מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הקפאת ביציותקרין25/09/2011
בת 39 רווקה ואני רוצה לקבל מידע אודות הקפאת ביציות..האם זה ניתן?ואיך ההליך מתבצע מפעם אחת או יותר..? האם זה מומלץ? אשמח לתשובה תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגיל כזה ההמלצה - להקפיא עוברים
רות26/09/2011ולא ביציות.
סיכויי ההצלחה בהתאם לגיל שלך הם יותר גבוהים בהקפאת עוברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת מתרגשתאסתי25/09/2011
האם יכול להיות החלבון הזה בבדיקת הדם..
ללא הריון?
כלומר הוא מופיע וברמה משביעת רצון..
אבל יש לי תחושה שעומדת לקבל מחזור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת מתרגשת - תגובה
פרופ' דב פלדברג25/09/2011לאסתי שלומות,
לא ברור באם מדובר בחלבון עוברי או בדיקה אחרת. לאור תוצאות אלו היי איתי בקשר טלפוני מחר אחה"צ כדי להבהיר את התמונה ולקבל עצה ראויה. נייד 050-8481909* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר ממש מבולבלת - בבקשה עזרהאח25/09/2011
לרופאים שלום, אני במחזור מוקפאים על בסיס טבעי. עפ"י בדיקות דם + US + מקלוני ביוץ, בוודאות זוהה ביוץ מתישהו בין שישי לשבת. היום , יום א', במעקב הזקיק המוביל כבר לא היה , ה E ירד לבערך 400 וה-P באזור 5. רירית 7. את העוברים הקפיאו ביום השלישי לשאיבה. לפי מה שאני קוראת, ההחזרה אמורה להיות ביום השלישי מהביוץ כלומר מכסימום יום שלישי, אולם הרופא שלי ביקש מעקב נוסף ביום רביעי - ערב חג. מה זה אומר? מתי הוא מתכנן את ההחזרה? בבקשה תשפכו לי קצת אור על המצב. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטול על השאלה - הנושא הובהר מול
אח25/09/2011הרופא המטפל ואכן נעשתה טעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך שומרים על מערכת הרבייה בטיפוליםגילי25/09/2011
מתחילה טיפולי פוריות בשל גילי המתקדם (בת 42.5) עם הורמונים. מצבי תקין מכל
הבחינות למעט הגיל. שמעתי על בנות שהשתמשו בהורמונים ועם הזמן פגעו בבריאותן כגון:-
החצוצרות נפגעו והיה צריך להורידן, התפתחות של פוליפים וכל מיני מריעין אחרים.
על מה עליי להקפיד כדי לא לפגוע ב"מערכת, הרבייה" שלי אלא רק לשדרג את סיכויי להריון כשאני נעזרת בהורמונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך שומרים על מערכת הרבייה בטיפולים - תגובה
פרופ' דב פלדברג25/09/2011לגילת שלומות,
אין שום מניעה להשתמש עם טיפולים הורמונליים גם בגילך המתקדם. יחד עם זאת יש לבצע מעקב תמידי אצל הרופא המטפל כדי למנוע בעיות חריפות.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהנויה25/09/2011
שלום, אני לאחר 8 ימי הזרקת גונאל אף 75. ביום שבת (אתמול) הזרקתי אוויטרל בערב והיום הייתה לי הזרעה בצהריים. האם יהיה סיכוי להריון??
אם נקיים יחסי מין מחר בערב יהיה סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
נויה25/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה - תגובה
פרופ' דב פלדברג25/09/2011לנויה שלומות,
העיתוי של ההשבחות הוא מצויין, כמו כן הרעיון לקיים מחר יחסים רגילים הוא מעולה.
