מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בנות ומי שיכול לעזור לגבי גונלטל01/10/2013
האם לפני שימוש בגונל אם יש במזרק אוויר יש לכוונו ל 25 וללחוץ לשחרור חומר? אם כן האם עושים את בכל פעם שיש אוויר? איך זה הולך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
מנסה02/10/2013לא בכל המזרקים יש אויר, יש אחיות שאומרות להוציא לפני שימוש ראשוני ויש כאלה שלא. בכל מקרה את הוצאת האויר עושים רק בשימוש הראשוני ואין צורך לעשות זאת לפני כל הזרקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריםמלי לוי01/10/2013
היי אני בת 24 צריכה לקבל איקקלימין ופרגונל להשארת ביוץ שחלות פוליצפטיות חוסר איזון הורמונלי ווסת לא סדיר פעם קצר מאוד של יומיים ופעם ארוך יותר לאחרונה יש ציסטה בשחלה שמאלית ועכשיו אחריי המחזור גם ציסטה בשחלה בצד ימין צריכה לעבור us אולטראסאונד שחלות ובדיקת דם אני חוששת ידעתי שאני צריכה טיפולי פוריות אבל הציסטות מלחיצות אותי המליצו לי על תרופה גלוקומין ?? האם מינון של 850 מ״ג לא יזיק לי מכיוון שאני לא סובלת מסכרת וזאת תרופה לסוכרת .ואם כן מה המינון ??של גלוקומין?? למי שלא סובלת מסוכרת לטיפול בפוריות ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2013לקיחת מטפורמין-גלוקומין במקרים של שחלתות פוליציסטיות עשויה לשפר את התגובה לטיפול גם ללא תסמונת מטבולית של נטיה לסכרת במצבים אלו,לכן עלייך לשקול בחיוב את נטילת התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלונבהמודאגת מאוד01/10/2013
פרופ' / דר' יקרים שלום רב!
ברצוני לשאול לגבי הזריקה החדשנית "אלונבה".
זו הפעם הראשונה שהנני נוטלת זריקות להשראת ביוץ.
עד כה ביצעתי הזרעות ו-IVF אחד ע"ב מחזור טבעי (אוביטרל+קרינון בלבד)
בת 39.5. פרופיל הורמונאלי תקין לחלוטין.
הרופא שלי המליץ על הזריקה, אשר מונעת התרוצצות ודקירות מיותרות.
אך, "אליה וקוץ בה", לטעמי זריקה אחת המכילה כמות הורמונאלית
גבוהה (של 7 ימים), עלולה לפתח גירוי יתר. ואני אינני יודעת
כיצד גופי יגיב לכמות הורמונאלית כזו, הרי זו הפעם הראשונה!!
האם לדעתך/כם, עליי להשתמש בגונאל אף, מאחר וניתן בצורה הדרגתית
לבחון את תגובת הגוף להורמונים הנלקחים בפעם הראשונה ולשנות המינון בהתאם ????
אודה לתגובה בבקשה. אגב, מינון האלונבה הינו 100 (הנמוך יותר).
רב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלונבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2013הסכנה לגירוי יתר באמצעות התכשיר נמוכה בקבוצת הגיל שלך ,אם בחירת המינון נעשתה בהתאם להנחיות המתייחסות בין היתר למישקלך הרי שהבחירה בתכשיר נכונה ומצוינת וחוסכת מאמץ ואי נוחות מיותרים והתגובה נלטת היטב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסורים הנכבדיםחסוי01/10/2013
שלום יום א׳ עברתי שאיבה ובתאריך 28.9 הזרקתי אוביטרל, מחר התאריך 2.10 אני עוברת החזרה רציתי לדעת מתי אפשר לעשות בדיקת היריון ביתית ? מתי הרמת בטא בדם מתחילה להראות היריון? יש לציין אני אחרי היריון כימי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
חסוי01/10/201327.9 לקחתי אוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה לפרופסורים הנכבדים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2013בצעי בדיקת דם ב-14 לחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת דקפפטיל דפורינת01/10/2013
יש לי מס שאלות:
1. מה המטרה של זריקת דקפפטיל 3.75 מייג ביום 21 למחזור כאשר מדובר בתרומת ביציות
2. למה מזריקים אותו לתוך השריר ולא תת עורית כמו דקפפטיל רגיל
3. כמה זמן אחרי זריקת דקפפטיל דפו אמור להתחיל מחזור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקת דקפפטיל דפו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2013המחזור עשוי להופעי בין7-14 יום לאחר ההזרקה של הדקפפטיל ,מטרתו בטיפול עם תרומת ביציות למנוע אפשרות של עליה מוקדמת של הפרוגסטרון העלולה לפגוע בתהליךם הבשלת רירית הרחם לקראת תרומת הביציות,ומאחר ומדובר בחומר מסיס בשומן ההזרקה חייבת להיות תוך שרירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת Cross Matchא.01/10/2013
שלום,
האם מומלץ לבצע בדיקת Cross Match במקרים של כישלונות חוזרים או שיש ערך לביצוע הבדיקה רק במקרים של הפלות חוזרות?
