מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימום שבוע לאחר ביוץלי09/03/2014
בת 29, שחלות פולציסטיות. יש לי ילדה בת 4- מהריון טבעי.הריון שני טבעי הסתיים בגרידה כי לעובר לא היה דופק (לפני שנה). אין בעיה של זרע.
באוגוסט האחרון עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת הידבקות בפתח חצוצרה ימין.
מאז, שבוע בדיוק אחרי הביוץ יש לי הפרשות דמיות והכתמות שנמשכות כמה ימים עד להגעת הוסת, והוסת נמשכת שבוע נוסף.
ביצעתי גם 3 הזרעות, אחת על בסיס ביוץ טבעי ושניים על בסיס הורמונים (ותמיכה לאחר מכן) וכל פעם זה קורה לי. יש לציין כי ב 2 ההזרעות הראשונות הזקיק היה בשחלה ימין, ולפני ההזרעה השלישית ביצעתי צילום רחם שהראה על חצורה ימין חסומה, ובוצע צינתור (לא ברור אם צלח. ולמעט זה השאר היה תקין), את הזרעה מספר 3 (ניסיון אחרון לפני מעבר להפריה) ביצעתי לפני שבוע והביוץ היה בשחלה שמאל. וגם הפעם כעבור שבוע התחיל לי דימום. (רירית רחם הייתה 7.5- 8 מ"מ)
אני מתוסכלת מאוד. מה יכולה להיות הסיבה לזה? מה הייתם ממליצים לי לבדוק ?
אודה לעצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום שבוע לאחר ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/03/2014לדמם כזה יכולות להיות 3 סיבות
1.אי ספיקה של הגופיף הצהוב-ואכן קיבלת טיפול הורמונלי תומך שלר התגבר על הבעיה
2.גורם אורגני ברחם או צואר הרחם ,לכן יש לבקר שנית את שלימותם ותקינותם של איברים אלו,במיוחד לאור ההידבקויות שהיו לך בעבר.
3.בעיה מקומית בנרתיק או צואר הרחם המתעוררת בעקבות החדרת הנרות-יש לבצע בדיקה בזמן אמת כאשר מופיע הדימום ולהתרשם אם מקורו מגירוי מקומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הזרעהאני09/03/2014
לאחר הזרעה אוביטרל 23.2
הזרעה 25.2
מאז כל יום קרינון היום בבוקר כשהחדרתי את הקרינון הוא יצא עם הפרשה חומה
לאחר מכון בניגוב עם נייר לא היה דבר זאת אומרת שזה היה ממש עמוק
ממה זה נובע מה צריך לעשות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/03/2014זוהי תופעה שכיחה בשימוש בקרינון ,אין מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מתי כדי לעשות בטא??
אני09/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה מתי כדי לעשות בטא?? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/03/2014לאחר 14 יום מההזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכת פרוגסטרוןשירי09/03/2014
בהמשך לשאלה שנשאלה לפני יום-יומיים בפורום:
למה בהריון רגיל (ספונטני) אין צורך בתמיכת אנדומטרין ובהריון כתוצאה מ-IVF יש?
האם ברגע שמחזירים את העובר והוא נקלט זה לא אמור להיות זהה להריון רגיל?
ממה נובע ההבדל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכת פרוגסטרון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/03/2014בהליך שאיבת ביציות(IVF )בניגוד להליך ספונטני ,נשאב תוכן הזקיקים האחראי ליצירת ההורמונים התומכים אסטרוגן ופרוגסטרון דבר העלול לגרום לחסך הורמונלי שניתן להשלימו ע"י תמיכה חיצונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירי09/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לא ברורמיכל08/03/2014
שלום רב ,
שלום ,
לפני שני מחזורים עברתי הפרייה שלא צלחה .
14 יום מהשאיבה התחיל דימום מאוד חזק ומסיבי למרות שהייתי עם אנדומטרין ובדרכ אני לא מדממת אלא רק 3 ימים לאחר הפסקת התמיכה .
לא ביצעתי בטא ואין לי מושג אם היה היריון או לא .... מן הסתם חשבתי שזה מחזור .
הדימום המשיך 5 ימים ופסק .
אחרי 10 ימים התחילו לי שוב הכתמות שנמשכו עד קבלת המחזור החודש ....
המחזור עכשיו הפסיק אבל נראה שעדיין ישנן הכתמות .
מה זה יכול לעשות ? האם יכול להיות מצב של שאריות משהו שהתחיל ? ....
או סתם שיבוש הורמונאלי ?
