מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ' בידררונית20/09/2011
פרופ' בידר שלום
יש לי עוד שאלה ברשותך, אני התחלתי לפני יומיים הזרקת קלקסן מיד לאחר הביוץ בוראת רופא בגלל שכאשר אני מגלה שיש הריון זה מאוחר והבטא כבר ברידה אני מזריקה כל יום ב-10:45 בבוקר והבנתי שכל 24 שעות צריך להזריק 40 מ"ג האם ניתן לשנות את השעה של ההזרקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר20/09/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון ספונטניעינת20/09/2011
אני אחרי לידה, הריון ivf בגלל בעיית זרע, הרופא שלח אותנו ישר להפרייה לאחר שראה את נתוני הזרע, ואכן הפרייה אחת הצליחה, בעלי קיבל תאבון ולא רוצה שאני אקח גלולות יותר, האם לאור נתוני בדיקת הזרע שנעשתה בנובמבר יש סיכוי להריון ספונטני, מה אחוז ההצלחה עם נתונים אלו:
coagulum present no
complete liquification 30 minutes
odor normal
color normal
viscosity normal
volume 3.0 ml
ph 8.4
motile spermatozoa 1hr 40%
forward progression 1hr 1-3
viable spermatozoa 1hr 70%
sperm agglutination no
sperm concentration 2.0million/ml
total sperm count 6.0million
morphology
normal forms 1%
abnormal forms 99%
tapered heads *
ולמטה רשום : המורפולגיה נקבעה לפי strict criteria
אשמח לחוות דעתכם.
בהצלחה לכולם! וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להריון ספונטני - תגובה
פרופ` דוד בידר20/09/2011תמיד קיימים סיכויים להרות וגם בזרע כזה אך הסיכויים נמוכים.
היות ואנחנו לא יודעים מתי יופיע הריון ,אם בכלל אנחנו הולכים להפריה פלוס מיקרומניפולציה.
אם לא משנה לך כרגע להיות חשופה להריון,אפילו שהסיכויים פחות טובים, תפסיקי עם הגלולות.אולי זה יקרה ואם אחרי תקופה שלא יקרה ואת מעונינת להעלות את סיכוייך יש לחזור להפריה חוץ גופית.
מה שלא הבנתי זה שהאם קודם להריון לבעלך לא היה תיאבון ועכשיו יש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עינת20/09/2011תודה לך על התגובה, אתה תמיד מעלה לי חיוך!!!
עכשיו כשהגיעה התינוקית בעלי פתאום רוצה עוד ועוד ילדים, אני פשוט חושבת על זה שאני זו שצריכה להיות איתם רוב שעות היום, לכן אני לא חושבת כרגע בכיוון של עוד הריון.
שוב תודה לך, ושנה טובה !!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרגת עובריםמודאגת20/09/2011
האם עוברים 2 תאים דרגה 1 אחרי 46 שעות מהשאיבה
נחשבים לעוברים טובים?
הוחזרו לי 3 כאלה
מה הסיכויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרגת עוברים - תגובה
ד''ר דוד ישי21/09/2011שלום
כן. אלה עוברים טובים. הסיכויים הם סביב 30%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת יעוץ למה מדלגים אלייליטל20/09/2011
אני בת 27
הפרייה ראשונה ממוקפאיים 2 העוברים נקלטו בשבוע 15 היה לי דימום והפלה
הפרייה שניה עוברים יפיים לא נקלטו מוקפאיים
הפרייה שלישית עוברים מוקפיים יפים לא נקלטו ,
הפרריה רבעיית טריים יפיים לא נקלטו
שבוע הבאה אני צריכה להחזיר עוברים ואני מחזירה 4 עוברים
מה הסיכוי הצלחה שלי ל 4 עובריים מוקפאיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת יעוץ למה מדלגים אליי - תגובה
פרופ` דוד בידר20/09/2011תלוי איך הם ישרדו את ההפשרה.
אם ישרדו טוב מאוד הסיכויים סביב 20%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליטל20/09/201120 אחוז לכול ה 4 עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר21/09/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידררונית20/09/2011
פרופ' בידר שלום רב
יש לי 2 שאלות :
מרגע הביוץ לאחר כמה ימים ניתן לדעת עם יש הריון בבדיקת דם?
