מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- למה דילגו על השאלה שלי? ? האם אפשרנינה26/10/2013
אין לי את מי לשאול עכשיו ואני לא רוצה לטעות...
אני עם זריקות פיריגון לפני הזרעה. יש לי שחלות פוליציסטיות.
אחרי 7 ימים במינון 50 לא היתה תגובה. אחרי 3 ימים במינון 75 הופיעו מספר זקיקים (3 בגודל 11, שניים בגודל 13 ואחד בגודל 14).
הרופאה ביקשה שאוריד למינון 66 בארבעה ימים הבאים (יום רביעי עד שבת) ואז אעשה שוב מעקב זקיקים ובדיקות דם.
בהנחה שזקיק גדל כ 2 מ"מ ביום אני חוששת שבמעקב הזקיק כבר יגיע לגודל 22 ואפספס את הביוץ.
האם יש חשיבות לכך שאבצע את המעקב ביום ראשון בשעות הבוקר או שניתן לחכות לצהריים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למה דילגו על השאלה שלי? ? האם אפשר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/10/2013לא משנה,במיוחד שאת מפתחת מספר זקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת פרופיל הורמונליבר26/10/2013
אנדוקרינולוגיה
TSH | mIu/l |
(
0.5 *
3.11 )
4.8
|
Prolactin | mIU/l |
*
534
|
LH - Luteinizing Hormone | IU/l |
*
6.7
|
FSH | IU/l |
*
7.3
|
Estradiol (E2) | pmol/l |
*
100
|
Progesterone | nmol/L |
*
ערב טוב
בת 40 , רווקה ללא ילדים , מתעניינת בהליך של הריון בשיתוף ב.הזרע
פרופיל הורמונלי ביום השני למחזור להלן התוצאות:
אשמח לדעת מה המשמעות
2.3
|
Testosterone Total | |
1.5 nmol/L -קטן מ
|
Cortisol 8 am (B) | nmol/l |
(
118 *
476 )
618
|* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקת פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/10/2013מתקבל הרושם שהפרופיל ההורמונלי תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון אחרי הזרעהאינגה26/10/2013
אם השאריות של אוביטרל התנקה מהגוף אחרי 10 ימים... יתכן שבדיקת הריון ביתית תזהה הריון אחרי 9 ימים מההזרעה? כי הבדיקה יצאה לי חיובית הבוקר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הריון אחרי הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/10/2013יש סבירות גדולה שאת בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלוואי... תודה רבה לך פר' אשכנזי
אינגה26/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי מותר לעשות ב.דם. ???
אינגה27/10/2013גם היום בדיקה ביתית חיובית אחרי 11 יום אוביטרל ו10 ימים מההזרעה... מתי לעשות בדיקת דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מתי מותר לעשות ב.דם. ??? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/10/2013היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבנות ודיכדוךליבי26/10/2013
בת 43 עברתי IVF לפני 11 ימים הוחזרו 3 עוברים, מקבלת תמיכה של קרינון 8% בוקר וערב. מזה כשבוע אני חשה עצבנות ודיכדוך רב והמצב לא משתפר. האם המינון של הקרינון גבוה לכן התופעות לוואי הן חזקות? מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עצבנות ודיכדוך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/10/2013תיתכן השפעה הורמונלית על מצב הרוח,יש להיוועץ ברופא הנשים המטפל,ואולי לקבל גם תמיכה פסיכולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי הורמוניםגלית26/10/2013
שלום רב,
מהם ערכי הורמונים תיקנים לפני החזרת עוברים?
על מה מעיד פרוגסטרון גבוה?
האם יש טעם להחזיר עוברים במידה והפרוגסטרון גבוה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי הורמונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/10/2013ערכי הפרוגסטרון במועד החזרת העברים צריך להיות גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן לוקח לאביטרול להתפוגגאינגה26/10/2013
זריקה של 250 תוך כמה זמן מתנקה מהגוף
כמה זמן לוקח לאביטרול להתפוגג - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/10/20136-7 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי הסטרוסקופיה ניתוחיתשרון26/10/2013
שלום לכם
אני צריכה לעבור הסטרוסקופיה ניתוחית להפרדה ופתיחת הדבקוית שנוצרו אחרי גרידה שעברתי לפני חצי שנה.
