מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני בשוק...אני בהלם...אני המומהההעדנוש2911/09/2013
יש לי 2 שקיי הריון בתוך הרחם שניהם מתאימים לשבוע שבו אני נימצאת (_שש+4) והם מתאימים ל (שש+5) שניהם עם עובר בפנים וחלמון (או חלבון) ושניהם עם דופקקקקקק!!!! עד כה הכול ורוד ויפה ואמן שימשיך ככה... תודה רבה לכם על הכול רופאים יקרים ... יש לי שאלה אחת..כמה אקמול מותר לכחת ביום לאשה בהריון? יש לי אקמול רגיל של 500 מ''ל כמה מותר?אני מטפסת על קירות מכאביי שיניים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיהיה רק במזל והצלחה!
שני11/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיהיה לך במזל טוווווב
וולא11/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה כיף הריון קל שיהיה
רויטל11/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת כמה את ? אם מותר לשאןל
אור11/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכול הבנות
עדנוש2912/09/2013תודה בנות על האיחולים..ולמי ששאלה אני בת 29 ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צביעת שיערב11/09/2013
יש הטוענים שעדיף לא לצבוע את השיער בחודשים הראשונים..אני בשבוע 11 מותר לצבוע או שצריך לחכות עוד..?באיזה שבוע אפשר לצבוע..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צביעת שיער - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/09/2013אין כל בעיה בצביעת שיער בהריון ובמיוחד בשבוע 11 ,מרבית חומרי הצבע אינם מזיקים להריון,בכל מקרה יש לברר מה סוג חומר הצבע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 11ב11/09/2013
שלום אני בשבוע 11+4 להיריון עוברת טיפולי ivf עקב נשאות לאיקס שביר 95 חזרות..אני אמורה לעבור מי שפיר בשבוע 17 נייתי רוצה לדעת אם אתם מכירים מצבים של נשים שעשו טיפולי ivf ובסופו של דבר במי שפיר יצא להם תוצאה לו טובה של העובר..?והאם זה ממש נחוץ או שאפשר לוותר על זה ולסמוך על הטיפולי ivf?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 11 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/09/2013לדאבוני במצבך מתחייבת בדיקה על מנת להבטיח תקינות כרומוזומלית של התינוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלהעמית11/09/2013
מחר (חמישי) אני עוברת שאיבה, האם זה מפריע לצום? הבנתי שצריך לשתות המון אבל רק באותו היום או שצריך להמשיך לשתות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לי שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/09/2013בנסיבות הטיפול ההורמונלי והשפעתו הצפויה הייתי ממליץ להימנע מצום ,או לפחות לעשות צום חלקי באמצעות שתיה בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הלוספרםרות11/09/2013
שלום,
רציתי לדעת האם במצב שלאחר בדיקה נמצא שהזרע תקין מכל הבחינות, נפח, מורפולוגיה וכו'.. אך קיימת וריקוצלה בדרגה 3, האם חשוב לבצע בדיקת הלוספרם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה אם הדרגה הייתה שונה? דחוף בבקשה
שני11/09/2013ומה במידה והדרגה של הוריקוצלה הייתה 1? זה גם היה דורש בדיקת הלספורם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובתכם
שיר11/09/2013האם וריקוצלה דרגה 1 עם בדיקת זרע תקינה, מורפולוגיה תקינה, נפח וכו' מצריכה בדיקת הלוספרם לדעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ומה אם הדרגה הייתה שונה? דחוף בבקשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2013רצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היה ביוץ ?מנסה11/09/2013
שלום, חודש נסיונות טבעי (בגלל החגים) לאחר שחודש קודם טופלתי לראשונה בגונאל והזרעה בגלל FSH גבוה (בת 35) מזהה ביוצים מידי חודש לעיתים ביום 12 ולעיתים 14 לסירוגין. מזוהים לפי סטיקים. החודש בדיקות בסטיק יצאו חלשות ולכן ביצעתי ביו״מ 15 בדיקת דם. תוצאות: פרוגסטרון 11.7, LH 17.1, E 319
אני מניחה שה פרוגסטרון מלמד שהיה ביוץ. האסטרדיול לא נמוך מידי ? בנוסף האם יש משמעות ל FSH שנמדד ביום מחזור כזה ? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם היה ביוץ ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/09/2013הנתונים מצביעים שהתרחש ביוץ ,רמות האסטרדיול נמצאים בגבול התקין למחזור טבעי בשלב זה,הנתונים במצב זה לגבי FSH אינם משקפים את הסטטוס השחלתי האמיתי,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
מנסה11/09/2013בדיקת הדם היא מאתמול. היום בבדיקת ביוץ בסטיק יצאו 2 פסים. איך יכול להיות שיוצאת תשובה חיובית בסטיקים אחרי שבדיקת דם אתמול כבר הצביעה על ביוץ ובדיקת סטיק אתמול היתה שלילית לחלוטין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח למענה
מנסה12/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ועוד שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/09/2013האפשרות הזו קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל ותוצאותשיר11/09/2013
בוקר טוב,
בת 37, ללא ילדים. צילום רחם תקין. האם לדעתכם התוצאות הבאות הם טובות להתחיל עם הזרעות ואוביטרל בלבד? או שהם גבוליים וכדאי מיד בשילוב עם הורמונים?
