מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- USשלי20/05/2014
שלום פרופ', אני בת 38 רווקה עם רזרבה שחלתית נמוכה, לכרגע צריכה שאיבה והקפאת ביציות
פורטוקול אחד נכשל עקבץ ביוץ
פורטוקול שני
יום 14 לווסת ויום 11 לפורטוקול
US
עובי רירית 8.5
שחלה שמאל- אין כלום (היה זקיק 17.5 בייץ)
שחלה ימין- זקיק 18 מ"מ, זקיק 18.5 מ"מ, זקיק 10.5 מ"מ
+קטנים
1. יש סיכוי שיצאת משהו משאיבת 2 הזקיקים, כדאי ?
2. תוכנן שאיבה לאחר 14 יום שזה יוצא ביום חמישי
מותר לדחות ליום 17 שזה יום ראשון ?
3. אני מזריקה פרגובריס בשעה 19:3 בערב, לאחר רבע שעה
זה בסדר / צריך אחרת ?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
US - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/05/2014השיקול למתן אוביטרל מותנה במספר גורמים ,רמות ההורמונים ,גודל הזקיקים ,והסכנה לביוץ מוקדם,לכן את השיקול אמור לעשות הרופא המטפל שלך בהתאם לסה"כ הנתונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך, שאלה חשובה.....
שלי20/05/2014תודה על תשובתך.
לא ענית על שאלה שמאוד חשובה
אני בת 38 רווקה עם רזרבה שחלתית נמוכה, לכרגע צריכה שאיבה והקפאת ביציות
1. יש סיכוי שיצאת משהו משאיבת 2 הזקיקים (18 מ"מ, 18.5 מ"מ), כדאי ?
מומלץ לסיים את הפורטוקול כמתוכנן ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך, שאלה חשובה..... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/05/2014באופן כללי ניתן לומר שבמצבך הייתי ממליץ לך להרות לאלתר ולא לבזבז זמן,אנרגיה וכסף על שימור הפוריות,היות שעל מנת לשמר 20 ביציות המקנות לך סיכוי סביר להריון עתידי עלייך לעבור מספר רב של טיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מצב ?
שלי20/05/2014אין מצב שמשני ביציות איכותיים מוקפאים יכול להיות ילד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין מצב ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/05/2014כאמור הסיכוי קטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מאחראני20/05/2014
שלום לכם
מחזור מאחר בארבע ימים , יש לי מחזור סדיר 32 .
באותו תאריך שהייתי אמורה לקבל ולפני זה ביומיים היה לי דימום חום חלש רק בניגוב .ומאז כלום ..בדיקת הריון ביתית שלילית ביום האיחור ויומיים אחרי .מה זה אומר?
האם דקאפפטיל שניתן לביוץ לפני חודשיים יכול להשפיע על המחזור הנוכחי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור מאחר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/05/2014יכול להיות שינוי באופיו של המחזור לאחר חודש טיפולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' .אבל זה חודשיים אחרי
אני20/05/2014שאיבה ב 31/3 ..וסת אחרי טיפול ב 15/4....ועדיין מחכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה פרופ' .אבל זה חודשיים אחרי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/05/2014בהחלט אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי הצלחה בטיפול שנימשתוקקת20/05/2014
אחרי החזרה של 3 עוברים טריים , שהוגדרו טובים מאוד.(8 תאים יום 3). אני בת 35 .. מהם סיכויי ההצלחה ?42
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכוי הצלחה בטיפול שני - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/05/2014הסיכוי להצלחה בתנאים אלו מבלי לדעת את כל העובדות הינו כ-30% לכל מחזור טיפולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף עזרהאתי19/05/2014
וסת אחרון 19/4 אמורה לקבל וסת ב 23/5 מקבלת סדיר כל 35 ימים...
פוליציסטית!!!
עכשיו לאחר ששכבתי עם בעלי היה דימום בניגוב...דימום בהיר מאוד...
אין לי כאבים כמו תמיד לפני המחזור
מה זה יכול להיות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף עזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/05/2014יתכן שמדובר בסימן מקדים למחזור,יש להמתין ולראות את ההתפתחות בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוייםשלי19/05/2014
1. צריכה עצה דחופה מה כדאי לי לעשות (בתרומת ביצית) - להקפיא ביציות של התורמת לשם בדיקה גנטית בארץ שאינה מבוצעת שם, או שלהקפיא עוברים ואחר כך להביא מבחנת דם לבדיקה בארץ. השאלה היא מבחינת הישרדות הביציות/עוברים אחרי הפשרה וההשרשה שלהם. מה ייתן לי יותר סיכוי להרות?
