מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הטרוזיגוטיות ל MTHFRשירה17/09/2011
בת 31, לאחר IVF ראשון + 4 הפלות חוזרות נשלחתי לבדיקות קרישיות.
אשמח לקבל הסבר- מה המשמעות של הטרוזיגוטיות ל MTHFR?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מיכל17/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא תגובתכם, מקפיצה
מיכל17/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא תגובתכם, מקפיצה
מיכל17/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מדלגים עלי?
שירה18/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטרוזיגוטיות ל MTHFR - תגובה
ד''ר דוד ישי19/09/2011שלום
כדאי שתפני עם השאלה להמטולוג. הוא בר הסמכה להשיב לך.
באופו כללי, מצב הטרוזיגוטי אינו גורם לבעיות קרישה ולכן משמעותו לגבי הפלות חוזרות מוטלת מאוד בספק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' בידר שאלה דחופה וקריטיתרונית16/09/2011
פרופ' בידר שלום
.
לפי מה שהבנתי מהרופא אני צריכה 5 ימים לאחר הביוץ להתחיל אנדומטרין פעמיים ביום 100 כל אחד דרך הנרתיק הביוץ עקב פרוגסטרון נמוך מאוד בהריונות (3 הפלות טבעיות ) 9.8 והריון נוסף 6.9 . אציין כי הביוץ שלי די מאוחר בין היום ה-18 ל-20 האם זה בסדר ביום הביוץ להתחיל את הנרות או שזה עלול להפריע להיווצרות הריון?
אני שואלת כי אני נזכרת בכאבים ישר מאיזור השחלות לפני הופעת בטא חיובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ' בידר שאלה דחופה וקריטית - תגובה
פרופ` דוד בידר17/09/2011הוספת פרוגסטרון כסיבה להפלות בגלל פרוגסטרון נמוך זה דבר בדיר ולא כולם חושבים שיש דבר כזה.
בכל אופן הרופא שלך צודק.
האם בדקת בדיקת דם לטרומבופיליה.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
רונית17/09/2011פרופ' בידר שלום
כן עשיתי בדיקת קרישיות ויצא שיש בעיה בפקטור 5 לכן הבנתי שצריך קלקסן אך האם זה בסדר להתחיל כבר מתחילת הביוץ אנדומטרין ולא מהיום ל-5 לביוץ כמו שאמר לי הרופא ? בגלל פרוגסטרון מאוד נמוך בתחילת הריונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר17/09/2011עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת לפרופ' בידררונית16/09/2011
פרופ בידר שלום
האם קלקסן מינון 40 עקב הפלות זה בסדר למשקל 50 קילו או צריך לדעתך יותר?
הרופא ניתן לי 40 מ"ג
מה זה מיקרופרין? ראיתי באתרים על נשים שלקחו משבוע 12 מיקרופרין עקב הפלות האם זה ממשפחת הקלקסן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר17/09/201140 מספיק.
מיקרופירין זה אספירין .יש מספר סיבות לתת אותו וזה תלוי בתשובות הטרומבופיליה.
זה שונה מקלקסן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
רונית17/09/2011פרופ' בידר שלום
אני צריכה כל ההריון קלקסן 40 מ"ג אז זה אומר שלא צריך מיקרופרין כאשר יש בעיית קרישיות פקטור 5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר17/09/2011עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידררונית16/09/2011
פרופ' בידר שלום רב
עקב הפלות 3 הפלות רצופות ולאחר בירור מקיף יש לי בעייה של קרישיות יתר בגלל שכל ההריונות הסתיימו 12 יום לאחר הביוץ והבטא כבר הייתה בירידה הרופא המטפל אמר לי להתחיל זריקות קלקסן יומיים לאחר הביוץ ואנדומטרין 5 ימים לאחר הביוץ עקב צניחה של הפרוגסטרון בהריונות הקודמים
שאלתי במידה ויש הריון לאחר כמה ימים יש הפרייה מיום הביוץ והאם יומיים לאחר הביוץ במקרה שלי זה בסדר או שאפילו עדיף להתחיל להזריק ביום הביוץ או למחרת ?
אותה שאלה לגבי נרות האנדומטרין האם 5 ימים לאחר ביוץ זה בסדר או להתחיל גם לפני?
פרופ' בידר אציין שוב ששבוע לאחר הביוץ כבר יש כאבים שהיו כבר סימנים להפלה לכן הומלץ לי לקחת קלקסן כבר לאחר הביוץ ולהזריק במקרה שלי מרגע בטא חיובי זה מאוחר מידי כי הבטא כברבירידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר17/09/2011את הקלקסן יש להתחיל מהבטא החיובי הראשון.