יום 3 למחזור:
E2 173 pmol/l
progestrone 2.18 nmol/L
FSH 8.5
LH 3.7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל ותוצאות - תגובה
פרופ` דוד בידר11/09/2013הבדיקה ההורמונלית בסדר אך השאלה היא מדוע את לא מצליחה להרות.
עקב גילך הייתי מתחיל הורמונים והזרעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםאופטימית11/09/2013
שלום רב
אני נשואה מזה שנה וחודשיים, התחלתי תהליך של הזרעות ונשלחתי לעשות צילום רחם.
אשמח לדעת מה הפיענוח שלהם :
צואר במבנה תקין
רחם במנה תקין ללא פגמי מילוי
חצוצרה ימנית לא הודגמה
חצוצרה שמאלית הודגמה עם מעבר ופיזור, רושם של סקטוסלפינקס.
תודה רבה
אופטימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/09/2013מתקבל הרושם שיש לך בעיה חסימתית -עלייך להיוועץ ברופא הפריון לגבי האפשרויות הטיפוליות במצב נחזה זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפאניה11/09/2013
מה ההמלצה לגבי בדיקת פאפ למטופלות פוריות? פעם אחת או פעמיים בשנה? מה ההבדל בין בדיקת הפאפ לבין בדיקת השתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פאפ - תגובה
פרופ` דוד בידר11/09/2013בדיקת פאפ פעם בשנה.
בדיקת פאפ מטרתה לבדוק תאים בצואר רחם על מנת לשלול תהליכים לא תקינים.
בבדיקת שתן מחפשים חיידקים, חומציות ,תאים דלקתיים וכן,
שתי בדיקות שלא קשורות כלל אחת לשניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכהאניה10/09/2013
מה משמעות רמה נמוכה של בטא hCG? האם יש סיכוי להריון תקין כאשר רמת הבטא בבדיקה הראשונה היא 20? מה מסמן דימום הכתמה חומה בנוסף לבטא הנמוכה?
בטא נמוכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/09/2013הכתמה דמית בנוכחות ביטה נמוכה מצביעים על אפשרות של הריון לא תקין אולם יש להמשיך במעקב היות וקיימת בכל זאת תקווה שהמצב תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאמיטל10/09/2013
ערב טוב
האם בטא 80+לאחר החזרת 2 מוקפאים ביום ה-15 להחזרה תקינה?
נוטלת 2 אסטרופם ו3 אנדו ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר11/09/2013יכול להיות ומה שקובע זה הבדיקה השניה לאחר יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפולחנית10/09/2013
שלום,
הנני בת 28 (אמא לילדה בת 3 לאחר ניסיון ראשון היריון טבעי).
מנסה מזה כשנה להרות אולם ללא הצלחה.
פרופיל הורמונלי תקין, צילום רחם והיסטרוסקופיה תקינים, מעקב זקיקים אחרון החל מיום ה-9 הדגים זקיק בגודל 21 ביום 14 למחזור ורירית 9.4. ובהתאם לזיהוי הביוץ קיימנו יחסים אולם החודש קיבלתי מחזור.
בדיקת זרע של בעלי תקינה למעט שבירות דנא 50%.(בבדיקת הלוספרם)
לדברי רופא הפוריות המטפל יש להתעלם מכך מאחר והזרע סביר בהחלט.
