מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם הצטרוטייד מגיע במינונים שונים?אפרת24/10/2013
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם הצטרוטייד מגיע במינונים שונים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2013יש מינון של זריקה יחידה של 3 מ״ג ,וזריקות בודדות של 0.25 מ״ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ' אשכנזי
אפרת27/10/2013שאלה נוספת ברשותך - האם, כמו עם הדקפפטיל, גם עם הצטרוטייד נהוג להורות על הזרקת חצי מזרק וכדומה.
תודה, אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותאפרת24/10/2013
בוקר טוב,
מטופלת הסובלת מאנדומטריוזיס קשה, גוש שטבעו אינו ברור בתוך תעלת השדרה + תחלואה נילווית ענפה, סרטן שד ממאיר אצל האם (לא על בסיס גנטי) וטיפולי פוריות - מה עשויות להיות ההשלכות של "חבילה" זו וכן של הריון מיוחל בגילאים מתקדמים יחסית (42-43) על מצבה הבריאותי (סיכון לסרטן על סוגיו השונים וכדומה)???
תודה רבה, חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולי פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/10/2013כמובן עצה אחראית דורשת דיון מולטידיציפלינרי המערב את כל הגורמים ,וכמו במצבים הכי מסובכים ניתן לפרום את הפלונטר לטובת המטופל ולרווחתו תוך שמירה על בריאותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת ביציות או תרומת זרע?גימל24/10/2013
רווקה בת 38.5 מבולבלת מאוד בתחום. חלק ממליצים על הקפאת ביציות וחלק אומרים שחבל על הזמן והכסף וללכת ישר על תרומת זרע. אשמח לשמוע את דעתכם המלןמדת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל לא על כל רגע אלא על כל שניה
רותם24/10/2013אומרים שעוברים מוקפאים פחות טובים מטריים ובכלל עם עוברים קפואים צריך הפריות שזה לא עניין כזה נעים בזמן שאולי עכשיו את עדיין פורייה להיריון טבעי עם הזרעות ותחסכי מעצמך את כל תיסכולי ההפריות למינהן. לא רק זה, איכות הביציות יורד ורזרבה שחלתית ממש בקצב מהיר אחרי גיל 35-36, מציעה לך מכל הלב לא לחכות עוד שניה, להתחיל עם כל הבדיקות האפשריות כולל גנטיות, פרופיל הורמונלי ורשימת בדיקות דם מבנק הזרע, אפילו צילום רחם אם תרצי. גשי לאחד מבנקי הזרע, פתחי תיק עם טופס 17 מקופ"ח.. ותתחילי לנסות.. באמת, מניסיון אישי שלי כשניזכרתי ועוד בגיל 37 תוצאות הבדיקות לא היו כמו בגיל 35 ולצערי עוברת דרך ארוכה.. לו הקשבתי לכולם.. היום הייתי כמה אמא לילד אולי אפילו לשניים.. :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רותם
גימל24/10/2013את כל הבדיקות כבר עשיתי
הייתי כבר בבנק הזרע אבל לא בחרתי תורם
פשוט לא יודעת מה לעשות....
ואת? מה עשית?
תודה על התגובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי גימל
רותם24/10/2013היי רותם,
אתן לך טיפ קטן שהוא גדול. לעשות בלי לחשוב, להיות בעשייה ולא מחשבות. שימי לך מטרה ולכי לכיוון שלה. כל מחשבה מעכבת אותך בתהליך ומבזבזת אנרגיות חיוביות. גם אם את לא כל כך בטוחה אם בא לך, כן בשלה/לא בשלה ואיך תסתדרי ואיך פה ואיך שם - לא לחשוב על העתיד הרחוק אלא על המטרה. בגיל הזה כבר אין זמן לחשוב כי מה לעשות, העובדות בשטח. גשי שוב לבנק, בחרי תורם חתיך ותתחילי מעקבי זקיקים לקראת ביוץ. כבר תתחילי במחזור הקרוב במידה ובחרת תורם. תדאגי כמובן לכסף לפחות לכמה מנות להתחלה. ביום הראשון או השני של המחזור את מגיעה לפגישה עם הרופא והא כבר יאמר לך להגיע לבדיקת דם ואולטראסאונד ביום ה 10 למחזור למשל ומשם כבר ידריכו אותך לפי תוצאות הבדיקה מתי לבוא שוב. יש קופות חולים שנותנות טופסי 17 לכל הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הקפאת ביציות או תרומת זרע? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2013אם מדובר בסיכוי המצטבר להרות בהתחשב בנסיבות הגיל המלצתי היא לשקול בחיוב שימוש בזרע תורם ,קבלת עוברים ,כניסה להריון,ולידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו בעיית פוריות?אירית23/10/2013
שלום,
אני בת 40 +שני ילדים (גילאי 9 ו-6).מעוניינת בהריון נוסף.
