מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפסקת תמיכההילה21/09/2011
12 יום אחרי החזרת 2 מוקפאים בני 3 ימים על ביוץ טבעי, בטא 212 אסטרדיול 689 ופרוגסטרון 136.5, אחרי יומיים בטא 646 אסטרדיול 763 ופרוגסטרון 142.7 לוקחת פעמיים ביום אנדומטרין וגינלי עד אתמול ונאמר לי להפסיק כי זה על ביוץ טבעי ואני לחוצה שמא ההורמון ירד אחרי ההפסקה ויעצור את ההתפתחות התקינה של ההריון, יש לי תור לרופא רק עוד 3 שבועות לדופק ועד אז לא עושה כל בדיקת דם או אולטראסאונד... האם באמת שמצב של החזרה על ביוץ טבעי אפשר להפסיק את התמיכה ככה מיד בלי לעקוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תמיכה - תגובה
ד''ר דוד ישי21/09/2011שלום
באופו תאורטי, במחזור טבעי, אין צורך בתמיכה הורמונלית. אבל אם החליטו לתת לך, אני ממליץ שתמשיכי עד שבוע 7 להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתנו לי מהחחזרה אבל אמרו להפסיק...
הילה22/09/2011אחרי הבטא החיובית ואני חוששת שמא הפרוגסטרון שהיה עם הבטא 142 יתחיל לרדת ויזיק להתפתחות תקינה של ההריון, במיוחד שהרופא אמר שאין צורך לעקוב לא בבדיקות דם ולא באולטראסאונד עד האולטראסאונד בשבוע 7 של הדופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתנו לי מהחחזרה אבל אמרו להפסיק... - תגובה
ד''ר דוד ישי23/09/2011שלום
אני מסכים שאין צורך לעשות מעקב הורמונלי ושצריך להמתין לאולטרסאונד.
אם את לא שקטה המשיכי בתמיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגו עלי אז מקפיצה
הילה22/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובה...
עדי22/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! גונל אף בלי מניעת ביוץנעה20/09/2011
שלום,
עוברת טיפול IVF. הערב הזרקתי גונל אף 300 (זריקה מספר 6) ואמורה להתחיל צטרוטייד אבל עוד לא קיבלתי הוראה להזריק. קראתי שאת הצטרוטייד אמורים להתחיל ביום השישי לגירוי השחלתי לכל המאוחר. האם זה אומר שעכשיו פיספסתי את חלון ההזדמנויות למנוע ביוץ עצמוני? האם הלך לי מחזור הטיפול הזה?
חודש קודם בוטל מחזור הטיפול בגלל חוסר תגובה וטיפול לפני כן כשל.
בבקשה תעזרו לי עם תשובה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף! גונל אף בלי מניעת ביוץ - תגובה
את הצטרוטייד מתחילים בהתאם לגודל הזקיקים. אז לא ניתן לקבוע האם איחרת את המועד או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אתיתסיגל20/09/2011
האם יש זכות לבית חולים ציבורי למנוע מאישה שגילה מספר חודשים מעל גיל 45 לקבל טיפול הזרעות ללא הורמונים?
לצערי, בית החולים לא דאג ליידע אותי בטיפול האחרון שזו הפעם האחרונה. היום כשהגעתי לתאם שם את הטיפול הנוסף ולבקש הפניה לבנק הזרע, גיליתי להפתעתי שהם החליטו להנחית עליי את העניין, בלא שהצלחתי להבין מה הבעיה בהמשך, גם אם הסיכויים כמעט אפס מוחלט?
עד כמה שאני מבינה, אין הגבלות להזרעות ללא הורמונים, ובכל מקרה לא מובן לי מה הבעיה הרפואית כאשר לא נלקחים הורמונים, בסך הכל מזריקים זרע לרחם, בדיוק כמו שזוג מקיים יחסי מין ואין בכך שום סיכון?
לצערי, לא היה רצון להסביר לי את העניין מבחינה רפואית, וזכיתי רק לחזרה על החלטתם - על כך שהם החליטו לא לטפל בי יותר, ללא שהצלחתי להבין מעבר לזה איזה נזק יכול להיגרם, עד כדי כך שהם החליטו לייאש אותי באופן סופי ובצורה כל כך מפתיעה.
