מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שואל שוב כי לא ענו לימחכה לנס10/11/2013
האם מותר/ כדאי לעשות מסאז אחרי החזרת עוברים?
האם מותר/כדאי לעשות הליכה של כשעה אחרי החזרת עוברים?
האם מותר להשתזף אחרי החזרת עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה???
מחכה לנס10/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שואל שוב כי לא ענו לי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/2013כן לכל האפשרויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהמחכה לנס10/11/2013
1. האם מותר לשכב על הבטן אחרי החזרת עוברים? האם זה מוריד את הסיכוי להיקלט?
2. האם יש תזונה שכדאי לא לאכול אחרי החזרת עוברים מחשש שהם מורידים את הסיכוי להשתרשות?
3. אם בטא יצאה שלילית 10 יום אחרי ההחזרה אז אין טעם לבדוק גם ביום ה12 מההחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מחכה לנס10/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/2013אין חשש משכיבה על הבטן,אין צורך באוכל מסויים ,בדיקת דם יום לאחר ההחזרה אינה יכולה לנבא כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תוצאות יומיים לפני ווסתקארין10/11/2013
שלום,
עקב הכתמות מספר ימים לפני הווסת מקבלת קרינון 8% שמונע זאת. בעוד יומיים אמור להגיע הווסת ואני עדיין עם קרינון ואין הכתמות אך ביצעתי בדיקת דם לפרוגסטרון ולמרות שאני עדיין עם קרינון - בדיקת הפרוגסטרון יצאה 11.53nmol/L , איך זה ייתכן? האם זה לא אמור לעלות עם הקרינון?
(אני לא בהריון והאסטרדדיול בדיקה יצא 179pmol/L אשמח לדעת אם זה בסדר)
אלההתוצאות שאולי יעזרו ובמידה ונראה לכם משהו לא תקין בתוצאות אלה שזה יומיים לפני הווסת אודה לכם אם תאירו את עיניי:
11.53 nmol/L Progesterone
Estradiol 179.9 pmol/L
FSH 4.0 mIU/mL
LH 2.45 mIU/mL
TSH 1.72 mIU/L
HCG, Total <2.0 mIU/mL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי
קארין11/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה תוצאות יומיים לפני ווסת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/11/2013תוצאות אלו תקינות והולמות מצב טרום ויסתי למרות לקיחת הפרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הוא לא עושה את העבודה
קארין11/11/2013יש סיכוי שהקרינון לא עובד? הרי הרמה שלו נמוכה פחות מ 12? חשבתי שיהיה גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם הוא לא עושה את העבודה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/11/2013עושה את העבודה ראוי לציין שהשפעתו העיקרית היא ברמה המקומית (רחם)ופחות ברמה הסיסטמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שפעתשואלת10/11/2013
שלום לכל הרופאים המדהימים.
האם אתם ממליצים על התחסנות נגד שפעת?
לא יודעת אם זה רלוונטי אבל אני לפני הזרעה מתורם.
האם כדאי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון נגד שפעת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2013אין בעיה בלקיחת החיסון לשפעת בכל מועד לקראת כניסתך להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אך האם אתה ממליץ על החיסון
שואלת10/11/2013תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה אך האם אתה ממליץ על החיסון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענקית
שואלת10/11/2013תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםnoa10/11/2013
היי,
ביום ו' בוצעה החזרה של עובר אחד לאחר שאיבה.
העובר התפתח ל5 תאים.
מה הסיכויים לעובר להשתרש והיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2013סיכויים של עובר בודד להשתרש נעים בין 10-20% בהתאם לגילך,והאיכות המורפולוגית של העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאנד מלחיץאוסנת10/11/2013
רופאים יקרים חברות יקרות:-
אני בהריון לאחר טיפול IVF ההחזרה של שני עוברים הייתה בתאריך 18/10/13
היום עשיתי אולטראסאונד ראשון ,נצפה עובר אחד ,לפי הבדיקה אני בשבוע 5 ושני ימים.
מה שמלחיץ אותי זה שלא נצפה דופק עובר,כן נצפה שק חלמון,הטכנאית אמרה לי שעדיין מוקדם לראות דופק עוברי והזמינו אותי לעוד שבוע לבדיקה חוזרת,האם היא צדקה אני מאוד בלחץ אנא עזרתכם???.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסנת תהיי רגועה זה
נ.10/11/2013נורמלי לחלוטין בהצלחה בהמשך הריון קל ותקין בעזרת ה׳
אולטראסאנד מלחיץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2013אכן מוקדם מדי לצפות בדופק עוברי,הטכנאית צדקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותטלי10/11/2013
בת 28 ללא ילדים שנה וחצי מנסה להיכנס להריון ללא הצלחה נמצאת במעקב זקיקים
ובדיקות דם מחזור היה ב25.11
6.11 בדיקת דם ראשונה LH 19.4,E-2 218,PROGESTERONE 2.5
10.11 בדיקת דם שנייה: LH 9.8 ,E-2 540,PROGESTERONE 1.5
חשוב לציין התחלתי לקחת איקקלומין כדור אחד 50 מג לחמישה ימים מהיום החמישי למחזור
האם הגיוני שהפרוגסטרון ירד וגם הLH???
