מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נוזל בחצוצרהמ06/03/2014
שלום, בת 29 בריאה וללא ניתוחים או הריונות בעבר.
לפני שנה בבדיקה שגרתית נאמר על ידי הגניקולוג כי רואה ב us נוזל בחצוצרה ושהיא חסומה.
כעת מנסה כ 3 חודשים להרות והרופא (לא רופא פריון) אומר שיש ללכת לניתוח להורדת חצוצרה ורק כך יהיה הריון.
האם אין סיכוי להרות ללא טיפולים? (מנסה רק 3 חודשים)
אילו בדיקות ובירורים כדאי לעשות?
ובמידה ויבוצע הניתוח האם יהיה אפשר להשיג הריון ללא טיפול נוסף?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נוזל בחצוצרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/03/2014רצוי לבצע צילום רחם ואם מדובר בנוזל בחצוצרה חסומה,הרי שיש לכרות אותה ובאותה עת לבחון את מצב החצוצרה השנייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוחאני06/03/2014
שלום התחלתי טיפול פיוריגון ואוביטרל והזרעה
יש לי בבית ילד בן חמש שנדבק מהגן למרות שחוסן באבעבועות רוח ,הייתי לידו ישנו ביחד
לא נדבקתי ממנו כי חליתי בזה כשהייתי קטנה לאחר כ"כ הרבה הזרעות המחזור שלי מאחר חוששת לעשות בדיקת הריון שמה יתגלה חיובי האם יהיה סכנה לעובר חמתי אומרת שאם אני באמת בהריון צריך לבצע הפלה שלא יהיה מומים ופיגור לעובר האם יש בדיקה שאני צריכה לעשות לאחר הבא נורא חוששת תעזרו לי זו הזרעה אחורנה לפני מעבר לIVF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבעבועות רוח - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/03/2014אם את מחוסנת הסכנה לזיהום חוזר מזערית וכמוה גם הסכנה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים שלא מפסיקיחלילי06/03/2014
שלום,
אני בשבוע 5+1, מזה שבוע וחצי אני לא מפסיקה לשלשל, כל פעם בבוקר כשאני קמה. במהלך היום אין ריצות לשירותים ואין בכלל יציאות נוספות.. (פעם אחת היה גם בערב) אבל לרוב פעם ביום.. ובבוקר.
הייתי גם חולה עם שיעול מעט חום וחולשה בשבוע שעבר ועד לפני יומיים הייתי עוד משתעלת.
תסמיני המחלה עברו מלבד השלשולים...
רוצה לציין כי לפני השינה משתמשת בנר אנדומטרין לתמיכה 100 מ"ג.
משטח צואה יצא "ללא ממצאים פתולוגים" ומופיע שלא נצפו תאי דם לבנים, אדומים, פרוטוזה, ריר וכו'
אז אני מניחה שזה יצא תקין?
ספירת דם יצאה בטווח הנורמה, WBC יצא 10.56 ואני רואה שמתקרב לטווח העליון.
נוטלת ויטמינים פרנטל (שכבר מכיל חומצה פולית) וכן אומגה 3 DHA כבר 8 חודשים, לא ביצעתי כל שינוי בויטמינים בזמן ההריון, שעשויים להסביר את השלשולים.
בעיקרון זה לא מאוד מפריע לי כי אין ריצות לשירותים במהלך היום, אבל יש כאבי בטן וחוששת שהויטמינים לא נספגים טוב בגלל השלשולים.
מקפידה לשתות הרבה..
מה עשוי להיות המקור לכך? מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלשולים שלא מפסיקיח - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/03/2014עברי לכלכלה עוצרת ,והפסיקי לקחת פרק זמן תכשירי ברזל או מולטיויטמינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ אחרי הפלהאני05/03/2014
שלום לכם
אחרי ivf3 שנפל בשבוע 5
אתמול זהיתי ביוץ בערכות הביוץ וגם לפי הפרשות וכאבי ביוץ חדים בצד ימין .
אציין שעדיין לא קבלתי מחזור אחרי ההפלה שהתרחשה ב 13/2
מחזור לפני שאיבה היה ב 9/1.
הייתכן ביוץ כמעט 18 ימים מהפלה ?