2. ביצית וזרע מוקפאים ואחרי ההפריה עובר מוקפא , יכול להניב הריון בסיכוי טוב , והאם ההקפאות לא משפיעות על העובר מבחינת מומים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכויים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/05/2014בכל מקרה ישנה עדיפות לתזמון והחזרת עוברים טריים,ולהקפיא את העודפים.רצוי שבעלך יעבור את כל הבדיקות הגנטיות,ובנוסף להביא מבחנה של דם של התורמת במידה ויתגלה הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלירעיה19/05/2014
ביצעתי היום בדיקת פרופיל הורמונלי- יום הרביעי למחזור להלן התוצאות:
שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה
pg/mL 66.92 ESTRADIOL (E-2) - נורמה- 25-530
ng/ml 0.60 PROGESTERONE- נורמה- 0.60-26
uIU/ml 1.55 TSH- נורמה-0.39-4
mIU/mL 9.8 LH-
mIU/mL 9.1 FSH
ng/ml 25 PROLACTIN- נורמה- 1-29
* יש לציין שעשיתי את הבדיקה בצום אך פחות משעתיים ערות.
האם הבדיקה תקינה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/05/2014הבדיקות תקינות,אין צורך בצום לשם ביצוען
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםגלי19/05/2014
שלום רב,
אני כשנה לאחר לידה, הריון שהושג ע"י טיפול IVF בודד. נותרו לי 5 עוברים מוקפאים, בשתי מבחנות - 2 עוברים באחת ו- 3 בשניה.
האם ניתן יהיה להפשיר את המבחנה בה 3 עוברים ולהקפיא שוב עובר בודד?
אני לא מעוניינת בהחדרת 3 עוברים.
אני לא רוצה לאבד עובר אחד - האם קיימת הקפאה נוספת? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/05/2014האפשרות קיימת,ניתן להפשיר את שלושת העוברים ולתת להם להמשיך להתחלק לשלב בלסטוציסט,בדרך זו יבחר העובר ששרד והתפתח,ותמנע החזרה של עוברים עודפים,הסכנה היא שאף אחד מהעוברים לא יתפתח לבלסטוציסט,ואז כל ההליך היה לשווא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםשלי19/05/2014
מה הסיכויים בתרומת ביצית לנתרמת בגיל 46 עם מחזור סדיר בהחזרת מוקפאים ללא הורמונים? האם זה אפשרי והאם הסיכויים טובים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הורמונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/05/2014סיכויים סבירים העולים על 20%(מתנה במספר ואיכות העוברים שהוקפאו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמירי19/05/2014
צריכה לעבור לivf
רוצים לשלב זאת עם pdg בקפריסין
חשבתי שהם משתמשים בשיטת microsort
אך הם לא ...
האם יש סיכוי גבוהה שכל הביציות יהיו מופרות עם
זרע ממין אחד רק עם yאו רק עם x
מה הסיכוי לדבר כזה?
ועוד שאלה מה זה pgs?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/05/2014באופן טבעי הסיכויים הינם 50% לעוברים זכריים ונקביים,אולם בחירת העוברים ממין אחד,והתקינים מבחינה כרמוזומלית )PGS)עלול להותיר אותך ללא עוברים ראויים להחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו
מירי20/05/2014לפי תשובתך
זה לא מומלץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושכחתי עוד דבר
מירי20/05/2014מה הסיכוי שיקרה המצב שאשאר ללא עוברים להחזרה
ושכחתי עוד דבר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/05/2014כאמור לאור ההניות שלך הסיכוי קיים בסבירות ממשית ,לכן הוא צריך להילקח בחשבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה או הזרעהמיכל19/05/2014
שלום פרופסורים,
בת 32 אני פוליציסטית - זקיקים לא מבשילים מספיק ללא הורמונים (ביוץ בזקיק 15-16), מנסה להיכנס להריון שני לאחר שלראשון נכנסתי אחרי הזרעה.
אני לא מעוניינת לבזבז שוב את הזמן בהזרעות (נכנסתי בהזרעה שלישית) האם ניתן לגשת ישירות להפריות או שצריך להתחיל שוב בהזרעות קודם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - לא ענו לי..
מיכל19/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפריה או הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/05/2014רצוי לחזור על ההליך הקודם למשך מספר מחזורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםאפרת19/05/2014
שלום לרופאים היקרים
אני נעזרת בפונדקאית ובבדיקה שלשום נמסר שיש 2 בנים!
