מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שבועיים לאחר הזרעה - הריון?אורנה16/05/2014
שלום, אני שבועיים ויומיים לאחר הזרעה (וטיפולי גונאל ואוביטרל) מדממת, אך בכל זאת בצעתי בדיקת דם, והבטא יצאה 637!
עשיתי גם US בהמלצת הרופא ויצא כי עובי הרירית הינו 6 מ"מ ונצפו 3 החזרים ציסטים צלולים בשחלה שמאל.
אשמח להבין מה ההשלכות של זה? האם תקין הUS? האם תקין שיש לי דימום?
תודה רבה וסופ"ש מקסים לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבועיים לאחר הזרעה - הריון? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/05/2014יתכן ומתרחשת הפלה כימית בשלב זה במיוחד לאור העובדה שהרירית יחסית צרה בשלב כזה של הריון,יחד עם זאת יש לשלול הריון מחוץ לרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות לאחר בדיקה היום
אורנה18/05/2014תודה על תשובתך.
בבדיקת דם הבוקר הבטא עלתה היום ל- 2900 (מ-637 ביום חמישי), אולם בUS לא נצפה הריון תוך או חוץ רחמי.
האם הגיוני שב-2900 בטא לא נצפה שק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התייעצות לאחר בדיקה היום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2014כאמור יש לשלול היריון חוץ רחמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורטוקולאורטל15/05/2014
שלום, בת 38 רווקה,
בדיקות יום 2 לווסת
+E2 - ּ44
פרוגסטרון - 3.4
LH - 2.0
FSH - 4.2
ֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹ===================================
כרגע בפורטוקול 4 פרגובריס ליום ( 4 אבקות על שני נוזל)
יום 9 לווסת ויום 7 לטיפול
E2- 656
פרוגססטרון - 4.0
US זקיקים
ימין: זקיק 9 מ"מ , זקיק 10 מ"מ + מס' קטנים
שמאל: זקיק 15 מ"מ + מס' קטנים
1. האם שלושה זקיקים עם גודל תקין ליום הטיפול ?
2. בדיקות הדם תקינות ליום הנוכחי ?
3. לקחתי היום צטרוטייד , האם נכון שלוקחים בשעה 21:00 או צריך שעה אחרת?
4. שווה להמשיך את הפורטוקול הנוכחי למטרת שאיבה והקפאה ביציות ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פורטוקול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/05/20141.מדובר בזקיק מתפתח אחד בלבד בשלב זה
2.נטילת הצטרוטיד ראויה במיוחד לאור עליית הפרוגסטרון לערך גבולי גבוה
3.לא נראה לי שמחזור זה יניב מספר ביציות הראוי להקפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםשושי15/05/2014
שלום לפני כחודשיים עברתי ניתוח להוצאת חצוצרה ימנית ולפני יומיים הוחזרו לי 2 עוברים מוקפאים של 5 ימים..לפני ההחזרה הרופא אמר ששני העוברים שרדו יפה את ההפשרה והסכוי הוא טוב..השאלה שלי יש סכוי שבאמת ישרדו העוברים למרות שיש חצוצרה אחת? זאת כבר הפרייה ה4 שלי ואני מאוד רוצה הריון..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2014לחצוצרה אין שום תפקיד בהישרדות העוברים במקרה ההדון ,יש להניח שהחצוצרה החולה היתהלרועץ והפריעה להשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאהילה15/05/2014
המחזור האחרון היה ב- 14.4 לאחר איחור של יומיים עשיתי בדיקת בטא והתוצאה יצאה 37 (לפי קופת חולים מכבי)
התוצאה בסדר?
