מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתי ביוץקרן09/10/2013
שלום
מהיום ה 5 למחזור 6 ימים גונל והיום תוצאות:
מימין זקיק 16, זקיק 10.
משמאל זקיק 12
רירית 9
פרוגסטרון 3.5, אסטרדיול 1360
מתי ביוץ לפי דעתכם והאם אוביטרל היום זה אכן מתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים עליי
קרן10/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מתי ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2013מחר אוביטרל הזרעה ביום א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה מה לא הגיוני
קרן10/10/2013משהו קצת לא מסתדר, בבקשה האירו את עיניי,
בדרך כלל מבייצת עם זקיק 17 טבעי,
החודש גונל אף 6 ימים
ואז בבדיקות אתמול בבוקר:
מימין זקיק 16, זקיק 10.
משמאל זקיק 12
רירית 9
ואתמול בערב אוביטרל
והיום הזרעה אחת וזהו,
האם עדיין נשמע הגיוני למרות שאתה הצעת אפשרות של בכלל אוביטרל מחר ורק ביום א' הזרעה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה מה לא הגיוני - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2013גודל הזקיק בעת מתן האוביטרל אינו אופטימלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם גודל 16 ואוביטרל היה הריון כימי
לילך12/10/2013נכון, גודל הזקיק הוא 16 אך אני מבייצת כבר בגודל 17. עם אותו גודל 16 נתנו לי אוביטרל לפני חודשים והיה הריון כימי. גם הערכים של ה E2 והפרוגסטרון עלו והסיקו שהביוץ ממש מתקרב של הזקיק ה 16. האם עדיין לדעתך זה בסדר? האם כאשר הביוץ הטבעי הוא בגודל 17 זה בסדר אוביטרל בגודל 16?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עם גודל 16 ואוביטרל היה הריון כימי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2013קיימת קורילציה טובה בין גודל הזקיק והבשלות של הביצית(הגרעין והציטופלסמה),לכן לעיתים נעשה שימוש בתרופות המדכאות ביוץ על מנת לאפשר הבשלה של הזקיק לפני עליה מוקדמת של הפרוגסטרון,יתכן ויש מקום לשקול שימוש בתכשירים אלו במקרה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שמות התרופות למשל?
קרן13/10/2013תודה, מה הן שמות תרופות המדכאות ביוץ לדוגמה שמתאימות למצב שרשמתי (גדילת הזקיק לפני עליית הפרוגסטרון)??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה שמות התרופות למשל? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2013ניתן להשתמש בצטרוטיד או בדקפפטיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בהמשך
קרן13/10/2013תודה! האם לדעתך ביוץ ביום 11 עם זקיק 17 דורש תרופה כזו?
האם זקיק שבייץ מוקדם ולא בגודל 17 יכול להיות פחות טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קרן13/10/2013תודה! האם אסטופרם זו גם תרופה דומה? מה ההבדל?
האם לדעתך ביוץ ביום 11 עם זקיק 17 דורש תרופה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה בהמשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2013את הטיפול מתחילים מוקדם יותר כל עוד ניתן להשפיע על ההליך ההורמונלי ולא ברגע האחרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי זה
קרן14/10/2013מתי זה מוקדם לדעתך?
מתי זה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2013או מתחילת המחזור(דקפפטיל)או שהזקיק המוביל הגיע לגודל של 14מ״מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן חוזרתאני09/10/2013
שלום רב, ב-22/9 עשיתי בדיקת שתן ונמצא כי יש לי חיידק בשתן. קיבלתי 5 ימים לקחת תרופת furolin פעמיים ביום 2 כדורים ולחזור כשבוע אחר תום לקיחת הכדורים על הבדיקה. ביום ראשון עשיתי שוב את הבדיקה ולפי מה שאני מבינה מהתוצאות לא נפטרתי מהחיידק. איך זה יכול להיות שהאנטיביוטיקה לא עזרה? מה עושים במצב כזה?
הדבר היחיד שהשתנה שבבדיקה הקודמת ה- Protein 30 mg/dL ועכשיו הוא בסדר.
