מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- FSH ערכים גבוהיםאסנת21/06/2012
שלום
אני בת 39 אמא ל-4 ילדים,הריונות ספונטניים[באותו החודש שרציתי הריון נקלטתי.הריון אחרון לפני 4 שניים.] אני נמצאת בתהליך של PGD.בצעתי בדיקה ביום ה-3 למחזור וה-FSH הראה ערכים של 30 ולכן לא התחלתי טיפול. האם זה יכוללהראות ערכים תקינים במחזור הבא?
איזה ערכים של FSH צריך כדי להתחיל טיפול?
האם הבדיקה של ה-AMH אמינה יותר, ויכולה לשנות את המצב להתחלת טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH ערכים גבוהים - תגובה
פרופ' שחר קול21/06/2012אם במקביל לערך 30 של FSH נמדד ערך נמוך של אסטרדיול (פחות ממאתיים פיקומול לליטר), הרי אינך מתאימה ל - PGD על רקע רזרבה שחלתית ירודה.
אין טעם לחזור על הבדיקה.
אם רוצים לוודא המצב - עדיף למדוד AMH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא חיוביתאיילת20/06/2012
שלום רב
היום 12 יום לאחר החזרת עוברים, בדיקת דם הראתה בטא 42.
האם הערך תקין יחסית לשלב או נמוך מדי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא חיובית - תגובה
פרופ' שחר קול21/06/2012תקין.
יש להמשיך מעקב כדי לוודא תקינות ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המחזור נעלםנועה20/06/2012
שלום, לפני כ10 חודשים הפסקתי גלולות במטרה להכנס להריון, בחודשים הראשונים המחזור הגיע ואז הוא נעלם, חשבתי שאני בהריון אבל לא, מזה 5 חודשים שאני לא מקבלת מחזור, מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המחזור נעלם - תגובה
פרופ' שחר קול21/06/2012לסור לבדיקה וברור ע"י רופא הנשים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שהקדיםקרן20/06/2012
בוקר טוב,
בת 33 + 2
מזה כמה חודשים שמנסה להיכנס שוב להריון.
ב-4 החודשים האחרונים (מאז פטירתו של אבי) המחזור החודשי אינו סדיר 26-31 ימים
ולכן החודש השתמשתי במקלות ביוץ. זיהיתי את הביוץ במדויק ופעלתי בהתאם להוראות
אבל קיבלתי מחזור אחרי 12 ימים מיום הופעת שני הפסים החזקים. וסה"כ אחרי 26 ימים מיום קבלת המחזור. בחודש שעבר היה לי מחזור 31 ימים.
לפני חודשיים עשיתי בדיקת דם הורמונלית ביום החמישי למחזור והכל היה תקין.
אם כך, מדוע קיבלתי מחזור 12 יום לאחר הופעת הביוץ? על מה זה יכול להצביע?
מדוע המחזור משחק כל חודש? מה עליי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עליי..אשמח לקבל תשובה בבקשה
קרן25/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור שהקדים - תגובה
ד''ר אריק כהנא25/06/201212 יום זה עדיין בגבול התקין
לחלק גדול מהנשים המחזור מופיע בהפרשים של יומיים עד ארבעה מהמצופה
כדאי לבצע בדיקות לקביעת סטטוס המחזור והפעילות השחלתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאריות קרינון בגוףרחל20/06/2012
אני בהריון דרך IVF שבוע 8 + 4 ימים. מקבלת תמיכה של אסטרופם 2 מ"ג פעמיים ביום וקרינון פעם אחת ביום.
משבוע 7 החלו לי דימומים בערך כל יומיים, פעם אחת הדימום היה רציני, עשיתי מעקב אולטרסאונד ונאמר לי שמדובר על המטומה, העובר עם דופק ויש לקוות לטוב.
כשאני במקלחת ואני מנסה להוציא את שאריות הקרינון (שכתוצאה מהדימומים צבעו שחור) אני חשה שיש הרבה חומר שנשאר בגוף והתקשה סביב איבר כלשהו אינני יודעת אם מדובר על הרחם או שלפוחית השתן או כל איבר אחר.
האם אין נזק בהשארת השאריות לפרק זמן ממושך, אני משתמשת בקרינון מתחילת חודש מאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאריות קרינון בגוף - תגובה
פרופ' שחר קול21/06/2012אפשר להפסיק הכל: גם אסטרופם וגם קרינון.
מיותר בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת us וגינלידי20/06/2012
בבדיקת us התשובות היו שחלה ימנית פוליציסטית
ניצפו הרבה זקיקים קטנים....
שחלה שמאלית תקינה
ניצפו מעט זקיקים קטנים...
נוזל דוגלס חופשי
הייתי רוצה לדעת מה מהשמעות של התוצאות.....הן מבחינה בריאותית והן מבחינת פוריות...אני בת 33* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת us וגינלי - תגובה
פרופ' שחר קול21/06/2012על סמך הנתונים לא ניתן להגיע למסקנה כלשהי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדן19/06/2012
ביום ראשון צריכים לעשות לי הזרעה.האם מותר לפני זה לקיים יחסי מין? או אסור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר20/06/2012אין שום בעיה.