מבחינתי זו חוסר אתיקה להנחית על בן אדם שבא לקבוע טיפול נוסף שכך הם פני הדברים, ללא שהוכן לכך בטיפול הקודם, וזאת לאחר שלפני כחודש נאמר לי שפשוט מבחינה רפואית לקיחת ההורמונים יכולה לגרום יותר נזק מאשר תועלת, אבל שאין בעיה להמשיך בהזרעות ללא הורמונים.
אדגיש: אני יודעת שהסיכויים הם עשיריות או מאיות האחוז, אבל זה הרבה יותר מכלום, עבורי, ובכל זאת העדפתי לנסות ולהמשיך.
על תרומת ביצית במצב הקיים היום, אין בכלל על מה לדבר, ויש לי חשש שהסיבה להפסקת הטיפול קשורה לאיזשהו מצב שיפוטי עליי, מעבר לסיכויי ההיריון.
יצאתי פגועה והמומה, תוך ידיעה שאין סיכוי לשום תקווה.
אבקש את תשובת הרופאים, במיוחד לסיבות להפסקת טיפול על בסיס טבעי, שאין בו שום סיכון.
אציין גם שקופ"ח החולים ממשיכה לנפק לי טופס 17 לעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי, המינוח חוסר אתיקה אינו נכון
רות21/09/2011אני מבינה את רצונך להמשיך ולנסות אולי יתמזל מזלך ותכנסי להריון בדרך שתארת, אך לדעתי האישית השתמשת במינוח שאינו במקום - חוסר אתיקה.
יתכן והרופאים היו יכולים לשבת איתך לשיחה ולומר לך שלא ניתן לבצע הזרעות, מה שלדעתי האישית אינו אמור להיות כך, זכותך לבצע הפריות, אין בכך מניעה רפואית.
אבל - את בוודאי יודעת זאת שהסיכויים אפסיים בגילך. אל תכעסי עלי, את גם כותבת שתרומת ביצית אינה באה בחשבון - זוהי דעתך וכנראה לא ניתן לשנות אותה וחבל.
אני יכולה רק לומר לך - שמתבזבז לך זמן יקר, כן, גם מבחינת תרומת ביצית. אנחנו לא הולכות ונהיות צעירות.
לדעתי, את יכולה לקבל או לא, עשי את מירב המאמצים לקבל החלטה ללכת על תרומת ביצית. סיכויים אפסיים בגילך זה אומר - נסיונות לשווא וחבל שכך. זה בוודאי לא מצב נפשי טוב להיות בו, כל חודש לראות אולי יהיה הריון כשהסיכויים מראש אפסיים.
אני מתארת לעצמי שעד כה היית בטיפולי ivf ועדיין לא נוצר הריון - אז סביר להניח שהפוריות בגיל זה היא - אפס.
ואל תקחי את מה שקרה לך באופן אישי. אני נוטה להאמין שהרופאים עושים עבודתם נאמנה.