אשמח לעזרתכם ולעצתכם,
Urine cultureBH2
C.F.U/mL 10000-100000 BD2
Culture positive BD2
Escherichia coli . BD2
אנטיביוטיקה עבור מיקרואורגניזם Escherichia coliBH3
אנטיביוטיקה רגישות תוצאה ביחס לטווח הנורמה הערות גרף טבלה
Ampicillin S <=2 BD3
Amoxicillin/CA S <=2 BD3
Piperacillin/tazobactam S <=4 BD3
Cefoxitin S <=4 BD3
Ceftazidime S <=1 BD3
Ceftriaxone S <=1 BD3
Cefuroxim sodium S 4 BD3
Cefuroxime axetii S 4 BD3
Meropenem S <=0.25 BD3
Ertapenem S <=0.5 BD3
Amikacin S <=2 BD3
Gentamicin S <=1 BD3
Fosfomycin S <=16 BD3
Ciprofloxacin S <=0.25 BD3
Nitrofurantoin S <=16 BD3
Cephalexin S 8 BD3
Trimethoprim/sulfa S <=20 BD3
Urine analysisBH1
בדיקה תוצאה תוצאה ביחס לטווח הנורמה הערות גרף טבלה
Glucose Normal mg/dL BD1
Ketones NEG mg/dL BD1
Protein NEG mg/dL BD1
Blood NEG mg/dL BD1
Leukocytes Negative Leu/uL BD1
Nitrite NEG BD1
pH 5.5 BD1 להשוואה מול תוצאות קודמות של אותה בדיקה
Urobilinogen Normal mg/dL BD1
Bilirubin NEG mg/dL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת שתן חוזרת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2013יש לתת תרופה אלטרנטיבית שהחיידק רגיש אליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים לאחר החזרהנ.09/10/2013
שלום אני כשבוע לאחר החזרה של 2 עוברים יפים וכל מה שאני אוכלת אני משלשלת זה מוזר לי זה קרה לי גם לפני חודשיים שהיה לי היריון כימי . אני עם 4 אנדומטרין ו2 אסטרופם ביום, האם תוכלו לעזור לי ממה זה נובע האם זה תקין?? תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
נ.10/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלשולים לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2013הסיבה היחידה שיכולה להיות קשורה לטיפול הינה גירוי עודף של השחלות המגרה גם את המעי,אם לא מדובר ברקע הזה יש לבדוק אפשרויות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עוד שאלה
נ.10/10/2013האם זה מסכן את השתרשות העוברים?
תודה רבה עוד שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2013כדאי לשתות הרבה ולאכול כלכלה עוצרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי.. חחח מקווה שלא פוגע.
נ.10/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא הבנתי.. חחח מקווה שלא פוגע. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2013הכוונה היא שילשולים מתמשך עלול לגרום גם נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב עכשיו נכנסתי לסטרס...
נ.10/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשולים לאחר החזרה - תגובה
פרופ' שלמה משיח10/10/2013אינפורמציה חשובה שלא ספקת היא כמה ביציות נשאבו לך. לפי זה ניתן לקבוע אולי מדובר בתסמונת גרוי יתר שחלתית שמחיבת טיפול בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשאבו לי 14 ביציות אבל
נ.10/10/2013אני מרגישה די בסדר בכללי חוץ מהשלשולים.. יש סיבה לדאגה? הזמנתי תור לרופא נשים ליום א׳...
נשאבו לי 14 ביציות אבל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2013סביר להניח שהשלשולים נובעים מהפעילות השחלתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתי מחשבים...שירה09/10/2013
ברוך ה' , אני בהריון לאחר החזרת 2 בלוציסטים רציתי לשאול ממתי מחשבים את ההריון??
ועוד שאלה - העבודה שלי דורשת גם נסיעות ארוכות מצפון לדרום וגם הרמת משאות כבדים [קרטונים של ביגוד]
רציתי לשאול האם זה יכול איכשהו להזיק להריון היקר [תרתי משמע]?
תודה רבה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה...
