מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלת בטאeden10/09/2013
בטא ראשונה 526 ולאחר יומיים1420 יש סיכוי שזה בכל זאת עובר אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלת בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/09/2013אם הבדיקה נעשתה ביום ה-12,הערך הראשוני גבוה ומצביע על אפשרות של הריון מרובה עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק 23 מ"מ ומעט נוזל בדוגלסמירי10/09/2013
האם זה אומר שכבר היה ביוץ? האם יש טעם להמשיך לקיים יחסים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק 23 מ"מ ומעט נוזל בדוגלס - תגובה
פרופ' שלמה משיח10/09/2013לא בהכרח. אפשר לשלוח דם לפרוגסטרון ואם הוא לא עלה אז לא בייצת עדיין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צטרוטיידליא10/09/2013
שלום רב,
רציתי לשאול מה עושה הזריקה צטרוטייד בדיוק ?
לפני כחודשיים לאחר 8 ימי זריקות גונאל התפספס לי ביוץ כי כנראה על זקיקים
קטנים היה ביוץ והרופאה לא שלחה אותי בזמן לבדיקות דם ו US.
לכן החודש הרופאה נתנה לי להזריק צטרוטייד עם הגונאל.
מתי מזריקים אותו לאחר הגונאל ? ואיזו פעולה הוא עושה ? ומה יקרה אם לא אזריק אותו , האם יש סיכוי ששוב יתפספס הביוץ או יבייץ על זקיקים קטנים ?
אני פשוט לא מבינה למה צריך להזריק כל כך הרבה זריקות .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צטרוטייד - תגובה
פרופ' שלמה משיח10/09/2013ניראה שאת יודעת את התשובות ולא מטמיעה אותן: תפקיד הצטרוטייד למנוע הפרשת הורמון ה-LH מבלוטת יותרת המוח ובכך למנוע ביוץ לפני הזמן. יש להתחיל את הצטרוטייד מיד לאחר שמסתמנת התגובה לטיפול בגונל. תפקידו של הרופא לקבוע מתי עלייך להתחיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לבנות הפורום אשמח לתשובותאור10/09/2013
אתמול עשיתי אולטראסאונד ראשון בשבוע 6 + 3 להריון תאומים
בשק הראשוןראו עובר עם דופק איטי
ובשק הריון השני לא ראו קוטב עוברי כלןמר לא ראו עדיין עובר
הרופא ביקש ממני לבצע בדיקה נוספת בעוד שבוע
מאותו רגע אני בחרדות ומרגישה שהכל אבוד... לא נרדמתי כל הלילה
האם מישהי חוותה דופק איטי? או שלא נצפה קוטב עוברי? והתוצאה השתנתה לאחר מספר ימים אשמח לתשובתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אור10/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
עדנוש2910/09/2013קודם כול תרגעי.הלחץ לא טוב כרגע...אין לי מושג לגביי הדופק לי יש רק מחר בדיקה ואני יהיה שבוע 6+4 (שש+4) אז אני בעצמי על הקוצים.. מה שכן עם יש לאחד לפחות דופק אז זה ניראה לי בסדר לא? עדיף תשאלי פה את הרופאים..שיהיה בהצלחה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוז הפריותקרן10/09/2013
שלום רב.
אני בטיפולי ivf+pgd, אחרי שאיבה שלישית שבה נשאבו 23 ביציות,והיום התבשרתי ש-20 ביציות היו בשלות ומתוכן יש רק 9 הפריות כולן באיקסי. זה נראה לי ממש נמוך יחסית לביציות שנשאבו,בפעם הראשונה נשאבו 12 ביציות מתוכן 8 בשלות והיו 8 הפריות,בפעם השניה נשאבו 14 מתוכן 11 בשלות והיו 7 הפריות,ובשאיבה הזאת אחוז ההפריות יותר נמוך. האם יש לי סיבה לדאגה שאחוז ההפריות יורד משאיבה לשאיבה למרות ששואבים יותר ביציות?
