מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביוץשרון23/10/2013
האם מקלחת חמה מאוד בזמן הביוץ יכולה לפגוע בסיכויים להיכנס להריון? הן מבחינת תהליך הביוץ והן מבחינת הזרע שכבר ברחם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2013המקלחת החמה נעדרת כל השפעה על תהליך הביוץ או על הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה במוקפאים על בסיס טבעישירה23/10/2013
שלום רופאים מקסימים,
איזו תמיכה הכי מומלצת בהחזרה של מוקפאים על בסיס טבעי?
בכל זאת, צריך קצת להעיר את הגוף מהתרדמה...
הרירית שלי טובה ותלת שכבתית. הביוץ פחות סדיר אבל מגיע כל חודש.
קרינון וריטארד זה בסדר לתמיכה? או שמומלץ משהו נוסף?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכה במוקפאים על בסיס טבעי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2013התמיכה מספקת אם כי הייתי מוסיף תמיכה גם של אסטרוגן(אסטרופם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור אשכנזי היית נפלא בערוץ 22נ.23/10/2013
ישר כוח על התשובות וההסברים הברורים גם בפורום הזה אין עלייך !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי הוא הופיע?
עמית23/10/2013אשמח לצפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור אשכנזי הוא מלך!
שירה23/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופסור אשכנזי היית נפלא בערוץ 22 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2013תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' אשכנזי אתה נפלא גם בערוץ הזה
ליבי24/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים- שאלהאני23/10/2013
שלום לרופאים היקרים,
הייתה לי החזרה יומיים לאחר השאיבה.
לא הייתי עם שלפוחית מלאה... האם יכולה להיות טעות מבחינת המיקום כשמבצעים החזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים- שאלה - תגובה
פרופ' שלמה משיח23/10/2013אין שאלה שההזרקה היתה בתוך הרחם. השלפוחית המלאה עוזרת במיקום מדויק של ההזרקה בתוך חלל הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועצם זה שהיה פחות קל להסתכל, זה
אני23/10/2013יכול להעיד האם הטיפול יצליח?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יכול להיות שהעוברים נפלטו?
אני23/10/2013אני יודעת שזה נשמע טיפשי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת דברים כבדים בהריוןלולה 2623/10/2013
שלום
אני בת 26.5 בהריון תאומים שבוע שביעי ושלושה ימים.. אתמול עשיתי אולטראסאונד וראו שני עוברים עם דופק ואמרו לי שהכל נראה תקין.. היום בבוקר הלכתי לסופר עשיתי 3 קניות ובסוף שמתי את הכל בשקית אחת.. כל הדברים שקניתי היו שוקלים בססיבות 3 ליטר וחצי הרמתי אותם ביד ימין.. ולא היו כבדים.. אבל כשחזרתי הבייתי הרמתי אותם ללמעלה על השייש והרגשתי שהם היו כבדים לי ביד.. אנו פוחדת שזה פגע בעוברים שלי?? כי אחר כך התחילו לי כאבים בצד ימין בבטן וביד.. לא יודעת אם זה מהשקית או בגלל שאני פחדנית יותר מדי ..אני מאוד מודאגת.. ועד כמה מותר לנו להרים דברים בהריון מש המשקל המקסימלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרמת דברים כבדים בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2013אין כל חשש מהפעילות שביצעת-אל חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםאוסנת23/10/2013
שלום רב:-
עברתי טיפול IVF- ביום רביעי שאיבת ביציות נשאבו 8ביציות,מתוכם הופרו 5 ביציות,נעשה החזרה של שני עוברים, היום זה היום השישי מההחזרה ,אני מרגישה כאב חזק בשדיים ,מרגישות מין כבידות כזאת.
כמוכן אני מרגישה התכווצויות או לא יודעת איך להגדיר מין משיכות ברחם.