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת Cross Match - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2013גם במקרים של הפלות חוזרות הערך המוסף של הבדיקה מוטל בספק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 9מיטל01/10/2013
שלום בת 26 פרופיל הורמונלי תקין .
לאחר בדיקות של קרישות יתר לאחר 2 הפלות בשבוע 9 -הפלה אחת מהריון ספונטני ,והפלה שנייה מטיפול ivf 1 ,והריון אחרוןהמטיפול ivf 2 שהיה כימי סה"כ 3 הפלות,התוצאה של הפקטור 9 יצאה 149.2- מעל הנורמה לפי הרופא המטפל,והוא הפנה אותי לייעוץ המטולוגי,ובעוד שבוע אעבור היסטרוסקופיה.
השאלה האם כנראה זו הסיבה להפלות החוזרות?ואם יש לכך פתרון?
מה עוד ניתן לעשות?מיואשת ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פקטור 9 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2013רמה גבוהה של גורם קרישה 9 עלולה לגרום לקרישיות יתר של הדם ולכן יש להיוועץ בהמטולוג לגבי טיפול מונע אפשרי באמצעות זריקות קליקסן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיטל02/10/2013תודה פרופ על התשובה, אז לפי מה שאני מבינה זה כנראה הגורם ל-3 הפלות שעברתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/10/2013קרישיות יתר עלולה להוות סיבה להפלות חוזרות ,כמובן שיש לשלול גם סיבות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםהילי01/10/2013
שלום רב,
אמורה ביום חמישי לעבור החזרת מוקפאים באסותא.
מתי מפשירים את העוברים ויודעים אם שרדו?
למי עליי להודיע כמה עוברים אני רוצה להחזיר, לרופא המטפל או לאסותא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילי
חסוי01/10/2013עברתי החזרת מוקפאים באסותא אם זיכרוני אינו מטעה אותי העוברים הופרשו באותו יום ההחזרה כמה שעות לפני, ואני דיברתי עם הרופא שלי והתייעצנו על כמה להחזיר. בהצלחה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח גם לתשובת הרופאים
הילי01/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2013כל הנושא חייב להיות מול הרופא המטפל באסותא,הפשרת העוברים נעשית בד"כ ביום ההפשרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה מוזרהלילך01/10/2013
שלום,
אני מבייצת ביום 11. יש לי מחזור של 25 יום.
כאשר עשיתי פרופיל הורמונלי ביום 5 למחזור יצא 10.8 FSH ואילו כאשר עשיתי ביום 2 למחזור יצא 8 FSH
איך ניתן לדעת איזה ערך נכון משניהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
אני01/10/2013קודם כל FSH זהו ערך שיכול להיות תנודתי, מעבר לכך עם מחזורים קצרים עדיפה הבדיקה שבוצעה במועד המוקדם יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע המוקדם יותר?
לילך01/10/2013איך זה עובד
תוצאה מוזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2013אצל כל אישה יכולים להיות שינויים מסויימים ברמת ה-FSH בין מחזור למחזור inter cyclle variations ,אולם תמיד צריך להתיחס לערך הגבוה כסמן לרזרבה השחלתית בפועל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמה פוגע FSH גבוה
דנה03/10/2013במה פוגע FSH גבוה? באיכות הביציות או מה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונה
מנסה04/10/2013בגלל שהמחזורים שלך קצרים יחסית יכול להיות שהמדד של היום ה 5 לא באמת משקף את המצב. אם את מוטרדת מזה הייתי מבצעת שוב ביום 2-3 ורואה מה התוצאה. התוצאה של ה 8 תקינה וחבל להילחץ בגלל תוצאה שבוצעה ביום מאוחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך - אם יש גם רופא אשמח לתשובה
לילך04/10/2013אכן ביצעתי מספר חודשים בדיקה ביום 2 למחזור ובכולם יצא 8 ואילו כביצעתי ביום 4 או 5 יצא 10+, אך תראי את התשובה של הרופא, הוא אומר להתייחס לנתון הגבוה.. בבקשה רופאים אודה לעזרתכם
תודה לך - אם יש גם רופא אשמח לתשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/10/2013בדיקת ה-FSH מצביעה על הרזרבה השחלתית ביחס לפריון העתידי ,בכל מקרה מצבך כעת מצביע על רזרבה שחלתית מספקת על מנת להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמירי01/10/2013
פרוגסטרון 19.67
Lh10.3
E2 641
אוביטרל אתמול בבוקר
מתי הביוץ
או שכבר היה ביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשית את הבדיקה אחרי האוביטרל ?