בכל מקרה מאחלת לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגברת המייאשת,,,
טל26/09/2011שלום לך גברת, כל כך קוממת אותי בתגובתך חסרת הרגש,לאותה אישה מופלאה,אשר כל רצונה העז הוא להביא ילד/ה אל אוויר העולם ולשאתו בחיקה יושבת את,על כיסאך הנוח ומנסה לומר,את מה שלך נראה כאמת.יקירה,אני,באופן אישי,מכירה שתי נשים,האחת,איש לא נתן לה תקווה להיריון וראי זה פלא-ילדתה כיום כבת 15,ב"ה.לשניה יש כיום ילדים מדהימים,ב"ה.נשים אלו,האחת היתה כבת 50,השנייה עברה את גיל 46.נכון,למרות שגיל 40+ נחשב לבלתי-פורה,אין זה אומר שכל הצעירות,נכנסות להיריון ביתר קלות.תמיד יש יוצאים מן הכלל,האם חשבת שייתכן ואותה יוצאת מן הכלל היא אותה אישה?לעולם,אל תגרמי לאדם לקחת את תקוותו ולהשליכה לכל עבר! וכל שכן לאישה,אשר כל רצונה הוא פרי בטן! דבר נוסף-קצת להתחבר לרגשות של עצמך,יעשה בך פלאים.אפשר ורצוי לשלב בין ההיגיון לבין הרגש.בתקווה שתחשבי שנית על דברייך ותעודדי אנשים לטוב.חג שמח ושנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אתית - תגובה
פרופ' שחר קול21/09/2011אולי על רקע מחסור במנות זרע בבנק הספציפי בו טופלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול - זאת כנראה לא הסיבה
סיגל21/09/2011ד"ר קול שלום,
זאת כנראה לא הסיבה, כי באחרונה (לפני כשבועיים) לא היה להם מה שרציתי, ונסעתי לקחת מנה מרבמ"ם וגם הפעם, לצערי, הייתי בדרך לבקש הפניה לביקור חוזר בבנק הזרע ברמב"ם, למרות שזה מאוד מסורבל עבורי כל הנסיעה עם התרמוס וכו'. אבל מכיון שכך, זאת כנראה לא הסיבה, ובוודאי לא העיקרית.
האם יש לך הצעות אחרות להציע, ובעיקר, האם תוכל להסביר לי מה הבעיה לטפל, גם בסיכויים ששואפים לאפס המוחלט, באישה בגיל 45+? הרי אין בכך שום סיכוי.
מדוע חודש קודם נאמר לי שאין עם זה בעיה ועכשיו זה נחת עליי בצורה כל כך חדה?
בנוסף, האם אתם ברבמ"ם מטפלים בנשים בגיל 45+ (לפי הבנתי מדינה מבנק הזרע, ברגע שיש הפניה מהיחידה המטפלת הם מספקים זרע)?
אני מחפשת מקום ציבורי שיש בו גם בנק זרע, לכן אני שואלת אותך על רמב"ם, כי אני מאזור חיפה.
(אציין שנודע לי שלמשל ביחידת הפוריות בזבולון, מטפלים בנשים המבוגרות ממני בהרבה, אבל שם אין בנק הזרע, וצריך להביא את הזרע באותו היום, מה שמלחיץ ומסרבל מאוד).
לאחר שנודע לי זאת, מביקורי היום במקום, חוסר ההבנה שלי לגבי החלטה שרירותית של של בית חולים ציבורי המתנהל במסגרת הקופה שלא להעניק יותר טיפול למטופלת מבוגרת, בלא שיש לכך התוויות ממשרד הבריאות או משירותי הבריאות עליהם מנויים, נראית לי מאוד לא אתית.
אני ממש מבקשת ממך את התשובות לכל השאלות.
בתודה מראש
ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלת 'אגב'
סיגל21/09/2011ד"א, גם אם זאת היתה הסיבה (מיעוט תרומות לבנק הזרע), האם מותר לבית חולים להפלות אדם המוכן לשלם מכספו ולנסות להגשים את החלום, בעיקר בהתחשב בזה ש'ההשיגים' הזמניים שהיו לי במשך כל הטיפולים, לפעמים היו טובים בהרבה מאשר של נשים הצעירות ממני בקרוב לעשרים שנה (ואת זאת אני יודעת מקשריי עם הנשים המטופלות, וגם מקריאת השאלות באינטרנט).
בלימודיי עברתי קורס של משפט ורפואה ונראה לי שהבנתי היטב עניינים של הפליה.
כאמור, אין התוייה לא לטפל בנשים הנמצאות מעל גיל 45 (במיוחד שזה רק כשלושה חודשי) או למכור לנשים אלו שירותים שבית החולים מציע לאחרים, במקרה זה תרומת זרע.
ד"א, אחד מרופאי היחידה הסביר לי ש'מותר' להם להחליט לא לטפל באישה' מסוימת', אבל למיטב ידיעתי, אסור להפלות, ואסור למקום ציבורי לא לספק שירות לאדם רק כי לא בא להם לטפל בו. נראה שפשוט נמאסתי עליהם ושמצטרף אל זה שיפוט אישי, ולכן גם הפגיעה כל כך גדולה, בצירוף העובדה שלא קיבלתי הסברים מצרים ומניחים את הדעת.