תודה מראש קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחוז הפריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/09/2013במקומך לא הייתי מוטרד ,היות והתוצאה היא בסה"כ מצוינת,יש לשים את הדגש יותר על האיכות ופחות על הכמות,חשוב יהיה לדעת מה טיב העוברים החלוקה שלהם ,התפתחותם לבלסטוציסטים וכו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרויטל10/09/2013
האם כל ביצית שמגיעה לביוץ וכמות זרעונים גדולה וטובה נפגשים בודאות
זה אומר שתיהיה הפריה ?? אם לא מה האחוזים ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/09/2013הפריית הביצית אינה ערובה להשתרשותו של העובר,לכן קיים פער גדול בין שיעורי ההפריה להשתרשות ולהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רויטל10/09/2013אני לא הכי הבנתי את התשובה , אני שואלת כי אני עברתי 2 הזרעות עד עכשיו והשלישית היתה לפני שבוע אני מחכה בסבלנות לתשובה חיובית אמן
אני מנסה להבין למה 3 טיפולי איקוקלומין+2 הזרעות עם גונל ואוביטל לא הביאו להירון כלל ותמיד קבלתי מחזור ולא עשיתי בכלל בדיקת בטא.
יש לציין שאני פוליצסטית עם חוסר בביוץ שזו הבעיה היחדיה כי פרופיל הורמונלי תקין+זרע+צילום רחם יש לי 2 בנים ונכנסתי באופן ספונטני ומהיר להריון , אני מנסה להבין איפה זה נתקע בדרך??למה לא מצליח ? חוששת שאולי ישנה בעיה נוספת אני לא מודעת עליה אולי זרע כלל לא מפרה את הביצית ??או משהו אחר אני רוצה לדעת איפה ישנה בעיה ואני לא נכנסת להריון ולמצוא פיתרון ולהבין מהרגע שאני בביוץ ודאי+עושים הזרעה איפה יכולה להיות בעיה בדרך עד לקליטת ההריון??בת 29 תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
רויטל10/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתשובה
רויטל10/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממתינה לתשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/09/2013מיכל שלום
כושר הפוריות של זוגות צעירים אינו עולה על 8% לכל חודש וגם במקרה זה צריכה להתעורר השאלה מדוע לעיתים לזוג נדרשת שנה על מנת להרות והאירוע לא התרחש בחודש הראשון למרות שכל הנתונים נמצאו תקינים-התשובה היא ביעילות של הביולוגיה האנושית-רק בללק מהמיקרים הזרע מגיע עם כושר הפריה לקרבת הביצית,ורק חלק מהביציות הינן בעלות כושר הפריה ומופרות,ורק חלק מהן תקינות גנטית ,ורק חלק מהם בעלות כושר השתרשות,ולא בכל פעם נוצרים תנאים אופטימליםלהשתרשות ברירית הרחם ,וגם אלו שכבר השתרשו לעיתים נדחים כבר בתחילת התהליך ,כך שכושר הפוריות אצל זוגות עם ממצאים תקינים לחלוטין בכל חודש אינו עובר את 6-8% ובאמצעות הטיפול המשולב שאת עוברת מגיע לכ-20% מידי חודש בחודשו ,כך שעלייך להשלים את פרק הזמן המוקצה לטיפול זה ,ובהעדר הצלחה לפנות לטיפול הפריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענו לי
רויטל11/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא ענו לי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/09/2013מיכל שלום
כושר הפוריות של זוגות צעירים אינו עולה על 8% לכל חודש וגם במקרה זה צריכה להתעורר השאלה מדוע לעיתים לזוג נדרשת שנה על מנת להרות והאירוע לא התרחש בחודש הראשון למרות שכל הנתונים נמצאו תקינים-התשובה היא ביעילות של הביולוגיה האנושית-רק בחלק מהמיקרים הזרע מגיע עם כושר הפריה לקרבת הביצית,ורק חלק מהביציות הינן בעלות כושר הפריה ומופרות,ורק חלק מהן תקינות גנטית ,ורק חלק מהם בעלות כושר השתרשות,ולא בכל פעם נוצרים תנאים אופטימלים להשתרשות ברירית הרחם ,וגם אלו שכבר השתרשו לעיתים נדחים כבר בתחילת התהליך ,כך שכושר הפוריות אצל זוגות עם ממצאים תקינים לחלוטין בכל חודש אינו עובר את 6-8% ובאמצעות הטיפול המשולב שאת עוברת מגיע לכ-20% מידי חודש בחודשו ,כך שעלייך להשלים את פרק הזמן המוקצה לטיפול זה ,ובהעדר הצלחה לפנות לטיפול הפריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה האינפורמטית
רויטל11/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשה אנדומטריומה בשחלהרווית10/09/2013
בת 37, פרופיל הורמונלי תקין, זרע תקין, צילום רחם תקין ופיזור מלא ומיידי בחודש האחרון, 2 הריונות כימיים קודם לכן, צ'יסטת שוקולד בשחלה שמאלית בגודל 23 מ"מ.
