מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופסור בידר....אתי14/09/2011
בת 34,הפריה ראשונה,בוצעה שאיבה ב7/9,החזרת שני עוברים יפים (4 תאים)ב9/9,יום לאחר השאיבה ולפני ההחזרה הונחתי להתחיל בתמיכה (אינדומטרין 3 פעמים ביום),במקביל ומחיפוש מטורף אחר שינויים בגוף ורצון עז להצלחת הטיפול אני בודקת את טמפרטורת חום השחר....שאלותיי:
1.עם תחילת השימוש באנדומטרין ובמשך 4 ימים היה לי גודש בחזה וכאבים בפטמות,זה חלף בהדרגה,כרגע רק עם תחושה לא נעימה בפטמות (קראתי בהתווית בתרופה שמדובר בתופעת לוואי רצויה),במקביל בדקתי את טמפ' חום השחר והיא נשארה דיי יציבה מתחילת המחזור,החל מהיום החמישי להחזרה (אתמול) גיליתי עלייה בחום השחר וגם הבוקר,האם עלייה זו נובעת מהשימוש בתרופה (תמיכת הפרוגרסטרון) או כתוצאה מיצור פרוגרסטרון טבעי של הגוף במידה וההפריה צלחה? לא רוצה להתלהב מוקדם מדי )-:
2.מתיחות קלות בבטן,מעין תחושה שמשהו קורה שם (ואני לא פסיכוסומטית),אני פשוט מרגישה את זה,על מה תופעה זו בכל זאת יכולה להעיד בשלב הכל כך מוקדם הזה?
3.נשאבו לי רק 6 ביציות,לאורך כל הטיפול ללא נפיחות או כאבים בבטן אך הפחד מגירוי יתר שחלתי גורם לי לשתות כמו גמל,עד מתי אני צריכה להמשיך לשתות את הכמויות האלה?
אני יודעת שאני ערה לגוף שלי היום יותר מתמיד ומחפשת פרשנות לכל גרד,גיהוק,התרחשויות ברחם וכו.....כמו כן ברור לי שסבלנות לא קונים בחנות ועליי להמתין לבדיקת בטא במועד שנקבע לי (23/9).....אוף,מטפסת על הקירות )-:
לתגובתך אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקירתי, מנסיון - רק בדיקת דם תצביע
רות14/09/2011על הריון. מבינה את הסקרנות והרצון להצליח, כמו גם חיפוש סימנים שאולי יעידו על משהו.
אך, כפי שאמרת, את רגישה לכל מיני דברים שהגוף עובר בימים אלו.
כל סימן שהוא אינו יכול להעיד בודאות שזה הריון.
ודרך אגב, בד"כ משאיבת 6 ביציות אין גירוי שחלתי, זה קורה בד"כ שיש הרבה מאוד ביציות. מה גם שסביר להניח שאין לך גירוי שחלתי. אז, תשתי מים, אבל בכמות סבירה.
לדעתי, במקום סתם להילחץ מכל מיני שינויים שאולי עוד תרגישי, תמשיכי להתנהל רגיל,
גם אם חלילה יופיעו הפרשות או דימום בטרם מועד הבדיקה, אל תספידי את הטיפול. חכי לבדיקת דם במועד שנקבע לך ורק היא תראה אם יש הריון או לא.
אל תכניסי את עצמך ללחץ. כמובן שיהיה לך בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה נירית......
אתי14/09/2011תודה נירית,המתח פשוט חזק ממני,פסימית ואופטימית באותה נשימה,אני בהחלט מודעת לסטטיסטיקת ההצלחות בטיפולי הפריה ולא חיה בתחושה מוצקה שדווקא לי זה יצליח בטיפול ראשון ומשתדלת בכל מאודי לאסוף את כל הכוחות הנפשיים להתמודד גם עם תשובה שלילית ביום המכריע,נקווה לטוב ואמן שכל אחת ואחת מאיתנו תיזכה לזכות הזו להיות אמא מוקדם ככל האפשר....
אמן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופסור בידר.... - תגובה
פרופ` דוד בידר14/09/2011קודם כל ב 6 ביציות אין גירוי שחלתי וזה שאת שותה כמו גמל אז לא ברור לי למה ואני לא יודע בדיוק כמה בכלל שותה גמל ליום.יש ימים שהוא לא שותה כלל.
לא צריך למדוד חום השחר אין לו שום משמעות במיוחד כשלוקחים תרופות.
כל תחושות הבטן זה עקב פעולת ההורמונים על המעיים.
לסיכום יש לחכות בסבלנות לבטא ולא להיות כמו גמל מטורף.