מה אומרות הבדיקות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
פרופ` דוד בידר10/11/2013במהלך טיפול הכדורים שציינת עש לבדוק 4-5 ימים אחרי הכדור האחרון את גדילת הזקיקים באולטרה-סאונד ורמות דם כמו שעשית ואין צורך בבדיקת LH.
הE2 צריך לעלות והפרוכסטרון צריך להיות נמוך כמו שהיו בבדיקות שעשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך FSH נמוך ומעט מאוד ביציותענבל10/11/2013
שלום, אני בת 35 ועברתי לאחרונה טיפול IVF ראשון.
שחלה שמאלים בכלל לא נצפתה ושחלה ימנית הניבה 4 זקיקים שרק 3 מהם היו כשירות להפריה ובסופו של דבר אף אחת מהן לא הופרתה.
בדיקת ה-FSH שלי הראתה ערך נמוך (2.6). שאלתי היא האם יתכן שבדיקת ה-FSH נמוכה ובכל זאת הרזרבה השחלתית שלי נמוכה (בכל זאת כמות הביציות שלי מאוד נמוכה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערך FSH נמוך ומעט מאוד ביציות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2013הערכתי שהטיפול שלך היה חסר בהורמונים בכמות מתאימה,ובנוסף לא נצפתה ולא נשאבו ביציות משחלה אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה שגדלה לחוצהההנ.10/11/2013
שלום אני שבוע 8 אחרי ivf אחרי בדיקה נצפה עובר עם דופק הכל תקין ברוך ה׳ פרט להמטומה שגדלה משבוע שעבר והיום היא 18 כפול 11 מ״מ התחלתי שבוע שעבר עם גסטון 50 כל יום 4 אנדומטרין ו2 אסטרופם.. ביחידה שיחררו אותי ואמרו לי להפסיק תמיכה שבוע הבא ושהמטומה תספג, הם בטוחים בכך ואני לא רגועה.. מה אפשר לעשות מה הייתם מציעים לי לעשות אעשה הכל בכדי שזה לא יסכן את העובר, תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לחוצה
נ.10/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטומה לחוצההה
נ.10/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המטומה שגדלה לחוצההה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2013את מקבלת את הטיפול המירבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור עוד שאלה ברשותך
נ.10/11/2013האם באמת צריך להפסיק את התמיכה עוד שבוע למרות המטומה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה בבקשההה
נ.10/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה פרופסור עוד שאלה ברשותך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2013לא בהכרח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצרהשלי10/11/2013
שאלה קצת שמעניינת אותי. במידה ויש מספיק פרוגסטרון (קרינון) מה גורם לגוף להבין שצריך להתחיל דימום הווסת? האם יש עוד איזשהו הורמון שחסר והגוף מבין זאת? האם זה הורמון ה HSG שחסר ולכן הגוף מבין או משהו אחר כמו אסטרדיול אולי? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה קצרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2013המעגל המחזורי אחרי הביוץ תלוי בגופיף הצהוב ואם פעילותו מתפוגגת הרי שבאות ניתן לקבלת המחזור למרות המקורות החיצוניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קצרה - תגובה
פרופ` דוד בידר10/11/2013הרירית צריכה לקבל את הורמון ה HCG מהעובר המשתרש, במידה וכלי הדם לא מקבלים את התמיכה הראויה ,ויש ירידה בהספקת דם לרירית ,והיא נושרת וזה הוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת מוקפאיםהדר10/11/2013
היתה לי אתמול החזרה של שלושה מוקפאים
האם גם אחרי בוקפאים עושים את הביטא אחרי 12 ימים?
כמו כן- הרופא שלי לא נתןלי תמיכה מיוחדת חוץ מקרינון- האם כדאי לבקש גם אסטרופם/ פרוגינובה תמיכה ברירית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2013ניתן לבצע את הבדיקה לאחר 12יום מההחזרה,לגבי התמיכה עלייך להיוועץ ברופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנות שעברו IVF עזרתכן בבקשה!נילי10/11/2013
שלום בנות,
עד כה עברתי הזרעות עם הורמונים במינונים סבירים ולא היה הריון (כימי בלבד),
צריכה כבר להתחיל לעבור IVF ומתה מפחד מהענין הזה, מכמויות גדולות של הורמונים ובעיקר מההרדמה והמסביב. אודה לכם אם תוכלו להרגיע אותי ולעודד לגבי השד שנשמע נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי לחיץ - יהיה טוב
טלי10/11/2013אל תלחצי, ראשית זו פרוצדורה שעוברות אותה מאות בנות ביום. אמנם המינונים של ההורומונים מעט גבוהים כדי לייצר כמות גדולה יותר של ביציות במחזור אחד.
אבל השד בכלל בכלל לא נורא.
ההרדמה - החלק הכי תענוג חחח
השאיבה מאוד קצרה ולכן ההרדמה היא לזמן קצר בלבד.