דבר חשוב מאוד לציון הוא שבכל החודשים כ 6 מחזורים הללו הביוץ התרחש משחלה שמאלית בלבד! בימין תמיד היו תמיד זקיקים קטנים או כ 10 קטנים,
למרות כל אלה כבר כ 6 מחזורים של מעקבים הביוץ מתרחש בשחלה שמאלית בלבד היכן שקיימת הצ'יסטה.
1. האם ייתכן שהצ'יסטה שבשחלה שמאלית היא זו שגורמת שהביוץ יהיה בשמאלית בלבד?
2. האם יש סיכוי שמתיישהו יהיה ביוץ בשחלה ימנית גם?
3.האם ייתכן בגלל הצ'יסטה יש הריון כימי והאם ייתכן שלמרות זאת יש סיכוי להשתרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף בבקשה אנדומטריומה בשחלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/09/2013לדעתי הציסטה אינה יכולה לגרום לאי אלו מהתופעות שהזכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי דעתך
רווית10/09/2013אז מדוע לדעתך כבר 6 מחזורים הביוץ הוא רק משחלה שמאלית? הרי צילום רחם תקין וכו'..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לגבי ביוץ טבעי או חצי טבעי ?נועה10/09/2013
שלום רב לכולם,
בגלל שבמקור לא תוכנן ivf להחודש ובכל זאת לא רוצה לוותר על טיפול.
ניתנו לי שתי אופציות אשמח לעזרתכם :
לקבל רק כמה ימים ציטרוטיייד אחד ו 3 מנופור ולנסות לעכב קצת ביוץ ואז לשאוב,
או להמשיך לעקוב כל יום, ורק אוביטרל ולקוות לתפוס את הביצית לפני הביוץ הטבעי ולשאוב אותה.
אני ביום ה 5 למחזור (המחזור הרגיל שלי קצר כ 23-25 ימים כך שמאוד יתכן ביוץ כבר אחרי שבוע)
יום 4 : זקיק מוביל 13 ממ, lh-3.70 ,e2-437 ,prog-1.56
יום 5 ; זקיקי מוביל 15 ממ, lh- 3.6. , e2-571. , prog-1
ה fsh שלי הוא 6.70
מאוד הייתי רוצה לדעת באיזו שיטה יש סיכוי יותר טוב ״לתפוס״ את הביצית בזמן ?
בהתחשב שאני בת 42 והרזרבה שלי לא גבוהה וזה יהיה ivf ראשון ( אחכ בוודאי שנוסיף הורמונים ונקווה לקבל כמה ביציות)
אשמח לתשובות בהקדם כדי שיעזור לי להחליט,
המון תודה מראש על האדיבות והמקצועיות,
נאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה נקודה אחת
נועה10/09/2013אולי חשוב לציין בשיקול הפרוטוקול שאני מועמדת ל ivf לא כי לא הצלחתי להיכנס להריון בעבר, לא ניסיתי. אלא בגלל הגיל ושזה לא מבן זוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ייעוץ לגבי ביוץ טבעי או חצי טבעי ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/09/2013מנסיוני האפשרות של עכוב הביוץ באמצעות הצטרוטיד והגיבוי ההורמונלי במקביל עדיפים ומצליחים יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF יובש בפהרוני09/09/2013
שלום רב
ביצעתי IVF ראשון,שאבו 4 ,הוחזרו 3. בטא 5 אתמול והפסקתי תמיכה.
מאז ההחזרה, חשה שהפה והלשון ממש יבשים, קמה באמצע הלילה 4 פעמים לשתות,בשל תחושת יובש זו.שותה המון גם ביום.תופעה שלא קרתה לי בעבר.
ביצעתי בדיקת דם לסוכר,תשובה תקינה.
מדוע היובש בפה לא מפסיק?
האם זה קשור לטיפול IVF שעברתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
IVF יובש בפה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/09/2013איני מוצא קשר ישיר בין הטייפול שעברת והיובש בפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf+pgs+אמרוני09/09/2013
שלום רב
האם ידוע לך, באיזה מרכז רפואי, אוכל לבצע את כל הנ"ל?
אני בת 39, עברתי 6 הפלות, בשבועות שבין 6-12.
אין בעיה ספציפית בעובר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ivf+pgs+אמ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/09/2013כל הפרוצדורות האלו נעשדות ביחידה להפריה חוץ גופית בבילינסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהivf+pgs+אמ - תגובה
פרופ` דוד בידר10/09/2013אבל את עברת ברור להפלות כולל בדיקת הכרומוזומים שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רןני13/09/2013כן עברתי ולא נמצאה בעיה כלשהי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי09/09/2013
עשיתי הזרעה לפני שבוע בדיוק מהיום +אוביטרל
היום בניגוב היה קצת דם טרי אבל ממש קצת
היתכן שזה מחזור ?
