מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוברה ודקפפטילא.31/03/2014
שלום,
האם שילוב של פרוברה ודקפפטיל 0.1 בתחילת טיפול בפרוטוקול ארוך יכול להעלים או לצמצם ציסטה פונקציונאלית בגודל 20 מ"מ?
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה -אודה לתשובתכם
א.01/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה -אודה לתשובתכם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/04/2014לא בהכרח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת ביטה ראשונה אחרי 12 יום מההחזבת 37 פלוס31/03/2014
היום קיבלתי תוצאה ראשונה של hcg - 1239
מה זה אומר?
אשמח לשמוע.
יום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאת ביטה ראשונה אחרי 12 יום מההחז - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2014ערך גבוה ,יתכן ומדובר בהריון מרובה עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריוןנטע31/03/2014
שלום, מחר בע"ה אני אהיה בשבוע החמישי להריוני. קבעתי תור חקניקולוג למחר על מנת לראות שק הריון..
האם זה מוקדם מדיי או שזה בסדר?
הבטא שלי, נכון לאתמול, עומדת על 1156. האם זה נכון שמעל 1000 ניתן לראות שק הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שק הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2014בשלב זה ניתן לזהות שק הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר והאדיב..
נטע31/03/2014פשוט מלאך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות זרעירון31/03/2014
אני (בן 31) ואשתי (29) מנסים להיכנס להריון מזה שנה.אשתי נוטלת איקוקלומין מזה מחזור שני. החודש ביצעתי בדיקת זרע, אשמל לשמוע את חוות הדעת החשובה שלך לגבי התוצאות:
התנזרות:יומיים
נפח: 3.0
ריכוז הזרע: 40 מיליון
תנועתיות: 75%
בתנועה מתקדמת: 66%
בתנועה מקומית: 9%
חיות התאים 82%
מורפולוגיה:
תאים תקינים: 2%
ראש: 97%
צוואר: 1%
חומציות:7.9%
הדבר שהטריד אותי זה תקינות התאים (מורפולוגיה), האם זה תקין ומה עליי לעשות?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח בדיקות זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2014הבדיקה לוקה במדד התקינות המורפולוגית של תאי הזרע ,אם כי היא יכולה לאפשר אפילו הריון ספונטני ,בכל מקרה כדאי לפנות למומחה פריון לברר את הרקע לבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זרע
ירון03/04/2014שלום רב,
לפני כשבוע קיבלתי תוצאות בדיקות זרע ונמצא הכל תקין, חוץ ממדד המורפולוגיה 2%
היום נודע לי מרופא המשפחה לאחר בדיקת שתן שעשיתי יצא לי משהו חיובי, הרופא אמר שיש לי דלקת בצינור השתן ונתן לי ליטול אנטיביוטיקה דוקסלין למשך 10 ימים, שאלתי האם הדלקת היא הסיבה למורפולוגיה נמוכה.. האם אני יכול להיות רגוע ולהבין שלאחר שזה יתנקה הכל יסתדר ונוכל להיכנס להיריון ספונטני?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2014סביר להניח שהדלקת בצינור השתן אינה הסיבה למורפולוגיה הירודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות וכאבי בטןאורחת31/03/2014
שלום,
אני בשבוע 8+6, היום בבוקר בשירותים הייתה לי קצת עצירות, ואולי לחצתי קצת יותר מדי כי לאחר מכן התחילו לי כאבים בבטן התחתונה- מתחת לקו התחתונים
האם ייתכן ועשיתי נזק להריון בגלל הלחיצות בשירותים??? אני מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עצירות וכאבי בטן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2014לא נגרם כל נזק,הכול בגלל העצירות,אם את נוטלת כדורי ברזל הפסיקי אותם למספר ימים ,ותצרכי כלכלה שאינה עוצרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל אני מרגישה התכווצויות
יעל31/03/2014התכווצויות ודקירות באזור הרחם
מתגבר בהליכה או עמידה. היו לי כאבים דומים למחזור עד כה
אבל אלו שונים, התחילות רק אחרי שיצאתי מהשירותים.
האם כדאי להיבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זובירקס בהריוןבר31/03/2014
שלום דוקטור, אני בחודש השני להריון מטיפולים. קמתי בבוקר עם פצע על השפתיים, האם זה בטוח למרוח זובירקס? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זובירקס בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2014בשימוש במשחה ההשפעה היא מקומית ,ולכןאין כל מניעה מטיפול מקומי בשלב זה של ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוש רפואישאלה31/03/2014
שלום, אפשר בקשה פרוש ל - POF ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוש רפואי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2014premature ovulation failure -מדובר באי ספיקה שחלתית מוקדמת לגיל המצופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לא מספיקיםשרון31/03/2014
האם יתכן שבמידה ונדבקתי בזיבה לא ראיתי ולא זהיתי הפרשה מכיוון שבאותו הזמן קיבלתי כדורי אנטיביוטיקה למשהו אחר
אני מניח שהאנטיביוטיקה הזאת לא פותרת בעיית הזיבה אבל אולי מחלישה את ההפרשה ואולי וגורמת להיותה בהירה יותר
האם יכול להיות שלא הזהה הפרשה כזאת למרות השתנותה (גם אם איני יודע טיבה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדורים לא מספיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2014כדאי לבצע תרבית שתן ותרבית זרע ולהיוועץ ברופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם נכון
שרון31/03/2014ובמידה שאנטיביוטיקה ( שלא ניתנה לזיבה ) וההקטינה והחלישה מאוד את ההפרשה של הזיבה , תעלה תפרוץ חזרה לאחר זמן קצר שוב (עם כל המשמעויות כמובן ) מפני שהכדורים האלה הלא ספציפיים לזיבה ) לא עוצרים את הזיבה כך הבנתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל זאת האם זיבה שפורצת רגיל
שרון31/03/2014זה ברור בדיקה ! אבל בכל זאת ,- זיבה שאמורה לפרוץ בהפרשה הידועה הרגילה
האם כדורים למשהו אחר יגרמו שתהיה כל כך חלשה עד כדי שלא אראה אותה כלל ??