תהיה רגועה ואם יקלט אז מה טוב היתר אין לו חשיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבידר אתה מלך.....
אתי14/09/2011איזה הורס אתה....אני נכנסת לפורום הזה בעיקר גם כדי לצחוק והתגלגל מתגובותיך,מזמן לא צחקתי ככה.....המון תודה לך,נמתין בסבלנות.....נקווה לטוב (-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה חייבת יעוץליטל14/09/2011
בת 27 הפרייה ראשונה תאומים ממוקפאים הפלה בשבוע 15
הפרייה שניה 2 עובקים מוקפאים לא יצליח
הפרייה שלישית 2 עוברים מוקפאים לא יצליח
הפרייה רבעית 2 עוברים טריים לא יצליח
וכל הזמן היה לי עוברים יפים 4 תאים ורירית יפה
1 האם אני יעשה בהחזרה הבאה 3 או 4 עוברים?
2 האם זה יגדיל את הסיכוי לקלט?
תודה רופאיים יקריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה חייבת יעוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר14/09/2011צריך להמשיך ועקב התוצאות וגילך יש לך סיכויים טובים.
הייתי מחזיר שני עוברים כדי לא לגרום למרובה עוברים.
הסיכויים להרות אם תחזירי שלושה קצת עולים אך לא כדאי לשלם על כך בהריון תאומים או שלישיה כי לא תמיד ההריון יוצא טוב והצלחה אצלנו נחשבת כשיש הריון עם עובר אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשון בהפרייה רוצה להיכנס שובעדי13/09/2011
כמה זמן צריך לתת לגוף מנוחה כדי להיכנס שוב להריון בעזרת טיפולים זריקות שאיבה וכו...
האם כל הטיפולים האלו מסוכנים לגוף לטווח הארוך ??מאוד רוה כמה ילדים וכנראה שזה יהיה רק בעזרת הפריות מה ההשלכות??תודה
אגב בת32* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים
עדי15/09/2011??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה?
עדי18/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון ראשון בהפרייה רוצה להיכנס שוב - תגובה
ד''ר דוד ישי19/09/2011שלום
בד"כ מנוחה של כמה חודשים מספיקה. אין הוכחה ברורה להשפעות שליליות לטווח ארוך של הטיפול. אין גם הגבלה של מס' הטיפולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות פריון למסירהok13/09/2011
שלום,
יש לי תרופות לפריון שאשמח למסור:
צטרוטייד 0.25- 8 מזרקים, מנופור- 6 אמפולות, אסטרופם 2 מ"ג- 2 חבילות.
מי שצריכה מוזמנת לפנות אלי, אני גדרה באזור גדרה.
0578124320* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל
אני14/09/2011אשמח לקבל את הצטרוטייד והאסטרופם. נוסף לעלות הגבוהה של התרופות גם פוטרתי מהעבודה עקב הטיפולים כך שזה ממש יעזור ובעלי יוכל לעבור לאסוף את זה ממך כי אני גרה די קרוב.
תודה רבה לך ושיהיה לכם בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ר16/09/2011פוטרת מהעבודה זה ממש לא חוקי. תעזרי בעורך דין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעת מה זהנונלה13/09/2011
Clomide?
אני נתקלת בשם הזה כתרופת פוריות בפורומים מחו"ל שאני קוראת...
מה זה?
למה זה משמש?
מה התרופה המקבילה לזה בארץ, אם קיימת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לדעת מה זה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/09/2011התרופה קיימת ונקראת איקכלומין.
זה כדורים של 50 מ"ג שניתנים לנשים לא מבייצות על מנת לגרום להפרשת הורמוני המוח שגורמים לביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי הרמונים... מאוווד דחוף בשביליגבי13/09/2011
שלום,
לקראת הזרעה.. נסיון ראשון
ברקע PCO
מחזור אחרון 30/8
פיוריגון 50 יח' ליום..
11/9 זקיק 17 אך אסטרוגן 93 ו LH ירד מ 15 ל 4.5 קיבלתי עוד פיוריגון ואורגלוטרן
היום : זקיק 21 ... רירית 9.7 ........ LH 5.5 ופרוגסטרון 0.5 אז החליטו עוד היום פיוריגון 50 וגם אורגלוטראן...
לאף אחד אין הסבר למה שקורה
למה למרות כל ההתקדמות היפה אין עליה בהרמונים והאם עדיין ניתן לנצל את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי הרמונים... מאוווד דחוף בשבילי - תגובה
פרופ` דוד בידר14/09/2011מה התקדמות יפה? קודם כל לא ציינת ערכי E2 בפעם השניה.