אני01/10/2013אם כן אז הן להן משמעות, אם לא אז את אחרי ביוץ
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/10/2013לא ניתן לנבא בשלב זה את מועד הביוץ ,אולם יש להניח שהוא התרחש בטווח שבין מתן האוביטרל להיום בבוקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשיר01/10/2013
שלום רב. עשיתי החזרה כפולה וכשהרופא הכניס את הבלוציסט אז הוא אמר שיהיה לי דימום מהצנתר.
אז לא הבנתי - למה שיהיה לי דימום? איפה הצנתר פגע? ברחם?
זה מסכן תעוברים שהוחזרו כבר לפני יומיים? ממש חוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2013הצנטר עלול לפצוע את צוואר הרחם בעת המעבר דרכו,אולם הדבר אינו פוגע בסיכוייך להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלה
שיר01/10/2013אז הדימום הוא מהצוואר רחם נכון? לא מהרחם.
תודה והמשך שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/10/2013הסיכוי שהדימום הוא מהרחם קטן ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנהדנה01/10/2013
רכשתי היום גונל אף ומיד שמתי אותו בבית במקרר. האם זה בסדר שיישאר במקרר מספר ימים עד השימוש? מה מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה קטנה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2013אין בעיה במקרר לא בפריזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוף סוף נקלטתי.. ויש לי כמה שאלותלולה 2601/10/2013
שלום
אתמווול זה קרה אחרי השאיבה השניה.. עשיתי ביטא ויצאה חיובית לא אמרו לי את המספר אבל אמרו לי שהתשובה היא טובה מאוד וגבוה .. והאחות אמרה לי שאולי התוצאה מרמזת על תאומים.. הם החזירו לי 2 עוברים.. ומחר אני עושה עוד ביטא.. אבל עדיין אני מפחדת איך אפשר לדעת שההריון תקין או לא? ויש לי עוד שאלה כל הזמן יש לי כאבים כמו כאבי מחזור בתחתית הבטן שהולכים וחוזרים והם התחילו 3 ימים לפני שידעתי את התשובה האם זה בסדר ונורמלי או שיש משהו מדאיג? .. שאלה אחרונה.. הלילה ישנתי הרבה וכנראה שהתקררתי בזמן השינה ולא התעוררתי בלילה רק בבוקר והתעוררתי עם כאבי גב.. כי ישנתי כל הליילה על הגב שלי הייתי מפחדת גם להסתובב פוחדת שצורת השינה תפגע בעובר/ים שלי.. האם כאבי הגב משפיעים על העובר?? פוגעים בעובר?? והאם צורת השינה גם משפיעה להסתובב שמאולה וימינה או על הבטן??!
ותודה לכם מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמחה בשבילך מאוד!!!! בהצלחה
נטע01/10/2013אחחחחחחח כמה שאני מבינה אותך....השמחה לא שלמה עד ....אלוהים יודע מתי....החששות על אף התשובה החיובית.... (תקראי את השאלה שלי מהיום 1/10 תחת הכותרת "שמחה בערבון מוגבל?!"
מאחלת לך הצלחה, הדרך הזו רצופה בהמתנות וחוסר וודאות והקושי ברור לי כשמש.
שתמיד נשמח ונחגוג הצלחות אמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלולה 26 - תשובה
מנסים להרות:)02/10/2013קודם כל מזל טוב שתעברי הכל בשלום ובקלות..
בקשר לכאבים שאת מדברת עליהם זה אומר שהרחם שלך מתרחב והכל בסדר אם את מודאגת ממש וזה ממשיך תתיעצי עם אחות של הקופת חולים שלך..
ובקשר לשינה את יכולה לישון איך שאת רוצה על הבטן על הצד זה הכל איך שנוח לך ..
