מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטרדיולשירה29/09/2013
מהם המצבים שבגללם צריכים לקחת נרות אסטרדיול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטרדיול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2013בטיפול הורמונלי תחליפי בגיל המעבר,לצורך עיבוי רירית הרחם,רגישות לתכשירי אסטרוגן דרך הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שינייםסשה29/09/2013
שלום,
אני בשבוע 12 של הריון אחרי הפריה חוץ גופית. האם מותר לעשות טיפולי שיניים? (סתימה ו/או טיפול שורש) או כדאי לחכות עד הלידה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול שיניים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2013חובה לטפל בשיניים ניתן לבצע כל טיפול כולל צילומי רנטגן תוך לבישת חלוק עופרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי29/09/2013
אם מזריקים אוביטרל בזקיק19
אחרי כמה שעות צפוי הביוץ
או שאי אפשר לדעת במדויק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2013תוך 24-36 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 12 ימים לאחר החזרה שאלה...Aני29/09/2013
אני בת 35 עשיתי החזרה של 2 עוברים 7-8 תאים, היום אני 12 ימים אחרי בדיקת דם עוד יומיים.
רציתי לדעת האם הגיוני לחץ כמו של צירים בגב תחתון עם תוספת של שתן כול 2 דק' סימן למשהו טוב?!(כמובן יש עצבים, חוסר חשק מיני, חוסר סבלנות והרבה בכי דבילי).
האם יש פה מישהי שחוותה סימנים כאילו או אחרים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
12 ימים לאחר החזרה שאלה... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2013על סמך תסמינים קליניים לא ניתן להתנבא לגבי הסיכוי להריון או וסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנהקרן29/09/2013
בוקר טוב,
שבוע 12+4, סובלת ממגרנות כל החיים, עכשיו עם התקף של כמה ימים.
מה מותר לקחת וכמה פעמים ביום? יש לכם איזו המלצה לטיפול?
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיגרנה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2013מבין התרופות שמומלץ להשתמש בהריון הינם אקמול ואופטלגין הנחשבות לבטוחות ויעילות לשימוש בההריון. אופטלגין הינה יעילה יותר מבין שתי התרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, האם מותר לקחת 2 בבת אחת?
קרן29/09/2013זה התקף קשה במיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה, האם מותר לקחת 2 בבת אחת? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2013אם אין ברירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנהחסוי29/09/2013
שלום,
אני ביום ה-11 להחזרת 2 עוברים טריים, עוד יומיים שלושה צריכה לעשות בדיקה.
מיום שישי היו לי כאבים חדים בבטן התחתונה, כאבים מאוד קצרים ונעלמים.
חוץ מזה לא מורגש עליי כלום, האם זה יכול להיות קשור להשתרשות, או שלילי שוב? (אני בת 27 עם 2 עוברים יפים) .
תודה רבה רבה
!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה קטנה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2013תסמינים קלינים שונים אינם מעידים אם את בהריון או לא ויכולים להטעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןעמית29/09/2013
בוקר טוב,
רציתי בבקשה לדעת..האם בזמן החדרת אנדומטרין (3 פעמים ביום) אחרי החזרה, זה בוודאות מונע מהמחזור להגיע? אני כבר 13 ימים אחרי החזרה ושלושה ימים עם הפרשות חומות. הם זה אומר שהמחזור צריך להגיע או שיגיע רק שאפסיק להחדיר אנדומטרין? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדומטרין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2013לקיחת אנדומטרין אינה ערובה לאי קבלת מחזור במידה ולא תהרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןמירי29/09/2013
מתי אחרי הזרעה צדץמשים
בקרינון הרופא שלי לא בארץ לא זוכרת
מה הוא אמר לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיון ועד שיענו לך
רומי29/09/2013יום אחרי ההזרעה מתחילים קרינון, כל יום בבוקר למשך 14 יום ואז בדיקת דם לבטא, במידה וחיובית ממשיכים לקחת, במידה ושלילית מפסיקים. מניסיון שלי ביום ה 14 אם אין הריון מתחיל הדימום אפילו עם קרינון. אני נטלתי אותו עקב תסמונת טרום וויסתית עם הכתמות מספר ימים לפני הווסת והקרינון מנע את ההכתמות ומיד ביום ה 14 הגיע דימום ללא הכתמות חומות. הוא פשוט תומך בגופיף הצהוב שאחראי על הפרשת הורמונים חשובים להריון כמו פרוגסטרון שתומך ברירית הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינון - תגובה
פרופ` דוד בידר29/09/2013קרינון מיותר בהזרעות.