הביטא התאפסה 5 ימים אחרי ההפלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה אם אפשר
רעות06/03/2014שלום לך,
האם תוכל לציין כמה עוברים הוחזרו ובאיזו איכות היו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרעות
אני06/03/2014הוחזרו 2 עוברים יומיים אחרי שאיבה ...6 תאים כל אחד
אמרו לי עוברים יפים מאוד ....אפשר ברשותך לדעת למה את שואלת ..אולי נחלוק מידע שיעזור לשתינו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
רעות06/03/2014היי,
שאלתי כיוון שגם אני החזרה של שני עוברים אכותיים גם יומיים אחרי השאיבה, כעת אני בשבוע 5 ורציתי להבין אם יש קשר בין הפלה לאיכות העוברים אך כנראה שלא תמיד. החששות הרגילות את יודעת..
יש לך מושג למה זה לא החזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל בהצלחה
אני06/03/2014לפי הרופא של אין הסבר ברור ....בררתי קרישיות יתר אני הטרזגוטית ל mthfr חשבתי שמצאו את הבעיה שלי אבל מצטבר שזה לא גורם להפלה ...אצלי התחילו דימומים ממש יומיים אחרי הבטא( אגב היא הייתה נמוכה 58) והמשיכו בנוכחות בטא שהכפילה את עצמה .
מישהי אמרה לי פעם אל תחפרי יותר מדיי בפורמים כי כל מידע שרלוונטי לאחרות ילחיץ אותך יותר .
שימשיך עגול משעמם ובידיים מלאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ביוץ אחרי הפלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/03/2014האפשרות קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ אחרי הפלה - תגובה
פרופ' שלמה משיח06/03/2014כן ייתכן ביוץ 18 יום לאחר הפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג דםאורחת05/03/2014
שלום,
בבדיקת סוג דם יצא:
B positive
Coombs indirect- שלילי
מה זה אומר לגבי הלידה/הריון? אצטרך לקבל זריקות כלשהן..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת.....
אורחת05/03/2014עשיתי בדיקות דם לנוגדנים שונים
EBV IgM, IgG
surface Hepatitis B
HCV
EBNA EBV IgG
הכל יצא שלילי..
זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוג דם - תגובה
פרופ` דוד בידר06/03/2014לא צריך שום זריקות, רק בסוג דם מינוס נותנים.
הבדיקות דם תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין לאחר החזרת עובריםגלי05/03/2014
שלום לכם רופאים יקרים,
היום ביצעתי החזרה של שני עוברים טריים (שאיבה היתה ביום שני). קיבלתי הוראה לקחת 2 אנדומטרין ביום- אחד בערב ואחד בבוקר.
בפעם שעברה שביצעתי החזרה של מוקפאים קיבלתי 3 אנדומטרין 2 בלילה ואחד ביום.
יש סיבה הגיונית לכך?
פתאום אני לחוצה כי מינון של שניים ביום לא יספיק לי....
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדומטרין לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/03/2014בהליך טרי השחלה מספקת את מרבית ההורמונים ולכן נדרשת תמיכה הורמונלית פחותה יותר מאשר בהליך החזרת עוברים מוקפאים-לכן הכול בסדר אין מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ההכפלה של הבטא?פרופ` דוד בידר05/03/2014
שלום,
אחרי הפריה
תחילת ווסת 4.2
שאיבה 16.2
החזרה 19.2
3.3 בטא 195 (פרוגסטרון גדול מ 190)
5.3 בטא 465
איך ההכפלה לדעתכם? אני מניחה שמדובר בעובר אחד לפי העליה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי מצויינת
אני05/03/2014לאו דווקא ....לגיסתי הייתה בטא 158 ואחרי שלושה ימים 580 והיום הם (בן ובת ) בני ארבעה חודשים ....רק us יתן תשובה ...בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/03/2014ההכפלת הביטה תקינה,לא הייתי שולל אפשרות של תאומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת ייעוץשירה05/03/2014
מה עושים כדי לא לפתח קרישיות יתר בהריון?
אני רק בהתחלה אבל בקושי זזה עם עייפות מטורפת ובחילות נוראיות. נרדמת מאד מוקדם. אני ממש מפחדת שיהיה לי קרישיות. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חייבת ייעוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/03/2014אם אינך בקבוצת סיכון ,במקומך לא הייתי נדאג כל כך רק בגלל העובדה שאת בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivfדנה05/03/2014
שלום,
התחלתי להזריק פיורגן ביום א' השבוע, מחר יש לי US ובדיקות דם. האם אפשר לקיים יחסים עם בעלי עד להחזרה והשאיבה או שמומלץ להתנזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/03/2014אין כל הוראת נגד לקיום יחסים במהלך הטיפול בכלל ובפרט בתקופה מוקדמת זו של הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לאקו לב עוברי לאחר IVFל.05/03/2014
שלום,
אני קוראת במקומות מסוימים שבהריונות לאחר IVF יש המלצה (גורפת?) לבצע אקו לב עובר. האם זה נכון? הרופא שלי לא ציין דבר לגבי זה.