או סימנים המעידים על מחזור קרוב?
זה לא מוקדם מידי ?
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/09/2013לא הייתי מספיד בשלב זה את האפשרות אפילו של הריון,בכל מקרה אם הדמם יגבר עלייך להיוועץ ברופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותתותית09/09/2013
עשיתי החזרת עוברים מוקפאים ב 21.8
לאחר 13 יום ו 15 עשיתי בדיקת בטא והתוצאות היו 459 ו 959. היום בתאריך ה 9.9 היו לי הפרשות חומות (לא דם). האם זה תקין?
האם עלי לבדוק זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את ההודעה
תותית10/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפרשות חומות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/09/2013בהחלט יש מקום לביקורת רפואית והורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיה ו- IVFיואב09/09/2013
שלום,
אני משתמש בפרופסיה, ועומד לבצע הפרייה חוץ-גופית. האם כשנעשית הפרייה חוץ גופית, נבחרים הזרעים האיכותיים ביותר, כלומר: כאלו שלא "נפגעו" ע"י הפרופסיה, ובהם משתמשים לצורך ההפרייה, או שהתרופה משפיעה על כל הזרעים, וכדאי להפסיק ליטול אותה ? אם כן- לכמה זמן כדאי להפסיק את השימוש בה ? תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופסיה ו- IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/09/2013מאחר ותכשיר פוגע ב-DNA של הזרע יש חשיבות רבה להפסיק את הטיפול שלושה חודשים לפני ההפריה החוץ גופית,ברב היחידות נעשית בחירת הזרע לצורך ICSI על פי נסיון והבחירה של הביולוגית המבצעת ,אולם קיימת גם אפשרות לבחור תאי זרע באמצעות IMSI ובחירתם במכון של פרופ' ברטוב בהגדלה פי 6000 לפני ביום ביצוע שאיבת הביציות והפרייתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אנטיביוטיקהעדנוש2909/09/2013
כידוע אני היום בשבוע 6+2 להריון העם מותר לכחת מוקסיוויט פורטה 500 מ''ג 3 פעמים ביום? הרופאת משפחה נתנה לי אותו היום (היא כמובן מודעת להריון) פשוט יש לי נפיחות בחניכיים ממש מוגלה ענקית..
ועוד שאלה מאיזה ערכים הבטא מפסיקה להכפיל את עצמה ולמה? אני עדיין לא רגועה שבתאריך 2/9 יצא לי 15000 וב8/9 רק 45300 לא היה הכפלה בכלל..יש לציין שגם כול התופעות שהיו נעלמו אני כבר לא רצה לפיפי כול שעה ,החזה לא כואב כבר, אין רעב מטורף בבוקר..למעשה אין כלום בכלל (אין דימומים ולא כלום חס וחלילה)..
מצטערת עם שיגעתי אותכם זה הריון יקר מאוד מאוד אחרי 7 טיפוליי הפרייה כשבאף טיפול לא היו מוקפאים ותמיד התחלתי מהתחלה פרוטוקולים ארוכים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על אנטיביוטיקה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/09/2013מותר לקחת את האנטיביוטיקה.
לא נהוג להמשיך לבדוק רמת הורמון ההריון כאשר יש אולטרה-סאונד.
הבטא בהתחלה מכפיל עצמו לפחות ולאט לאט רמתו נשארת קבועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל..
עדנוש2910/09/2013עם היה אפשר לעשות אולטראסאונד מתי שבא לי זה היה מוריד ממני את הפחד..יש לי טור רק מחר לאולטרא' אז יוצא שמה 8/9 אני ממש באי ידיעה מה קורה עם העובר בפנים לאור הבטא שיצאה לי..הרופאה אמרה שעם אין לי דימומים ולא כלום אז סתם היא לא תפנה לאולטרא'.. טוב אז עם אין דימומים אז סביר להניח שהכול בסדר עם העובר בפנים? כלומר עם היה בעיה היו מופיעים דימומים לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל.. - תגובה
פרופ` דוד בידר10/09/2013זה לא משנה מה אומרים לך
צריך לעשות אולטרה-סאונד לכל אחת בשבוע 6. זה הנוהל הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 29רום09/09/2013
ערב טוב,
אחרי מופור, אוביטרול והזרעה
היום 13 יום לאחר הזרעה בטא 29
EST 293
PROG 12.8
יש כבר כמה ימים דימומים קלים בניגוב בלבד רק מדי פעם ומעט מאוד
האם הבטא לא נמוכה מאוד ?