מזריקה קלקסן כבר בביוץ (בהוראת רופא ) בעיית קרישיות והפלות חוזרות לפני כמה ימים הבנתי ממך כי הפרוגסטרון היה נמוך עקב ההפלות והריון לא תקין . הרופא אמר לי 5 ימים לאחר הביוץ להתחיל נרות אנדומטרין פעמיים ביום כל אחד 100 מ"ג האם לדעתך זה מיותר וניתן לחכות ולראות מה קורה בבדיקת דם במידה ויש הריון?
האם בממידה ואני לוקחת אנדומטרין ויכול להיות כמו שאמרת מצב שאולי אני לא צריכה האם במידה ויש הריון לקיחת נרות אנדומטרין שלא לצורך יכול לגרום לנזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר20/09/2011מהביוץ הכי מוקדם זה 12-13 יום לבדיקה.
לדעתי האנדומטרין לא מעלה ולא מוריד.
אם תקחי אנדומטרין זה לא יפגע בכלום אך לדעתי זה גם לא עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותדבי20/09/2011
לד"ר צפנת וינר.
בת 32 בריאה+1 בריא ובעלי בריא. מנסה להרות בעובר תקין כ -4 שנים שכל הריון- עד כה שלושה -מסתיים בהפלה מוקדמת גם לאחר נטילת אספירין ואנדומטרין. כל הבדיקות ובירורים גנטיים אפשריים תקינים לי ולבעלי. בהפנייה מפרופ' לפוריות לביצוע IVF או PDG קיבלתי סירוב מקופ"ח שלי כ"הפלות חוזרות סיבה לא מספקת לביצוע טיפולים". מה המלצתיך? מודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - תגובה
אם את מעוניינת שדר' וינר תשיב לשאלתך, את צריכה לציין זאת בכותרת, אחרת היא לא תדע שהשאלה מופנת אליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים-שאלה לפרופ בידרמיכל20/09/2011
שלום פרופ בידר
אתמול הוחזרו 3 עוברים טריים בני 2 תאים ,4 תאים ו-5 תאים שהובאו מקייב.אחד מהעוברים החתחלק ל-8 תאים.האם יש סיכוי להריון מעוברים אלו?כי לפי מה שקראתי והבנתי עוברים נחשבים טובים אם הם בעלי 6-8 תאים 72 שעות מהשאיבה?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים-שאלה לפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר20/09/2011סיכויים טובים מאוד.
עוברים מתורמות נותנם סיכויי הריון גבוהים ומספיק אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאיה20/09/2011
מחזורים סדירים כל 28 יום
היום יום 14 מהזרעה.בדיקה בייתית שלילית
ואין סימני מחזור
הכיצד?
ומה עושים?
למה אין מחזור????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר20/09/2011תעשי מחר בדיקת דם לבטא, אסטרוגן ופרוגסטרון ונגיד לך מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר
מאיה20/09/2011אי צריכה להשיג טופס לבדיק דם לפרוגסטרון,אסטרדיול ובטא.
זה ייקח לפחות יומיים עד שאשיג.ביתיים רציתי לדעת מה יכולות להיות האפשרויות
לזה ,שהיום יום 14 מהזרעה (ללא הורמונים) ואין מחזור באופק???
להזכירך מחזורים וביוץ סדירים כל 28 יום.בדיקה בייתית שלילית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר21/09/2011זה לא משנה אם נקבל את הבדיקות בעוד יומיים כי בלי זה קשה להשיב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריותחסויה20/09/2011
שלום רב,
בת 32 + 1 לקראת PGD עקב נשאות גנטית.
אתמול נשאבו 19 ביציות והופרו 13 עוברים. האם אחוז ההפריה בסדר או שזה מעיד על איכות נמוכה של ביציות?
מה אחוז ההפריה הממוצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריות - תגובה
פרופ` דוד בידר20/09/2011אחוז ההפריה בסדר גמור ונע בין 65-ל 70 אחוז מסך הביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- E2 ופרוגסטרוןהדס20/09/2011
אתמול יום שני עשיתי בדיקת דם, להלן התוצאות:
E2 - 265
פרוגסטרון 0.3
וכן עשיתי מעקב זקיקים, זקיק 20 מ"מ + רירית 9
1.מתי יהיה ביוץ?