אם יום שני אני יעשה בדיקה בטא נוספת זה בסדר, או מוקדם מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2014מה שחשוב הוא מועד כניסתך להריון ואם הביטה תעלה לפי הציפיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
הילה15/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה ציסטה וסיכויי השתרשותשיר15/05/2014
אם הציסטה האנדומטריאלית עלולה להפריש חומר שגורם להתכוצויות הרחם וכתוצאה מכך מונעת את השתרשות העוברים מה ניתן לעשות כדי להשיג הריון ולידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך לשאלה ציסטה וסיכויי השתרשות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2014חזקה על הרופא שלך שיפעל לנטרל אפשרויות אחו על מנת לשפר את סיכוייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 - למה לוקחים בהיריון?שירה15/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אומגה 3 - למה לוקחים בהיריון? - תגובה
פרופ` דוד בידר15/05/2014יש מחשבה שזה עוזר בעיקר להתפתחות מוח העובר.
אין ממש הוכחות לכך.
אני לא נותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהד15/05/2014
שלום רב, רציתי לשאול מדוע בחודשים מסויימים החזה כואב לאחר הביוץ ובחודשים אחרים כלל לא? אני מבינה שהכאב בחזה נגרם מעליית הפרוגסטרון, אך האם ניתן להסיק מכך על ערכי הפרוגסטרון? כלומר,ף האם בחודש שכואב לי בו החזה סביר שהפרוגסטרון שלי גבוה יותר? החודש,מארבעה ימים אחרי הביוץ החזה כואב לי מאוד מאוד ואני מנסה להבין מה הסיבה לכך. האם יש סיכוי גבוה יותר להריון? האם מעיד על בעיה הורמונלית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בחזה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2014כאבי החזה לא יכולים להיות מדד לררמת הפרוגסטרון,או לסיכוי להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות וסיכויי השתרשותשיר15/05/2014
האם ציסטות כנראה אנדומטריומות בשחלות בגודל 4 ס"מ בצד ימין ו2.5 ס"מ בצד שמאל עלולות להפריע להשתרשות עוברים בטיפולי IVF? האם ניתן להוציא את הציסטות בשאיבת הביציות?
ציסטות וסיכויי השתרשות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2014לא נוגעים בציסטות אנדומטריוטיות בזמן שאיבה על מנת למנוע התפזרות של התהליך האנדומטריוטי וזליגה של חומר לאגן,לציסטות כאלו עלולה להיות גם השפעה מזיקה בעקבות הפרשת חומרים שעלולים לעורר התכווצויות של הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 14 .יום לאחר החזרהשירלי15/05/2014
שלום
12 יום לאחר החזרה בטא 13
14 יום לאחר החזרה בטא 20
אסטרדיול:70
פרוגסטרון:2
יש לי דימום.
מה אומרים הנתונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון
שירלי15/05/2014האם העובדה שאני מעשנת 6 סיגריות ליום גרמה להתפתחות
הריון חוץ רחמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
14 .יום לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2014כנראה שמדובר בהריון כימי,יש לשלולהריון מחוץ לרחם ולבצע המשך מעקב של הביטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש קשר לעישון?
שירלי15/05/2014האם עישון של 5-6 סיגריות ליום יכולה להיות הסיבה להריון הלא תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם יש קשר לעישון? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/05/2014בין גורמי הסיכון להריון חצוצרתי , חסימת חצוצרות, טיפולי פריון, עישון, תחילת קיום יחסי מין בגיל צעיר, אמצעי מניעה מסוימים על בסיס פרוגסטרון, גיל מבוגר ,הידבקויות באגן בעקבות ניתוחים שהסתבכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורטוקולשלי15/05/2014
שלום, בת 38 רווקה,
בדיקות ווסת ע"פ החל פורטוקול לאחר יומיים
פרוגסטרון - 3.4
E2 +44
LH- 2.0
FSH-4.2
פרוגססטרון - 4.0
US זקיקים
ימין: זקיק 9 מ"מ , זקיק 10 מ"מ + מס' קטנים
שמאל: זקיק 15 מ"מ + מס' קטנים
1. האם שלושה זקיקים עם גודל תקין ליום הטיפול ?
2. בדיקות הדם תקינות ליום הנוכחי ?