מה עליי לעשות ?
מודאגת ....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום לא ברור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/03/2014קיימת אפשרות שהיית בהריון והתרחשה הפלה מוקדמת,בנוסף קיימים פרוטוקולים ארוכים(עם דקפפטיל)העלולים לשבש את המחזור המופיע לאחר הטיפול ,היות והשפעתן של תרופות אלו משתרעת מעבר לפרק הזמן הטיפולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום לא ברור - המשך
מיכל09/03/2014תודה .
לא מדובר בפרוטוקול ארוך עם דקפפטיל .
במידה ואכן היה היריון מה אני צריכה עתה לעשות כדי לדעת שהכל נקי ? ...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דימום לא ברור - המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/03/2014בצעי בדיקת דם ל-E2,PROGESTERON ,וביטה+אולטרסאונד כדי למצב אותך בייחס לנתונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן דקפפטיל 0.1ענת08/03/2014
בתאריך ה- 10/2/14 היה היום השני של הווסת. בבדיקת אולטרסאונד ראו 2 ציסטות גדולות (אחת בכל שחלה).
בעקבות כמה חודשים של שיבושים שבהם הפסיקו לי טיפול אחד באמצע ועוד כמה פעמים שלא התחילו איתי טיפול בגלל שיבושים אחרים, הוחלט לתת לי 3 שבועות גלולות וביום ה- 18 להתחיל דקפפטיל 0.1.
אתמול ביום ה- 8 מתחילת הדקפפטיל והיום ה- 4 לסיום הגלולות, קיבלתי ווסת.
האם זה נורמלי? או שכדי לפנות למחלקה בהקדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום בזמן דקפפטיל 0.1 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/2014הדמם צפוי בעקבות הפסקת הגלולות ומתן הדקפפטיל לדיכוי בו זמנית,עלייך לפנות לרופא להמשך הוראות טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםמעיין08/03/2014
עברתי לפני חודש בדיוק הסטרוסקופיה ניתוחית עקב הדבקויות שהיו לי אחרי גרידה שעשו לי באוגוסט בגלל דופק עובר שפסק . אחרי ההסטרוסקופיה נטלתי פרוגילוטון וביום שישי לפני שבוע ויום קיבלתי מחזור . מחזור הסתיים ביום רביעי האחרון ועכשיו כשהלכתי לשירותים היה לי שוב מעט דימום בניגוב. האם ה מראה על בעיה?? ממה זה יכול להיגרם??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי בבקשה תענו לי
מעיין09/03/2014עדיין יש לי דימום בניגוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דילגתם עלי בבקשה תענו לי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/03/2014מתן הפרוגילוטון לאחר ההיסטרוסקופיה הניתוחית כדי לסייע לרירית הרחם להשלים את בנייתה לעיתים משתבש ,ולכן יש להפסיק את הלקיחה של הפרוגילוטון בעת הופעת הדמם ,ולהתחיל בחפיסה חדשה כעבור שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור לא הבנת אותי.
מודאגת09/03/2014את הפרוגילוטין סיימתי כבר לפני שבוע וחצי. יוציים אחרי שהפסקתי אותו ביום שישי לפני שבוע ויומיים קיבלתי מחזור שהסתיים ביום רביעי האחרון. מאתמול יש לי שוב דימום בניגוב.
ממה זה יכול להיות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דוקטור לא הבנת אותי. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/03/2014הרירית טרם התאוששה לאחר הפעולה הניתוחית ואינה מצליכה לבנות את עצמה ,יתכן ותידרש תמיכה הורמונלית נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לפרוגילוטון נוסף? האם זה מצב
מעיין09/03/2014שכיח? האם היא תצליח להתאושש בסוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הכוונה לפרוגילוטון נוסף? האם זה מצב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/03/2014כן הכוונה לפרוגילוטון נוסף,כל הסיכוי שהרירית תתאושש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ותאומיםמנסה08/03/2014
שלום, ברור לי שמספר השקים הוא המדד אבל האם בטא גבוהה 14 יום לאחר החזרת עוברים או עליית בטא בקצב הגדול מהכפלה, יכולים לרמז על יותר מעובר אחד ? תודה ושיהיה לכולם שבוע מקסים עם בשורות טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא ותאומים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/2014הגיוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותחסוי08/03/2014
שלום לרופאים
ב4.3 החזרת עוברים טריים אך היום הופיעו הפרשות צהובות ובחילות כמו כן לוקחת 3 אנדומטרין ביום ואוטרוגסטן 3 פעמים .