1. כמה זמן צריך לחכות אחרי הניתוח כדי לנסות שוב להרות? אני עוברת טיפולי הפריה ומאוד בלחץ.
2.אלו סיכונים עלולים להיות כתוצאה מפעולת הניתוח? האם עצם הפעולה הזאת עלולה לגרום לעוד יותר הדבקויות?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי הסטרוסקופיה ניתוחית - תגובה
פרופ' שלמה משיח26/10/2013מקובל שהרוםא שמבצע את הניתוח, יסביר לך את השלכותיו כולל הסיכונים. איני במקום לייעץ כי איני יודע את חומרת המצב ואת ההסטוריה ההריונית שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Kissing ovariesעמל26/10/2013
שלום
אני אחרי שאיבת 31 ביציות
אתמול בבדיקת US הרופא אמר לי שיש לי Kissing ovaries
מה זות אומרת ? ולמה זה קורה ?
והאם השחלות יחזרו למקום הרגיל שלהן ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Kissing ovaries - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/10/2013אין מקום לדאגה ,מדובר בשחלות הנושקות באגן אחת לשניה בגלל גודלן,ריבוי הזקיקים שבתוכן,ומיקומן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגת עליי - אשמח לתשובה , חשוב לישירלי26/10/2013
אני אחרי הזרעה יומיים והלכתי עם בני לרופאת שיניים במהלך הטיפול הוא קיבל גז צחוק ואני ההיתי בחדר. האם זה מסוכן להריון במידה ויהיה או להשתרשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגת עליי - אשמח לתשובה , חשוב לי - תגובה
פרופ' שחר קול26/10/2013לא מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור משיח ופרופסור אשכנזי -שאלהמקפי26/10/2013
קודם כל תודה רבה שאתם שכל כך אדיבים ועונים לכל השאלות כאן.
רציתי לקבל מכם ייעוץ- בעלי סובל מתסמונת קליינפלטר. בעבר ניתוח מיקרו טסה שהצליח. עשינו IVF והיה הריון שנגמר בשבוע 7 עקב חוסר התפתחות. שאר הזרעים שהיו בהקפאה אמנם הצליחו להפרות את הביציות שלי אבל מאז לא נקלט. לאחר שנגמר הזרע שהיה בהקפאה, בעלי עבר שוב ניתוח מיקרו טסה אך הפעם לא נמצאו זרעים. לפי מה שהבנתי הייתה יותר מדי רקמת צלקת. שאלתי היא כזו- האם אין יותר מה לעשות מבחינת למצוא עוד זרע אצל בעלי? הבנתי שמיקרו טסה לא בא בחשבון בפעם השלישית. האם יש פרוצדורה חדשה שאפשר לנסות? האם תרומת זרע היא הפתרון היחיד כרגע?
תודה רבה על עזרתכם ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופסור משיח ופרופסור אשכנזי -שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/10/2013מתקבל הרושם שיהיה צורך בשימוש בזרע תורם להמשך טיפול,אם כי ההחלטה לביצוע פרוצדורה חוזרת יכולה להילקח בחשבון אחרי תקופת מנוחה,ואולטרסאונד המאשר רזרבה של רקמת אשך לא מחלקתית שניתן למצות מתוכה תאי זרא לאחר מיקוטסה-כדאי להתייעץ עם האורולוג שביצע את הפרוצדורות הקודמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור-עוד שאלה
מקפי26/10/2013האם ניתוח שלישי לא יעשה נזק? לפי מה שהבנו מהאורולוג ניתוח שני זה המקסימום שניתן לעשות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה פרופסור-עוד שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/10/2013כמובן שהשיקול הזה חייב להעשות לאחר בחינת הנתונים כאמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל ובדיקה ביתיתאינגה26/10/2013
אני 9 יום אחרי אוביטרל זריקה 1 של 250 ולמחרת הזרעה. בדיקה ביתית יצאה חיובית. האם להאמין לתוצאה או שזה עדייו השאריות של אוביטרל? יש סיכוי שיש עוד שאריות אחרי 9 ימים מההזרקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה 17.10.הזרעה 18.10.בדיקה 26.10
אינגה26/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל ובדיקה ביתית - תגובה
פרופ' שחר קול26/10/2013כדי לקבל תשובה אמינה יש לבצע בדיקת דם להריון שבועיים לאחר ההזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך
אינגה26/10/2013אוביטרל זריקה 1 של 250 תוך כמה זמן מתפוגג בגוף
שאלה נוספת ברשותך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/10/20136-7 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםנינה25/10/2013
אין לי את מי לשאול עכשיו ואני לא רוצה לטעות...