אני לא חושב שלקיחת הפרוגסטרון עוזרת אך את יכולה לקחת כמו שאמר הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PGD- אבחון גנטי טרום השרשה, מכירים?גיא16/09/2011
שלום רב. יש לנו שני ילדים בנים בספקטרום האוטיסטי ואנחנו רוצים בת. האם מישהו כאן עבר יעוץ בנושא PGD - אבחון גנטי טרום השרשה?
1. מצד אחד יש את המחקר שאומר שהפריה חוץ גופית מגדילה פי 3! את הסיכוי לאוטיזם. מצד שני, אם באמצעות הליך PGD מנסים לכוון לבת - אז יש פחות סיכוי לאוטיזם. האם בשקלול כל הנתונים, שווה ללכת על הליך PGD כהליך שאולי יפחית את הסיכוי לקבל תינוק עם לקות של אוטיזם?
צריך לזכור גם שמחקר חדש מראה שהסיכוי לילד נוסף עם אוטיזם במשפחה שכבר יש בה ילד עם אוטיזם גבוה ממה שחשבו בעבר - ועומד על 19%.
2. שאלה שניה. האם בכלל קופת חולים כלשהי (אני במכבי) תומכת ומממנת הליך כזה (בהנחה שהגענו למסקנה שזה באמת מפחית את הסיכוי לילד עם לקות). האם מישהו עבר הליך PGD כאן בפורום ויכול לספר לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיא
ללל16/09/2011גיא שלום,
כדאי לך לפנות לפורום של גנטיקה בשאלותיך, יש גם כאן ב-BEOK וגם באתר הכללית (אפילו שאתה במכבי, אם כי אני מניחה שגם באתר של מכבי).
בפנייתך, כדאי לך לציין באופן מדוייק את הרקע של הפגם הגנטי של הילדים שלך (תשובות המעבדה שקיבלת) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב גדילת זקיקים מהירהגילי16/09/2011
האם במצב בו קצב גדילת הזקיקים הינו מהיר באופן טיבעי אז גם במצב של לקיחת
הורמונים והגברת קצב הגדילה לא מתקבלים זקיקים נוספים בשלים כי הגדולים מפרישים
חומרים למניעת המשך גדילת הקטנים (כמו בתהליך הרגיל? ) כלומר האם הוספת הורמונים
(FSHׂ) לא גורמת למניעת הפרשת חומרים מהזקיקים גדולים למניעת גדילת הקטנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1
גילי20/09/20111
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצב גדילת זקיקים מהירה - תגובה
ד''ר דוד ישי21/09/2011שלום
אני לא בטוח שהבנתי את השאלה. FSH מגדיל את מספר הזקיקים המבשילים באותו חודש ללא קשר לקצב גדילת הזקיקים במחזור הטבעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות דיכויגילי16/09/2011
מה ההבדל בין התרופות: דקפפטיל 0.1, סינרל,דיפרלין, סןפרפקט, סינרל מבחינת השפעתם על יעילות תהליך ייצור / גיוס זקיקים:
1. האם מטרת כולם היא לרוקן את הבלוטות מהורמון ה-FSH וLH?
2. האם לכולם סיכון זהה מבחינת השבתת "המערכת" לטווח ארוך במטופלות?
3. מהו השיקול בבחירת תרופת הדיכוי בעת קביעת פרוטוקול (מהם פרמטרים ?)
4. האם משתמשים בכולם בפרוטוקול קצר וארוך?
4. האם אפשר להחליף דקאפפטיל 0.1 /0.05 עם סינראל בפרוטוקול קצר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1
גילי20/09/20111
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות דיכוי - תגובה
מטרת כל התכשירים האלה היא למנוע ביוץ ספונטאני ( ע,י מניעת הפיק של ה LH ) , יעילותם דומה והבחירה בינהם היא בהתאם לנסיונו של הרופא. עדיף לא להחליף בין התכשירים במהלך הטיפול אבל אם הדבר הכרחי זה דבר אפשרי. כולם הם בשימוש בפרוטוקול הארוך. בפרוטוקול הקצר משתמשים בתכשירים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון אישי לא להחליף
חגית21/09/2011הייתי 3 שבועות עם סופרפקט והיה דיכוי
הטיפול נמשך עקב אילוצים לעברתי לסינרל- והטיפול נהרס ,יצאתי מדיכוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד תחילת גדילת זקיקיםגילי16/09/2011
1. האם הזקיקים מתחילים לגדול מיום 1 של המחזור?
2. אם התשובה ל- 1 היא כן. אז מדוע עושים פרוטוקול ארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1
גילי20/09/20111
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמועד תחילת גדילת זקיקים - תגובה
הגדילה של הזקיקים מתחילה הרבה לפני. בשלב הזה הם מתחילים להגיב להורמונים.