אני כמובן מתכוונת לא לוותר כל כך מהר, ולברר את הדברים מעבר להתכתבויות בפורומים השונים.
אשמח לתשובתך באשר לשאלת ההפליה על רקע מיעוט תורמים בבנק הזרע - האם מותר או אסור על רקע זה להפלות מי שעדיין רוצה לקוות לחבוק ילד, בכל סיכוי, גם הזעיר ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיגל
מאיה22/09/2011אין לך מה לוותר להם
את יכולה לפנות לנציב תלונות הציבור
או למבקר המדינה.
לא ייתכן שעושים אפליות בין מקום למקום.
אני אישית מכירה בנות מעל 45 שכן מטפלים בהן עי הזרעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול, אשמח להתייחסות לת' הנוספות
סיגל22/09/2011בתודה מראש, כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול - אשמח לתגובת המש ממך
סיגל22/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמאיה - תודה על התמיכה
סיגל22/09/2011אני אכן מתכוונת להגיש פניה ליחידה ולפנותלמחלקות פניות הציבורהשונות:
1) של בית חולים המדובר.
2) של הקופה בה אני בוטחת.
3) של משרד הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול - אנא תגובתך להמשכים
סיגל23/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגל, לא הוגן לשאול את דר' קול על
רות23/09/2011האם נעשתה הפליה או לא. לדעתי את מציבה שאלה לא הוגנת עבורו. לא משום העובדה שאלו הקולגות שלו, אלא משום שיש פה עניין משפטי שלא ראוי להציב בפניו.
הוא ענה לך תשובה. ולדעתי ראוי להסתפק בה. אם עדיין יש לך ספקות, פני לעו"ד.
לדעתי האישית, את לא חייבת לקבלה, אל תשקיעי מאמצים מיותרים האם יש אפליה או לא, גשי לבנק זרע פרטי, קני מנה והמשיכי בניסיונותייך להרות.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי לאין שום סיכון, לא סיכוי
סיגל21/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי לאין שום סיכון, לא סיכוי - תגובה
ד''ר דוד ישי24/09/2011שלום סיגל
את לא חייבת ללכת לרפואה פרטית. יש מרפאות פוריות של הקופה בלין ובזבולון, אני מקווה ששם יסכימו לטפל בך עם זרע מרמב"ם ומאחל לך הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו סיבה להיטרטר לתנאים לא נוחים?
סיגל24/09/2011אם השירותים האלה ניתנים במסגרת הקופה ואני עדיין זכאית להם ביחידות השונות (כולל בבתי חולים אחרים של הקופה), מדוע לטרטר אותי?
מדוע אני צריכה לבזבז עכשיו זמן יקר על חיפוש מקום חדש וכל הפרוצדורות הנלוות?, על תנאים שמאוד לא מתאימים לי, -ללא בנק זרע (והיה לי ניסיון לתאם עכשיו בין שתי מרפאות הבאת זרע, וראיתי כמה זה מסובך), ובטח במקום בו אי אפשר להביא את הזרע מראש?
מדוע לשלול ממני את האפשרות לקבל מבנק זרע השייך לבית חולים בקופה בה אני מבוטחת ולהמשיך לקבל את הטיפול במקום שיכול להעניק לי את כל הטיפול?
אם הדברים היו קשורים רק לסיכויי ההירון, אז אתם עצמכם, כל הרופאים, יודעים שיש אמנם סימני ניבוי, אבל גם הם לא מוחלטים. גם תקווה של סיכויים בודדים, היא תקווה כלשהי. בתוך סימני הניבוי האלה, הפרופיל ההורמונאלי שלי, למשל, תקין, וגם זה משהו.
זה פשוט לא מובן, כל הטרטור הזה, כל ההסברים הלא ממצים, ולהבין מדוע במסגרת אותם שירותים שקופת החולים בה אני מבוטחת מציעה לנשים אחרות בגילי - יש מקומות שמרשים לעצמם לעשות דין לעצמם?