בהצלחה ובברכה,
** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע עדכני בנושא טיפולי פוריות *** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףרינת25/09/2011
שלום רב,
במידה ובמעקב זקיקים ביום שלישי התוצאה הייתה מלא זקיקים קטנים וביום רביעי קיימנו יחסים מה הסיכוי להריון? (שחלות פול' , לקחתי איקוקלמין 5 ימים שלא נראה שעשה משהו...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
פרופ' דב פלדברג25/09/2011לרינת שלומות,
זקיקים קטנים בדר"כ מצביעים על ביציות לא בשלות. אי לכך הסיכוי להריון הוא נמוך ביותר, גם לאחר נטילה של 5 ימים של איקקלומין.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות בבקשה לפרופ בידרשיר25/09/2011
פרופסור בידר שלום רב,
סליחה מראש על השאלה השנייה,
יש לי שתי שאלות ברשותך:
1. כמה זמן אחרי הביוץ, אמורה להתרחש השתרשות?
2 האם הגעה לסיפוק מיני מצד האישה (אורגזמה) בזמן קיום יחסים עלולה לפגוע בסיכויי ההשתרשות של העובר ברחם?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההודעה עברה עמוד.מקפיצה. סליחה
שיר26/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות בבקשה לפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר27/09/2011בערך 5 ימים אחרי ביוץ יש השתרשות.
אורגזמה לא צריכה לפגוע בהשתרשות.
תודיעי לי בהמשך מה קורה כינשאלתי פעמים מספר לגבי אורגזמה ואני מעוניין לדעת עם זה עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ותגובה,
שיר27/09/2011קראתי במספר מקומות ברשת, כי מכיוון שבאורגזמה צוואר הרחם נפתח והרחם מתכווצת, אז זה יכול לפגוע בהשתרשות של העובר.
מאידך, רופאים אומרים כי אין ביסוס מדעי לכך.
השאלה שלי היא אם מבחינה הגיונית, כשיודעים מה קורה לגוף במהלך אורגזמה,
האם עדיין ההיגיון אומר שזה לא פוגע או מפריע?
שוב, לא מבחינה מדעית, מבחינה הגיונית גרידא.
תודה רבה על המענה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ותגובה, - תגובה
פרופ` דוד בידר29/09/2011איינשטיין אמר שמי שלא מציג תאוריות שנראות רחוקות מההגיון לא יגיע ממש לתוצאות מפתיעות.
במקרה הזה ההגיון אומר שנשים שלא יודעות שהן נקלטו להריון מקיימות יחסים גם סביב ההשרשה.
אני לא מאמין שהטבע יתן שאורגזמה תפגע בהשרשה.
אולי ההיפך.
כל התאוריות שציינת הן גם הגיוניות אך אני מציע שתפסיקי להתעניין בהשתרשות בזמן אורגזה ותתרכזי באורגזה עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר החזרת עובריםגלית25/09/2011
שלום רב
הוחזר לי ביום שני שעבר עובר אחד ולאחר החזרה סבלתי מכאבים עזים בגב ובבטן וברגליים ,
היום שזה יום ראשון ירד לי שתי נקודות דם קטנות
מה זה אומר על ההיריון ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר החזרת עוברים - תגובה
ד''ר דוד ישי26/09/2011שלום
זה לא אומר כלום. לא לחיוב ולא לשלילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים ריקים?סיוון25/09/2011
אני בטיפולי IVF ונמצאו עד ליום חמישי 8 זקיקים בגדלים של 11, 13, 16, 17 בצד ימין ובצד שמאל 17, 17, 13, 12
היום יום ראשון עשיתי שאיבת ביציות. נאמר לי לקחת ביום שישי בלילה 2 זריקות אוביטרל והיום כשאני מצפה לפחות לכמה ביציות נאמר לי שלא נשאבו שום ביציות.
מה יכולה להיות הסיבה?
נאמר לי שהזקיקים היו ריקים, זה יכול להיות שכל הזקיקים ריקים? כי עברתי כבר כמה טיפולי IVF וזה היה לאחרונה. ותמיד היו כמה ביציות לפחות.
האם יכול להיות שהתפספס המועד של הביוץ עם הזריקות?
יש לציין שאני בת 39. ובבדיקות הפרופיל ההורמנלי הבדיקות יצאו תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
סיוון26/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריון - דחוףד25/09/2011
שלום
בת 38, פרופיל הורמונלי תקין, צילום רחם תקין.