שנית כל הטיפול שאת מקבלת אינו טיפול מקובל בנשים עם PCO.
שלישית כבר בבדיקות הראשונות רואים שהבדיקות לא תקינות ומה שאת חשבת שהיה וסת לא היה וסת.
זקיק 17 לא מתאים ל E2 נמוך.
כך שכל הטיפול הזה צריך להפסק ולהתחיל נכון מהתחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גבי14/09/2011התכוונתי בהתקדמות יפה מבחינת הזקיק ועובי הרירית. פירוט הבדיקות:
8.9 זקיק 14 E2 36 פרוגסטרון 0.5 רירית 7.6 .. המשך פיוריגון 50
11.9 זקיק 17 E2 93 פרוגסטרון 0.8 LH 14.5 רירית 7.9... המשך פיוריגון 50 ואורגלוטראן
13.9 זקיק 20 E2=36 פרוגסטרון 0.5 LH=4.8 רירית 9.7 ... המשך פיוריגון 50 ואורגלוטראן
14.9 זקיק 21 E2=48 פרוגסטרון 0.5 LH=5 רירית 7.6.. המשך פיוריגון 50 צ'אנס אחרון ואורגלוטראן
הרופא חושב שהזקיק הזה לא איכותי.. יש ליין שיש לי ילד מהריון עם איקקלומין נסיון אחד.
אשמח מאוד אם תסביר לי את דעתך למה זה לא טיפול מקובל בנשים עם PCO ומה כן לדעתך מקובל
זה מאוד דחוף כי מחר תהיה החלטה סופית אם מפסיקים את הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומנם לא ראפאה אבל עד שיענה לך
מודאגת15/09/2011הפרופ'....
הוא התכוון שאין התקדמות לגבי הזקיק מבחינת ה -E2
כל זקיק בשל צריך להיות E2 בין 500-1000 ואצלך הוא אפילו לא עבר את ה-100
לכן הוא התכוון אין התקדמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
גבי15/09/2011היום רירית 5.3 וזקיק 21.. אפילו לא הסתכלתי על בדירקות דם..
הטיפול הופסק...
אך בכל זאת מאוד מעוניינת לשמוע את דעתך פרופ' בידר..
ולמה אתה חושב שדווקא אחרי אורגלוטראן המצב הלך והתדרדר..
מאוד חשובה בשבילה התייחסותך לנושא..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר17/09/2011הזקיק אומנם גדל אך הE2 נשאר נמוך במקום לעלות וזה משהוא לא רגיל ולא מתאים לכן צריך לעשות טיפול חדש ולראות מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
גבי17/09/2011תודה רבה על תשובתך אך הייתי מעוניינת לשמוע איך היית מתחיל טיפול לאישה עם PCO אם לא כמו שהתחילו לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר17/09/2011הייתי נותן גלולות על מנת להתחיל במצב שאין זקיק של 14 בתחילה והייתי דואג שה E2 יעלה כמו שצריך לעלות על ידי הגדלת מינון הזריקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעה מוזרהץץלפרופ' בידר
גבי19/09/2011שלום פרופ' בידר,
מאז שהפסקתי את הטיפול שניתן לי.. באותו יום קיימנו יחסים , יום למחרת התחיל אצלי דם בהפרשות.. אני די בטוחה שזה לא מחזור אך יש הפרשות מאוד מוזרות (סליחה על התיאור), אך יש הפרשות חומות, ורודות ולפעמים עם דם.. מה זה יכול להיות? הרי מחזור עוד לא הספיק להגיע גם אם הזקיק ההוא בייץ.. אז מה זה בעצם?
אני נורא מודאגת וגם לא מצליחה לתפוס את המחלקה טלפונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעה מוזרהץץלפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר19/09/2011כל המערכת ההורמונלית שלך לא מסודרת ועוד על זה קיבלת זריקות ולכן תופעות הלואי ויש לבצע את מה שביקשתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גבי19/09/2011תודה רבה על המענה המהיר.. האם אפשר כבר להתחיל גלולות ממחר או לחכות לתחילת המחזור הבא ?