על מה זה יכול להעיד?לציין מיכה קרינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2013כל התסמינים הקלינים סבירים למצב שלאחר החזרה,ואינם יכולים לנבא בשלב זה אם את בהריון או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ברשותכםנ.23/10/2013
שלום אני מחר עושה אולטרסאונד לבדיקת שק היריון השאיבה התבצעה ב29.9 וההחזרה ב2.10 האם זה מוקדם מדי או שיראו משהו??ורציתי לדעת אם שמים אנדומטרין לפני האולטרסאונד??תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה ברשותכם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2013ניתן יהיה לזהות את קיומו של שק הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תודהה
נ.23/10/2013והאם אפשר להשים אנדומטרין לפני האולטרסאונד או שלא רצוי?? ואיזה שבוע זה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ביום 10 לאחר החזרהאולה23/10/2013
שלום רב,
היום עשיתי בדיקת בטא אני ביום 10 לאחר החזרה, בבוקר רעיתי כמה הפרשות חומות, לכן הקדמתי עם הבדיקה. התוצה היא: 2 IU/L -קטן מ. האם זה נכשל? מה דעתך כדי לעשות עוד הפעם את הבדיקת בטא בשלב מאוחר יותר או שזה כבר שלישי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא ביום 10 לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2013התשובה שלילית ,בכל מקרה אם לא תצקבלי מחזור תוך 4-5 ימים הייתי ממליץ על ביצוע בדיקה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך החזרת עובריםליזה23/10/2013
שכחתי לציין שעברתי טיפול של IVF
המשך החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2013במידה ואת לא בהריון הווסת אמורה להגיע תוך 12-14 יום ממועד השאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםליזה23/10/2013
היי,אני בת 31 ואני שישה ימים אחרי החזרת העוברים ואני צריכה לקבל תשובה סופית אם זה הריון או לא שבועיים לאחר החזרת העוברים,רציתי לדעת מתי אני אמורה לקבל את המחזור אם ובמידה התשובה תיהיה שלילית?
האם המחזור אמור להופיע בתאריך הקבוע שלי?או שזה ישתנה בעקבות הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2013את אמורה לקבל מחזור 12-14 יום מקבלת האוביטרל במידה ואת לא בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת עובריםסיוון23/10/2013
מטופלת באסותא.
הוקפאו לי עוברים בשיטת slow freezing .
הבנתי ששיטה זו פחות מוצלחת משיטת ההקפאה החדשה.
האם זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול23/10/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני23/10/2013
שלום לאחר 4 טיפולים בוגנאל והזרעות שלא צלחו ,לקראת הטיפול החמישי התגלתה ציסטה בגודל 26 , נאמר לעשות הפסקה ולא לקחת כלום , מכיון שיש לי בעייה שאין ביוצים אני רוצה לדעת אולי בכל זאת אוכל להגיע לביוץ טבעי החודש אולטרסונד שנעשה ביום ה8 למחזור הראה שחלה ימין זקיקים 10*10 15*15
שמאל 14*12
רירית 5.3
הזאלה האם אחד מהזקיקים זוהי ציסטה?? איך אפשר לדעת?? האם יכול להיות ביוץ טבעי החודש?? איך להמשיך פוחדת לפספס אם כן כי אף פעם אין לי ביוצים טבעיים אולי יש השפעה מהזריקות שנלקחו בחודשים שעברו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2013בהחלט יתכן ביוץ טבעייש להמשיך לעקוב בעוד יומיים עת התפתחות וגדילת הזקיקים ללא כל טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנק הזרעמנסים להרות:)23/10/2013
שהתחלנו טיפול Ivf באסף הרופא אז פתחנו תיק גם במקביל בבנק הזרע.. חודש וחצי לאחר הניתוח tese של בעלי התקשרו אלינו מבנק הזרע כדי להקפיא את יתרת הזרע אצלהם בסכום של 750 שח לשנה..
האם מקבלים טופס 17 על זה ?
אם לא היינו פותחים תיק בבנק הזרע אז הזרע היה נשמר בחינם ?
כי אמרו שהבציות קלי נשמרות 5 שנים ללא תשלום!
אודה לתשובה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בנק הזרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2013לעניותדעתי הקפאת זרע נעשית בתשלום לבנק הזרע ואינה מכוסה בטופס 17
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרות- שאלה נוספתמיואשת23/10/2013
היי פרופ ותודה על התשובה
רציתי לשאול ממתי צריך להתחיל לקחת את האספירין (תחילת מחזור או שזה טיפול שמצריך כמה חודשים) והויטמין E ומתי להפסיק עם האספירין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
מיואשת23/10/2013אני שואלת כבר כמה פעמים):
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספירין
דנה23/10/2013אני הייתי מטופלת באספירין על רקע הפלות חוזרות,בהריון הנכחי לקחתי מהחזרת העוברים עד שרופא היי רסק ביטל לי אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפלות חוזרות- שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2013יש לקחת את האספירין ברצב עד כניסה להריון,כנל עם הויטמין E
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרתכם רופאים יקריםגלי22/10/2013
רקע -בעיקרון יש לי גם ללא הורמונים ביוץ תקין והתפתחות של 1-2 זקיקים מובילים, רירית של 11, פרוגסטרון 25-40 ביום ה21 וכולי. כמו כן נקלטתי תמיד בחודש הראשון בשלושת ילדיי, הקטנה בת 3.