זה מה שהרופא אמר לי גם לי הייתה את המחשבה הזאת..
שיהיה לך המוו בהצלחה בהמשך:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סוף סוף נקלטתי.. ויש לי כמה שאלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2013כל התסמיניםשאת מתארת יכולים להיות חלק מהתפתחותו הראשונית של הריון תקין ועוד יותר אם מדובר בהריון מרובה עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ והורמוניםשירה01/10/2013
שלום.
מחזור 25/5, במידה ואני מבייצת טבעי ביום 11 ללא הורמונים, מה אמור להיות בתהליך במידה וביום 5 למחזור אקבל גונל F 75 למשך 5 ימים כאשר ביום ה 5 לגונל אעשה בדיקות דם ו US, לבדיקת גודל זקיקים וסטטוס, מה יכול להיות הלאה? האם ייתכן שהביוץ כבר לא יהיה ביום 11 כמו תמיד? או שמא עלול להיות אפילו רק ביום 14? מה בדרך כלל יכול להיות? באיזה יום משוער עם גונל יכול להיות הביוץ במידה ותמיד היה ביום 11 וכן ההורמונים משפיעים טוב? אשמח לדעה משוערת וכללית להבין את התמונה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ והורמונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/10/2013המלצתי במצבך להקדים את נטילת הגונל ליום השלישי ובצורה כזו תהיה שליטה טובה יותר על גיוס זקיקים ותהליך הורמונלי משופר העשוי אפילו להתארך מעבר ליום ה-11 עד לקבלת האוביטרל לביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על תחילת טיפוללילי01/10/2013
שלום,
אני בת 36 מנסה להיכנס להריון כשמונה חודשים ללא הצלחה.
יש לי תינוקת בת שנה ושמונה מהריון ספונטני לאחר 4 חודשי נסיונות.
המחזור החודשי סדיר, וסת כל 27-29 ימים, ויש לי את ההפרשות המוכרות לקראת הביוץ.
בדיקת הזרע של בעלי תקינה לחלוטין.
בבדיקת פרופיל הורמונלי שלי נמצא שהמדדים תקינים למעט FSH 12.5.
הרופא שלי החליט על תחילת טיפולים בשל גילי ובשל רמות ה FSH.
הוא אמר שנתחיל עם כדורי איקקלומין בימים 5 עד 9 למחזור בתוספת זריקה ביום ה-11 למחזור.
האם זהו הכיוון הנכון במקרה שלי? או שכדאי להמשיך לנסות עוד מספר חודשים באופן טבעי (אציין שהתחלתי טיפול בדיקור סיני במרפאה המתמחה בפוריות), או שבכלל אני צריכה הזעות? או הפריות?
אני ממש לא יודעת מה לעשות :( אני יודעת שהדעות חלוקות לגבי האיקקלומין.
תודה רבה על העזרה הברוכה!!!
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיון שלי
eden01/10/2013משתמשים באיקקלמין רק אם אין ביוצים טיבעים אם הביוץ סדיר עדיף להתחיל עם גונאל f
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא מומחה בפוריות?
מנסה01/10/2013אם לא, תעשי לעצמך אובה ותמצאי אחד כזה לפני האיקקלומין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא אכן מומחה בפוריות
אור01/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על תחילת טיפול - תגובה
פרופ' שלמה משיח01/10/2013ערך FSH מעל 10 מצביע על רזרבה שחלתית נמוכה. במקרים אלו עדיף לזרז את הטיפולים ואפילו להגיע להפריה חוץ גופית בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות, המשך שאלה
אור01/10/2013מה הכוונה לזרז את הטיפולים?
איקקלומין לא נחשב לטיפולים?
כוונתך היא לעבור לטיפולים של הזרעות או ישר הפריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא התכוון לעבור מיד להפריה חוץ גופ
רונית01/10/2013הוא התכוון לעבור מיד להפריה חוץ גופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הוא לא
אני01/10/2013מניסיון, עלית מדרגה בטיפול זה הזרעות עם הורמונים לעידוד הזקיקים, אם זה לא יצליח אחרי 2 טיפולים, ההמלצה היא לפנות להפריות
תודה על ההתייחסות, המשך שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/10/2013אני מצטרף להמלצתו של פרופ' משיח כי יש להעלות את רף הטיפול בטיפולים בזריקות להשראת ביוץ + הזרעות תוך רחמיות ותוך חודשיים שלושה בהעדר הצלחה לעבור להפריה חוץ גופית
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)