מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פוריותא27/03/2014
שלום
נא תשובות לשתי השאלות.
אני עומדת בפני החזרת עוברים מוקפאים בחודש הבא.
רשמו לי לקחת זריקות פרוגסטרון ריטארד.שמעתי שההזרקה מאוד מאוד כואבת.
1.האם אפשר לוותר על הזריקות האלה ולהסתפק בפריגינובה ונרות אנדומטרין?
2. הבנתי שצריך להתחיל להזריק פעמיים בשבוע מיום ה- 10 למחזור לפני החזרת המוקפאים, ולהמשיך להזריק גם אחרי ההחזרה. עד איזה שלב צריך להמשיך להזריק? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/03/2014השיקול למתן התוספת של זריקות הפרוגסטרון הינו של הרופא המטפל ובאחריותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!! בטאחסוי27/03/2014
שלום,
יום שלישי בטא 640 היום בטא 1362. האם זה תקין???
שאיבה 9.3 החזרה 14.3
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף!! בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/03/2014מצויין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בטא ביום ה-11 אמינה בדיקת דםתמר27/03/2014
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם בטא ביום ה-11 אמינה בדיקת דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/03/2014במידה והיא חיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמן ואמן תודה פרופ' אשכנזי
תמר29/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסטורסקופיה אבחנתיתשלי27/03/2014
שלום
כמה זמן לאחר הסטרוסקופיה אבחנתית אוכל לנסות טיפולי הפרייה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסטורסקופיה אבחנתית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/03/2014חודש אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהרויטל27/03/2014
שבוע שישי לאחר פיוריגון ואוביטרל בטא מוכפלת פי 2 עד עכשיו היום נצפה שק וחלמון
משתמשת בקריון 1 ביום היום כשהחדרתי אותו הוא יצא עם הפרשה דמית עליו ממה זה נובע??האם עלי לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה בבקשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/03/2014זה נובע מגירוי מקומי של צואר הרחם,בשלב זה אין מקום לחשש,אלא עם הדמם יגבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ממה נובע הגירוי מהקרינון?
רחל28/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה ממה נובע הגירוי מהקרינון? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/03/2014מהשפעה מקומית על נימי דם בצואר הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין עד מתישיר27/03/2014
שלום, בת 37 כעת הריון IVF+ICSI תאומים שבוע 8, בעברי תמיד מספר ימים לפני ווסת עם הכתמות + אנדומטריומה בשחלה אחת ללא ממצאים אחרים. גם הסטוריה של 2 הריונות כימיים שהחלו עם הכתמות ונספגו ממש בבדיקת דם ראשונית של בטא 50. עקב כך הומלץ לי קרינון שתמיד מנע הכתמות לפני הווסת.
היום בהריון הנוכחי מהתחלה עוד מהשאיבה אני עם אנדומטרין בוקר וערב , שום הכתמות. והייתי שמחה לשמוע דעתכם האישית לפי ההסטוריה שרשמתי מתי הייתם ממליצים להפסיק את האנדומטרין בהתייחס גם לכך שיש תאומים. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדומטרין עד מתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/03/2014עוד שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקוקלמין וזריקת אורביטרלמאיה27/03/2014
היי, אני בת 29, עם שחלות פוליציסטיות ומנסה להיכנס להריון.
שאלתי:
האם לנטילת איקוקלמין+ זריקת אורביטרל גורמת לבעיות בהריון, בלידה או בעובר?
האם יש תופעות לוואי?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איקוקלמין וזריקת אורביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/03/2014אין כל השפעה על ההריון או העובר בעקבות טיפול על מנת להרוות באמצעות איקכלומין +זריקת אוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFחסוי27/03/2014
שלום לכל הרופאים
אני נמצאת בשבוע 5+5 ויש לי מדי פעם דימום רק בניגוב ולאחר מכן מפסיק .
כמובן שעשיתי בדיקת בטא והכול תקין מה זה יכול להיות אולי כדאי ללכת לרופא לבדיקה ?
כמו כן חייבת לציין שקבעו לי תור לאולטרסאונד רק ב6.4 לדופק.
אני נורא לחוצה .
מה אתם אומרים מה כדאי לעשות .והאם אפשר לראות משהו כרגע באולטרסאונד?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/03/2014בהחלט כדאי לפנות לביקורת רפואית לביצוע אולטרסאונד ולהעריך את מצב ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי ריריתיעלי27/03/2014
שלום,אני ביום 7 למחזור, כאשר ביומיים הראשונים למחזור לקחתי 1 זריקת דקא + 3 פרוגבריס, ביום השלישי למחזור הפסקתי את הפרוגבריס והמשכתי רק עם הדקא. בדיקת אולט' ביום שני למחזור העידה על רירית 7.7 ממ והיום בבדיקה הרירית קפצה לעובי של 19.5 ממ ו-2 זקיקים (13+10) בשחלה השמאלית. ימנית ריקה. אבקש לציין שאני עדיין מדממת כמו ביום הראשון.
האם אבוד לי החודש הזה מבחינת שאיבה ?
למה הרירית כזו עבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עובי רירית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/03/2014מתקבל הרושם לאי סדירות של התגובה שלך במיוחד בכל הנוגע לרירית הרחם שלך והדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי ? ומה השלב הבא?לילי27/03/2014
בת 44 , FSH-18
הריון ספונטני ולידה בסוף 2012
IVF ראשון הוחזרו 4 עוברים תקינים
תוצאה שלילית.