הבחירה בין הפרוטוקולים השונים היא משיקולים אחרים לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת ימי מחזור + גונל Fנעמי15/09/2011
שלום רב,
אני בטיפול של רופא פוריות כבר מס' חודשים, הרופא שלי בחופשה עד יום שני והוא הנחה אותי שבמידה ואקבל מחזור בהעדרו עלי להתחיל להזריק גונל F (יש לי מרשם) החל מיום 4 של המחזור למשך 5 ימים ואח"כ אולטראסאונד (בנוהל הרגיל).
בשעות הבוקר היום (יום חמישי) הופיע לי (סליחה על התיאור) כתם חום של תחילת מחזור ועד שעות הלילה לא התחזק ועבר לדימום, כמו שקורה בד"כ. לכן - אני לא יודעת אם לספור את היום כיום מס' 1 או לחכות לדימום ויסתי רגיל.
אודה למישהו מהד"ר המכובדים שיוכל לעזור לי בבילבול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רופאה, אבל יודעת
אני17/09/2011לפי מה שאני יודעת, היום הראשון למחזור נחשב כאשר יש דימום אדום ולא חום.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100-בבקשה מענההריונית15/09/2011
עשיתי העמסת סוכר 100 גרם אחרי שב 50 גרם יצא לי 139
להלן התוצאות:
זמן 0 - 79
אחרי שעה - 180 (יש לציין כי בדיקת דם נלקחה אחרי 64 דקות בערך)
אחרי שעתיים - 132
אחרי שלוש שעות - 83
האם התוצאה תקינה? למרות שערך אחד ממש הגבול העליון 180?
האם עליי לשמור דיאטה מסויימת? להמנע ממתוקים? פחממות?
אודה למענה מפורט, מאחר ואת הבדיקה עשיתי למרות שרופא מטפל שלי אמר שאין צורך לעשות העמסת סוכר 100, ואני לא מרגישה בנוח לבוא ולקבל ממנו הסבר מפורט.
(יש לי הסטוריה של סכרת במשפחה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 100-בבקשה מענה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/09/2011העמסה תקינה והערך הראשון 139 גם הוא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרדניאל15/09/2011
פרופ' שלום,
אני נמצאת בטיפול IVF פעם ראשונה, בת 31.
5 ימים : 200 יח' פיוריגון
5 ימים נוספים: 200 יח' פיוריגון+cetrotid 0.25mg.
אמרו לי שיש ~30 זקיקים.
מחר (יום ה-11) אני אמורה לקחת 150 יח' פיוריגון+cetrotid.
מחרתיים לבוא להיבדק לבדיקת דם + אולטראסאונד.
ככל הנראה השאיבה תהיה ביום ראשון הקרוב.
האם לאחר השאיבה יכול להווצר גירוי יתר שחלתי? אם כן מה השלכות שלו? האם יוחזרו עוברים במצב הזה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר17/09/2011בדרך כלל במצב כזה ,ואם רמת הורמון האסטרוגן גבוהה,מזריקים דקפפטיל וזה ימנע גיריי יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לפרופ' בידר
דניאל17/09/2011שלום,
אתמול הזרקתי דקופפטיל ומחר יש לי שאיבה (אמרו לי שיש לי כנראה לא 30 אלא 20 זקיקים).
היום התחילו לי כאבים בשלפוחית השטן. מה אפשר לעשות? האם זה אמור להיות כך?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לפרופ' בידר
דניאל17/09/2011דרך אגב להלן תוצאות בדיקות דם יומיים לפני השאיבה:
Estradiol (E2) Urgent 12945 pmol/L
Progesterone Urgent 6.40 nmol/L
LH Urgent 0.5 IU/L -מ ןטק
מה אתה אומר על הערכים האלו?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר17/09/2011את נמצאת בגבול העליון של הE2 אבל זה עדיין בסדר ולאחר הדקפפטיל כנראה שלא יהיה גירוי.
כרגע יש זקיקים ושחלה מגורה לכן את חשה מה שאת חשה בשלפוחית.
גם אחרי השאיבה יהיו כאבים אך כנראה שגירויי יתר לא יהיה.
