מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פוליפאני09/04/2014
היי
הבנתי שפוליפ מפריע לקליטת הריון ועלול לגרום להפלות.
הייתי פעמיים בהריון ושני ההריונות נפלו. איך נקלטתי למרות שהיה פוליפ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוליפ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/04/2014ספק אם מדובר בפוליפ,היות ואם הפוליפ אובחן בהסטרוסקופיה ,אי הצאתו לפני טיפול ייעודי אינה סבירה,בכל מקרה שום דבר אינו מנע הריון אוגורם להפלה ב100% מהמקרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה פרופסור- רק שאלה
אני09/04/2014בבקשה.
נקלטתי לפני ביצוע היסטרוסקופיה. ובהיסטרוסקופיה נמצא פוליפ ממקור רירית הרחם.
אז ייתכן שהריתי עם הפוליפ?
לא סביר שזה גרם להפלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה בבקשה
אני10/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה בבקשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/04/2014האפשרות של הפרעה בהשתרשות-הפלה בהחלט אפשרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהאני09/04/2014
שלום
עשיתי היסטרוסקופיה ניתוחית. הרופא חשד שיש הדבקות ושלח את הרקמה לבדיקה.
לאחר הבדיקה הפתולוגית התברר שזה כנראה פוליפ:
מאקרו: 3 פירורים בקוטר 0.2-2 ס"מ.
מיקרו: רירית גוף הרחם בשלב שגשוג עם אזור מזכיר פוליפ אנדומטריאלי.
מה זה אומר הפירורים?
שלב שגשוג?
פוליפ אנדומטריאלי?
תודה,
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/04/2014כאמור נתקבלה דגימה של רירית הרחם לפני הביוץ ובתוכה פוליפ ממקור רירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הפלהבת 3809/04/2014
שלום,
עשיתי השתלה ב- 17.3 ,נכנסתי להריון,
ב- 7.4 הייתה לי הפלה, לא עברתי גרידה,
נתנו לי כדורים כדי שהכל יתנקה, (כל המחזור)
אמר לי הרופא לחכות למחזור של חודש הבא
ואז להתחיל בטיפול חדש, האם זה בסדר?
או שמומלץ לחכות יותר זמן כדי שלא יהיה מצב
להפלה נוספת? מה מומלץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי הפלה
בת 3809/04/2014לגבי ההפלה, האם יש סיכוי להכנס שוב להריון
לאחר המחזור של חודש הבא או שבגלל ההפלה
שהייתה לי תיהיה איזו בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הריון אחרי הפלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/04/2014ההמלצה של הרופא שלך מצויינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות דםאורחת09/04/2014
שלום,
הריון ראשון 10+1
ביצעתי בדיקות דם לפני חודש ואתמול.
בבדיקה לפני חודש יצא גלוקוז 97, והיום 89- האם הערך תקין?
המוגלובין ירד מ- 13.7 ל- 12.7
ובנוסף ישנם עוד מדדים שיצאו לא בנורמה (מצרפת תמונות)
אשמח לפיענוח
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אורחת09/04/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פיענוח בדיקות דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/04/2014הבדיקות תקינות להריון,כולל טווח ערכי הסוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, גם ה- TSH = 0.14 נחשב תקין?
אורחת09/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה, גם ה- TSH = 0.14 נחשב תקין? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/04/2014בד״כ כן(צריך לביון את טווח הנורמה במעבדה המדוברת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מופיע פה בתמונה.. רשום 0.4-4
אורחת09/04/2014ושלי יצא יותר נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה מופיע פה בתמונה.. רשום 0.4-4 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/04/2014במידה ורמת ה-T4 שלך תקינה ,אין מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנתור חצוצרות וטחול מוגדלשאלה09/04/2014
שלום,אני צפויה לעבור בסוף השבוע צנתור חצוצרות .רציתי לדעת איך ההחלמה מהצנתור חצוצרות ?יש לי טחול מוגדל 15 ס''מ ורציתי לדעת אם זה מסוכן להיכנס להריון עם טחול מוגדל ואם זה מסוכן ללידה בניתוח קיסרי?לאחר מספר בדיקות ( דם +צילום חזה+אולטראסאונד בטן עליונה+ייעוץ עם רופא המטולוג) אין סיבה אצלי לטחול המוגדל ויכול להיות שזה מולד. האם עדיין יש סיכון בשבילי שאני אכנס להריון ואם יש סיכון בלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צנתור חצוצרות וטחול מוגדל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/04/2014אין בעיה עם הצנטור,באשר לטחול המוגדל בעקרון לא אמורה להיות בעיה,אולם הדבר אמור להיות בעצה אחת עם ההמטולוג ורופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותלירון09/04/2014
שלום
1- מה נחשב ליום הראשון של המחזוור- היום הראשון של הכתמים או היום הראשון של הדימום?
2- האם מחזור עם מס' ימים קטן יותר יותר מאשר היה לי בעבר אומר משהו על הפוריות?