את מתעוררת לאחר כרבע שעה מתאוששת ואחרי שעתיים - שלוש את כבר בבית.
אל תחששי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתניי רגועה יקירה אחרי
נ.10/11/2013כל הזריקות והבדיקות שגם לא כזה גרוע ההרדמה זה השלב שהכי חיכיתי לו את נחה ושוכחת מהכל וזה עובר כמו חלום בעזרת ה׳ בהצלחה רבה וטיפול ראשון ואחרון!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל חשש
לירי10/11/2013הי
אל תחששי. גם אני עברתי 4 הזרעות שלא צלחו. ב- IVF הראשון נקלטתי, אך היתה לי הפלה נדחית (עובר לא התפתח). היום אני אחרי החזרה ..מחכה בחוסר סלנות ליום הבטא..
הזריקות לא כ"כ כואבות. אני מקווה שיש מי שיעזור לך בזריקות (אני לא מסוגלת להזריק לעצמי, אז נעזרתי באחותי היקרה). ההרדמה עברה בקלות, התאוששות מהירה. חשוב להקפיד לשתות הרבה. וזהו.. המטרה מקדשת את הדרך :)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נילי השד לא נורא בכלל
שרית11/11/2013קצת יותר הורומנוים השאיבה בהרדמה 20 דקות כולל התאוששות קצת כואב בבטן החזרה לפעמים לא נעימה אבל את עוברת את זה כמו גדולה מאחלת לך בהצלחה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה בנות-באמת שעודדתן אותי
נילי11/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה לך בחום להיכנס לפורומים חברת
שרה11/11/2013זה מאד מעשיר את הידע ומכין אותך לקראת מה שאת הולכת לעבור.
הפורום כאן הוא פורום מיקצועי ולא חברתי.
בפורום חברתי את יכולה גם תוך כדי הטיפול לשאול ולשתף בחוויות שאת עוברת ולקבל עצות מחברות הפורום המקסימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שרה-איך אני מגיעה
נילי11/11/2013תודה שרה! איך אני מגיעה לפורום הזה/ אתר? מה השם שלו, כתובת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותמיכל10/11/2013
שלום
אני בהריון שבוע 5 אחריי טיפול IVF .
נקבע לי בדיקת דופק רק בעוד 3 שבועות, האם זה לא מאוחר מדי? מתי אפשר לראות את הדופק? פשוט הרופא שלי יצא לחופשה בת שבועיים ואני מניחה שבגלל זה קבעו לי דופק לשבוע 8 אני שוקלת להחליף רופא רק בשביל הדופק , אני לא עומדת בלחץ הזה....
דבר שני האם מותר לי לשחות? עד כמה שאני רוצה להאמין שאין הבדל בין הריון רגיל להריון של IVF אני מניחה שיש הבדל כמו למשל התמיכה של אנדומטרין. אז לכן מפחדת לשחות עד שאני אראה דופק.
כמה שאלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2013ניתן לצפות בדופק עוברי בהריון מהפריה כבר בגמר 6 שבועות,אין כל בעיה לשחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ברחםרעומה10/11/2013
עברתי קיסרי לפני חודשיים לאחר טיפולי IUI. הקיסרי היה יזום ומבחירה.
ניקלטתי באופן ספונטני להריון.
אני חוששת מקרע ברחם כי לא עבר מספיק זמן
האם קרע ברחם אחרי קיסרי עלול להיות רק בלידה או גם בהריון עצמו? האם ניתן לעקוב אחרי הצלקת במהלך ההריון?
מה אתם ממליצים לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ברחם - תגובה
פרופ` דוד בידר10/11/2013אין תשובה חד משמעית ויש שאומרים שיש לחכות סביב שנה ויש אחרי חצי שנה.
רחם בדרך כלל נקרע בלידה פעילה.
בעזרת אולטרה-סאונד במהלך ההריון אפשר לראות עם הצלקת ברחם שלמה ולעקוב אחרי הצלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאריות אוביטרל?מ.09/11/2013
שלום רב לרופאים הנכבדיםQ
אני בעלת שחלות פוליציסטיות, מטופלת כ4 חודשים, טיפול אחרון היה ע"י פריוגון.
בתאריך 30.10 הוזרק אוביטרל.
ב31.10 הזרעה ראשונה.
מאז אני מקבלת תמיכה אסטרוגסטן 200 מ"ג בכל לילה.
היום בבוקר ביצעתי בדיקת הריון ביתית שהראתה 2 פסים, פס חלש להריון.
האם זה שאריות של האוביטרל?
רק ביום שלישי הקרוב אבצע בדיקת דם לבטא, ואני ממש מפחדת להתאכזב.
תודה רבה על התחשבותכם! אתם עושים עבודה נפלאה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאריות אוביטרל? - תגובה
פרופ` דוד בידר10/11/2013זה לא שאריות של אוביטרל.
אחרי כ 5 ימים נעלם האוביטרל מהדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לשמוע אם הבדיקת דם חיובית
אני12/11/2013אני גם באותו מצב ולכן רציתי לדעת אם תוכלי לשתך
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)