שירה10/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא קיבלתי תשובה... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2013ההריון מחושב ממועד השאיבה + שבועיים,אין כל בעיה עם הפעילות שמיינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת לשמוח בטא 22סימי09/10/2013
היי, אתמול עשיתי בדיקה ביתית ויצא שלילי... בדיקת בטא מהבוקר 22... וקצת דימום... מוקדם לשמוח? לפי הרופא להמשיך תמיכה ולעשות עוד בטא ביום שישי....
לשמוח?! זה באמת זה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחדת לשמוח בטא 22 - תגובה
פרופ` דוד בידר09/10/2013הערך נמוך ודימום לא מוסיף לעניין אך רק לאחר בדיקה נוספת נגחפיד לך מב קטרה.
בשלב זה יש בדיקת הריון חיובי.
תעשי ביום שישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפחדת לשמוח בטא 22 - תגובה
פרופ` דוד בידר09/10/2013נגיד לך מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת בלוציסטתמר09/10/2013
שלום לרופאים היום עברתי החזרה של בלוציסט קפוא. לפני ההקפאה הוא עבר בדיקת pgd השאלה שלי מה הסיכוי של בלוציסט קפוא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר החזרת בלוציסט - תגובה
פרופ` דוד בידר09/10/2013נמוך במיוחד שעבר את הPGD .
הדבר החשוב זה גילך. או גיל ההקפאה ולמה הוקפא בלסטוציסט.
אך באופן כללי הסיכויים נמוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
תמר09/10/2013אני בת 38 היה לי גירוי יתר ולכן לא הוחזרו העוברים הם הוקפאו לאחר חודש הופשרו להחזרה נבדקו והוחלט לא להחזיר את העובר הזה ולגדל אותו ולכן הוא הוקפא שוב ועכשיו הופשר להחזרה . האם זה שהעובר הופשר והוקפא ושוב הופשר לא מסמן שהוא חזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר10/10/2013להיפך.
לא נהוג לעשות את מה שכתבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםורד09/10/2013
האם פרולקטין גבוה משפיע על החזרת עוברים?? לפני שנה היה לי גבוה וקבלתי תרופה וגם התחלתי טיפולים להפריה , והיום עשיתי החזרה והיה חשש שיש לי פרולקטין גבוה, ושככתי לעשות בדיקה לפני תחילת הטיפול ,,,,,נו במקרה אם הוא גבוה לא ישתרש העובר??? האם אני יכולה לעשות מחר בדיקת דם ואתחיל בתרופה ותצליח החזרת העוברים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר10/10/2013אין קשר בין מקולקלים גבוה להחזרה והשרשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר10/10/2013אין קשר בין פרולקטין גבוה ועניין ההשרשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות זקיקיםאולה09/10/2013
שלום רב,
אני בטיפול של IVF עם זריקות פרוגסטרון 2 אמפולות וצטרוטייד 1.אולטרסאונד לפני 3 ימים - 3 זקיקים אחד של 16 ממ' ו2 של 10 ממ'. היום אני רואה שרק אחד היגעה לגודל של 20 ממ' רירית 11.2. האם זקיקים של 10 התפתחו? האם כדי לשאוב זקיק אחד? בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התפתחות זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/10/2013כנראה שרק זקיק אחד יבשיל בתהליך בכל מקרה הרופא ישאב את כל הזקיקים שיתקבלו,לטעמי יש לבצע את השאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבססת שתן ואיכות זרעמימי09/10/2013
שלום רב.
1. למה רופאים מפנים אותנו למיקרו טסה בטענה שאיכות הזרע ירודה כשהוא מופק בסירכוז השתן?
בעלי לוקח בי קרבונט (הבססה) 2-3 ימים עד למתן הזרע. ושותה כמויות גדולות של מים. האם בכל זאת הזרע נפגע? הרי השתן בסיסי?