הרופא המליץ על טיפול בגונל F כמות של 75 להזריק החל מיום ה-5 למחזור ובהמשך אוביטרל והזרעה (לאחר השבחת זרע).
ביקשתי לבצע הזרעה ללא זריקות אך הרופא מתנגד בכל תוקף מאחר ולדבריו הזרעה ללא זריקות משמעה קיום יחסים רגיל.
(הנני באופן אישי מתנגדת להורמונים בשל החשש להיריון מרובה עוברים).
האם במצבנו ניתן לבצע הזרעה ללא הורמונים או שהמלצת הרופא המטפל היא הנכונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך טיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/09/2013חנית שלום
אם אכן למרות כל הנתונים התקינים את מנסה להרות במשך שנה ובכל זאת הדבר לא הסתייע עד כה,הדברים המתבקשים הם
1.טיפול בויטמין E ו-C לבעלך עקב השבירות הגבוה של ה-DNA של תאי הזרע שלו-מצב הכרוך בשיעור הריונות נמוך יותר,ושיעטר הפלות גבוה יותר
2.יש להתיל בטיפול משולב בהשראת ביוץ עם השבחת זרע + הזרעות תוך רחמיות דבר העשוי להגדיל את סיכוייך להרות בשיעור גבוה פי 3-4 מביצוע הזרעות בלבד
3.ניתן להתחיל בטיפול מתון יותר באמצעות איקכלומין(כדורים) או בגונל במינון נמוך כדי למצב צמיחה של זקיקי בשל אחד או שניים לכל היותר.
בסיכומו ל דבר ההמלצה של הרופא שלך ראויה ורצויה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני10/09/2013
בת 38.8 חודשים, הריון ראשון, אני בשבוע 6+5, לאחר הפריה ראשונה שנקלטה. האם מוכרת התחושה של קצת כבדות בנשימה שבאה והולכת לאורך היום בשבוע כה צעיר? האם יש מה לעשות עם תחושה כזו? זה די מציק לי
אשמח לעצתכם ותשובתכם, המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/09/2013התחושה ידועה ונובעת מעליית רמת הפרוגסטרון בעקבות ההריון או התמיכה ההורמונלית שאת מקבלת או שתיהם -הסגולה של פרוגסטרון מלבד תפקידו בתהליך ההשתרשות ובהרפית שריר הרחם הוא מרפה את שרירי בית החזה דבר הגורם להתקשות בפעולת הנשימה החולפת עם הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בהריוןסשה10/09/2013
שלום.
בהריון מותר לקחת כדורים נגד כאב ראש? אם כן, איזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרופות בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/09/2013אקמול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
סשה10/09/2013זה לא מזיק בכלל? או שעדיף להמנע מכדורים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/09/2013הגישה הטיפולית בהריון ,שבכל מקרה יש לעשות שיקול בין התועלת הטיפולית לבין הסיכון (גם אם הוא קטן ביותר).כך שעלייך לקבוע אם התרופה נדרשת לך להמשך תפקודך הנורמלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריונות כימיים קצריםשי10/09/2013
שלום,
בעקבות עצתכם נגשתי לבדיקה אצל רופא הנשים שלי בעקבות 3 הריונות כימיים קצרים שנגמרו ימים בודדים לאחר האיחור... ההריון הורגש וגם אושש על ידי בדיקה ביתית. הרופא לא התייחס לזה בכלל בגלל שלא בצעתי בדיקת דם! מבחינתו זה לא קיים ואין מה לעשות...
לא הופניתי לשום בדיקה ויצאתי מושפלת כי לא האמינו לי... אבל זה כן קרה, ו2 מההריונות קרו חודש אחרי חודש שהוא גם אמר שזה די נדיר, אבל זה קרה!
מה עליי לעשות? אם אין לי הוכחה כתובה שזה קרה אז אני חא אזכה לבירור וטיפול? האם עליי לעבור עוד 2 על מנת לזכות ביחס הרופאים?
לא ברורה לי הגישה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריונות כימיים קצרים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/09/2013שרון שלום
אין לי ספק שהרופא שלך לקח את טענותייך בחשבון ,ויפעיל שיקול דעת לקראת הבירור והטיפול בעת נסיונך להרות בפעם הבאה,ומלבד זה תמיד ניתן לקבל second opinion של רופא נוסף -הבחירה בידייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)