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/2014בשלב זה אין כל בסיס לדאגה,יש לחכות ולראות כיצד יפול דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניטור עוברילולי08/03/2014
היי,
שבוע 31+3 ואתמול חשתי התכווציות חזקות הלכתי להבדק וברוך השם הכל בסדר.. .יש לי שאלה שלחו אותי לעשות בדיקת שתן חוזרת למרות שהיא יצאה תקינה רציתי לשאול מדוע?
ושלחו אותי לעשות ניטור עוברי רציתי לדעת מה זה? למי זה מיועד? ולמה מבצעים את זה?
תודה רבה והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניטור עוברי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/2014בדיקת השתן מיועדת לשלילת סיבה בדרכי השתן הקשורה בכאבים שחווית,ואילו הניטור העוברי מיועד לבצע הערכה של מצב העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ותודהעלמה08/03/2014
שלום רופאים מקסימים.
אני בשבוע 8 ברוך השם. יש ימים שאני עם בחילות ועייפות וכאבי שדיים
ויש ימים שלא כואב כמעט כלום.
זה תקין? זה נורמלי?
תודה לכם. תבורכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה ותודה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/2014סביר להניח שכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באגן ורזרבה שחלתיתש08/03/2014
שלום
יש לי כמה שנים כאבים בצד שמאל של הבטן התחתונה צמוד למפשעה. עם השנים זה התפשט לאגן שמאל - כאבים במפרקים שמחברים את הירך עם האגן ובגב תחתון.
לא מצאו את המקור.
לאחרונה הסתבר שיש בלוטות לימפה מאוד גדולות במפשעה שמאלית (אחרי שנשלחתי לבצע א. סאונד לשלול בקע) - ורופאת המשפחה נתנה לי אביטרן בנרות פעמיים ביום לשבוע וחצי. גם פה לא ברור מקור הדלקת רק שיש דלקת....
בבדיקות גניקולוגיות יש לי כאבי תופת בנגיעה בצוואר הרחם ובשחלה שמאל. למעשה אף פעם לא שקלו לתת לי טיפול לדלקת באגן (אין ריח רע להפרשות, אין חום ותסמינים קיצוניים). הכאבים הם כרונים, תמידיים, כולל כאבי מתיחה או צבת באזור הבטן התחתונה ברחם וכאמור כאבי תופת בבדיקה גניקולוגית כשנכנסים פנימה לחלל הרחם. בא. סאונד יש נקודות שהמיתמר נוגע בהן והן כאובות כיאלו נגעו בעצבים חשופים.
וגם - מהיום שהתחלתי לנטול אביטרן יש לי הפרשות בלתי פוסקות מהנרתיק דווקא (?!) שעה לאחר הנטילה.
1. האם ייתכן שיש דלקת באגן גם ללא תסמינים קיצוניים? ושגרמה להידבקויות?
והאם הדבר יכול לגרום לרזרבה שחלתית ירודה (חוץ מעניין החצוצרות והידבקויות)?
2. אני לא מסוגלת לעבור היסטרוסקופיה וכו' בגלל הכאבים העזים. לא כדאי לקבל טיפול אנטיביוטי ולכסות גם את זה?
3. מה מסביר את ההפרשות הוגינליות לאחר נטילת אביטרן (זה ברור שזה מזה)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת באגן ורזרבה שחלתית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/2014שלום,בהעדר ממצאים בולטים באולטרסאונד הוגינלי ,יתכן בהחלט מצב שהכאבים הינם כתוצאה מהידבקויות אגניות שנוצרו בעקבות דלקת אגנית,יחד עם זאת תיתכן אפשרות גם של אנדומטריוזיס אגנית ,ולכן לדעתי המצב מחייב ביצוע לפרוסקופיה ובו זמנית גם היסטרוסקופיה אבחנתית על מנת להגיע לאבחנה ,נטילת ארביטרן בהחלט מקילה ויתכן עקב האפקט המרפה שלה נפלטים נוזלים מהנרתיק או מצואר הרחם הגורמים לתופעה שהעלית.מצבים כרונים כאלו יכולים לפגוע באורך זמן באספקת הדם השחלתית ובמירקם השחלה ולדלדל את הרזרבה השחלתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור אשכנזי
ש08/03/2014שלום
תודה שוב על המענה המקצועי כל כך.
אני אל מעוניינת לבצע היסטרוסקופי האו לפרסקופיה כי אם זו דלקת עדיף לקחת אבטרן וזהו לא? (או אנטיביוטיקה)?