נשארו לי עוד 5 עוברים מוקפאים טובים ואני חושבת על עוד פונדקאות בהמשך
האם אפשר לוודא מין העובר לפני ההחזרה? הכוונה אחרי ההפשרה
מה הסיכונים?
אני מבינה שזה הליך פרטי...העוברים נמצאים באסותא
אשמח לכל תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/05/2014האפשרות קיימת אולם האישור לכך הוא באמצעות ועדה הפועלת במשרד הבריאות ותנאי מינימלי הוא ארבע ילדים מאותו המין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןמיכל19/05/2014
בוקר טוב..
ביום רביעי לפני שבוע וחצי קיבלתי זריקת אוביטרל וביום שישי היתה הזרעה.
האם יש עדיין שאריות אוביטרל בגוף? האם אפשר כבר לעשות בדיקת הריון או שכדאי לחכות עוד יומיים?
בינתיים יש לי כאבי גב תחתון קלים שמזכירים כאבי מחזור ודימום חום שנראה רק בניגוב, כמו כן כאבים חדים בבטן תחתונה ואתמול בצהריים סבלתי מבחילה קלה שעברה אחרי שעה וחצי.
אני לא יודעת איך לפרש את הסימנים האלה ורוצה כבר לעשות בדיקה.
מתי המועד המוקדם ביותר בו אפשר לעשות בדיקה? (אני ללא תרופות או תמיכות למינהן למעט האוביטרל שהוזרק כאמור ב 7/5 ב 22:00 בלילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכשיו
מיכל19/05/2014הדימום הפך לורוד בהיר, רק בניגוב. להספיד?
בדיקת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/05/2014תמתיני לפחות 12 יום ממועד הזרקת האוביטרל כדי לקבל נתונים אמינים לגבי מצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מחוץ לרחםשירן19/05/2014
שלום אני 18 יום לאחר החזרה של עוברים טריים...
הבטא התחילה ב15 עלתה ל25 ואתמול 50
איך אפשר לדעת אם זה הריון מחוץ לרחם?
אפשר לראות את זה בבדיקת אולטרסאונד??
מאוד לחוצה מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה רעה
שירן19/05/2014בנוסף מהבוקר יש לי כאבי גב בחילות ותחושת עייפות מאוד כבדה.
האם יש מה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הרגשה רעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/05/2014בשלב זה נדרש מעקב שמרני ,יש סיכוי שבדיקת הביטה תתאפס,בכל שינוי במצב שי לפנות לביקורת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה חמה על פרופ.בידרתמי18/05/2014
שלום לכל הבנות היקרות מטופלות פוריות.כמה שנים כמוכן בנסיונות.אני מבינה כיום שמסיבה רפואית לצערי לא אמשיך. היתה לי שיחה עם פרופ. בידר. איש חכם ומעל לכל בן אדם אשר שואל לעומק, מברר בסבלנות רבה ובקשב רב והכי חשוב בגילוי נאות אומר מה ניתן, מה סיכוי מה סיכון וכו. אכפת לו ממך.מבריאותך.אין הרגשה של עוד אחת. הגעתי אליו מאוחר מידי....והאמינו לי כבר הייתי אצל רופאים מן השורה הראשונה. למי שעוברת את המסע המאוד לא קל הזה מכל הלב בהצלחה ! רק רציתי לשתף אתכן. אני אנסה להגשים את חלומי להיות אמא בדרך אחרת....ותודה לפרופסור בידר על המענה שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה מתוקה
טל18/05/2014לא משנה במה תבחרי שיהיה לך המון בהצלחה ושמצאי את האושר בכל דרך אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפים
רוית23/01/2015תמי אשמח לשאול אותך שאלות כי אני בדילמה. אם אפשרי אנא כתבי לי פרטים להתקשרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה חמה על פרופ.בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר24/01/2015תודה.
עוד יחשבו ש״שתלתי״ אותך בפורום.
בכל אופן היות ואני לא מזהה אותך בהצלחה בכל אופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה חמה על פרופ.בידר - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/01/2015אבל לאמיתו של דבר זה לא פורום לפירסום רופאים, ואני רוצה לציין שכל חברי שעונים כאן הם רופאים מהשורה הראשונה של עניני בפיריון בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהשלי18/05/2014
שלום, כמה ביציות צריך מינימום לשאיבה?
ומה מינומום גודל זקיק כדי שיהיה בו ביצית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/05/2014גודל הזקיק הרצוי הינו בין 18-22 מ"מ,בעיני גם זקיק אחד טוב לשאיבה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)