מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הריון נוסףגילי07/06/2012
שלום רב,
לפני 11 חודשים ילדתי בן ואני עדיין מניקה. בשל הגיל שלי (42) רוצה לנסות הריון נוסף, אבל מאז הלידה עוד לא קיבלתי מחזור. הרופא נתן לי 5 ימי PROVERA, עברו שבועיים ולא הגיע המחזור. בבדיקת דם:
פרולקטין 279
TSH 2.6
LH 11.9
FSH 12.8
אסטרדיול נמוך ממאה
מה המשמעות ומה האפשרויות שלי? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה שהריתי לאחר הזרקת הורמונים
גילי07/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון נוסף - תגובה
ד''ר אריק כהנא07/06/2012כדאי לבצע גם בדיקת אולטרהסאונד לשחלות ורירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשהחנה06/06/2012
לאחר החזרת עובר מרגישה כבר תקופה חולשה ועייפות חזקה בבוקר ובמשך היום.עשיתי בדיקות דם לברזל תוצאה:70.4 ויטמין B12 תוצאה:176 וספירת דם WBC תוצאה:6.89 ורציתי לשאול אם מותר לי לאחר החזרת עובר לעשות זריקות ויטמין B12 כי זה מאד חיזק אותי בעבר כשסבלתי מחולשות.והאם אפשר לעשות עירוי ברזל?כדי להתחזק כמובן.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה
חנה08/06/2012לאחר החזרת עובר מרגישה כבר תקופה חולשה ועייפות חזקה בבוקר ובמשך היום.עשיתי בדיקות דם לברזל תוצאה:70.4 ויטמין B12 תוצאה:176 וספירת דם WBC תוצאה:6.89 ורציתי לשאול אם מותר לי לאחר החזרת עובר לעשות זריקות ויטמין B12 כי זה מאד חיזק אותי בעבר כשסבלתי מחולשות.והאם אפשר לעשות עירוי ברזל?כדי להתחזק כמובן.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/06/2012אפשר לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת המלצה לרופא פוריותאחת06/06/2012
אשמח להמלצות על מומחה פוריות טוב באזור הדרום/מרכז.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולם טובים..
דנה07/06/2012טוב במיוחד :פרופ' יעקב פרחי.
חפשי את שמו בגוגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אחת07/06/2012את יודעת אם הוא עובד עם כללית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאניט06/06/2012
שלום
ביום ראשון עברתי שאיבה ראשונה. כשהתעוררתי מההרדמה אמר לי הרופא שהיו לי רק שני זקיקים והם היו ריקים בלי ביציות.
ורציתי לדעת איך זה קורה שהזקיקים הם ריקים בלי ביציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ` דוד בידר08/06/2012אין מספיק נתונים לתת תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתדלית06/06/2012
שלום רב,
אני כבר חצי שנה מנסה לתזמן את הביוץ שלי (שחלות פוליסיטציות) והיום סוף סוף הכל תקין כולל רירית הרחם - הטיפול היה 50 יח' של פיורגון.
אבל אני מרגישה שנעשה לי עוול ובגלל חוסר שימת לב אני מפספסת את הביוץ ומזריעה לשווא.
יום א כשהלכתי למעקב היו לי זקיקים 16,17 ו אסטרוגן 900 ופרוגסטרון 1.7
אמרו לי תחזרי עוד יומיים...
יום ג כשהלכתי (אתמול) היו לי זקיקים 20,22 ואסטרוגן 2500 ופרוגסטרון 2.1
אמרו לי להזריק בשעה 22:00 אוביטרל ולבוא מחר (יום ה) להזרעה.
הפחד שלי הוא שעד שיצרו איתי קשר להזריק את האוביטרל הביוץ כבר היה כי היו לי כאבים בצד שמאל - שם הזקיקים הגדולים.
טילפנתני וביקשתי לעשות ב. דם כדי להיות בטוחה שלא היה ביוץ ואמרו לי שאין צורך.
מחר אני עושה את ההזרעה עם מועקה עמוקה בלב שהביוץ כבר היה ושההזרקה של האובירטל היתה מאוחרת מדי!