והאם רק בדיקת שתן מספיקה לדעת אם יש זיבה ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בכל זאת האם זיבה שפורצת רגיל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/04/2014כדאי כאמור לבצע את הבדיקות שהמלצתי לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר שאלה?עדנוש2931/03/2014
אני בשבוע 35+2 בהריון עם תאומים בן ובת אחרי הפריה.. כבר מזה שבוע כול הגוף מתחיל פטעום לגרד לי ממש עקצוצים כאלה אני מרגישה בכול הגוף..פעם הרגל אחרי שניה היד אחרי עוד איפה שהו וככה כול הלילה..אני בגלל זה לא ישנה בכלל..יש לציין שזה קורה רק בערב .. (מתקלחת כול יום) זה משהו מוכר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי קרם שמותר בהריון
שני31/03/2014אולי כדאי אחרי המקלחת למרוח קרם על כל הגוף כזה שאין בעיה בהריון ושימי לב לסבון שאת מתרחצת איתו (פינוק לא מומלץ גורם ליובש) אולי תחליפי סבון מועשר בלחות.. גם הרבה מים לשתות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אולי קרם שמותר בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2014גרד בשבועות מאוחרים של הריון יכול להיות קשור בתפקוד הכבד של האישה ובפינוי של מלחי המרה שלה,יחד אם זאת כדאי לפנות לרופא להעיר את תשומת ליבו לנתון החדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עוברטל30/03/2014
בהריון תאומים בשבוע 8+ מה יכול להיות גודל נורמלי לכל עובר אם אפשר לשער במילימטרים או סנטימטרים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גודל עובר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2014כ-16-20 מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בצטרוטייד וגרד ברגלייםיובל30/03/2014
האם גרד בשוקי הרגליים ללא פריחה לאחר שתי זריקות צטרוטייד דורש התייחסות?
יש לציין שבאיזור ההזרקה נוצר אודם לזמן מסויים.
האם יש לידע את הרופא באופן דחוף טרם הזרקה נוספת, או שאפשר להמתין לבדיקה הבאה (בעוד יומיים ושתי זריקות נוספות)?
במחזור טיפול קודם עם אורגלוטרן לא נוצרה בעיית גרד כזו (לא הוסבר לי המעבר מאורגלוטרן לצטרוטייד).
האם אפשר לחזור לאורגלוטרן באמצע הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שימוש בצטרוטייד וגרד ברגליים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2014לידע את הרופא,ניתן לעבור לאורגלוטרן במקרה של רגישות יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריוןנטע30/03/2014
היי,
האם ניתן לראות שק הריון בשבוע 5+2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשבוע 5
טל30/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים לאחר IVF שאלה....תהילה30/03/2014
שלום, רציתי בבקשה לשאול היום אני שבוע 5+6 היה לי אולטראסונד לגילוי דופק, נצפו 2 שקים 1 מתאים לגיל הריון 6+0 עם דופק.
עובר שני יש שק הריון 11מ"מ עם שק חלמון 4 מ"מ עובר קוטב 1 מ"מ.
גיל שבוע 5+1 ?? האם הגיוני פער כזה???
חשוב לציין אני אחרי IVM הוחזרו 4 עוברים.
האם יש סיכוי שהעובר הקטן יתפתח?
הרופאה שלי קצת דיכאה אותי ומסרה לי שרוב הסיכויים שלא יתפתח
שהסיכוי הוא מאוד קטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון תאומים לאחר IVF שאלה.... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2014אמנם הפער בולט לגבי שבוע ההריון,אם כי לא אחת ראיתי התאוששות טובה במצב זה והמשך הריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה?מנסה30/03/2014
אחרי IVF בהריון שבוע 7. מחדירה אנדומטרין 3 פעמים ביום. היום התחלתי לחוש מעין צריבה / שאריפה באזור איבר המין, יכולה להניח שזו פטריה, לא שהיתה לי אי פעם היכרות עם אחת כזו... מה עושים ? יש משהו טבעי שעוזר או שלא יהיה מנוס וצריך יהיה לדחוף לשם עוד משהו ? כל עיצה תתקבל בברכה. יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה סליחה
מנסה31/03/2014תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה סליחה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2014כדאי להיבדק ולתת טיפול בהתאם,ולא לקבוע מראש שמדובר בפטריה ,יתכן ומדובר ברגישות אלרגית מקומית לנרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה של עובריםגלי30/03/2014
שלום,
עברתי היום החזרה שלישית במספר של עוברים מוקפאים. רציתי לדעת בכלליות מה סיכויי העוברים ליפול מהרחם? והאם בכך שיש לי רחם אחורי הסיכוי גדול יותר?....
איך הם אמורים להשאר ברחם בכלל?... האם הנוזל בהם הם מוחדרים צמיגי או משהו דומה?
כמו כן, האם בגלל שיש לי רחם אחורי ההחזרה צריכה להתבצע באופן שונה?
תודה מראש,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה כי עבר לדף הבא...
ליה31/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
החזרה של עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2014אין למנח הרחם שום משמעות לגבי ההשתרשות,ההשתרשות מתנית באיכות רירית הרחם והעוברים לאחר הפשרתם,צריך לזכור שסיכוייהם של עוברים מוקפאים שהופשרו הינה פחותה מזו של עוברים טריים,צריך להמשיך בנסיונות ולקוות להשתרשות קרובה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)