אני עם זריקות פיריגון לפני הזרעה. יש לי שחלות פוליציסטיות.
אחרי 7 ימים במינון 50 לא היתה תגובה. אחרי 3 ימים במינון 75 הופיעו מספר זקיקים (3 בגודל 11, שניים בגודל 13 ואחד בגודל 14).
הרופאה ביקשה שאוריד למינון 66 בארבעה ימים הבאים (יום רביעי עד שבת) ואז אעשה שוב מעקב זקיקים ובדיקות דם.
בהנחה שזקיק גדל כ 2 מ"מ ביום אני חוששת שבמעקב הזקיק כבר יגיע לגודל 22 ואפספס את הביוץ.
האם יש חשיבות לכך שאבצע את המעקב ביום ראשון בשעות הבוקר או שניתן לחכות לצהריים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/10/2013לא משנה במיוחד שמדובר בהתפתחותם של מספר זקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלותגילי25/10/2013
שלום,
בת 38 + ילדה אחת הריון תקין (o.d
לאחר מכן 2 הריונות כימים , 2 הריונות נוספים נגמרו בשבוע5-6.
בדיקת קרישיות תקינה, היסטריוסקופיה תקינה.
האם הייתם ממליצים על מתן קלקסן ו/ או אספירין ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/10/2013ישנם מבין הרופאים הנותנים קליקסן באופן אמפירי במצב זה גם בהעדר הוכחה לקרישיות יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AMHפזית25/10/2013
שלום
אני בת 39.
לפני כשנתיים בצעתי בדיקת AMH במעבדה בתל השומר. התוצאה שקיבלתי היתה 0.85 micg/l.
בחודש שעבר ביצעתי שוב את הבדיקה, הפעם במעבדות רוזנבלט בתל אביב. התוצאה שקיבלתי 3.52 µg/l.
האם מדובר באותם ערכי בדיקה?
במידה ולא, איך עושים המרה לאותו ערך כבסיס להשוואה?
האם ההבדלים הגיוניים?
האם ייתכן שיש טעות האחת הבדיקות?
אני רוצה לציין שאני כבר בטיפולי IVF, שלמעט בפעם הראשונה שכל הזקיקים יצאו ריקים, בטיפולים לאחר מכן, נשאבו בייציות (לא הרבה) וגם התרבלו עוברים.
אודה לכל התייחסות, כי אני קצת מבולבלות בלשון המעטה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
AMH - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/10/2013באופן כללי ניתן לומר שרמה מעל 1.0 ננוגרם למיליליטר היא תקינה ורמה מעל 3.0 ננוגרם למיליליטר מנבאת תגובה שחלתית עזה, שטיפוסית לשחלות פוליציסטיות. רמות נמוכות מ- 0.2 או 0.3 ננוגרם למיליליטר בד"כ מורות על רמות נמוכות מאד של AMH.
במקרה הנדון ההבדל הוא בערכי המדידה מיליגרם(אלפית הגרם) לעומת מיקרוגרם(מיליונית הגרם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעהשרון25/10/2013
אני אחרי הזרעה יומיים והלכתי עם בני לרופאת שיניים במהלך הטיפול הוא קיבל גז צחוק ואני ההיתי בחדר. האם זה מסוכן להריון במידה ויהיה או להשתרשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הזרעה - תגובה
פרופ' שחר קול26/10/2013לא מסוכן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)