מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטאדפנה20/07/2012
בטא ראשונה ביום 12- 175
בטא שניה ביום 14 - 781
בטא שלישית ביום 19- 2941
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
פרופ' שחר קול20/07/2012כן.
רצוי א.ס. לדעת כמה שקי הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לאחר בדיקת פיפלעדי20/07/2012
שלום,
הנני עוברת טיפולי פוריות להפריית מבחנה. ביצענו הפסקה בטיפולים וניסינו חודש אחד בצורה טבעית ואז לפני 13 יום עברתי בדיקת פיפל על מנת להכין את הרחם למחזור ה IVF הבא. בדיקת הפיפל התבצעה כשבוע לפני המחזור הצפוי.
יומיים לאחר בדיקת הפיפל היה לי דימום בינוני פלוס למשך יומיים.
הלכתי לבצע בדיקות. שללו מחזור (ע"י US) וגם שללו הריון (ע"י בדיקה של עלייה בפרוגסטרון ולא ע"י הערכת הבטא שכן זה היה מוקדם מדי) כך ששלחו אותי הביתה וביקשו ממני לחכות למחזור.
המחזור טרם הגיע (שבוע איחור) - עשיתי רק בדיקת הריון ביתית והיא הייתה שלילית.
השאלה שלי, מה הסיכוי שהדימום שהיה לי אחרי הפיפל היה אכן מחזור, למרות שראו באולטראסונד שהדימום לא היה ווסת ?
האם יכול להיות שבדיקת הפיפל שיבשה לחלוטין את הווסת ? מתי לדעתך אני צפויה לקבל ווסת ? האם לספור חודש מאז הדימום שהיה יומיים לאחר בדיקת הפיפל ?
הדבר חשוב משום שאני צריכה לתכנן את התאריכים של הטיפול IVF הבא ויש לי אילוצים על התאריכים (נסיעה מהעבודה).
בתודה מראש !
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר בדיקת פיפל- אנא תשובתכם
עדי22/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרדפנה20/07/2012
אני לאחר החזרת עוברים, 4 סה"כ.
אני מקבלת תמיכה של:
אנדומטרין- 1 ביום, 2 בערב
אסטרופם- 1 בבוקר ואחד בערב
דקסמטזון- 1/2 ביום
הבטן שלי מאד נפוחה ונראה לי שזה לא מההריון, כי זה מוקדם עדיין. האם זה לא נכון או שההורמונים הם האשמים בנפיחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר20/07/2012האם זה אחרי שאיבה?
בדרך כלל אחרי שאיבה זה יכול להיות.
כאשר יש גירוי שחלתי ושאיבה זה לפעמים מנפח את הבטן עקב היטהרות נוזלים וגדילת ציסטות לאחר שאיבת זקיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, זה לאחר שאיבה
דפנה21/07/2012הבטן שלי כאילו עומדת להתפוצץ וזה גם מכביד ודי מבאס שאני נראית בחודש חמישי כשעדיין לא בישרתי את הבשורה לאף אחד כמעט (שבוע חמישי)
כתבת גם חשש לציסטות. האם זה מסוכן? יש מה לעשות עם זה? תודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, זה לאחר שאיבה - תגובה
פרופ` דוד בידר21/07/2012Qזה נקרא גירוי יתר שחלתי ואם יהיה הריון זה יתגבר ואם לא זה ירד לאט.
בכל מקרה זה מסתדר בסוף אך לפעמים כשיש הריון צריך להתאשפז ולטפל בבית חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת IVFא19/07/2012
ערב טוב,
עשיתי מחזור של IVF ואני לקראת מחזור נוסף.
עשיתי אולטרא סאונד, ונצפתה ציסטה באחת השחלות.
האם זה משה מסוכן או שזה יכול להיות לפני מחזור ואמור להיספג?
האם זה יכול להפריע ל- IVF (בעוד כחודש)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת IVF - תגובה
פרופ' שחר קול20/07/2012לא מסוכן, יחלוף קרוב לוודאי.
לא יפריע להמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושבת שלום!
א20/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל 3.75 עם ביוץשרה19/07/2012
היי
נאמר לי שדקפפטיל דוחה ביוץ , לכמה זמן הוא דוחה ביוץ?
קיבלתי דקפפטיל ב 5 ביוני, החזרת עוברים היתה ב9 ביוני , האם יתכן שאבייץ ?