2. האם ייתכן שמצאו זרע בשתן, ויצא ממנו ילד, ולעומת זאת במיקרו טסה ובביופסיה של האשך לא מצאו כמעט כלום ולא היו כלל הפריות? או שאולי הרופאים שביצעו את הניתוחים לא היו מומחים בתחום הספציפי הזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבססת שתן ואיכות זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/10/2013ההגיון אומר שאם מוצאים תאי זרע בשתן יש סיכוי מצויין למצוא אותם גם שמיקרוטסה ,אלא אם כן התרחש איזשהו אירוע חריג,באשר לתוצאות ההליך הרפואי עלייך לפנות לרופא המטפל ולקבל הסבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים שגורמים לדלקותמימי09/10/2013
שלום רב לרופאים היקרים!
לפני כל טיפול אני עושה תרבית והיא יוצאת שלילית.
במהלך הטיפול אני מפתחת כאבים וצריבות בכל איזור הבטן התחתונה (אני כבר לא יודעת למה ליחס את הכאבים כי יש לי תמיד גירויי יתר והרבה ביציות)
ובכל הטיפולים אני עושה תרבית ויוצא שיש לי דלקת בשתן ברמה גבוהה. ויש לי התכווצויות כואבות מאד בבטן התחתונה.
גם במהלך הריון יחיד שהיה לי, הוא לווה בדלקות מתחילתו ועד סופו (7 פעמים, עם כל מגוון האנטיביוטיקות) שגרמו לי סבל רב.
שאלותיי:
1. איך זה קורה? אני שומרת מאד על הגיינה ושותה הרבה גם בגלל הOHSS.
2. האם יש מקום ליטול אנטיביוטיקה מראש מיום השאיבה למשך כמה ימים, עמ"נ למנוע התפתחות דלקת?
3. האם נכון המיתוס, כי דלקת עשויה לקטול עוברים?
אלפי תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולים שגורמים לדלקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/10/2013כל מצב חריג וגם דלקת עלולים לשבש את התהליך במיוחד אם הם מלווים במצב דלקתי או חום ,בכל מקרה יש לשקול בנסיבות האלו מתן מנת דחף של אנטיביוטיקה המותרת בהריון בעת ביצוע השאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלרותם09/10/2013
אני כבר 6 ימים עם גונל 75 ומאז נפיחות בבטן. מאז גם כל בוקר בהטלת שתן מרגישה כאב בבטן תחתונה, לחץ. מה זה יכול להיות? אין לי גירוי יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/10/2013כנראה שבעקבות תגובת השחלות ,עלייך לבצע אולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצעתי אולטראסאונד
קרן09/10/2013שלום,
ביצעתי אולטרסאונד היום ובדיקת דם,
מימין זקיק 16, זקיק 10. משמאל זקיק 12, רירית 9
האם זה קשור לכאב שהיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקת דם לפני נטילת פרוברהגילי09/10/2013
שלום,
הייתי אתמול אצל רופא פריון לאחר 90 יום ללא וסת, בשל שחלות פוליציסטיות כשאני מעוניינת להיכנס להריון (במשך הזמן עשיתי מעקב זקיקים כי היתה מחשבה של אחד הרופאים שיש תנועה טבעית מסויימת)
סיכמנו שאקח פרוברה ובהמשך איאקלומין
לפני כן עשיתי הבוקר בדיקת דם, לדברי רופא הפריון, כדי לשלול הריון ולהלן התוצאות: (הרופא לא נתן לי לעשות בדיקת בטא)
Estradiol (E2) 264 pmol/l
Progesterone 5.6 nmol/l
LH 5.7 IU/L
האם ניתן להסיק מהתוצאות כי איני בהריון? אני רוצה לדעת אם אני יכולה להתחיל ליטול את הפרוברה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי בדיקת דם לפני נטילת פרוברה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/10/2013מתקבל הרושם שאינך בהריון,למרות שלא ביצעת בדיקת הריון לשלול זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ושאלה נוספת
גילי18/10/2013בהמשך להודעתי הקודמת-
נטלתי פרוברה במשך שבוע פעמיים ביום כהוראת הרופא. עברו יומיים מאז סיימתי את הטיפול וטרם קיבלתי מחזור.