2. האם הפרוגסטרון לא נמוך מדי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר E2 ופרוגסטרון - תגובה
הפרוגסטרון אמור להיות נמוך. מה שהיה אמור להיות גבוה אבל נמוך מהצפוי הוא האסטרוגן. יתכן שזו טעות. אם נתיחס לגודל הזקיק ועובי הרירית, הביוץ צפוי ביום יומיים הקרובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידר- דחוףףףףףףףףולרי20/09/2011
בוקר טוב
אני בהכנה להחזרת עוברים טריים (תרומת ביצית) בנוסף אצטרך לקחת קלקסן.
מסתמן אצלי כנראה שנעקצתי ברגל ע"י זבוב הרוח, צריכה לקבל את התוצאות, במידה וזה יהיה חיובי ייתכן ואצטרך לקבל זריקות במשך כחצי שנה.. (לא יודעת אם זה אנטביוטיקה)
מה לעשות? האם זה יגרום נזק?
איך להמשיך מפה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר- תיקון
ולרי20/09/2011הכוונה לזבוב החול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר- דחוףףףףףףףף - תגובה
פרופ` דוד בידר20/09/2011במקרה כזה צריך לדחות טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה והריוןיעל20/09/2011
שלום
אנו מנסים להיכנס להריון באופן טבעי + הזרעה עם אוביטרל.
בהריון ראשון לצערנו היתה הפלה בשבוע 10.
את מעקב ההריון נקיים אצל רופא הקופה.
אין ברצוננו לחשוף את עניין ההזרעה, בסה"כ אנו משלבים את ההזרעה עם יחסי מין ואין טיפולי פוריות.
האם זה בסדר או שיש לכך השלכות ושעלינו לעדכן את הרופא על לקיחת האורביטל ו או ההזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה והריון - תגובה
פרופ` דוד בידר20/09/2011לא.
אפשר לקיים יחסים וגם לעשות הזרעות אין כל בעיה בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על הזרקהמיקי20/09/2011
שלום,
הזרקתי 2 מנופור בבטן עם מחט תכלת שמסתבר והיא מתאימה להזרקה בישבן (אני רזה). האם פגעתי בטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מיקי20/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
מיקי20/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על הזרקה - תגובה
ד''ר דוד ישי20/09/2011שלום
אם נכנסת לאותו עומק פחות או יותר, אין לזה שום משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת יעוץ רופאיים יקרייםליטל20/09/2011
אני בת 27
הפרייה ראשונה ממוקפאיים 2 העוברים נקלטו בשבוע 15 היה לי דימום והפלה
הפרייה שניה עוברים יפיים לא נקלטו מוקפאיים
הפרייה שלישית עוברים מוקפיים יפים לא נקלטו ,
הפרריה רבעיית טריים יפיים לא נקלטו
שבוע הבאה אני צריכה להחזיר עוברים ואני מחזירה 4 עוברים
מה הסיכוי הצלחה שלי ל 4 עובריים מוקפאיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת יעוץ רופאיים יקריים - תגובה
הסיכוי להריון במחזור הפשרה הוא כ 20-25% , ללא קשר לטיפולים שהיו קודם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חייבת תשובה
ליטל21/09/2011השאלה שלי אם 25 אחוז לכול ה 4 עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חייבת תשובה - תגובה
ד''ר דוד ישי23/09/2011כן. באופן כללי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופית למושתלת כליהמיכל19/09/2011
שלום רב,
אני מושתלת כליה 3.5 שנים כבת 37 וצריכה לעבור הפריה חוץ גופית עקב בעיות פריון של בעלי. אני אמורה לעבור את שאיבת הביציות וההפריה באסותא.
אני מטופלת בבלינסון מבחינה כליתית, שם נתנו לי אישור לעבור את ההפריה מאחר והמצב הכליתי טוב ויציב אבל אמרו שצריך לתת כמה שפחות הורמונים
רופאת הנשים רוצה שאקח גם גלולות נגד הריון כדי שהמחזור יפול בתאריכים מסויימים.
אני מאד חוששת מכל התהליך הזה שלא יפגע בכליה חס וחלילה.
האם יש חשש לכליה בלקיחת ההורמונים והגלולות? האם יש חשש לכליה בניתוח שאיבת הביציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה חוץ גופית למושתלת כליה - תגובה
לדעתי השאלה צריכה להיות מופנת לרופאים המטפלים שלך בעניין הכליות. אבל אם קבלת אישור לטיפול IVF אז סביר להניח שהשימוש בגלולות שמכילות פחות הורמונים, לא צריך להוות בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)