3. ע"פ הבדיקות לדעתך יש להתחיל צטרוטייד למניעת ביוץ ?
4. שווה להמשיך את הפורטוקול הנוכחי למטרת שאיבה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פורטוקול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2014בנסיבות המקרה והתגובה הפושרת ,ובנוכחות זקיק אחד של 15 מ"N עם רמת פרוגסטרון יחסית גבוה ההיתי מתחיל עם הצטרוטיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן אחרי החזרת עובר מוקפאוולא15/05/2014
שלום לכם
ביום ראשון הייתה לי החזרה של עובר אחד מוקפא בן ארבע תאים,, וכבר מאתמול התחילו לי כאבי בטן תחתונה וגב תחתון שבאות וחולפות מין התכווציות כזה ,, ממה זה יכול להיות?? השתרשות של העובר או תגובה הרחם מההורמונים שמקבלת??
אני לוקחת 3 אסטרופם ביום ו 4 נרות אנדומטרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי בטן אחרי החזרת עובר מוקפא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2014התגובה הזו די שכיחה ונובעת מהפעילות ההורמונלית ומתגובת רירית הרחם ולעיתים בעקבות השתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת ה 41 נפטרה לאחר הפריה -עצובשירלי15/05/2014
שלום רופאים יקרים, אודה לתשובתכם בנושא, האם האישה שנפטרה לאחר טיפול הפריה, זה התמוטטה לאחר שאיבת הביציות? אודה לדעתכם ומעט פרטים בענין שכזה
בת ה 41 נפטרה לאחר הפריה -עצוב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2014נדיר ביותר ומאוד עצוב,באשר לפרטים כל הפרטים הופיעו בעתון ובתקשורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי IVF, ביוץ מוקדם וכו'איילת15/05/2014
שלום רב,
יש לי שלוש שאלות שאינן קשורות האחת בשניה. אודה להתייחסותכם :
1. התחלתי פרוטוקול לפיו מהיום השני של המחזור ולאחר בדיקת דם - אני לוקחת דקפפטיל 0.1 ומהיום השלישי אני לוקחת דקפפטיל 0.1 + מנופור מולטידוז 450.
הרופא הנחה אותי לטיפול שלעיל, והפנה אותי לבדיקת דם נוספת רק ביום השביעי של המחזור (הדיקות הראשונות היו ביום השני של המחזור כאמור).
האם יכול להיות שיהיה לי ביוץ מוקדם ועדיף ללכת לבדיקת דם ביום החמישי של המחזור (שהוא נופל על יום שישי הקרוב). אני פשוט מפחדת שיהיה לי ביוץ מוקדם ואז נפספס סיבוב (כבר פיספנו אחד אבל שהוא היה על בסיס טבעי). אציין כי זה הסיבוב האחרון לפני תרומת ביצית.
2. אני צריכה לעבור טיפול שיניים (טיפול שורש ועקירה כירורגית של שן בינה) - האם ניתן לעשות זאת בתקופת טיפול הפוריות (לאור כל ההורמונים ?), או שרצוי לדחות זאת ?
3. דום לב - אבי וסבי נפטרו מדום לב. האם הטיפול המתואר לעיל יכול להוות סכנה לדום לב ? אציין כי אני בסך הכל בטיפול שלישי (טיפול ראשון ללא הורמונים, טיפול שני הורמונים מעטים).
אודה להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולי IVF, ביוץ מוקדם וכו' - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2014הרופא מתנהל לפי דפוס טיפולי מקובל,ולא צפויים זקיקים בשלים עד למועד הבדיקה שתוכנן,ביוץ מוקדם אפשרי למרות הכול כאשר מדובר ברזרבה שחלתית נמוכה ומינונים גבוהים כל כך של התכשירים לגרימת ביוץ.
אין בעיה אם ביצוע טיפול שיניים מכל סוג שהוא.
באשר לסיכונים בגילך ובמצבך עלייך להתייעץ עם הרופא המטפל המכיר את הבדיקות שלך ,את עברך ,ומהל את הסיכונים האפשריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי IVF וביוץ מוקדם
איילת15/05/2014פרופסור אשכנזי שלום,
תודה על התייחסותך.
