מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ' משיחשרית11/05/2014
בעלי עבר לפני חודש ניתוח לתיקון וריקוצלה. לפני זה עברנו 5 הזרעות שלא צלחו. הרופא שלי ממליץ על IVF (וכך גם הרופא של בעלי). שאלתי היא, האם יש מה להמתין לתוצאות הניתוח- הריון טבעי או שחבל על הזמן ולהתחיל IVF?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופ' משיח - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/05/2014לפעוללפי תבנית טיפול ללא קשר לביצוע ניתוח הוריקוצל שהשפעתו יכולה להתבטא רק כעבור חצי שנה או יותר-המלצתי לפנות לטיפול IVF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
שרית11/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל חומצה פולית ופרנטלנטע10/05/2014
שלום רב,
בהריון ראשון שבוע 10 לאחר טיפולים עקב בעיית זרע.
התחלתי לקחת ברזל + חומצה פולית (aferrin) ביום שישי (אתמול) התחלתי לקחת דם פרנטל. האם זה בסדר לקחת את שניהם ביחד?
מאז שהתחלתי לקחת את הברזל (לפני שבוע) התחלתי לסבול מעצירות.. ולצואה יש ריח מתכתי. האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברזל חומצה פולית ופרנטל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/05/2014הכול בגדר התקין,יכולה לקחת את שני התכשירים ביחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מאוד מאוד קצרנילי10/05/2014
אני בת 39 עם ילדים, מעוניינת בילד נוסף. מאז שהפסקתי גלולות, המחזור מאוד מאוד קצר- שלושה שבועות.
ממעקב זקיקים הסתבר שביוץ בערך ביום 11- ותשעה עשרה ימים אחר כך מתחיל שוב מחזור.
חוץ מזה פרופיל הורמונלי תקין, ובמעקב הכל נראה סביר- רירית, הורמונים וכו'.
ניסינו איקקלומין ולא היתה השפעה משמעותית, דחה את הביוץ ביום יומיים וזהו.
עם מחזור כל כך קצר יש בכלל סיכוי להריון?
מה היית מציע לבדוק, לעשות?
יש לי סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על השאלה שלי...
נילי11/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דילגתם על השאלה שלי... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/05/2014מאחר וישנם אמצעים תרופתיים לתזמן את הביוץ שלך ולעכב אותו חזקה על הרופא המטפל שלךשהוא יעשה שימוש בהם לטובת הטיפול ויגדיל את סיכוייך להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשעה ימים לאחר החזרהשירלי10/05/2014
שלום אני תשעה ימים אחרי החזרת עוברים ביומיים האחרונים יש לי המון פיפי אני הולכת לשירותים כל חצי שעה בערך לא שורף לי ולא כלום שתן רגיל רק הרבה יותר. מה יכולה להיות הסיבה?לוקחת אסטרופם ואנדומיטרין אם זה קשור
חשוב לציין שכמות השתייה לא השתנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימן
שירלי10/05/2014זה יכול להיות סימן להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילאני10/05/2014
שלום
מה סיכויי ההריון כאשר משתמשים ב-2 דקפפטיל להשריית ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דקפפטיל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2014הסיכוי המצטבר להריון עם מקפיאים את העוברים במחזור הטיפולי ומחזירים אותם במחזורים של הפשרת עוברים מוקפאים גבוה מהממוצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט והחזרהאני10/05/2014
שלום
התחלתי להתאמן לפני כחודש- האם מותר להתאמן (אירובי, פילאטיס)לאחר החזרה?
זה עלול לפגוע בסיכויי ההשתרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ספורט והחזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2014לאחר ההחזרה הייתי נמנע מפעילות אירובית,אין מניעה מפילטיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בהריוןמיטל10/05/2014
אני בהריון בשבוע 19 לאחר ivf לפני כחודש התחיל לי יובש בכל הגוף ואני שמה קרמים ושום דבר לא עוזר לפני כשבועיים התחילו לי גירודים ממש חזקים בגוף ורציתי לשאול האם זה מההריון ? ואם כן אז מה עושים והאם זה מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גירוד בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2014צריך לברר את תפקודי הכבד שלך,ומצב של מטבוליזם הסוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D בהריוןנטע10/05/2014
הריון ראשון ivf icsi שבוע 10+4
בבדיקות דם יצא לי ערך נמוך של ויטמין די (25). האם מותר לקחת ויטמין D בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..
נטע10/05/2014שכחתי לציין שאני נוטלת ברזל +חומצה פולית ופרנטל.
האם מותר לקחת את שני הכדורים ביחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ויטמין D בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2014בהחלט ניתן לקחת ויטמין D בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור. מה המינון המומלץ?
נטע11/05/2014תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה פרופסור. מה המינון המומלץ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/05/2014600 יחידות בין לאומיות של ויטמין D ליום בזמן בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותלישי10/05/2014
שלום אני בשבוע 4 + 6 ימים, אחרי סבב של החזרת מוקפאים.
הבטא ביום 4+ 1 הייתה 355 ביום 4+ 3 (אחרי יומיים) הייתה 952.
מאתמול יש לי מדיי פעם הפרשות חומות ביחד עם האנדומטרין שיוצא.