יש לציין שאכן קיבלתי גלולות לפני הטיפול בזריקות.. דבר שני שבשנה שעברה היתה לי תופעה כזו של דימום אחרי יחסים ובבדיקת משטח פאפ ראו שיש דלקת.. בגלל זה חשבתי שהפעם חזרה הדלקת אולי בגלל US וגינלי יומי (אולי אני סתם מקשקשת אבל אני די מבולבלת) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר19/09/2011אבל אם תתחילי גלולות אז לא תוכלי להתחיל ל 4 לחודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
גבי19/09/2011לא הבנתי למה אתה מדבר על 4 לחודש.. הכוונה שזה לא יפול בחגים? אין לי בעיה לעשות הפסקה של חודש.. או לנסות איקקלומין שוב אולי זה יצליח כמו שהצליח לפני זה ונכנסתי ישר להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר20/09/2011נכון , התאריך זה טעות שלי הכוונה לחזור על הבדיקות של הפרופיל ההורמונלי לפני התחלת טיפולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גבי20/09/2011תודה רבה מכל הלב.. שנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי FSHדנה13/09/2011
הי,
אני בת 36.5
עשיתי פרופיל הורמונלי בהפרש של חודשים וחצי עם התוצאות הבאות:
בדיקה ראשונה: FSH 7.7 ו-E2 127
בדיקה שניה: FSH 17.7 ו-E2 89
מה המשמעות התוצאות השונות של הבדיקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי FSH - תגובה
פרופ` דוד בידר14/09/2011בדיקה של ה 17 גבוהה וזה מראה על רזברה שחלתית נמוכה וקשיים להרות.
ה FSH נמצע בתנודות אך לא צריך לעבור את ה 11.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרמ13/09/2011
שלום,
אני בשבוע 3+6 אחרי טיפול IVF. עם תמיכת אוטרוגסטן ופרוגינובה (ואספירין עקב תופעת רנו).
כבר 4 ימים עם הפרשות אוטרוגסטן שאיתן יוצאים מן סיבים כהים (לא אדום, אלא חום- שחור). לפעמים גם כאבי בטן קלים. כמות הסיבים לא מתגברת או קטנה אך תמיד יוצאים כמה חלקיקים.סיבים כהים בניגוב.
שלשום נצפה עובר עם דופק המתאים לשבוע זה של הריון. באולטרסאונד לא ראו סיבה להפרשות.
מה יכול להיות המקור להפרשות (פרוגסטרון מעל 190)? האם משהו משתבש?
האם יש סיבה לדאגה? האם שכיבה ברוב היום אמורה לסייע או שזה עוזר רק אם מדובר ממש בדימום?
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר13/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' בידר - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/09/2011נראה הכל בסדר ויש הפרשות כאלה בהריון ואם רואים דופק את יכולה להפסיק עם התמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה אומר ש
מ13/09/2011אם כך לא מדובר ב "הפלה מאיימת" ? אין צורך לשכב כדי שההפרשות יעברו (אגב אני כבר יומיים שוכבת וזה לא עובר...הסיבים הכהים עדיין שם בניגוב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה אומר ש - תגובה
פרופ` דוד בידר14/09/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל ברחםנעמה13/09/2011
שלום. הרופא שלי מצא נוזל ברחם ולטענתו דבר זה יוביל להפחתת הסיכוי להרות. מעבר לזה אמר שאין הרבה מידע ברפואה על זה ולכן גם אין פתרון.
האם תוכלו להאיר את הנושא ולהסביא לי במה מדובר והאם זה באמת ימנע ממני הריון?
אודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
נעמה13/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזל ברחם - תגובה
פרופ` דוד בידר13/09/2011לפעמים בזמן שאיבה רואים סוג של נוזל שזה משהוא סמיך ולא ניתן לשאוה אוןתו מהרחם אך בדרך כלל זה נעלם לפני ההחזרה.
אני לא יודע מתי נראה הנוזל והאם בזמן החזרה רואים נוזל.
אם רואים נוזל דומה לזה שרואים בזמן שאיבה הסיכויים פחות טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילת סוכר? מבוהלת מדפיקות לב מהירוויקה13/09/2011
שלום,
אתמול בלילה התעוררתי מדפיקות לב מהירות מאוד, עד כדי כך שלא הצלחתי לספור את מספר הדפיקות בדקה. שהייתי במצב שכיבה ממש הגוף רעד מהדפיקות. לכן נאלצתי להעביר כל הלילה בישיבה.
האם יכול להיות שזה בגלל נפילת סוכר? בערב היינו בבית קפה ואכלתי פיצה אישית דיי גדולה ולקינוח לקחתי וואפל בלגי עם מקופלת והמון ריבת חלב. זה היה בערך בשעה 11:30 בלילה. ובשעה 2:30 בלילה התעוררתי עם דפיקות הלב.
עכשיו דפיקות הלב כבר רגילות, מאז ההריון הן עומדות בערך על 90 בממוצע.