התחושה היא שיש סיבות אחרות, שכן לא קיבלתי הסברים מניחים את הדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ישי - אנא תשובתך להמשך
סיגל25/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגיל 45 מה הסיכוי שתיקלטי בהזרעה? 0
עדי26/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי-למה סתם לכתוב דברים לא נכונים?
קרן26/09/2011לידיעתך הרבה,כבר היו מקרים שבנות נקלטו להריון
בגיל 45!!!
יש יוצאים מן הכלל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטופרם השפעותלאה20/09/2011
לאחר טיפול של החזרת עוברים בשילוב אסטופרם 3 פעמים ביום טיפול שלא צלח לאחר הוסת שלאחר הטיפול לא קיבלתי וסת כ -50 יום האם יש לזה קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטופרם השפעות - תגובה
פרופ' דב פלדברג20/09/2011ללאה שלומות,
יש להניח שהאיחור במחזור נובע מהטיפול ההורמונלי שקיבלת. במידה והמחזור לא יופיע תוך שבוע ימים רצוי לפנות לרופא נשים ולקבל כדורים לזירוז המחזור.
בהצלחה ובברכה,
** הכנסי למרפאת פרופסור דב פלדברג בפייסבוק *** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןשרה20/09/2011
אי מסוקרנת מאוד מאוד מאוד
האם 12 יום אחרי אוביטרל ו- 8 ימים אחרי החזרת עוברים
יתו תשובה מהימנה בבדיקה ביתית?
ו-10 ימים אחרי ההחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכי מדוייק - 12 יום לאחר ההחזרה
רות20/09/2011בדיקת דם, או יום מאוחר יותר בדיקת שתן.
בינתיים - לחכות בסבלנות. קשה - אבל ככה זה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון - תגובה
פרופ' דב פלדברג20/09/2011לשרה שלומות,
12 יום אחרי האוביטרל הינו מועד גבולי מבחינת מהימנות בדיקת ההריון. אני ממליץ בחום לבצע בטא בדם בעוד יומיים ובמידה ויהיה חיובי מדובר בהריון אמיתי.
בהצלחה ובברכה,
** מרפאת פרופסור דב פלדברג גם בפייסבוק *** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוחזרו לי 3 עוברים לפני כחצי שעהלילך20/09/2011
שלום. הוחזרו לי 3 עוברים לפני כחצי שעה והיו תאים של 4.5.6 יש בכלל סיכו להיקלט מתאים כאלה בכלל כי יצאתי מאסותא מאד מבועסת זה כבר פעם רביעית שלי בפעמיים הכודמים היו לי 8 תאים יש לי סיכוי להיכלת. השמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי כי אני מבועסת לגמרי מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכתבי לרופא איזה יום לשאיבה זה ?
מודאגת20/09/2011מתי הייתה השאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוחזרו לי 3 עוברים לפני כחצי שעה - תגובה
פרופ' דב פלדברג20/09/2011ללילך שלומות,
אין קורלציה מוחלטת בין מספר התאים העובריים, דרגת החלוקה וההסתברות להתבססות של ההריון. אין סיבה להיות מבואסת, אנא נסי להיות אופטימית, בתקוה שההחזרה הזו תניב הריון.
בהצלחה ובברכה,
** הכנסי למרפאת פרופסור דב פלדברג בפייסבוק *** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאי הפורוםמ20/09/2011
שלום,
אני בשבוע 5+7 (שבוע ) וכבר שבועיים יש לי כפעמיים ביום הפרשה קצת צמיגית חומה-צהובה בניגוב. מאז שזה התחיל הייתי כבר פעמיים באולטרסאונד והתוצאות תקינות (הן דופק והן גודל העובר). הפרוגסטרון מעל 190. אין דם או כאבי בטן, רק לפעמים הפרשות כאלה.
1. האם יש מקום לדאגה? באולטרסאונד לא רואים מקור להפרשות מעין אלו
2. האם חייבים להימנע מיחסי מין
3. יש נשים שככה עובר אצלם ההריון וזה בסדר? מה אם ההפרשות האלה ימשכו כל ההריון, מה זה אומר?
