מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם היה ביוץ ?מיכל04/03/2014
שלום ,
21 ימים לאחר ביוץ טבעי .
בדיקות דם -
E2-253
LH - 2.8
פרוגסטרון - 9.8
האם בוודאות היה ביוץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם היה ביוץ ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/03/2014כנראה שכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותעמית04/03/2014
ערב טוב, הריון לאחר ivf שבוע 10
בימים האחרונים אני סובלת מכאבי ראש וסחרחורות קלות ויש לי תור לרופא רק עוד שבועיים. הבנתי שייתכן וחסר לי ברזל וזה מה שיכול לשפר רת המצב. האם יכולה להתחיל לקחת ברזל לחא המלצת רופא?
מה ממולץ לעשות?
תודה רבה לכם על השירות המדהים שאתם נותנים לנו יום צודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייעצות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/03/2014הסיבות לכאבי ראש בהריון הינם בין היתר בהשפעת ההורמונים של ההריון,ירידה מסויימת בלחץ הדם,וירידה ההמוגלובין ,בשלב זה בהחלט רצוי לקבל תכשיר ברזל לפי המלצת הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עמית05/03/2014תודה! השאלה אם כדאי לקחת בלי המלצת רופא כי אפגוש אותו רק עוד שבועיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/03/2014בהחלט ניתן לקחת תכשיר המשלב ברזל עם ח.פולית ללא הוראת הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת פיורגוןדנה04/03/2014
היי,
לקראת טיפול IVF ראשון התחלתי להזריק פיורגון. האם צריך להזריק כל יום באותה שעה או שזה לא משנה...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקת פיורגון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/03/2014ההזרקות צריכות להיות פחות או יותר באותה שעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון- בדיקותרויטל04/03/2014
שלום, לפני IVF- פורטוקול קצר
בדיקות שבוצעו 16 לווסת -> שבע ימים לפני הווסת
FSH- 3.2
LH-4.1
E2-610
PROGESTERONE-44.6
1. האם נחשבות לתקין / אם לא מה לא תקין ?
2. האם יש ביוץ טבעי ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון- בדיקות - תגובה
פרופ' שלמה משיח04/03/2014התוצאות תקינות אולם בדיקת ה-FSHלא בוצעה ביום הנכון- הנא צריכה להתבצע ביום השלישי למחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםתותי04/03/2014
שלום רב,
ביום ראשון 23.2 בוצעה לי שאיבה של 11 ביציות(מתוכן 4 הפריות)
ביום שישי 28.2 בוצעה לי החזרה של 2 בלטוציסטים(יפים),
אני בתמיכה של 3 אנדומטרין ביום, היום ביצעתי בדיקת דם לאסטרדיול ופרוגסטרון,
אסטרדיול -424
פרוגסטרון 60.6
מהם מדדים תקינים? האם יש שוני בין המדדים בכמות העוברים שנקלטו,
מה יכולה להיות הסיבה לירידת ההרומונים?
מתי ניתן לבצע בדיקת בטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ' שלמה משיח04/03/2014הערכים ההורמונלים תקינים. אין לדעת לפיהם אם ההריון ניקלט. בדיקת בטא ניתן לבצע -0 ימים לאחר מזרת הבלסטוציסטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תותי04/03/2014תודה רבה, הרגעת אותי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFחסוי04/03/2014
שלום לרופאים
בת 32 תמיד ממליצים להחזיר 2 עוברים טריים. אך היום בוצע החזרה של 3 .
האם יש סיכוי טיפה יותר גבוה כשמחזירים יותר מ2 .
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF - תגובה
פרופ' שלמה משיח04/03/2014קשה חדבוע. הכל. לוי בטיב העוברים. עם זאת, סטטיסטית, יש יותר סיכוי בהחזרת 3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובריםחסוי04/03/2014
שלום לכל הרופאים
בת 32 היום בוצע החזרה של 3 עוברים טריים הרופא אמר לי שהעוברים באיכות טובה מה זה אומר ?
ומתי בבקשה צריכה להיות השתרשרות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/03/2014אם העוברים הוחזרו כעבור יומיים או שלושה מיום השאיבה הרי שההשתרשות אמורה להתרחש תוך יומיים שלושה.איכות עוברים טובה נמדדת לפי קצב החלוקה שלהם,מראה התאים,והעדר שברים בשולי תאי העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות צילום רחם- דחוף!ניצן04/03/2014
שלום,
עשיתי צילום רחם לאור חשש לרחם קשתי ומחיצה
תוצאות:
רחם במבנה תקין
מילוי הומוגני של חלל הרחם
מעבר ופיזור משני הצדדים
מה התוצאות אומרות?האם היו לי סתימות ופתחו אותם תוך כדי הצילום?
מתי הדיו שהוחדר מתפוגג?
האם ניתן לקיים יחסי מין ביום הצילום?