לא יודעת אם זה משנה, אבל מחר יש לי בדיקת העמסת סוכר 100 גרם, מאחר ו50 גרם יצא 139.
האם יכול להיות שיקרה לי אותו הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ויקה13/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה למנופור, אם יש למסירהאמא אחת12/09/2011
שלום,
הרופא רשם לי פרוטוקול חדש שכולל מנופור, להתחיל מהיום, 3 ביום. מסתבר שחייבים אישור של קופת החולים, שלוקח 5 ימים. השגתי ל3 ימים, חייבת עוד, עד שיגיע האישור. זה אומר שאני חייבת להשיג עוד 6 מנופור מינימום. אם יש למישהי ספייר, אשמח לקבל\לקנות כמה שיש.
אנא צרו איתי קשר, בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנופור
ok13/09/2011יש לי ואשמח למסור.
0578124320* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידררונית12/09/2011
פרופ' בידר שלום רב
3 הפלות בשבוע 5 עקב קרישיות יתר אני קוראת בפורומים שנשים שחלקם נגמר בהפלות וחלקם לא גילו זאת בשבועות מתקדמים גם לאחר גילוי שק הריון ודופק אצלי אפילו לא נצפה שק ולאחר עליית בטא ראשונה הבטא כבר ירדה והכל ההריונות נפלו בשבוע 5
אציין בדיקת קריוטיפ שלי ובעלי תקין , בדיקת רחם ובדיקות הורמונליות תקינות , בדיקת זרע תקין לחלוטין אז איך זה שאצלי זה על ההתחלה זה כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר13/09/2011האם הזרקת קלקסן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
רונית13/09/2011פרופ' בידר שלום
לא הזרקתי קלקסן כי רק עכשיו גיליתי שיש לי קרישיות אך שאלתי היא האם אין היווצרות שלייה עקב הקרישיות כי כל 3 ההריונות הסתיימו 24 יום בדיוק לאחר הביוץ
האם אתה חושב ש- 40 מ"ג יספיק לי כאשר ההריונות מסתיימים כל כך מוקדם ?
מישקלי הוא 49
אציין שכל שאר הבדיקות שנעשו לבירור הפלות תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר14/09/2011צריכה להזריק קלקסן ואחר כך נראה מה קורה.
40 צריך להספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה של הגופיף הצהובאילנה12/09/2011
שלום רב,
בת 28, לפני חודש בדיוק עברתי לפרוסקופיה להסרת מוקדי אנדומטריוזיס והסרת אמדומטריומה משחלה ימנית. ההחלמה היתה מהירה ללא תופעות מיוחדות..
מחזור אחרון ב-8/7 - מאז לא הופיעה וסת - שזה לא אופייני לי משום שבדר"כ יש לי מחזור מסודר כל 28 יום.
היום בבדיקת אולט' הרופא ראה ציסטה מצד שמאל (שלא נראתה בניתוח לפני חודש) ולדעתו מדובר בגופיף צהוב שיש בו דם בפנים ונימי דם מסביב (במכתב סיכום רשום רירית אוקגנית מעובה, שחלה שמאלית עם HEM CL של 4 ס"מ). קיבלתי מרשם ל-5 ימי טיפול בפרימולוט נור להקדמת מחזור משום שאני כבר סובלת מבצקות מרובות בעקבות האיחור במחזור.
1. איך המחזור ישפיע על הציסטה?
2. האם היא צפויה להתפוצץ ויהיה דימום פנימי?
3. איזה תופעות מצריכות פניה למיון?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את ההודעה
אילנה12/09/2011מקפיצה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן לאחר שאיבהאיריס12/09/2011
יום וחצי לאחר שאיבה אני סובלת מכאבי בטן בכל בטן. לאחר אכילה הכאבים מתגברים.ממה זה יכול להיות?האם זה יעבור לבד? מחר עלי לעבור החזרת עוברים, האם יש לעשות זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן לאחר שאיבה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/09/2011לפעמים אחרי שאיבה יש תופעות כאלה עקב דימום או זיהום וכשתגיעי להחזרה יש לבדוק אותך ולהחליט מה לעשות.
בדרך כלל זה מסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידררונית12/09/2011
פרופ' בידר שלום רב
אמורה לקחת קלקסן בהריונות עקב קרישיות יתר האם מדובר בהריון בסיכון גבוה ודרוש מעקב קפדניאו מדובר בהריון רגיל כמו כל הריון עם מעקב רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר12/09/2011תלוי ברופא שלך אך זה דורש מעקב דומה כמו לכל הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)