הFSH מתנדנד בין 5.3-14 .
עברתי עד כה 3 מחזורי הורמונים:
חודש 1- מנופור במינונים של 150- 2 זקיקים וערכי הורמונים טובים.לא קיבלתי אוביטרל ולא התקיימה הזרעה.
חודש לאחר מכן ללא טיפול עקב המצאות 2 זקיקים מובילים ביום ה3 למחזור בגודל- 13,18וביוץ מספר ימים לאחר מכן- פרוגסטרון גבוה שבועיים אחרי הביוץ.
בחודש הבא מנופור 225 ל5 ימים לאחר מכן יומיים של 300 . זקיק 17 רירית 10- הרופא הורה על יומיים נוספים של הזרקה וביום השלישי אוביטרל. מאחר שערכת ביוץ הראתה 2 פסים חזקים התייעצתי איתכם והזרקתי באותו יום אוביטרל כאשר הביוץ התרחש יומיים לאחר מכן בזקיק 20- לא הספקתי הזרעה
הפסקה של חודשיים בגלל החגים ואז
החודש- הרופא רצה יותר מ2 זקיקים ולכן העלה את המינון ל400 מנופור. תוצאה-
ביום ראשון -
ביום ה11 למחזור- זקיק אחד של 14, רירית 10.8 וערכי הורמונים- אסטרודיול-570, פרוגסטרון-2 באותו יום נצפו 2 פסים בערכת ביוץ(אצלי הערכות תמיד מדוייקות).
קיבלתי הוראה להמשיך להזריק מנופור מינון 400 ביומיים הבאים.
היום יום שלישי-
ערכי ההורמונים - אסטרודיול ירד ל266 ופרוגסטרון 5.5 . LH - 12.5
הרירית ירדה ל9.2 כפי שתמיד קורה לאחר ביוץ אצלי אך הזקיק לא נצפה כגופיף צהוב אלא כזקיק בגודל 14.5.
שאלותיי: אם עוד לא התרחש ביוץ איך ייתכן שהזקיק כמעט לא גדל? מעולם לא קרה לי.
האם ייתכן שהזקיק גדל והביצית הספיקה לחרוג ממנו ומשום כך התכווץ- למרות שנצפה כזקיק ולא כCL?
איך ייתכן שעם כמות מועטה של הורמונים השגתי תוצאות טובות יותר? האם יש לי סיכוי להרות החודש?
מה הייתם מייעצים לי לעשות בהמשך?
תודה רבה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה קטנה
גלי22/10/2013האם ייתכן שבגלל שהזרקתי מנופור במינון גבוה במשך יומיים אחרי שהתחיל נחשול הLH שיבשתי את התהליך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה עזרתכם רופאים יקרים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2013מדובר בתהליך פגום בו היתה עליה מוקדמת של הפרוגסטרון בנוכחות זקיק לא בשל ,תהליך זה מתרחש בין היתר במצבים של רזרבה שחלתית ירודה וניתן לטפל בו באמצעות תכשירים נוגדי ביוץ מוקדם,בכל מקרה הייתי שוקל לפנות לטיפול הפריה חוץ גופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
גלי24/10/2013הרופא שלי מתכנן בקרוב לשלוח לIVF . שאלתי היא איך זה שעם מינון נמוך של הורמונים-
150 מנופור הגעתי לזקיקים של 20 ? לא עדיף מינונים נמוכים של הורמונים הן בIVF והן בהזרעות עד שהפריה תצא לפועל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ועוד שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2013ב-IVF יש עניין במספר רב יותר של זקיקים כדי להפיק מספר רב יותר של ביציות על מנת לקבל מספר רב יותר של עוברים לבחירה,הקפאה,והגברת הסיכוי להרות
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)