אציין שהטיפולים שעברתי נעשו בגלל בעיות "מכאניות" שאינן קשורות לבעיות הורמונליות או גיל.
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצה לאקו לב עוברי לאחר IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/03/2014ביצוע אקט חב עובר הינה עוד בדיקה לשלילת מומים קרדיאליים בהקשר לרקע הרפואי של האישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הזרעהאני05/03/2014
שלום עשיתי הזרעה 25.2 עם פיוריגון ואוביטרל שנלקח יומים לפני
שבוע לאחר ההזרעה כאבי מחזור חזקים משתמשת גם בקרינון החל מיום ההזרעה
לאחר שבוע כאבי מחזור חזקים ממה זה נובע??האם זה לא מוקדם מדי ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/03/2014הכאבים על פי רוב נובעים מהתגובה השחלתית,אם הם יתגברו יש לבצע ביקורת אולטרסאונד לשלילת התפתחותן של ציסטות שחלתיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה בין טיפולים - ביוץ ומדדיםנגה05/03/2014
שלום ותודה לך על העזרה!!
אני בת 30, בהפסקה לאחר 3 הזרעות. פוליציסטית ולא מקבלת מחזור סדיר, אם בכלל.
אתמול עשיתי בדיקת דם כדי לראות ולהכיר את עצמי ללא טיפולים וזה מה שיצא:
LH 15.8
E2 221
PRO 1.7
שאלותי :
1.האם בייצתי/מבייצת?
לא קיבלתי מחזור מאז הסיום הטיפול האחרון (חודש +) -
2.האם ניתן לבייץ גם בלי מחזור?
3.מאחר ותמיד יש הרבה זקיקים ואין זקיק מוביל -
האם זה בכלל משנה אם בייצתי או לא? יש סיכוי להיקלט טבעית ?
תודה על ההבהרות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפסקה בין טיפולים - ביוץ ומדדים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/03/2014לפי הנתונים ההורמונלים לא בייצת,בד"כ כשבועיים לאחר הביוץ מופיע מחזור,ללא ביוץ לא ניתן להרות.
לאור הרקע שלך (שחלות פוליציסטיות )מדובר בבעיית ביוץ ולכן נדרש טיפול הורמונלי להשריית הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת קלקסן 40 מ"ג בשבוע 10טליה05/03/2014
והתחלת אספירין 75 במקום.
בהמלצת הרופא אלו ההוראות שקיבלתי , האם בטוח להפסיק את הקלקסן בשבוע זה
למרות שבעברי היו 3 הפלות של הפסקת דופק ? יש לציין שאין לי קרישיות יתר והכל תקין.
אני מאוד חוששת זה ההריון הראשון שהגיע לשבוע 10.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפסקת קלקסן 40 מ"ג בשבוע 10 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/03/2014אם אכן לא מדובר בבעיית קרישיות יתר -בהחלט הייתי מפסיק את הקליקסן,באשר לאספירין הרופא שלך בודאי מודע להתוויה הרצויה בנסיבות המקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהחסוי05/03/2014
שלום לרופאים
אני נמצאת בטיפולי פוריות לאחר החזרת עוברים לוקחת באופן קבוע כל יום כדור ויפאקס
שזה בעצם כדור נגד חרדות .
השאלה היא האם מותר לקחת את הכדור הזה בזמן הטיפולים או בזמן ההריון.
כמובן ששאלתי את הרופאה שלי שענתה לי שאין שום בעיה לקחת ויפאקס אבל אני עדיין מותרדת מה אתם אומרים?
תודה רבה והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר05/03/2014אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההשתרשרותחסוי05/03/2014
שלום לרופאים
בוצע שאיבה ב2.3 והחזרה היתה ב4.3 מתי אמורה להיות ההשתרשרות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההשתרשרות - תגובה
פרופ` דוד בידר05/03/2014בערך 3 ימים אחרי ההחוזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)