עשיתי 3 הזרעות גם גונאל אף במינון 75. באולטראסונד מעקב זקיקים, הזקיקים (3-4 זקיקים) הגיעו כל פעם לגודל 15 ואז היתה עליה גדולה ברמת ה - E2 שהראתה על ביוץ מתקרב ואז הייתי צריכה להזריק את האוביטרל.
כדאי לדעתכם לבקש מהרופא להגדיל את מינון הגונל בגלל התגובה השחלתית הנמוכה ואז להשתמש בציטרוטייד למניעת ביוץ מוקדם כדי לתת לזקיקים להתפתח עוד? או שפשוט לעבור ל - IVF?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריון - דחוף - תגובה
אין בידי מספק פרטים. בגדול, לא צריך יותר מ 2-3 זקיקים. אבל חשוב שהם יהיו גדולים. לכן אולי עדיף להוריד במינון כדי שרמת ההורמונים לא תעלה מוקדם מדי לפני שהזקיקים מגיעים לגודלם האופטימלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיסי שליה או מי שפיראורית25/09/2011
עד מתי ניתן לבצע בדיקת סיסי שליה?האם זה נכון שבבדיקת סיסי שליה בטנית הסיכון להפלה שווה לזה של מי שפיר?
האם יש צורך במיומנות מיוחדת של הרופא בביצוע סיסי שליה בטני?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה. אודה על תשובה
ענת26/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקתתמיכה אחרי החזרת קפואיםאורית25/09/2011
שבוע 12. הפסקתי הבוקר תמיכה על פי הנחיית הרופא. האם יש צורך לבדוק רמות אסטרדיול ופרוגסטרון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקתתמיכה אחרי החזרת קפואים - תגובה
לא. משבוע 6-7 העובר מייצר את ההורמונים שלו בעצמו ואינו זקוק לתמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר עובריםחסויה25/09/2011
שלום רב,
בת 32 + 1 (IVF שני, בעיית זרע קלה)
עקב נשאות גנטית(קונקסין) עברתי כבר 3 טיפולי PGD שנכשלו. בכל פעם החזירו לי 3 עוברים "יפים". תמיד נשאבות לי 20 ביציות וישנם בממוצע 10 עוברים שמגיעים לביופסיה.
ביום שישי האחרון החלטנו להחזיר 5 עוברים. 3 יפים ועוד שניים פחות יפים להגדרת האמבריולוגית. כל העוברים הוסיפו לפחות תא אחד לאחר הביופסיה.
שאלתי האם החזרת 5 עוברים אכן מגדילה את הסיכוי להיקלט ומה הסיכויים להקלט אחרי 3 כשלונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה שאלה שלא נענתה
חסויה26/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב
חסויה27/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
ורד28/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול28/09/2011כן, אך באופן די שולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גם לנשים ללא וסת בכלל?ויקי25/09/2011
רירית מתפתחת כל חודש מחדש גם לנשים ללא וסת בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את זה אני לא יודעת...
אני25/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך של FSHאני25/09/2011
האם הערכים של FSH משתנים בכל חודש או נשארים קבועים?
בדיקה אחרונה שלי היה 15.8 ואני יודעת שזה לא משהו, והשאלה אם חודש הבא יכול להיות נמוך יותר או שזה נשאר קבוע?
האם נכון שדיקור סיני יכול להוריד ולו במעט את הערכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת לגבי FSH
אני25/09/2011באיזה יום של המחזור הכי מומלץ לבדוק את הערך שלו? האם ביום 2-3 למחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערך של FSH - תגובה
פרופ' דב פלדברג25/09/2011לרוית שלומות,
קשה מאוד לצפות את התגובה לטיפולים הבאים בגלל רזרבה שחלתית נמוכה. מאוד ייתכן ורמות ה-FSH יתחילו לרדת או לעלות לסירוגין, דבר המצביע על סיכוי נמוך ביותר להריון.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך- אילו אופציות ישנן?
אני26/09/2011איכות העוברים אינה משמעותית אם כך? בכל החזרה הרופאים אומרים שהעוברים מצויינים ואולי זו הסיבה שהם לא נקלטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)