אציין כי יש לי רזרבה שחלתית נמוכה (FSH 28.9), האם המינונים שניתנו לי אינם יכולים להשפיע על ביוץ מוקדם. אציין כי אני בטיפול אחרון לפני תרומת ביצית וקצת חוששת לפספס.
אודה להתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפולי IVF וביוץ מוקדם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/05/2014יש בהחלט צדק בדברייך ,במצבים אלו אני מעדיף ללכת על פרוטוקול הקרוי modified natural cycle העושה שימוש במינונים המוכים של הורמונים רק כאשר מופיע זקיק טבעי בגודל שלפחות 14 מ"מ ונעזרים גם באותה עת בתרופה המדכאת ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF ביוץ מוקדם FSH גבוה
איילת18/05/2014פרופסור אשכזי שלום,
תודה רבה על התייחסותך.
היום (יום 8 למחזור) הייתי בבדיקות דם ואולטרסאונד באסותא.
הפרוטוקול שלי הינו דקפפטיל 0.1 מהיום השני והחל מהיום השלישי דקפפטיל 0.1 + מונופור 450).
למרות הטיפול לעיל, בדיקות האולטרסאונד העלו כי נראים זקיקים קטנים בלבד ורירית של 5 ממ (אין בידי בשלב זה תוצאות בדיקות דם).
האם לדעתך, בשלב הזה יש עוד סיכוי ליצירת זקיק מוביל ?
האם הרירית יכולה להתעבות עוד ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
IVF ביוץ מוקדם FSH גבוה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2014לדאבוני מדובר בתגובה ירודה ,ויהיה צורך להעלות את המינון התרופתי ואולי להפחית את הדיכוי לחצי אמפולה של דקפפטיל על מנת לאזן בין הדיכוי לגירוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF - פרוטוקול אחרון
איילת21/05/2014פרופסור אשכנזי שלום,
היום אני ביום ה- 10 למחזור. רזרבה שחלתית נמוכה (FSH 28.9ׂ), עד היום
1. פרוטוקול 1 - בלי התערבות הורמונלית - ביוץ מוקדם.
2. פרוטוקול שני- מונופור וצטרוטייד מהיום השביעי של המחזור, שאיבת ביצית אחת, אבל ללא הפריה.
ועכשיו בפרוטוקול השלישי והאחרון לפני תרומת ביצית.
הפרוטוקול - דקפפטיל 0.1 מהיום השני והחל מהיום השלישי דקפפטיל 0.1 + מונופור 450).
למרות הטיפול לעיל, בדיקות האולטרסאונד העלו כי :
1. ביום ה- 7 - נראים זקיקים קטנים בלבד ורירית של 5 ממ.
לאחר התוצאות הרופא הנחה אותי להמשיך בטיפול זה ולפנות לבדיקות נוספות ביום העשירי. הזכרתי לו שמדובר בטיפול אחרון לפני תרומת ביצית ואולי צריך לעשות שינוי בפרוטוקול, אולם הוא טען שעדיין לא.
2. ביום ה - 10 נראים זקיקים קטנטנים בלבד והרירית 4 ממ .
(אין בידי בשלב זה תוצאות בדיקות דם)
האם הרירית יכולה להתעבות עוד ?
האם יש טעם להמשיך את הטיפול ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את ההודעה
איילת21/05/2014פרופסור אשכנזי שלום,
היום אני ביום ה- 10 למחזור. רזרבה שחלתית נמוכה (FSH 28.9ׂ), עד היום
1. פרוטוקול 1 - בלי התערבות הורמונלית - ביוץ מוקדם.
2. פרוטוקול שני- מונופור וצטרוטייד מהיום השביעי של המחזור, שאיבת ביצית אחת, אבל ללא הפריה.
ועכשיו בפרוטוקול השלישי והאחרון לפני תרומת ביצית.