בינתיים זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןג'ניה15/09/2011
שלום. אני בהריון צעיר וכל חיים שלי סובלת מעצרות. רציתי לדעת אם זה לא מזיק אני משתמשת בנרות גליצרין. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ג'ניה16/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת בטא דחוףףףףףנטלי15/09/2011
מחזור אחרון היה ב11.8 ע"פ בדיקות הביוץ זוהה ב1.9 אתמול ערכתי בטא בשתן שהראה קו כהה ואחד חלש, היום ערכתי בדיקת בטא בדם וקיבלתי תשובה של ערך 52 או 54 משהו כזה,
מזה אומר והאם ניתן להסיק שאני בהיריון די לחוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת בטא דחוףףףףף - תגובה
פרופ` דוד בידר17/09/2011זה הריון וצריך להמשיך לראות את העליה בהפרש של יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיכוי ? - מוטרדתחגית15/09/2011
שלום,
התחלתי ביום ה-21 למחזור דיכוי עם סופרפקט כהכנה לקראת תרומה(עם זריקות).
אחרי שבועיים היה דיכוי E2 קטן מ-100 ופרוגסטרון 1.5.
עקב דחיית התרומה המשכתי עם דיכוי עוד 3 שבועות כאשר בשבוע וחצי אחרונים עברתי לסינרל.
בבדיקת דם אתמול-14.9 יצא E2 284 ופרוגסטרון 1.8.
האן אני עדין בדיכוי? ממה נוסעת העלייה? האם השינוי באמצע מסופרפקט לסינרל גרם לעלייה?
מוטרדת כי אמורה להתחיל להזריק ביום א'-האם יפריע להתחלת טיפול?
תודה על הסבר ומענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה למענה -מוטרדת
חגית17/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בדיכוי ? - מוטרדת - תגובה
פרופ` דוד בידר17/09/2011לא מבין את ההכנה שלך.
בדרך כלל לא צריך דיכוי על ידי זריקות אלא יש לתזמן על ידי גלולות וסת שבועיים לפני תרומה.
לפי הבדיקות את בדיכוי ואת יכולה להמשיך בדיכוי עד להתחלת אסטרוגנים אך בכל אופן זה לא הפרוטוקול המקובל אך אפשרי.
לתנודות בהורמונים אין משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-ההכנה לא על ידי
חגית17/09/2011זריקות אלא דיכוי על ידי סופרפקט/סינרל ואז התחלת טיפול עם זריקות
כי הרירית שלי לא מגיבה לכדורי אסטרוגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-ההכנה לא על ידי - תגובה
פרופ` דוד בידר18/09/2011טיפול מקובל ונקווה שילך טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף- מוטרדת לפני התרומה
חגית18/09/2011שלום פרו' בידר,
התחלתי כמו שציינתי לפני כ-5 שבועות דיכוי. אחרי שבועיים עם סופרפקט
הושג דיכוי-E2 קטן מ-100 ופרוגסטרון 1.5.
אחרי 3 שבועות עברתי לסינרל ומאז משהו השתבש.
בבדיקות ביום ו' האחרון-16.8 הפרוגסטרון היה 1.8, E2 400 + ונראה
זקיק (ואולי ציסטה?) בגודל 12.
אני מבינה שהדיכוי הוא לא מוחלט?
1. האם המעבר באמצע לסינרל גרם לשיבוש?
2. איך יודעים אם זקיק או ציסטה?
3.האם יש סיכוי לטיפול בהנחה שזה זקיק ולא ציסטה-צריכה להיות מוכנה לתרומה ב-4.10 במסלול שלך.(מזריקה 75 פיוריגון).
מאד אודה על מענה כמו שמבין הלחץ גדול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאד חשובה לי דעתך-לקראת תרומה
חגית19/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף- מוטרדת לפני התרומה - תגובה
פרופ` דוד בידר19/09/2011תלוי בבדיקות שיהיו לפני הטיפול ממש ,בכל אופן באמת יש עליה כלשהיא ב E2 אך מה שחשוב איך תהיה הבדיקה לפני הטיפול ואיך תהיה הרירית , ה E2 והפרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש בעיה? מה ניתן לעשות?שלי15/09/2011
שלום, בת 39, לאחר שני הריונות ספונטניים מהירים (יש לי בן בן 5 ובת בת 3 ). לוקחת כיום אלקטרוסין בשל תת פעילות בלוטת התריס ואני מאוזנת (בהריונות קודמים לא הייתה בעיה). מנסה להכנס להריון 5 חודשים ללא הצלחה. מחזור סדיר אחת ל- 23-25 ימים. תוצאות בדיקות הורמונים ביום השני למחזור לפי הנחית רופא: FSH- 6.9, LH- 3, אסטרדיול- 299.
האם יש בעיה? מה יכול לסייע לי?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה לענות לי?? תודה!
שלי17/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש בעיה? מה ניתן לעשות? - תגובה
ד''ר דוד ישי19/09/2011שלום
ההורמונים שציינת תקינים. לאור גילך, אני ממליץ שאם בחודש הבא לא תהי, גשי למומחה לפוריות והשלימי את הבירור. בהתאם יוכל הרופא ליציע לך את הטיפול המתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)