מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- cmvדנה25/09/2013
שלום רב,
ערכתי בדיקת CMV ובדמי נתגלתה רמת CMV ב AVIDITY של 33.1% ו- igm חיובי חלש.
אני מעוניינת לעבור IVF. שאלתי: 1. כמה זמן עליי להמתין?
2. מהי הרמה ממנה ניתן להתחיל בטיפול?
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
cmv - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2013בדיקת Avidity ניתנת באחוזים (אחוז נוגדני IGG ישנים בתוך אוכלוסיית ה-IgG). אחוז הגבוה מ-35% ברגע לקיחת הדגימה מעיד על זהום שהיה יותר מ-3 חודשים, ואם מתקבל אחוז גבוה מ-45% מדובר בזיהום שהיה ילפני יותר מ 6 חודשים ממועד לקיחת הבדיקה-המלצתי להמתין עד לעליית ה-Avidity מעל ל45%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאזה לוטאליתהילה25/09/2013
כיצד מטפלים בתסמונת פאזה לוטאלית קצרה ומה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאזה לוטאלית - תגובה
פרופ' שחר קול25/09/2013הטיפול מתבסס לרוב על מתן פרוגסטרון, או אוביטרל.
יש המטילים ספק האם מצב זה קיים בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקק ריריהילה25/09/2013
אחרי הריון כימי בשבוע 4. רציתי לדעת משהו שהיה בימים לפני שהגיעה הווסת, לא היה שום שימום או הכתמות ואז יום אחד היה מן ג'ל ממש מסיבי כזה ויום למחרת פתאום החלו הכתמות שהובילו לווסת. האם ייתכן שהג'ל המוגבר הזה (שמעולם לא ראיתי) היה הפקק הרירי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פקק רירי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2013לדעתי מדובר סתם בהפרשה שהצטברה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןעמית25/09/2013
בוקר טוב, עשרה ימים אחרי החזרה ומחדירה 3 אנדומטרין ביום. עד כמה זה נורא אם אתמול שכחתי והחדרתי רק 2? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדומטרין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2013כלל לא נורא המשיכי כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןרוית25/09/2013
פרופסור שלום,
נמצאת בשבוע 11, בוצעו 2 US בהם הכל היה תקין
עד שבוע 9 נטלתי כל יום אנדומטרין פעמיים ביום ואחת ל 3 ימים חצי אמפולה של פרוגרסטרון, בגלל דימומים קלים בהתחלה.
לפני שבועיים הפסקתי עם הנרות ונשארתי רק עם הזריקה חצי אמפולה אחת ל 3 ימים.
אני שמה לב שהחום שלי לאחרונה קצת יותר נמוך מהתקופה שנטלתי את הנרות.
היה 36.9-37 ועכשיו הוא 36.7 ובבוקר אפילו היה 36.6
האם יש קשר בין הדברים? האם יש חשיבות לעניין?
ה US האחרון היה לפני שבועיים ואני קצת חוששת.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2013נראה שהמצב יותר טוב ובשליטה ,כנראה הדימום פסק ועתה רק השאריות שלו יוצאות בצורה של הפרשה מועטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח שתסביר שוב
רוית25/09/2013פרופסור שלום,
לא הבנתי את תשובתך, אכן הדימום פסק אך החום ירד לאיזור ה 36.6
האם זה תקין להריון? האם זה לא מרא על בעיה?
תוד רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אשמח שתסביר שוב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2013לחום הגוף אין שום חשיבות בשלב זה של ההריון,הערכתי שהכל כשורה בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדתיות והתקפי חרדה בהריוןמיכל25/09/2013
בוקר טוב
האם זהו דבר שכיח בהריון ראשון IVF
התקפי חרדה, חרדתיות לכל המתרחש מסביב?
האם זה מקובל לצורך בעת הריון תרופות פסיכיאטריות ?
תודה רבה יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדתיות והתקפי חרדה בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2013עלייך להתייעץ עם פסיכיאטר במידה והדברים הגיעו למצב של התקפי חרדה,בכל מקרה ישנן תרופות להקלה על המצב גם בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה קידמיתמיכל25/09/2013
בוקר טוב,
הנני נמצאת 13+5 הריון ראשון IVF בת 41
אתמול בבדיקת מעקב שגרתית נאמר לי כי השליה שלי
הינה שליה קדמית.
(מרוב לחץ בפגישה כי הי כל בדיקה לוקחת ליעשור מחיי (: )
שכחתי לשאול ושואלת עכשיו בבקשה מה זה אומר?
האם יש חשיבות למקום השליה?
חג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיליה קידמית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2013אין לכך כל חשיבות לגבי מהלך ההריון ,ובכל מקרה המצב עשוי להשתנות במידה מסויימת עם צמיחת הרחם במהלך ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשהההשיר25/09/2013
הזרקתי לפני כמה שעות אוביטרל. כשפתחתי את הפקק ונשלפה המחט
אז היו כמה טיפות עליה. אני מפחדת שהיו הרבה טיפות ואז אולי לא נכנס כל המינון ההכרחי.
אני דואגת לפני שאיבה. יש מצב שיש חומר אקסטרה ואז לא נורא אם יוצאות כמה טיפות??? אני ממש בחששות. זאת הזריקה הכי חשובה. תודהההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיד בכל פעם שהייתי פותחת את המזרק
וולא25/09/2013היה יוצא ממנו כמה ,, לא להיבהל ,, תהיי רגועה ושיהיה לך בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דחוף בבקשההה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2013קרוב לודאי שמדובר בשארית חומר חסרת משמעות לגבי המשך התהליך ,בכל מקרה גם אם תזריקי עוד אוביטרל אחד לא יקרה כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל פרופסור אשכנזי
שיר25/09/2013אני עם אי2 גבוה ואמרו לי לשצות הרבה שלא יהיה לי גירויי יתר. אז לא טוב להזריק עוד אוביטרל. אתה חושב שזה זניח הטיפות שיצאו לי מהמזרק?
תודההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבל פרופסור אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2013דעתי שזה זניח,ואם קיים חשש לגירוי יתר הסתפקתי במה שהזרקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטוטק לפני פיפלא.24/09/2013
שלום,
האם נהוג לתת ציטוטק לפני פיפל ובאילו מקרים?
מה תופעות הלוואי של נטילת ציטוטק לפני פיפל?
תודה-רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציטוטק לפני פיפל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/09/2013לא ברור לאיזו מטרה ניתן הציטוטק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם להריון ביום ה 6 להחזרהוולא24/09/2013
שלום לכם
ההחזרה הייתה ב 18/9 ,, והיום עשיתי בדיקת דם להריון ( 6 ימים מההחזרה)
והתוצאה הייתה פחות מ 2, אני יודעת שזה שלילי.
אבל יש לי שאלה היה לכם מקרה כזה ובסוף יצא שיש הריון
הייתי צריכה לעשות את הבדיקה ב 30/9
נראה לכם שבסוף אופתע בהריון או לא??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת דם להריון ביום ה 6 להחזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/09/2013תוצאות הבדיקה ביום השישי לאחר ההחזרה הינן תמיד שליליות כי לדאבוננו לא ניתן לזהות פעילות ביטה בשלב זה,רצוי להמתין עוד שישה ימים ולבצע בדיקת ביטה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך פרופ' אשכנזי,הרגעת אותי
וולא25/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גלאוקומה בין או בזמן טיפולי האניה24/09/2013
שאלתי לגבי בדיקת גלאוקומה. נאמר על ידי פרופ' ישראל קרמר לגבי בדיקת הגלאוקומה ש"באופן כללי לא כדאי להשתמש בטיפות פרמקולוגיות בשלושת חודשי ההריון הראשונים, אלא אם אין ברירה אחרת". השאלה שלי מה לגבי ביצוע בדיקת גלאוקומה במהלך או בין טיפלי הפוריות?
בדיקת גלאוקומה בין או בזמן טיפולי ה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2013בין טיפולי הפריון אין כל בעיה בביצוע בדיקה לגלאוקומה כולל הטיפות הפרמקולוגיות הניתנות לצורך הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה וגונאלליא24/09/2013
שלום רב,
אבקש לדעת אם אני לוקחת אנטיביוטיקה , האם ניתן להזריק גונאל ואין בעיה עם זה ?
או שיש להמתין לסיום טיפולי השיניים (שתל) ואז להמשיך בטיפולי הפוריות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה וגונאל - תגובה
פרופ` דוד בידר25/09/2013אין בעיה להמשיך בטיפולי גונל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום שינייםאניה24/09/2013
שלום פרופסור, אני בין טיפולים... הטיפול הבא בערך כחודש. אני צריכה לעשות צילום שיניים. בצילום יש מידה של קרינה. בעבר קראתי כאן בפורום שכדאי להמנע מצביעת שיער בשל הכימיקלים. השאלה שלי האם כדאי להמנע גם מצילום שיניים? האם ייתכן שלקרינה יש לזה השפעה על הביציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום שיניים - תגובה
פרופ` דוד בידר25/09/2013אין בעיה לעשות צילום שיניים.
אין השפעה על הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שלום לכם רופאים יקריםעדנוש2924/09/2013
אז ככה היום הייתי באולטראסאונד חוזר ביחידת ivf לצורך שיחרור והכול בסדר עם 2 הוברים ב אולט' זה הראה ככה
שק מספר:1
מבנה השק: תקין
רקמה עוברית: נצפתה
שק חלמון: כן
דופק עוברי: נצפה
bpd: (לא צויין כמה מ''מ) מתאים לשבוע: NA
CRL: 18 מ''מ מתאים לשבוע : 8+3
כמות מי שפיר :תקינה
מיקום שיליה: קידמית
ממצא טפולתי: שחלות ב.מ.פ.
בעובר השני אותו הדבר בול רק בהערות רשום : שק חלמון בקוטר 6 מ''מ זה בסדר? למה זה בהערות ולעובר הראשון לא רשום ואין הערות בכלל..זה מראה על בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי לציין
עדנוש2924/09/2013היום אני בשבוע 8+3...השאיבה הייתה ב 8/8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום שלום לכם רופאים יקרים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2013הרושם המתקבל שהכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחינת בדיקת אולטרה סאונדג'24/09/2013
שלום רב,
אודה לכם אם תחוו את דעתכם בעניין בדיקת אולטרה סאונד שביצעתי היום:
גודל העובר 7.6 מ"מ, שק חלמון 4.1, שק הריון 11X12.
כ-7 שבועות.
כמו כן נאמר לי כי יש לי דם מאחורי השק הריון מה שמטריד אותי.
בברכת מועדים לשמחה,
ג'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לכם על התייסות לשאלתי-חשוב
ג'25/09/2013ובנוסף - הופניתי למחלקת סיכון הריון
אודה לכם על התייסות לשאלתי-חשוב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2013הימצאותו של קריש הדם מטרידה ולכן נדרש המשך מעקב
אודה לכם על התייסות לשאלתי-חשוב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2013הימצאותו של קריש הדם מטרידה ולכן נדרש המשך מעקב
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)