האם שני הערכים האחרים תקינים?
אני לוקחת 2 נרות אנדומטרין ביום. האם להמשיך או להוסיף?
אודה על תשובות לכל השאלות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני שהרופאים יענו
עדנוש2909/09/2013הפרוגסטרון נמוך מאוד תדברי עם היחידה שיוסיפו לך עוד נר תמיכה או יתנו לך גסטון פעם ביום..אני ככה התחיל לי ההריון הנוכחי..לגביי הבטא היא חיובית אך נמוכה מאוד תעקבי אחריי עלייתה כול יומיים..בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה.תודה רבה.
רום10/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בטא 29 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/09/2013יש להמשיך את תמיכת הפרוגסטרון ואולי להעלות את מינון הנרות או להוסיף זריקת גסטון יומית ולבצע כעבור יומיים בדיקת ביטה חוזרת כדי לראות אם מדובר במגמת עליה או ירידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא 29 - תגובה
פרופ` דוד בידר10/09/2013אם ההריון לא תקין , וככה זה נראה, עקב דימום שהיתוסף ,אז שום תוספת לא תעזור.
אין דבר כזה שתוספת פרוגסטרון ״ תציל״ את ההריון.
בכל אופן אני מסכים עם פרופסור אשכנזי כי זה הנוהל אותו אנו מקיימים עם מטופלות במצב כזה למרות שאנו יודעים שהסיכויים להריון טוב נמוכים ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצובה
רום10/09/2013אין דימום מלבד הכתמה חומה קלה
מחר אני עושה בטא שניה.
מה ערך בטא סביר שיהיה מספק?
ומה רמת פרוגסטרון ואסטרודיל שיהיה מספק?
האם הבטא הנמוך מעיד בהכרח על בעיה? אן שבגלל ערך הפרוגסטרון הנמוך או שניהם יחד?
אודה על הסבר מפורט מעט יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה.תודה.
רום10/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מחכה לתשובה.תודה. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/09/2013עליה בפרוגסטרון +הכפלה בערך הביטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצובה - תגובה
פרופ` דוד בידר11/09/2013פרוגסטרון אצלך הוא לא ממש נמוך ביותר.
בכל מקרה כאשר ההריון לא מתפתח טוב גם הפרוגסטרון לא מופרש טוב ולכן התוספת שלו לא תועיל במצבים אלה,בכל אופן אם הערך הבא יהיה, למשל מעל 70 זה יהיה מעודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיה לי מצב כזה בדיוק
שיר11/09/2013היה לי מצב כזה בדיוק עם אותם ערכים. גם הפרוג' היה 12.
גם הייתה הכתמה שנעלמה אך אחרי 3 ימים בא המחזור בגדול.
לפי הבדיקות התברר שזה היה הריון כימי. האיחור של הווסת סה"כ הייתה כשבוע.
לי המליצו בפעם הבאה יום אחרי הזרעות לקחת קרינון ל 14 יום במידה ויש בעיה עם פרוגסטרון נמוך, אך בכל מקרה שלקחתי והגיע מועד הווסת היא הגיע מיד כדימום ללא הכתמות חומות, זה ההבדל. אם היה הריון שלא החזיק אז לפחות הייתי יודעת שהוא לא בגלל פרוג' נמוך. ועדיין קרינון יעזור רק למי שבאמת יש בעיה עם הפרשת פרוג' אם בכלל.. אך עדיין אמשיך לקחת אותו לכל מקרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות מהיום
רום11/09/2013ערב טוב,
בטא 53
פרוגסטרון 73.9
אסטרדיל 300
קיבלתי להוסיף כדור אסטרופם
ולבוא יום ראשון לבדיקה נוספת.
מה דעתכם?
יש מצב שהבדיקות פשוט נמוכות בגלל הפריה מאוחרת?
אני 15 יום אחרי הזרעה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה.תודה רבה.
רום11/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
רום12/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות מהיום - תגובה
פרופ` דוד בידר12/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות מהיום - תגובה
פרופ` דוד בידר12/09/2013הבטא לא עלתה טוב ותוספת של אסטרופם זה לא עוזר בשום דבר וגם לא פרוגסטרון כשההריון לא תקין.
בכל אופן אין מנוס מהמשך בדיקת הבטא ותחזרי על הבדיקה ביו ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)