ואם בייצתי ב15 ביולי האם זה הורס את קליטת העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל 3.75
שרה20/07/2012החזרת עוברים ב9 ביולי האם יתכן שאבייץ ב15 ביולי והאם זה מזיק לקליטת העובר, או שאני לא צריכה לקבל את הביוץ אם נקלטתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקפפטיל 3.75 אנא עיזרו לי
שרה20/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקפפטיל 3.75 עם ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר20/07/2012דוחה ביוץ לחודשיים וחצי -שלוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקפפטיל 3.75 עם ביוץ - תגובה
ד''ר ישראל וגמן23/07/2012זריקת דקה פפטיל 3.75 יכולה לדחות את חזרת המערכת העצמונית של האישה אפילו לחודשיים ויותר. הדבר הוא אינדיבדואלי
נראה לי שיש קצת טעות שאם קיבלת דקה פפטיל 3.75 ב 5/6 נראה לי שהחזרת העוברים לא היתה ב 9/6 .לא יתכן שתבייצי מדקה פפטיל (יש מקרים נדירים שיש התפתחות זקיק)
דקהפפטיל מדכא את הפעילות השחלתית ולא מגרה אותה
יתכן וקיבלת דקה פפטיל 0.2 ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקפפטיל 3.75
שרה12/09/2012קיבלתי דקפפטיל 3.75 ב 5 ביוני והחזרת עוברים 9 ביולי , המחזור הגיע לי ב25 ביולי כלומר לא היה הריון , וזריקת הדקפפטיל גרמה לי לגלי קור וחום כמו של גיל המעבר והמחזור לא הגיע יותר (גם ראיתי סרטון באינטרנט שאמר שזה גורם לתופעות האלו), האם תוכלו לומר אם אקבל את המחזור בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דקפפטיל 3.75 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/09/2012שרה הדיכוי ההורמונלי עלול להימשך כ8שבועות ,אולם כל הסיכוי שלאחר פרק זמן זה המחזור יחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון החזרת מוקפאיםשרית19/07/2012
שלום רב,
עושה החזרת מוקפאים על בסיס טבעי.
ביום רביעי: זקיק 19
אי2 - 926
פרוג' - 0.8
אל אייצ - 9.4
יום חמישי (היום): ללא US.
אי2 - 1255
פרוג' - 1.24
אל אייצ - 17.2
מתי צפוי להתרחש הביוץ?
מתי צפוי ההחזרה לעוברים בני יומיים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזמון החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' שחר קול20/07/2012
שבת - ביוץ, יום שני - החזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתיעל19/07/2012
שלום
אם השאיבה היום,
1) מתי הנתרמת צריכה לקחת פרוגסטרון?
2) מתי ההחזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2012הנתרמת צריכה לקחת את הפרוגסטרון או ביום השאיבה או יום קודם והחזרת העוברים יומיים או שלושה אחרי שאיבת הביציות של התורמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאאסנת19/07/2012
שלום רב,
להלן ערכי בטא:
11 יום לאחר החזרה - 40
13 יום לאחר החזרה - 60
15 יום לאחר החזרה - 120
פרוגסטרון מעל 190, אסטרדיול 17,500.
האם לאור ערכי הבטא הנמוכים עדיין ייתכן הריון תקין? הייתכן הריון מחוץ לרחם?
תודה רבה,
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא - תגובה
פרופ' שחר קול20/07/2012הכל יתכן...
לא ניתן לקבוע האבחנה בוודאות בשלב זה.
יש לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וחתוליםדנה19/07/2012
אני חיה לבד ואני בהריון. כך שמטלת ניקוי הארגז לצערי מוטלת עלי למרות שאני בהריון... החתול שלי ביתי ומחוסן ואינו יוצא החוצה ואינו מתרועע עם חתולים נוספים. האם ניקוי הארגז בכפפות רצוי? הכרחי? עשיתי בדיקות ואין לי בדם טוקסופלזמה. אני חייבת לציין שאני מאוהבת ביצור השעיר והוא מנושק לעיתים קרובות :) עוד המלצות/אזהרות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי...תודה!
דנה26/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה תענו לי...תודה! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2012דנה שלום
נראה שאין מקום לדאגה להידבקות בטוקסופלסמוזיס,בין היתר בגלל שאת משתמשת בכפפה באיזור שבו החתול עושה את הצרכים,ובגלל שהחתול שלך כנראה מחוסן,ובתור חיית ביית אינו נחשף לשתן של חתולים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופס' בידר-ספירת שבועותדנה18/07/2012
שלום רב לך,
רציתי לדעת איך מתבצעת ספירת השבועות, אחרי החזרת עוברים בתהליך IVF.