אבל אני מקווה שאת מתכוונת לא ממש לקיים יחסים ומיד הזרעה כי זה בעיתי מבחינה לוגיסטית.
אם את מתכוונת ערב קודם או בבוקר של אותו יום אז אין שום בעיה.
קיום יחסים לא גורע מהצלת ההזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DHEA ועליה בפורגסטרוןאסנת19/06/2012
שלום רב,
בת 41, מזה חודש וחצי לוקחת DHEA 75 מ"ג עקב תגובה שחלתית ירודה.
פרוגסטרון ביום 5 למחזור היה 5.2 (לפני תחילת DHEA היה נמוך מ-1 במועד זה).
מחר אמורה להתחיל בסטימולציה לקראת IVF (גונל F).
האם המלצתך לבטל הסבב לאור הפרוגסטרון הגבוה (והפגיעה האפשרית באיכות הביציות) או להמשיך לסטימולציה ולהפסיק עם ה-DHEA?
תודה רבה,
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DHEA ועליה בפורגסטרון - תגובה
פרופ` דוד בידר19/06/2012מתן הDHEA לא עוזר בכלום לשחלה.
באמץ הפרופסורים גבוה ולא הייתי מתחיל אלה נוהג אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית בטא לא תקינהק19/06/2012
יום 11 להחזרה - בטא 29
יום 13 להחזרה - בטא 94
יום 15 להחזרה - בטא 184
יום 19 להחזרה - בטא 350
עולמי חרב עלי. האם יש עוד סיכוי להיריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית בטא לא תקינה - תגובה
פרופ' שחר קול21/06/2012יש סיכוי .
מציע א.ס. בשבוע הבא לווידוא מיקום ההריון ותקינותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטאבהריון19/06/2012
שלום רב,
בטא ראשונה ביום 13 להחזרת 4 עוברים טריים- 89
היום- יום 15 - בטא 201
פרוגסטרון 15.6
E2- 438.3
האם ההכפלה תקינה?
האם יש סיכוי להיריון תאומים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בטא - תגובה
פרופ' שחר קול21/06/20121. כן
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AMHאסנת19/06/2012
האם אפשר לעשות את הבדיקה של AMH בקופת חולים ?
האם עושים את זה פרטי ? ומה העלות הכספית?
השחלתית יש לבדוק AMH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AMH - תגובה
פרופ' שחר קול21/06/2012הבדיקה לא בסל, לכן לא ניתנת דרך הקופות.
אפשר בבתי חולים או במעבדות פרטיות.
העלות סביב 200 ש"ח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיגלאסנת18/06/2012
אני בת 39 בצעתי בדיקת דם ביום ה3 למחזור, FHS היה 30 .
האם במחזור הבא הערכים של ה-FHS יכולים לרדת?
מה הם ערכים תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגל - תגובה
פרופ' שחר קול19/06/2012הערך גבוה, ויתכן ומצביע על רזרבה שחלתית נמוכה.
תמיד יש לבדוק רמת האסטרדיול במקביל.
רמת ה - FSH משתנה מיום ליום.
אין טעם לחזור על הבדיקה, אם נלקחה בזמן.
כדי לקבל מושג אמין לגבי הרזרבה השחלתית מומלץ לבדוק AMH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוי ואבוי!!דלית18/06/2012
אני 11 יום אחרי הזרעה ולפני כמה שעות היתה לי הפרשה חומה בניגוב אחד על הנייר.
מזה אומר? זה היום הראשון למחזור? הגיע כל כך מהר???
:-(
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוי ואבוי!! - תגובה
פרופ' שחר קול19/06/2012יתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה דחופהעדי18/06/2012
אני יומיים אחרי החזרת עובר בהפריה .. לפני ההפריה לקחתי dhea 75מ"ג ליום האם עליי להמשיך כעת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה דחופה - תגובה
פרופ` דוד בידר19/06/2012התרופה הזאת מיותרת לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרקרן18/06/2012
פרופ' בידר שלום
הריון עם קלקסן עקב הפלות כיום שבוע 17+4 מידי פעם יש כאבים קלים בבטן תחתונה וליד הטבור לפני שבוע וחצי בסקירה ראשונה הכל תקין וצוואר ארוך וסגור
מה יכולה להיות הסיבה להרגשת כאב קל מידי פעם אציין כי זה מתחילת ההריון ההאם זה יכול להיחות כתוצאה מהתרחבות הרחם.
אציין כי היה דימום חזרק בשבוע 6 אבל כאשר בדקו אותי באולטרסאונד כל פעם הכל היה ברוך השם בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר20/06/2012הרחם לא כואב כשנתרחב.
בהריון יש פעילות מעיים שונה עקב השפעת ההורמונים על שרירי המעיים ולכן ש תחושות כאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)