ג'ן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאי הפורום - תגובה
פרופ' דב פלדברג20/09/2011לג'ן שלומות,
התופעה של הפרשה חומה בהריון צעיר מוכרת ואיננה יוצאת דופן. במידה ובדיקת האולטרסאונד הינה תקינה, אין מקום לדאגה, יש להמנע מיחסי מין כל זמן שההפרשה נמשכת ובדר"כ התופעה חולפת לאחר שבוע 12 להריון ואיננה נמשכת בטרימסטר השני.
בהצלחה ובברכה,
** הכנסי למרפאת פרופסור דב פלדברג בפייסבוק *** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מ20/09/2011תודה על התשובה.
מה הנימוקים להימנעות מיחסי מין אם כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקתהריון ביתיתיעל20/09/2011
לפני 6 ימים ביצעתי החזרת 3 עוברים והסקרנות הרגה אותי...
ועשיתי הבוקר בדיקת הריון וזה הראה תשובה שלילית.
האם לסמוך על זה?
האם זה מוקדם מידי לדעת?
מתי הזמן הכי נכון לבצע בדיקת הריון ביתית לאחר ההחזרה? (כשאין סבלנות לחכות לבדיקת הדם אחרי 12 יום..)
לתושבתכם המהיר אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקתהריון ביתית - תגובה
ד''ר דוד ישי20/09/2011שלום
למרות חוסר הסבלנות, אין שום בדיקה שתאשר הריון מוקדם יותר מאשר בדיקת דם, 12 יום לאחר ההחזרה או בדיקה בשתן יום אחד מאוחר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת עובריםאני20/09/2011
אני ביום ה-12 להחזרת עובר, ביום חמישי עושה בדיקת בטא.
מחר (יום רביעי) אני אהיה בים המלח. האם יש איזו מגבלה לגבי כניסה למים או לבריכות גופרית חמות? הבנתי שזה לא הכי מומלץ לנשים בהריון, השאלה מה עם נשים שהן כמעט בהריון? (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרת עוברים - תגובה
ד''ר דוד ישי20/09/2011שלום
לא ידוע על מגבלה כזאת בשלב שבו את נמצאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידררונית20/09/2011
פרופ' בידר שלום
יש לי עוד שאלה ברשותך, אני התחלתי לפני יומיים הזרקת קלקסן מיד לאחר הביוץ בוראת רופא בגלל שכאשר אני מגלה שיש הריון זה מאוחר והבטא כבר ברידה אני מזריקה כל יום ב-10:45 בבוקר והבנתי שכל 24 שעות צריך להזריק 40 מ"ג האם ניתן לשנות את השעה של ההזרקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר20/09/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון ספונטניעינת20/09/2011
אני אחרי לידה, הריון ivf בגלל בעיית זרע, הרופא שלח אותנו ישר להפרייה לאחר שראה את נתוני הזרע, ואכן הפרייה אחת הצליחה, בעלי קיבל תאבון ולא רוצה שאני אקח גלולות יותר, האם לאור נתוני בדיקת הזרע שנעשתה בנובמבר יש סיכוי להריון ספונטני, מה אחוז ההצלחה עם נתונים אלו:
coagulum present no
complete liquification 30 minutes
odor normal
color normal
viscosity normal
volume 3.0 ml
ph 8.4
motile spermatozoa 1hr 40%
forward progression 1hr 1-3
viable spermatozoa 1hr 70%
sperm agglutination no
sperm concentration 2.0million/ml
total sperm count 6.0million
morphology
normal forms 1%
abnormal forms 99%
tapered heads *
ולמטה רשום : המורפולגיה נקבעה לפי strict criteria
אשמח לחוות דעתכם.
בהצלחה לכולם! וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להריון ספונטני - תגובה
פרופ` דוד בידר20/09/2011תמיד קיימים סיכויים להרות וגם בזרע כזה אך הסיכויים נמוכים.
היות ואנחנו לא יודעים מתי יופיע הריון ,אם בכלל אנחנו הולכים להפריה פלוס מיקרומניפולציה.