האמת אני לא יודעת למה אני כותבת פה... סתם רציתי לפרוק כי כבר לא נותרו לי דמעות.
חצי שנה אני מחכה ליום הזה ובסוף אני מרגישה שהזריקה של האוביטרל ניתנה מאוחר מדי :-(
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
קרן06/06/2012שלום לך
ראשית לא להתייאש מניסיון גם חשבתי שכאשר חשתי את כאבי הביוץ ואמרתי היה ביוץ ואין סיכוי אבל טעיתי היו לי כאבי ביוץ עזים והסתבר שהביוץ היה רק לאחר 3 ימים טעיתי והרופא הוא זה שצדק למרות האוביטרל.
אל תתייאשי ותנסי להיות רגועה זה הדרך להצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקפיצהטלי06/06/2012
שלום רב,
תרופת מנאפור שאמורה להיות בטפרטורת החדר, היתה למשך כ- 7 דקות על התחתית (ריצפה) של הרכב של המושב הקידמי. באותן דקות בטעות מערכת החימום הופעלה מלמטה ומקור החום יצא בצמוד לשקית בו היתה התרופה (כיון שזה היה מינון חלקי אפילו קופסת הקרטון בו היתה התרופה היתה פתוחה חלקית). מהפתח של החימום יצאה רוח חמימה, כמו של מפזר חום בעוצמה לא מאוד גבוה (כמו של רוח חמה הייוצאת מהמזגן ברכב לפני שהוא מתחיל בקירור), כאשר עצרתי ונגעתי בקופסה היא היתה פתוחה כאמרו וחמימה. האם ניתן להשתמש בתרופה או שקיים סיכון קל שהיא נפגעה ומוטב לזרוק אותה ולא לנטול סיכון? ושאלה נוספת, לחילופין: אני מטיסה את המנאפור לחו"ל יחד עם גונדל F שיהיה בתוך תיק עם קרחונים וקרחונים שאמורים להחזיק מעמד כמה שעות טובות. האם זה בעייתי שהמנאפור יהיה באותו תיק צמוד לתרופות ולקרחונים או שזה יכול לחשוף אותה לטמפרטורה נמוכה מדי שתקלקל אותה? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
טלי06/06/2012ועוד שאלה לגבי הגונל F:שלחתי את התרופות הללו לחו"ל בצורה הבאה: עטפתי את הגונדל F מכל צדדיו, כלומר את כל שטח הפנים של הקופסה בקרחונים (מיוחדים שאמורים להיות פעילים לטווח ארוך) והכל עטפתי במגבת בתוך תיק גב. כעת אני חוששת שמא הקרחונים יחשפו אותו לקירור יתר? אולי יקפיאו אותו? האם לאור כל התאורים יש סיכון שהגונל F נפגע ועדיף לא להשתמש בו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת AMHקרן06/06/2012
שלום, עשיתי בדיקת AMH והתוצאה 19.42, אין לי שחלות פולציסטיות, אני כבר בסבב 8 של טיפול IVF. את הבדיקת דם עשיתי אחרי 9 ימים מיום שלקחתי אוביטרל לטובת שאיבה שלא נשאבו בה ביציות (ב9 ימים האלה לא לקחתי בכלל הורמונים או תרופות) וכשבוע לאחר הבדיקת דם קיבלתי מחזור. יכול להיות שהאוביטרל השפיע על תוצאות הבדיקה? על מה תוצאה כל כך גובה מעידה? תודה רבה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת AMH - תגובה
פרופ' שחר קול08/06/2012התוצאה מעידה על רזרבה שחלתית טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת מביכהדנה06/06/2012
אנחנו בטיפול IVF . בעלי השתמש בקרם ידיים כדי לתת אתמול זרע לאחר שאיבת ביציות. האם יש בכך סכנה לאיכות הזרע? האם בעקבות כך לא תוכל להתבצע הפריה ?
בבקשה תשובה, אנחנו מפחדים שכל הטיפול התקלקל !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצת מביכה - תגובה
פרופ` דוד בידר08/06/2012אין סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסיםחנה05/06/2012
לאחר החזרת עוברים האם ניתן לקיים יחסים לא מגונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסים - תגובה
פרופ` דוד בידר06/06/2012בארבעת הימים אחרי החזרה אנחנו ממליצים לא לקיים ואחרי אפשרנלקיים יחסים מגוניםמולא מגונים.