המחזור שלי נע בין 23 יום ל-32 יום.
בשנתיים האחרונות ביום הראשון של המחזור יש טיפה קטנה של דם למשך 3-4 ימים ואז שלושה ימים של מחזור רגיל.
האם זה יפריע לכניסה להריון? כיצד ניתן לפתור בעיה זו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם זו בעיית פוריות? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2013יתכן שבהתחשב בגילך ידרש טיפול הורמונלי להשראת ביוץ עם תמיכה פרוגסטטיבית לאחר מכן,כמובן שיש מקום לשקול גם ביצוע הזרעות במועד הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיק בגודל 24 מ"מ
אירית24/10/2013שלום,
בהמשך לשאלתי ולתשובתך , במעקב זקיקים אתמול נצפה זקיק בגודל 24 מ"מ.
האם זה סימן חיובי שמעיד על כך שאין בעיית פוריות ?
מהו גודל זקיק שהוא טוב להפרייה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זקיק בגודל 24 מ"מ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/201322-24 מ״מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אירית24/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבר23/10/2013
ערב טוב,
אני אמורה לעבור מחר בבוקר בדיקת פרופיל הורמנלי
זהו היום ה2 למחזור, האם זה תקין לערוך את הבדיקה ביום השני
או שכדאי לחכות למחזור הבא? ( ביום שישי המעבדות אינן עובדות)
יש לציין שהבדיקה אינה דחופה לחודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2013אין כל בעיה לבצע את הבדיקה גם ביום השני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץשרון23/10/2013
האם מקלחת חמה מאוד בזמן הביוץ יכולה לפגוע בסיכויים להיכנס להריון? הן מבחינת תהליך הביוץ והן מבחינת הזרע שכבר ברחם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2013המקלחת החמה נעדרת כל השפעה על תהליך הביוץ או על הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה במוקפאים על בסיס טבעישירה23/10/2013
שלום רופאים מקסימים,
איזו תמיכה הכי מומלצת בהחזרה של מוקפאים על בסיס טבעי?
בכל זאת, צריך קצת להעיר את הגוף מהתרדמה...
הרירית שלי טובה ותלת שכבתית. הביוץ פחות סדיר אבל מגיע כל חודש.
קרינון וריטארד זה בסדר לתמיכה? או שמומלץ משהו נוסף?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכה במוקפאים על בסיס טבעי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2013התמיכה מספקת אם כי הייתי מוסיף תמיכה גם של אסטרוגן(אסטרופם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור אשכנזי היית נפלא בערוץ 22נ.23/10/2013
ישר כוח על התשובות וההסברים הברורים גם בפורום הזה אין עלייך !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי הוא הופיע?
עמית23/10/2013אשמח לצפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור אשכנזי הוא מלך!
שירה23/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופסור אשכנזי היית נפלא בערוץ 22 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2013תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' אשכנזי אתה נפלא גם בערוץ הזה
ליבי24/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים- שאלהאני23/10/2013
שלום לרופאים היקרים,
הייתה לי החזרה יומיים לאחר השאיבה.
לא הייתי עם שלפוחית מלאה... האם יכולה להיות טעות מבחינת המיקום כשמבצעים החזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים- שאלה - תגובה
פרופ' שלמה משיח23/10/2013אין שאלה שההזרקה היתה בתוך הרחם. השלפוחית המלאה עוזרת במיקום מדויק של ההזרקה בתוך חלל הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועצם זה שהיה פחות קל להסתכל, זה
אני23/10/2013יכול להעיד האם הטיפול יצליח?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יכול להיות שהעוברים נפלטו?
