרדניזון בפרוטוקול IVF
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרדניזון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2014מתן פרידניזון ניתן לעיתים במטרה אמפירית לשפר את איכות הביציות המתקבלות,לעיתים במקרים של רמות פרוגסטרון גבוהות ממקור יותרת הכליות מתן הפרידניזון עוזר להוריד את רמת הפרוגסטרון המשבשת את תגובת רירית הרחם,ולבסוף פרידניזון ניתן גם במקרים בהם מבצעים הנצה על מנת להוריד את התגובה החיסונית כנגד העובר הנחשף חיסונית בעקבות ההנצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסאודומונס אארוגינוזה בהריוןאני14/09/2014
שלום. אני בשבוע 18+5. היום גיליתי בתרבית שתן חיידק זה. הבנתי שהטיפול בו הוא צפורדקס, אך היו שנים שנמנעו מלתת תרופה זו בשל חשש לפגיעה במפרקי התינוקות. טלפנתי למרכז ההטרולוגי והם לא נשמעו לי חד משמעית בטוחים לגבי השפעתו.
בשיחה טלפונית עם הרופאה (מחר יש לי תור אליה ) אמרה לי שאם כך אצטרך להתאשפז בביה"ח למשך חמישה ימים ולקבל אנטיביוטיקה דרך הוריד.
שאלתי ידוע לכם איזה אנטיביוטיקה נותנים דרך הוריד והאם היא בטוחה לשימוש.
שאלה נוספת, אני מקפידה מאד על הגיינה , אז האם ייתכן שנדבקתי ממישהו אחר בשל שימוש משותף בשירותים?
אודה לתשובתכם המקצועית על שתי שאלותיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסאודומונס אארוגינוזה בהריון - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/09/2014קרוב לוודאי לא נדבקת בשל שימוש בשרותים משותפים.
יש מספר סוגי אנטיביוטיקה הניתונים דרך הוריד. ההחלטה על הטיפול תלוייה ברגישות של החיידק המסויים שנמצא אצלך ובמדיניות בית החולים אליו תפני. מקומות שונים עשויים להמליץ על טיפולים שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)