חשבתי שאם הוחזרו לי עוברים ב1 ליולי אני באמצע שבוע שלישי. (דרך אגב צריכה מחר לבצע בטא שלישית, מקווה להמשך בשורות טובות). אבל כעת קראתי כי חישוב 40 שבועות ההריון מתחיל מהיום הראשון של המחזור שקיבלתי! אז מה זה אומר בעצם?... אם קיבלתי מחזור אחרון ב16 ליוני, האם יתכן שאני באמצעו של השבוע חמישי?! ואם כן, מתי מתחילים לשמוע דופק?... יש לי חשק גדול נורא למלפפונים חמוצים ולחמוצים בכלל, זה נורמלי כבר מהשלב הזה? ממש קלישאתית אני...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלונת
דנה18/07/2012אני מקבלת תמיכה של:
אנדומטרין- 1 ביום, 2 בערב
אסטרופם- 1 בבוקר ואחד בערב
דקסמטזון- 1/2 ביום
הבטן שלי מאד נפוחה ונראה לי שזה לא מההריון, כי זה מוקדם עדיין. האם זה נכון או שההורמונים הם האשמים בנפיחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופס' בידר-ספירת שבועות - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2012מיום השאיבה יש לספור 14 יום אחורה וזה יום הוסת האחרון כך שביום בדיקת הדם את בשבוע 4.
ודרך אגב גם לי יש תיאבון מוגבר למלפפונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לנסות טבעי לאחר גירוי יתרמ18/07/2012
עברתי בחודש שעבר IVF. בעקבותיו נהיו לי ציסטות בשתי השחלות. הרופא המטפל אמר שלא כדאי החודש לנסות שום טיפול (גם לא טבעי) וגם לנסות להיכנס בדרך טבעית. מכיוון שזה רק יגרום לגירוי יתר שחלתי. במקום זה ניתן לי טיפול בגלולות ומערכת טיפול לעוד כחודש וחצי. האם זה נכון לא לנסות להיכנס להריון החודש הקרוב בדרך הטבע.
בתודה.מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לנסות טבעי לאחר גירוי יתר - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2012את יכולה כן לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופהגרשון17/07/2012
שלום רב,
אני סובל ממתן שתן תכוף. אורולוג רשם לי תרופה לשליטה בהתכווציות בשלפוחית השתן. התרופה נקראת תרוספיום או SPASMEX. אני ואשתי עוברים טיפולי פוריות.
האם נטילת התרופה 30 מ"ג יומי עלול לגרום לבעיית פוריות הגבר בדרך כלשהיא ויצירת מומים אפשריים לעובר?
תודה רבה
גרשון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - על השפעת זריקות גונאלחנה17/07/2012
התחלתי טיפול הפריה ב15.7 יום ראשון בזריקות גונאל אפ 450 מ"ג .מחזור אחרון ב19.6.הרופא החליט להתחיל טיפול כיון שקיבלתי זריקת דקקפטיל ב7.5 ועדיין יש השפעה לפי הבדיקות דם.רציתי לדעת אם יש סיכוי שאקבל דימום או מחזור כי אני אמורה לקבל ב19.7 או שגונאל מעכב מחזור?אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על השפעת זריקות גונאל - תגובה
פרופ' שחר קול20/07/2012כנראה שדקפפטיל עדיין פעיל , לכן סביר שלא יהיה מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת ביציות והחזרה בזמן דלקתטל17/07/2012
שלום,
האם מסוכן לבצע שאיבת ביציות או החזרה כשישנה דלקת או פטריה בנרתיק? אם כן מה הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת ביציות והחזרה בזמן דלקת - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2012לא מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פמינוז ופרוביוטקמיכל17/07/2012
אני לוקחת פמינוז-מונע דלקת בשתן אחרי יחסי מין
לוקחת פרוביוטק-חיידים טובים לנרתיק
מתחילה זריקות הורמונים לפני הפריה חוץ גופית , האם יש בעיה כשלהי על הטיפול בפרוביוטק או פמינוז =תוסף תזונה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פמינוז ופרוביוטק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2012אין כל בעיה עם התכשירים שאת לוקחת וטיפולי פריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)