הפרוטוקול - דקפפטיל 0.1 מהיום השני והחל מהיום השלישי דקפפטיל 0.1 + מונופור 450).
למרות הטיפול לעיל, בדיקות האולטרסאונד העלו כי :
1. ביום ה- 7 - נראים זקיקים קטנים בלבד ורירית של 5 ממ.
לאחר התוצאות הרופא הנחה אותי להמשיך בטיפול זה ולפנות לבדיקות נוספות ביום העשירי. הזכרתי לו שמדובר בטיפול אחרון לפני תרומת ביצית ואולי צריך לעשות שינוי בפרוטוקול, אולם הוא טען שעדיין לא.
2. ביום ה - 10 נראים זקיקים קטנטנים בלבד והרירית 4 ממ .
(אין בידי בשלב זה תוצאות בדיקות דם)
האם הרירית יכולה להתעבות עוד ? איך יכול להיות שהיא עכשיו פחות ?
האם יש טעם להמשיך את הטיפול ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
IVF - פרוטוקול אחרון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/05/2014בנסיבות אלו אם עדיין רמת הפרוגסטרון נמוכה ,יש מקום להעלוצת את המינון ל-600 מנופור ולהוריד את רמת הדיכוי של הדקפפטיל לחצי כמות כל יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
איילת21/05/2014תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול אחרון לפני תרומה
איילת22/05/2014פרופסור אשכנזי שלום,
עכשיו יש בידי את תוצאות בדיקות הדם -
ברקע - רזרבה שחלתית נמוכה (FSH 28.9ׂ), אנדרומטריוזיס והדבקויות באגן.
כזכור, הפרוטוקול - דקפפטיל 0.1 מהיום השני והחל מהיום השלישי דקפפטיל 0.1 + מונופור 450).
בדיקות דם ואולטרסאונד עלו הממצאים הבאים :
1. ביום ה- 2 למחזור - רירית 3 ממ
Estradiol קטן מ- 70
Progesterone קטן מ- 0.9
2. ביום ה- 7 - נראים זקיקים קטנים בלבד ורירית של 5 ממ.
Estradiol קטן מ- 70
Progesterone קטן מ- 0.9
3. יום 10 - זקיקים קטנטנים בלבד והרירית 4 ממ.
Progesterone - 200
Progesterone קטן מ- 0.9
החל מהיום העשירי ולאחר התוצאות לעיל, הנחה אותי הרופא להוריד לחצי את הדקפפטיל ולהמשיך 450 מונופור.
אני לא מערערת על החלטות הרופא ומאוד מעריכה אותו, אבל יש לי תחושה שזה כבר אבוד (ובעיקר שאני רואה את תוצאות בדיקות הדם בפרוטוקולים הקודמים).
השאלה שלי היא - האם יש טעם להמשיך את הטיפול , שכן בדיקות הדם לא ממש מזהירות והרירית בכלל צנחה במקום לגדול..
אודה להתייחוסתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרוטוקול אחרון לפני תרומה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2014לטעמי עדיין קיים סיכוי להגיב אותך ,ולכן יש לתת סיכוי להמשך הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור אכנזיבוקר טוב15/05/2014
שלום פרופסור,
אני בהריון אחרי הזרעה שבוע 23
לוקחת פרנטל. אתמול בפגישה של אחות ליווי הריון הומלץ על לקיחת אומגה 3.
האם כדאי לקחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופסור אכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2014כל הנושא של אומגה 3 הינו מבחינתי אגדה אורבנית ,יחד עם זאת התכשיר אם לא יועיל לא יזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריון? לאחר החזרת בלצוטיסרונית15/05/2014
עברתי שאיבה 18.3
והחזרת עוברים 23.3
איזה שבוע אני? וכיצד מחשבים גיל הריון? האים שבועיים אחורה ועוד 5 ימים בגלל שזה בלצוטיס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע הריון? לאחר החזרת בלצוטיס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2014שבוע 11
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)