אם לא משנה לך כרגע להיות חשופה להריון,אפילו שהסיכויים פחות טובים, תפסיקי עם הגלולות.אולי זה יקרה ואם אחרי תקופה שלא יקרה ואת מעונינת להעלות את סיכוייך יש לחזור להפריה חוץ גופית.
מה שלא הבנתי זה שהאם קודם להריון לבעלך לא היה תיאבון ועכשיו יש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עינת20/09/2011תודה לך על התגובה, אתה תמיד מעלה לי חיוך!!!
עכשיו כשהגיעה התינוקית בעלי פתאום רוצה עוד ועוד ילדים, אני פשוט חושבת על זה שאני זו שצריכה להיות איתם רוב שעות היום, לכן אני לא חושבת כרגע בכיוון של עוד הריון.
שוב תודה לך, ושנה טובה !!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרגת עובריםמודאגת20/09/2011
האם עוברים 2 תאים דרגה 1 אחרי 46 שעות מהשאיבה
נחשבים לעוברים טובים?
הוחזרו לי 3 כאלה
מה הסיכויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרגת עוברים - תגובה
כן. אלה עוברים טובים. הסיכויים הם סביב 30%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת יעוץ למה מדלגים אלייליטל20/09/2011
אני בת 27
הפרייה ראשונה ממוקפאיים 2 העוברים נקלטו בשבוע 15 היה לי דימום והפלה
הפרייה שניה עוברים יפיים לא נקלטו מוקפאיים
הפרייה שלישית עוברים מוקפיים יפים לא נקלטו ,
הפרריה רבעיית טריים יפיים לא נקלטו
שבוע הבאה אני צריכה להחזיר עוברים ואני מחזירה 4 עוברים
מה הסיכוי הצלחה שלי ל 4 עובריים מוקפאיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת יעוץ למה מדלגים אליי - תגובה
פרופ` דוד בידר20/09/2011תלוי איך הם ישרדו את ההפשרה.
אם ישרדו טוב מאוד הסיכויים סביב 20%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליטל20/09/201120 אחוז לכול ה 4 עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר21/09/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידררונית20/09/2011
פרופ' בידר שלום רב
יש לי 2 שאלות :
מרגע הביוץ לאחר כמה ימים ניתן לדעת עם יש הריון בבדיקת דם?
מזריקה קלקסן כבר בביוץ (בהוראת רופא ) בעיית קרישיות והפלות חוזרות לפני כמה ימים הבנתי ממך כי הפרוגסטרון היה נמוך עקב ההפלות והריון לא תקין . הרופא אמר לי 5 ימים לאחר הביוץ להתחיל נרות אנדומטרין פעמיים ביום כל אחד 100 מ"ג האם לדעתך זה מיותר וניתן לחכות ולראות מה קורה בבדיקת דם במידה ויש הריון?
האם בממידה ואני לוקחת אנדומטרין ויכול להיות כמו שאמרת מצב שאולי אני לא צריכה האם במידה ויש הריון לקיחת נרות אנדומטרין שלא לצורך יכול לגרום לנזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר20/09/2011מהביוץ הכי מוקדם זה 12-13 יום לבדיקה.
לדעתי האנדומטרין לא מעלה ולא מוריד.
אם תקחי אנדומטרין זה לא יפגע בכלום אך לדעתי זה גם לא עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותדבי20/09/2011
לד"ר צפנת וינר.
בת 32 בריאה+1 בריא ובעלי בריא. מנסה להרות בעובר תקין כ -4 שנים שכל הריון- עד כה שלושה -מסתיים בהפלה מוקדמת גם לאחר נטילת אספירין ואנדומטרין. כל הבדיקות ובירורים גנטיים אפשריים תקינים לי ולבעלי. בהפנייה מפרופ' לפוריות לביצוע IVF או PDG קיבלתי סירוב מקופ"ח שלי כ"הפלות חוזרות סיבה לא מספקת לביצוע טיפולים". מה המלצתיך? מודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - תגובה
אם את מעוניינת שדר' וינר תשיב לשאלתך, את צריכה לציין זאת בכותרת, אחרת היא לא תדע שהשאלה מופנת אליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)