אני רוצה הליכנס להריון בדחיפפות לכן אני אל רוצה לסכן את הרחם בהתערבויות פולשניות מעבר לעובדה שזה כואב לי מאוד ומעולם לא עברתי הרדמה וזה מלחיץ אותי..
אני רוצה לנסות הלרות בהקדם - האם כדאי לקחת קודם אנטיביוטיקה ואביטרן או שאפשר במקביל?
לגבי הרזרבה - והיה והדלקת תיפתר הרזרבה תחזור למצב תקין?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם - אם נכנסים להריון בנוכחות דלקת
ש08/03/2014כזו באגן זה מסכן את העובר? את ההריון?
אפשר לקחת אנטיביוטיקה ואביטרן במקביל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
וגם - אם נכנסים להריון בנוכחות דלקת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/2014לדאבוני זו שאלה שתעמוד לעיני הרופא המטפל שאמור לאשר את ההתוויה ואת הנחיצות בטיפול זה בנסיבות ההריון
לפרופסור אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/2014הרופא המטפל יכול להרשות לך לפי שיקולו לקחת את התרופות במקביל,היות ולא קיימת הוראת נגד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת או זיהום
א09/03/2014ד"ר יקר תודה רבה.
השאלה אם כדאי לדחות כניסה להריון עד לבירור אם יש זיהום ברחם/ משהו אחר וסיום הטיפול הנדרש או שאפשר להיכנס ומקסימום לקחת טיפול בתחילתו. אין סימנים לזיהום מלבד כאבים ברחם בנקודות מסויימות ובאגן שאני סוחבת 7 שנים... ועכשיו תחת אביטרן יש דווקא כאבים חזקים יותר באגן באזור המפרק ובבטן תחתונה... והפרשות וגינליות שלא היו קודם.
בסוף יסתבר שיש דלקת באגן, והכאבים הם בכלל אנדומטריוזיס שלא מורגשים בהריון - שזה אפשרי - וחבל לא לנסות להרות.
מה דעתך? מיותר לציין שעם רזרבה שחלתית כזו נמוכה ובלי ניסיונות קודמים להיקלט- כל חודש יקר והייתי מעדיפה מאוד לא לפספס.
ושאלה הכי חשובה - האביטרן עלול לפגוע בביוץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דלקת או זיהום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/03/2014הערכתי היא שאין מניעה מטיפול בהקדם האפשרי תוך התייחסות של הרופא המטפל לתופעות שהעלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת בשר לא מבושל היטב בהריוןלולה 2607/03/2014
שלום
אני בהריון תאומים מ ivf-icsi.. בשבוע 26+6...
היום היינו אצל חברים ועשו על האש ואכלתי סטייק ושמתי לב שהסטייק לא מבושל טוב ומייד הפסקתי לאכול.. אכלתי שתי חתיכות קטנות.. עכשיו אני מפחדת שזה פגע לי בעוברים.. האם יש סיכויי שנדבקתי בטוקסופלזמה או בליסטירייה בגלל שתי החתיכות האלה?! ואם אני עושה בדיקת דם בעוד יומיים לטוקסופלזמה אני יכולה שיש השפעה ושנדבקתי?! מה לעשות אני מתה מפחד.. איזה בדיקות לעשות.. ואם חס וחלילה אני אדבק באחד מהם.. מה עושים איך מטפלים בזה איך מצילים את העוברים שלי?! עזרה בבקשההההההה
ותודה לכם מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת בשר לא מבושל היטב בהריון - תגובה
פרופ` דוד בידר08/03/2014לא נדבקת ולא כלום ואין לך מה לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לטיפוליםנועה07/03/2014
במידה ועברתי 3 טיפולים ללא הצלחה משמע מגיע לי עוד פעם אחת לשנה הנוכחית? איך זה עובד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זכאות לטיפולים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/2014בהחלט ניתן לבצע נסיון נוסף ,כמובן בתנאי שהושגו הפריות של הביציות במהלך הטיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהשירלי07/03/2014
שלום
יש לי מחר שאיבה כמה שעות לפני צריך להיות בצום??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/20146 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלוקת עובריםחסוי07/03/2014
שלום לרופאים
שאיבה בוצע ב2.3 והחזרה ב4.3 - 3 עוברים טריים , במעבדה אמרו לנו שהעוברים התחלקו ל4 תאים .
מה זה אומר והאם יש סיכוי טוב להרות מהם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלוקת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר08/03/2014החזירו לך עוברים ביום 2.
החלוקה אחרי יומיים היא בין 2 ל 4 תאים ,כך שזה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)