האם יש סיבה לדאגה? מה עליי לעשות?
קבעו לי תור לאולטרסאונד רק לעוד שבוע וחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות - תגובה
פרופ' שחר קול10/05/2014רצוי א.ס. מחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטון, פרוגינובה, סינרל -שאלהדניאלה10/05/2014
שלום,
אני אחרי החזרת עוברים ב 5\5 (תרומת ביצית), מיום השאיבה של התורמת אני מזריקה גסטון + לוקחת 4 כדורי פרוגינובהת לפני שאיבת התורמת הסנפתי גם סינרל דרך האף
אני רוצה לדעת אם גסטון או פרוגינובה או סינרל מכילים את הורמון ההריון HCG ?
(למשל אני יודעת שזריקת האוביטרל כן משפיעה על רמת הורמון הבטא בדם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטון, פרוגינובה, סינרל -שאלה - תגובה
פרופ' שחר קול10/05/2014לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע תשע לאחר זעזוע מוח ניורולוגנטע לי10/05/2014
הציע לי לעבור סדרת טיפולי שיאצו ורפסולוגיה האם מותר לעבור טיפולים כאלה בשבוע 9 ?????????? באיזה שבוע מותר אם בכלל אציין שאני סובלת מכאבי ראש בלבול חוסר תחושה ביד וברגל בעקבות נפילה וזעזוע מוח תודה
שבוע תשע לאחר זעזוע מוח ניורולוג - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2014מבחינת ההריון לא צריכה להיות בעיה,מבחינה נוורוחוגית יש להיוועץ ברופא נוורוחוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מה-8.5 שלא נענתה-האם ישסוניה10/05/2014
יתרון להחזרת עוברים טריים (תרומת ביצית!)בני 72 שעות= 3 ימים על החזרת בלסטוציטים??
מה היא המלצתכם?? ומה לגבי החזרת קפואים?? כל זה לגבי תרומת ביצית מחו"ל...
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה מה-8.5 שלא נענתה-האם יש - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2014בגלל מיעוט עוברים יחסי במקרי תרומת ביציות,הייתי שוקל למצות את התהליך בהחזרת עוברים בחלוקה (יום 2-3)ולהשאיר את בעוברים העודפים בהקפאה להחזרה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
סוניה10/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי.התכוונת ל 3 החזרות עוקבות?
אורן11/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא הבנתי.התכוונת ל 3 החזרות עוקבות? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/05/2014לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכםאסנת10/05/2014
החזרת מוקפאים יום אחרי "היסטורסקופיה אבחנתית"
האם בעייתית???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום לכם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2014בהחלט,לא מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב ודחוף- בבקשה תשובה במהירותדנה10/05/2014
שכחתי להזריק אתמול בערב 50 גונאל לקראת הזרעה.
האם להזריק הבוקר ובערב שוב או שפשוט להזריק בערב כרגיל ואז פספסתי יום?
מה המשמעות?
לחוצה מאודדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשוב ודחוף- בבקשה תשובה במהירות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2014להזריק הבוקר והערב מאוחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במדד ה- AMH אצל תורמת ביציותירון10/05/2014
לפני כשנתיים קיבלתי תרומת ביציות מתורמת בת 21. נשאבו 17 ביציות. לאחר מספר נסיונות החזרה כושלים, נוצר הריון ונולדה בת. אני מבקש להשתמש באותה תורמת ליצירת הריון נוסף . נאמר לנו שבתוך שנתיים ירדה רמת ה- AMH שלה מ- 2.36 ל- 1.28. נאמר גם שהסיכויים ליצירת הריון פחתו. יש לי כמובן אפשרות לעבור לתורמת אחרת. שאלתי- מה מומלץ לעשות במצב זה?
ירידה במדד ה- AMH אצל תורמת ביציות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2014אם התורמת הזו עדיין פעילה,רצוי לקבל תרומה שלה גם אם מספר הביציות שיופקו קטן יותר,וזאת בין היתר כדי שתהיה קרבה גנטית בין האחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
ירון10/05/2014תודה רבה על תשובתך,
אני רק אוסיף שבפעם הקודמת ההריון נקלט מ- 3 העוברים האחרונים, כך שאם היו פחות עוברים הוא לא היה מתהווה, וכמו כן שמדובר בפונדקאות בחו"ל כך שהעלות של חוסר הצלחה גבוהה מאוד.
האם עדיין המלצתך נותרת בעינה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתשובתך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2014בהחלט,מי שם לידייך שחא צהרי הפעם בסיבוב הראשון,בכל מקרה לשיקול הכספי יש משקל מופחת מאשר לשיקול הגנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ירון10/05/2014תודה רבה ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה הקרבה הגנטית חשובה כל כך? ולמי?
אורן11/05/2014מה גם שאחים ממילא כאשר נוצרים מאותו מקור הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למה הקרבה הגנטית חשובה כל כך? ולמי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/05/2014על זה נאמר טעמים שונים לאנשים שונים,הרצון הבסיסי להביא ילדים שהינם עםקרבה הגנטית הינה דרישה מהותית ואנושית המתקיימת הנותנת ביטוי לרצון להמשיך את האילן המשפחתי
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)