בכל אופן לוקחים בבוקר וצריך כרבע שעה להסתובב בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשואלת שוב
מירי29/09/2013אז למה נתן לי עם זה לא עוזר בהזרעות
העניין שאצלי מתחילות הכתמות שבוע אחרי
הזרעות אז בגלל זה הוא נתן לי
האם זה לא יעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשואלת שוב - תגובה
פרופ` דוד בידר30/09/2013יש דיעות של רופאים שמאמינים שזה עוזר אך למעשה הדבר לא נבדק ממש וההגיון אומר שאין צורך ,ובעבר לא השתמשנו בפרוגסטרון בהזרעות, וזה התחיל בתקופה של ההפריות החוץ גופיות ואני לא רואה סעבה לעשות את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשרשיר29/09/2013
לקחת עם הפרדניזון והדוקסילין גם אקמול? יש לי כאבים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר - תגובה
פרופ` דוד בידר29/09/2013כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה אחרי החזרהרוני28/09/2013
עברתי טיפולי הפרייה בארה״ב ושם התמיכה ההורמונלית היתה רחבה , 2 קרינון , זריקות שמן פרוגסטרון, כדורי פרוגסטרון ואסטרוגן וכאן עברתי טיפול אחד שכשל עם תמיכה של קרינון אחד ליום, וקיבלתי מחזור אפילו לפני בדיקת ההריון, ששם לא קרה לי אף פעם, האם זה מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכה אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/09/2013הטיפול שקיבלת בארה״ב אינו שיגרתי מבחינת עוצמת התמיכה,אולם יתכן ושיקוליו עמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תל אביבאיילת28/09/2013
שלום, אני בת 45, מצב בריאותי מעולה, בבדיקה הורמונלית - FSG הוא בערך של 83, ביצעתי אולטרסנואד זקיקים, נמצא זקיק אחד מאד קטן.
אני מאד רוצה להיכנס להיריון, תרומת ביצית לא באה בחשבון, האם ניתן להיכנס להיריון ע"י הפריה חוץ גופית, האם ניתן להוריד FSG ע"י שיטת "אביבה"?
האם קיימת אופטימיות כלשהיא ?
אודה לתשובתכם - שנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תל אביב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/09/2013לדאבוני רצונך אינו בר השגה בשלב זה של הידע הרפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה28/09/2013
אני נמצאת בהריון שני אחרי הפריה(בין הראשון לשני 5 שנים והפלות בשבועות מוקדמים)כך שאני לא זוכרת.....
אני בשבוע 21 מרגישה תנועות עובר ברורות משבוע 18-19 בערך(לא בעיטות)
מה התדירות שבה אני אמורה להרגיש תנועות בשלב זה?
יש לי שליה אחורית אם זה משנה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2013בשלב זה מספיק לחוש בתנועות ואין להתייחס למאפיינים שלהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן תחתונהלולה 2628/09/2013
שלום
אני 10 אחרי החזרת שני עוברים טריים.. הכל היה בסדר אבל היום אחר הצהוריים התחילו כאבים חזקים בבטן תחתונה ובתבור גם מרגישה שמשהו שורף שם.. .. האם זה אומר שבכל רגע אני אמורה לקבל מחזור.. כנראה שלא הצלחתתי גם הפעם.. אני יכולה לקחת כדורים?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון... אני 10 ימים אחריי..
לולה 2628/09/2013ויש לי עוד שאלה.. יש לי 6 עוברים קפואים.. וזו הפעם השלישית שאני עושה החזרה.. בפעם הראשונה אחרי השאיבה החזירו לי 2 עוברים ולא הצלחתי.. אחר כך היה לי רק עובר אחד קפוא אז החזירו לי אותו וגם לא הצלחתי.. והפעם עברתי שאיבה האחר כך החזרת 2 עוברים.. אם אני לא נקלטת גם הפעם.. אפשר בפעם הבאה לבקש מהם להחזיר לי 3 עוברים?? אני בת 26.5.. והבעיה אצלנו בזרע בעיה בתנועת הזרע
ותודה לכם מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאבים בבטן תחתונה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/09/2013אני במקומך לא הייתי מספיד את האפשרות שאת בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןלולה 2628/09/2013
לום אני 10 ימים אחרי החזרת 2עוברים טריים.. 11ימים עם יום ההחזרה.. ביום שני יש לי בדיקת ביטא.. השאלה שלי אם אני עושה מחר בדיקת הריון ביתית אני אקבל תוצאה נכונה.. ואם חס וחלילה הבדיקה הביתית יצאה שלילית יש מצב שיום אחרי תהיה חיובית??
ויש לי עוד שאלה אני גרה בבית בשדה אז הרחוב של הבית שלי לא כלכך חלק ויש פסי האטה באותו רחוב.. אני נוסעת לאט לאט אבל אני פוחדת שזה פוגע בקליטה להריון?? ?!!יש מצב כזה כי לפעמים מרגישה שהגוף שלי נע ימינה ושמאלה כשאני עולה על הפסים?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
פרופ' שחר קול28/09/2013מומלץ להימנע מבדיקות הריון ביתיות. התוצאות לרוב מגבירות המבוכה והחרדה.
מומלץ לבצע בדיקת דם להריון 14 יום לאחר השאיבה, כולל בטא אסטרדיול ופרוגסטרון.
נסיעה על פסי האטה לא תפגע בסיכויי השגת ההריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גם לעוברים איכותייםשיר28/09/2013
עושים הנצה?
אחרי הרבה כשלונות עם עוברים מאד איכותיים שווה לעשות הנצה לעוברים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם גם לעוברים איכותיים - תגובה
פרופ' שחר קול28/09/2013אין הוכחות ברורות וחד משמעיות לתועלת שבהנצה במצב כזה.
אפשר לנסות.
אפשר גם לנסות פיפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)