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתי שאלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/04/2014יום המחזור הראשון הינו יום הדימום,כמות ומשך המחזור קשורים בתגובה ההורמונלית ותגובת רירית הרחם,לשינוי מהותי באופי המחזור יכולה להיות השלכה על הפוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןנויה09/04/2014
אני כבר שלושה חודשים עם איקקלומין, לוקחת מהיום החמישי למחזור. לפי מה שקראתי הביוץ עם איקקלומין הוא בד"כ 5 ימים אחרי שמסיימים אותו, אבל אני מבייצת יומיים שלושה לאחר מכן.
האם ניתן להסיק שזה לא משפיע עלי כראוי?
ההבדל היחיד שנוכחתי בו הוא שהרירית נעשית דקה מחודש לחודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איקקלומין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/04/2014כנראה שאת מגיבה מצויין,ישרק לנטרל את ההשפעה השלילית של האיקכלומין על רירית הרחם באמצעות כדורי אסטרוגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמירי09/04/2014
אני צריכה לעבור הליך pgd
האם הוצאת תא היא מסוכנת לעובר?
האם בהליך זה יש פחות הצלחה?
מה אחוזי הצלחה בהליך pgdהאם זה כמו בivf רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ` דוד בידר10/04/2014אין סכנה לעובר.
יש ירידה בסיכויים להרות.
הסיכויים תלויים בגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ בידר ועוד שאלה
מירי10/04/2014אני בת 33מה הסיכויים שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ בידר ועוד שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל זקיקדידי09/04/2014
איך יתכן שזקיק יגדל בתוך יומיים מ11 ל18 ללא כל טיפול הורמונלי?
אחרי דיכוי של דקא וערכים נמוכים מאד מהנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גודל זקיק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/04/2014יתכן ומדובר בתגובה ציסטית יש להמשיך ולעקוב אחרי בדיקות הדם והאולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאלילי09/04/2014
בוקר טוב,
תאריך ווסת אחרון - 4.3
החזרת מוקפא 25.3 עם ביוץ טבעי.
בתאריך 8.4 - בטא חיובית ראשונה (ביום חמישי בדיקת הכפלה בעזרת השם)
באיזה שבוע אני? ממש לא מצליחה לחשב...
תודה רבה ובהצלחה לכולן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/04/2014שבוע 4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה בבקשהחסוי09/04/2014
אני בחודש השני להריום מIVF לפני דופק. האם יש אפשרות להוריד לק בתכשיר שנקרא הורדת לק ללא אציטון, האם הוא כשיר? כי הבנתי שזה לא בריא בכלל בשלב זה לנשום את האציטון. אם יש איזשהוא סיכון שמסיר לק ללא אציטון אשמח לדעת.
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה קטנה בבקשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/04/2014במידה והתכשיר אינו מכיל אצטון הרי שעל פניו ניתן להשתמש בו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטע09/04/2014
שלום רופאים יקרים,
אני לוקחת אנדומטרין שלוש פעמים ביום. כל כמה שעות אנע אמוקה לקחת גלולה? 6 או 8?
שאלה נוספת, הגיעה לאזני השמועה שלא טוב לאכול עגבניות בהריון. האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/04/2014את האדומטרין תקחי לפי ראות עינייך ,העיקר לקחת בהתאם להוראה(שלושה אנדומטרין*.
באשר לעגבניה אין בכך כל אמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאnono09/04/2014
שאלה שמאוד מעניינת אותי
האם ערך הבטא מתחיל מאפס ואז ממשיך לעלות, כלומר אם קבלתי למשל בטא 200 האם זה אומר שלפני יומיים היתה 100 וכו'?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/04/2014ההנחה שלך קרובה למציאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי לבטא ראשונה
אני09/04/2014אז אם מתקבל ערך X אחרי 12 יום להחזרה .תאוריטית הייתי יכולה לבדוק 10 ימים ולקבל ערך X/2.
אם בודקים 9 ימים למשל והתשובה שלילית ואחרי יום תשובה חיובית ? יש מצב כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התכוונתי לבטא ראשונה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/04/2014מדובר בביולוגיה ולא במתמטיקה,-התמיינות התאים והתמרצעותם להפריש את הורמון הביטה מתרחשת חקראת היום 11-12 ומכאן והילך ישנה פעילות שמתעצמת ובאה לידי ביטוי בבדיקת הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאור08/04/2014
שלום
האם המקרה שקרה לבחורה בשם אורטל
באסף הרופא קשור בטיפולי פוריות
או שאין קשר בין המקרה לטיפולים
ממש מלחיץ הסיפור הזה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר08/04/2014אין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומהאני08/04/2014
שלום רב,
האם מיומה שלא נצפתה בהיסטרוסקופיה ניתוחית- בגודל של כ- 2 ס"מ, אך כן נצפתה בא.ס יכולה לגרום להפלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומה - תגובה
פרופ` דוד בידר08/04/2014לא.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)