אודה לתשובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח תוצאות צילום רחם- דחוף! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/03/2014הכול תקין ,אין מחיצה ,הדיו מתפוגג תוך שעה,ניתן לקיים יחסים תוך 12-24 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותרויטל04/03/2014
שלום, לפני פורטוקול IVF
בדיקות שבוצעו שמונה ימים לפני הווסת
FSH- 3.2
LH-4.1
E2-610
PROGESTERONE-44.6
1. האם נחשבות לתקין / אם לא מה לא תקין ?
2. האם יש ביוץ טבעי ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/03/2014הנתונים מצביעם שהתרחש ביוץ טבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה להחזיר?רחלוש04/03/2014
אני יחסית צעירה, 29, הושג הריון ראשון מIVFֹICSI עקב בעיית זרע חמורה. אספרמיה-סירכוז, ובודדים בתנועה...
שאלתי, כרגע הופרו 6 ביציות. לפי מה מחליטים כמה להחזיר? אף פעם לא החזירו לי אחד. תמיד שניים. גם בהריון שהושג.
למה לא מנסים איתי אחד? אצלי אין בעיות. אבל ההריון הראשון היה קשה מאד ומלווה בהרבה אישפוזים (תחילה של היפרדות שליה, צירים מוקדמים וכו') ואני חוששת מהריון תאומים שלא יחזיק וגם שייגמר בשלום עם עוברים בריאים...
מה גם, שקיבלתי דקא כמבייץ והוא ממש מאפס לי את ההורמונים. אני חוששת לבזבז עוברים יקרים כל כך.
אני מקבלת תמיכה החל מהשאיבה.
מהי גישת הרופאים בהחלטת כמות ההחזרה? מה קובע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה להחזיר? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/03/2014בגילך ההמלצה היא להחזיר עובר בודד בטיפול הראשון לאחר הלידה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה טיפול רביעי מאז הלידה
רחלוש05/03/2014ולא טיפול ראשון. בכל הטיפולים היה שלילי והריון כימי אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה טיפול רביעי מאז הלידה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/03/2014במצב זה הייתי שוקל להחזיר שני עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל כתמיכהאני04/03/2014
הזרעה ראשונה- וסת 10 ימים לאחר הביוץ
הוחלט בהזרעה הבאה על אוביטרל כתמיכה
מתי נהוג להזריק את האוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוביטרל כתמיכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/03/2014את האוביטרל נותנים לפני הביוץ ,וכתמיכה לגופיף הצהוב 3-4 ימים לאחר הביוץ ולעיתים גם 7-8 ימים לאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה שבועלילך04/03/2014
שלום,
איזה שבוע אני ואיך מחשבים את זה, האם לפני היום הראשון של הווסת כמו בהריון רגיל?
תחילת ווסת 4.2
שאיבה 16.2
החזרה 19.2
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איזה שבוע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/03/2014שבוע 4+ יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםמנסה04/03/2014
שלום, ביצעתי מספר סבבי הזרעות וביניהם גם חודשי נסיון טבעיים. FSH מעט גבוה אבל תגובה טובה להורמונים. שמתי לב שכשבוע לאחר הביוץ (סבב רגיל / הזרעות) מתחילה לחוש כאבים דמויי כאבי ביוץ בצד שמאל, באים והולכים, למספר ימים. בצילום רחם שבוצע, לא היה בהתחלה פיזור באחד הצדדים אולם עם החדרת חומר נוסף נצפה פיזור דו״צ. ממה כאבים אלה יכולים לנבוע ? האם תקין ? האם יש דרך נוספת לבדוק זאת ? לא נצפו ציסטות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/03/2014לא הייתי מייחס חשיבות יתר לכאבים המופיעים לאחר ההזרעה ומיקומם ללא עדות לממצאים חריגים,ובמיוחד שהתופעות חולפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםנועה04/03/2014
שלום,
מספר חודשים לפני כניסה להריון לקחתי חומצה פולית 5 מק"ג.
האם בשבוע 4 כבר מתחילים לקחת חומצה פולית 5 מ"ג של הריון? , האם כבר להתחיל? ומה לגבי ברזל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים - תגובה
פרופ` דוד בידר04/03/2014בכדורי הברזל יש גם חומצה פולית כך שאת יכולה להתחיל ברזל ולהפסיק חומצה פולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 6 ימים לאחר החזרה ראשונהאוסי04/03/2014
שלום, 6 ימים לאחר החזרה 1 , אתמול התחלתי לקחת קרינון 8% מרגישה תחושות של לפני מחזור , רגישות בחזה כאבים בטן , כאב בצד ימין שבא והולך...
האם זה רגיל? או שמא עומדת לקבל מחזור?
אודה לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
6 ימים לאחר החזרה ראשונה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/03/2014התחושות שלך הינם רגילות ואינם יכולים לנבא אם את בהריון או לא
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)