מה ההבדל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרקרן05/06/2012
פרופ' בידר שלום
הריון שבוע 16 יש לי ריריות אדומות שיוצאות מהנרתיק ממש כמו חוטים דקות שבקושי ניתן לראות משבוע 5 מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר06/06/2012זה טובה טבעית של הפרשות בהריון.
הן נובעות מפעילות ההורמונים על רירית צואר הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר06/06/2012תופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי אסטרדיול עבור זקיק-ביציתבת 43אופטימית05/06/2012
שלומות,
לפני השאיבה היה לי זקיק יחיד שנראה ב US וערכי האסטרטרדיול יומיים לני השאיבה הראו על 1100. ערכי ה LH והפרוגסטרון היו תקינים לפי דברי הרופא(אינני זוכרת את הערכים).
לאחר שיצאתי מהשאיבה נאמר לי ששאבו לי זקיק ללא ביצית.
האם ערכי האסטרדיול מורים על קיומה של ביצית או זקיק?
האם ייתכן שבייצתי סמוך לשאיבה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת האסטרדיול לזקיק או ביצית?
בת 43אופטימית06/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי אסטרדיול עבור זקיק-ביצית - תגובה
פרופ' שחר קול08/06/2012ערכי האסטרדיול אינם מנבאים קיום ביצית בזקיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר' שחר קול. מה כן מנבא?
אופטימית09/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש בנות שמיועדות לתרומת ביצית בקייבשרונה04/06/2012
בתאריך 9/06 אשמח לייצור קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כאבים שבוע אחרי הזרעהאלין04/06/2012
שלום שמי אלין
בת 28 ביצענו הזרעה ביום שני שעבר (28.5)אתמול התחילו לי כאבים בצד שמאל של הבטן התחתונה אני משערת כי זו השחלה. הכאבים הלכו והתחזקו והיום פשוט יש לי לחץ ודקירות בשחלה הימנית. אני מבולבלת לגמרי כבר.
עשיתי אתמול בדיקת הריון והיא יצאה שלילית
ממה יכולים לנבוע כאבים שכאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים שבוע אחרי הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר05/06/2012בלי להיבדק קשה לענות על השאלה.
יתכן שהכאבים נובעים מהשחלה או ממקום אחר ולכן צריכה בדיקה.
אם זה חולף אז לא צריך לעשות כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקותמזל04/06/2012
שלום, אני לאחר תרומת ביצית. ערכים:
Hcg quant 59
progesterone 40.35
האם ניתן לדעת אם יש או אין הריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות - תגובה
פרופ' שחר קול08/06/2012מתחיל הריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותאור03/06/2012
שלום רב ,
אני בת 22 , לפני כחודש וחצי הפסקתי לקחת גלולות (לקחתי אסטל במשך כשנתיים ) . בבדיקת אולטראסאונד הרופאה שלי אבחנה אותי כבעלת שחלות פוליציסטיות .
האם על סמך אולטרסאונד בודד אפשר לתת אבחנה כזו ?
האם יש צורך בבירור מעמיק יותר לקביעת אבחנה כזו ?
אני לא מתכננת הריון בשנתיים הקרובות , האם יש חשיבות לבדוק ולקבוע האם אני פוליציסטית או לא כבר עכשיו .
הרופאה שלי מתעקשת שאני אקח גלולות ואני ממש לא רוצה - האם זה באמת הכרחי .
לטענת הרופאה שלי אני מאבדת הרבה ביציות כל חודש - איך זה מסתדר אם זה שבנות פוליציסטיות דווקא מבייצות פחות ?
במידה ואני לא אקח גלולות האם שנות הפוריות שלי באמת יתקצו כמו שטוענת הרופאה שלי ?
המון תודה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אור07/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלות פוליציסטיות - תגובה
ד''ר אריק כהנא07/06/2012הרופאה שלך צודקת
כדאי לקחת גלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)