איף בודקים סיבות לאי קליטת הריון
ומה כדאי לנסות בפעם הבאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה הסיכוי ? ומה השלב הבא? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/03/2014מצב יותר בעייתי בהתחשב ברזרבה השחלתית ובגיל ,בכל מקרה כדאי לנסות את הטיפול שעזרת להרות בפעם הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץרוית27/03/2014
שלום פרופ',
לאחר IVF שנכשל
האם יש טיפול לביוץ מרובה ( 3 ביוצים בחודש)
אם יש זה ע"י גלולות או משהו אחר ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/03/2014אין דבר כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןשלי27/03/2014
שלום
אני לאחר הפריית מבחנה. יש לי כאבי בטן כמו במחזור. האם האנדרומטין מונע קבלת המחזור?
טרם עשיתי בדיקת דם .
האם ייתכן שאני בהריון למרות הכאבים האלה? היו מקרים כאלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר IVF
אירה27/03/2014היי תמר,
מבלי לגרוע מהתשובה של הפרופסורים-אני עצמי לאחר שאיבה ב-9/3 ומזה שבוע חווה כאבים איומים שהתחילו בהתחלה ככאבי מחזור קלים. עתה ההתכווצויות רק מתגברות והופכות ממש לבלתי נסבלות. ככל הנראה גירוי יתר כתוצאה מהטיפול.
אל תספידי בטרם עת. הכאבים הם לא מדד להצלחה או לכישלון הטיפול.
שיהיה לך בהצלחה יקירתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה
שלי27/03/2014תודה דנה.
אני ממש משתדלת להיות אופטימית, למרות שקשה לי בשל התסמינים המוכרים.
מרווה דאצליח להעביר את הסופש בלי להשתגע עד לבדיקת בטא ביום א.
תודה על העידוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דנה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/03/2014התשובות של חברותייך הן לעניין ,אין מקום להספיד את האפשרות של הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריונות כימייםדנה27/03/2014
שלום רב,
בת 40 עם ילד בן שלוש וחצי מהריון ספונטני + הפלה של הריון ספונטני בשבוע עשר וחצי לפני כשנה.
אחרי שני טיפולי ivf, בשניהם בטא 20 שאח"כ ירדה.
האם זה נובע מכך שהעוברים לא התפתחו בצורה תקינה? (הרירית היתה תקינה)
האם זה מצביע על איכות הביציות שלי והסיכוי להיקלט מהביציות שלי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריונות כימיים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/03/2014יש לכך קשר עם גיל הביציות שלך והאיכות הגנטית שלהם,יחד עם זאת מתקבל הרושם שאת פוריה ויש לקוות שהעובר בעל האיכות הגנטית המתאימה ישתרש בקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר שאלה אלייך?
טל28/03/2014מה היתה איכות העוברים שהוחזרו? כמה שברים או איזו דרגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דנה29/03/2014פרופסור אשכנזי תודה רבה על התשובה!
לשאלתך, העוברים היו בדרגה 1 (סבב ראשון) ודרגה 2 (סבב שני).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/03/2014מדובר באיכות מורפולוגית טובה ,יחד עם זאת המידע הזה אינו מתייחס לאיכות גנטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFסיון27/03/2014
לילה טוב,
אני בחודש הבא בת 44, הריתי לפני 3.5 שנים וש לי ילד ההיריון היה תקין אף הלידה. עברתי בשנת 2011 הפלה שגררה הידבקויות שטופלו, שנתיים אני איני מצליחה להכנס להיריון שבהם עברתי טיפולי IVF, מבדיקות שערכתי אני ובעלי הכל תקין. רופא אחד המליץ כי אגיע לבי"ח (שיבא, אסף הרופא או איכילוב) לטיפולי IVF האחר המליץ כי אגיע לרופא פרטי. אציין כי שני הרופאים הם רופאים די בכירים. בבקשה אני צריכה עזרה?
ושאלה נוספת עד כמה לחץ אכן גורם לעיקוב? או שזו סתם השערה?
תודה רבה אודה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר27/03/2014הסיבה לאי הצלחה להרות תלויה או עקב ההידבקויות ברחם או בגיל הביציות .
אני חושב שבכל אחד משלושת בתי החולים תקבלי טיפול טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF
סיון27/03/2014אין לי ספק שאקבל טיפול מצויין.
אבל האם בגילי כדאי ללכת לרפואה פרטית או ציבורית?
ד"א עברתי ניתוח להיבקויות אז לא נראה לי שישנה בעיה.
תודה, סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF - תגובה
פרופ` דוד בידר28/03/2014זה לא כך. גם כשמפרידים הידבקויות זה לא אומר שהכל בסדר.
גם פרטי וגם בבית חולים תקבלי טיפול טוב, עליך להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהקשר לתשובתךלירי26/03/2014
שלום.
ענית לי על השאלה שצריך לקבל מחזור שבועיים אחרי אובטריל ,.
האם מדובר על שבועיים מהאובטריל שניתן לביוץ או שבועיים מהפרנג'יל שניתן כתמיכה יומיים לאחר ההחזרה?
תודה על המענה האדיב והמקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהקשר לתשובתך - תגובה
פרופ` דוד בידר27/03/2014שניתן לביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)