אני23/10/2013אני יודעת שזה נשמע טיפשי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת דברים כבדים בהריוןלולה 2623/10/2013
שלום
אני בת 26.5 בהריון תאומים שבוע שביעי ושלושה ימים.. אתמול עשיתי אולטראסאונד וראו שני עוברים עם דופק ואמרו לי שהכל נראה תקין.. היום בבוקר הלכתי לסופר עשיתי 3 קניות ובסוף שמתי את הכל בשקית אחת.. כל הדברים שקניתי היו שוקלים בססיבות 3 ליטר וחצי הרמתי אותם ביד ימין.. ולא היו כבדים.. אבל כשחזרתי הבייתי הרמתי אותם ללמעלה על השייש והרגשתי שהם היו כבדים לי ביד.. אנו פוחדת שזה פגע בעוברים שלי?? כי אחר כך התחילו לי כאבים בצד ימין בבטן וביד.. לא יודעת אם זה מהשקית או בגלל שאני פחדנית יותר מדי ..אני מאוד מודאגת.. ועד כמה מותר לנו להרים דברים בהריון מש המשקל המקסימלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרמת דברים כבדים בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2013אין כל חשש מהפעילות שביצעת-אל חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםאוסנת23/10/2013
שלום רב:-
עברתי טיפול IVF- ביום רביעי שאיבת ביציות נשאבו 8ביציות,מתוכם הופרו 5 ביציות,נעשה החזרה של שני עוברים, היום זה היום השישי מההחזרה ,אני מרגישה כאב חזק בשדיים ,מרגישות מין כבידות כזאת.
כמוכן אני מרגישה התכווצויות או לא יודעת איך להגדיר מין משיכות ברחם.
על מה זה יכול להעיד?לציין מיכה קרינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2013כל התסמינים הקלינים סבירים למצב שלאחר החזרה,ואינם יכולים לנבא בשלב זה אם את בהריון או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ברשותכםנ.23/10/2013
שלום אני מחר עושה אולטרסאונד לבדיקת שק היריון השאיבה התבצעה ב29.9 וההחזרה ב2.10 האם זה מוקדם מדי או שיראו משהו??ורציתי לדעת אם שמים אנדומטרין לפני האולטרסאונד??תודה
שאלה ברשותכם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2013ניתן יהיה לזהות את קיומו של שק הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תודהה
נ.23/10/2013והאם אפשר להשים אנדומטרין לפני האולטרסאונד או שלא רצוי?? ואיזה שבוע זה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ביום 10 לאחר החזרהאולה23/10/2013
שלום רב,
היום עשיתי בדיקת בטא אני ביום 10 לאחר החזרה, בבוקר רעיתי כמה הפרשות חומות, לכן הקדמתי עם הבדיקה. התוצה היא: 2 IU/L -קטן מ. האם זה נכשל? מה דעתך כדי לעשות עוד הפעם את הבדיקת בטא בשלב מאוחר יותר או שזה כבר שלישי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא ביום 10 לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2013התשובה שלילית ,בכל מקרה אם לא תצקבלי מחזור תוך 4-5 ימים הייתי ממליץ על ביצוע בדיקה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך החזרת עובריםליזה23/10/2013
שכחתי לציין שעברתי טיפול של IVF
המשך החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2013במידה ואת לא בהריון הווסת אמורה להגיע תוך 12-14 יום ממועד השאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםליזה23/10/2013
היי,אני בת 31 ואני שישה ימים אחרי החזרת העוברים ואני צריכה לקבל תשובה סופית אם זה הריון או לא שבועיים לאחר החזרת העוברים,רציתי לדעת מתי אני אמורה לקבל את המחזור אם ובמידה התשובה תיהיה שלילית?
האם המחזור אמור להופיע בתאריך הקבוע שלי?או שזה ישתנה בעקבות הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2013את אמורה לקבל מחזור 12-14 יום מקבלת האוביטרל במידה ואת לא בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)