האם זה הגיוני?
מתי עלי לפנות לרופא במידה והמחזור לא יגיע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על תשובתך ושאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/10/2013המתיני עוד 5 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה בהמשך להודעתי הקודמת
גילי24/10/2013שלום
לפני 9 ימים סיימתי ליטול את הפרוברה (לקחתי במשך שבוע)
אני כ-110 ימים ללא מחזור - ועד עכשיו למרות הפרוברה -טרם קיבלתי מחזור.
עשיתי בדיקת דם ואשמח לדעת מה משמעות התוצאות:
ES- 510
PROG 99.3
LH קטן מ- 0.5
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הודעה בהמשך להודעתי הקודמת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/10/2013כאמור את צריכה לפי נתונים אלו לקבל מחזור תוך פרק זמן קצר אם את לא בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר החזרהשירלי08/10/2013
אני חמישה ימים לאחר החזרה של עוברים מוקפאים
מאתמול בערב יש לי כאבים בעין ובראש כל היום...
האם זה בסדר לקחת משכך כאבים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אך ורק....
עדנוש2909/10/2013אקמול, דקסמול, ושותפיו אך ורק מה שמכיל פאראצטמול בתוכו... את נחשבת כרגע כאשה בהריון לכול דבר.
כאבים לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/10/2013כדאי להיוועץ ברופא -הכאב בעיין אינו שגרתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות הורמונים שלבי המחזוראניה08/10/2013
שלום, במעקב בדיקות דם. מהם הערכים של E2, P2, LH של שלבי המחזור? (הפולוקלרי, הביוץ, הלוטאלי וכו')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רמות הורמונים שלבי המחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2013ההורמון
ערכים ביום 3-5 למחזור
ערכי ביוץ
ערכי יום 21
FSH
2-10 IU/l
3.5-33.5 IU/l
1.5-9.1 IU/l
LH
1.9-12.5 IU/l
8-76 IU/l
0.5-17 IU/l
אסטרדיול
50-150 pmol/l
500-1100 pmol/l
ירידה לעומת ערכי ביוץ
פרוגסטרון
0.5-1.5 mnol/l
3-6 mnol/l
10-80 mnol/l
פרולקטין
60-619 mIU/l
60-619 mIU/l
60-619 mIU/l
טסטוסטרון
0.5-2.6 nmol/l
0.5-2.6 nmol/l
0.5-2.6 nmol/l* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקא 3.75אילנית ש08/10/2013
שלום רופאים נכבדים,
בת 40, ילד בן 3.5 מהריון ספונטני. 3 הפלות. 5 IVF ולפניהם 5 IUI (כאשר בהזרעה הראשונה הריון והפלה) - ב2 ivf האחרונים אחד ללא ביציות ושני עם 2 ביציות, כאשר ב2 המקרים היה צפי ל15 ביציות, עפ"י כמות הזקיקים. כמו כן 2 IVF עם 6 ביציות ו3 עוברים טובים בכל פעם.
לאור הנתונים האלו הרופא המליץ עכשיו על מתן דקא 3.75 ביום השלישי של המחזור ולאחר שבועיים לערך, תחילת סטמולציה עם מונפור וגונל.
אני מודאגת קצת מהדיכוי העמוק של הדקא. הבנתי שלעיתים לוקח לגוף כמה חודשים עד שהוא חוזר לפעילות הורמונלית. הייתי שמחה לשמוע חוות דעת נוספת.
תודה רבה על הזמן שאתם מקדישים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דקא 3.75 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/10/2013אכן ההשפעה של הזריקה יכולה להימשך כ-6 שבועות ,יחד עם זאת הטיפול המוצע הינו בין הפרוטוקולים עם שיעורי ההצלחה הגבוהים ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקא - תודה
אילנית ש09/10/2013תודה !
משמעות הדיכוי הארוך היא שלא ניתן לחזור לסבב נוסף בחודש העוקב או בכמה חודשים העוקבים ?
האם אפשר בקיצור להסביר את היתרון של פרוטוקול מהסוג הזה ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)