מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטרופם - האם לקחת בערב גם את הכדור של הצהריים?ד``ר אליעזר גירש05/05/2011
שלום רב,
ביום שלישי עברתי החזרה של 3 עוברים לאחר PGD
היום בבוקר כשיצאתי מהעבודה שכחתי לקחת את האסטרום לצהריים ורק בערב אגיע הביתה.
האם לקחת בערב גם את הכדור של הצהריים ?
האם פספוס של כדור אחד יכול לפגוע ברירית וכך להשפיע על הסיכויים להקלט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2011לא. אם לקחת בוקר, בכלל מספיק לקחת אחד ערב ואחד בוקר.לא צריך 3 ביום.
במקביל צריך לקחת פרוגסטרון וזה יותר חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר
חסויה05/05/2011תודה על התשובה המהירה,
אני לוקחת לתמיכה קרינון פעם ביום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון תקיןyael05/05/2011
אם בשבוע 5+5 עדיין לא רואים שק הריון,
וזה הריון שהתחיל עם הכפלות תקינות אבל בטאות נמוכות, האם עדיין יש סיכוי סביר להריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להריון תקין - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2011צריך לראות שק ואם לא רואים והבטא עולה אולי ההריון לא ברחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל זקיק בביוץ לפני החזרת מוקפאיםשני05/05/2011
הי,
אני לפני החזרת מוקפאים בביוץ טבעי
היום בבדיקת אולאסאונד הזקיק היה בגודל 12
שאלתי באיזה גודל נחשב הזקיק בביוץ כיוון שאחרי שלושה ימים מחזירים את המוקפאים
ומאיזה גודל של הזקיק מומלץ כבר לקיים יחסים בביוץ טבעי
המון תודה.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל זקיק בביוץ לפני החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2011זקיק שיבייץ הוא ,בדרך כלל, בגודל 18מ"מ ומעלה.
אך החזרת עוברים נקבעת לא רק על ידי אולטרה-סאונד אלא חייבים לגבות זאת על ידי בדיקות דם לאסטרוגן ופרוגסטרון.
אם יש לך וסת סדיר אז לא צריך שום בדיקות אלא לקיים יחסים סביב יום 14 מהוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו.....כואב לי...מורן05/05/2011
בת 28 פוליסטית,אחרי טיפול הורמונלי GF150
חמישה ימים רצופים נגרם לי גירוי שחליתי (דרגה1)
הרופא המליץ לא לקיים יחסים בשל חשש לריבוי עוברים (במידה ואני יבייץ טבעי).
קיימנו יחסים בכל זאות ועכשיו עבר יומיים קיים אצלי כאב מציק
בבטן התחתונה שגורם לי לאי נוחות ונידודי שינה ואי אפשר לסבול אותו.
האם זה היפרסטימולציה של השחלה?או אולי תחילת הריון?
ומה עושים כדי לטפל בה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו.....כואב לי... - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2011צריך להיבדק לשלול סיבוב של השחלה.רצוי במיון.
הגירוי ירד אם אין הריון ויתגבר לתקופה קצרה אם הרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאיםשרון05/05/2011
יש לי עוברים בני יומים 4 תאים האם זה טוב?
מה התאים הכי טובים לעוברים בני יומים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לרופאים - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2011בני יומיים הם בין 2 ל 4 תאים עגולים ושווים ללא שברי תא.למשל 4 תאים ואחד מהם נראה שבור זה פחות טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרון05/05/2011אין לי שברים אמרו לי באלישע שאם יפים
אז אם 4 תאים י שלהם שברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מעבדה בהריון שבוע 8אחת04/05/2011
שלום,
רופא מטפל שלי שלח אותי לבדיקות דם ושתן וקבלתי תשובות, הכל יצא תקין, חוץ מבדיקה הזאת, שאינה בטווח הנורמה
MCHC 31.7
וטווח הנורמה הוא בין 33-37
מה הבדיקה אומרת? שיש לי חוסר ברזל? חוסר דם?
יש לציין כי אני עדיין לא מקבלת כדורי ברזל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
יאנה04/05/2011את יכולה להירגע, זה בסדר גמור, זוהי בדיקה חלק מספירת דם, מדברת על כמות המוגלובין ממוצעת בכדורית דם אדומה. בהריון בדר"כ יש אנמיה וזוהי בדיקה שיכולה לצאת נמוכה עקב אותה האנמיה. העיקר שהHB תקין. תתייעצי עם רופא לגבי תחילת נטילת ברזל גם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות מעבדה בהריון שבוע 8 - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2011לבדיקה אין שום משמעות להריון ומטרתה לבדוק סוגי אנמיות באוכלוסיה שמתגלית אצלה אנמיה.
בהריון עקב כניסת יותר נוזלים לכלי הדם ערכי הבדיקות תמיד נמוכים יותר עקב הדלול.
אם תוסיפי מעט יותר מים לכוס תה התה יהיה דליל יותר וכך זה גם בהריון.
לכן בהריון צריך להסתכל על ערכים מעט שונים מאשר הערכים הסטנדרטיים ולכן הבדיקה למעשה תקינה.
הוראות משרד הבריאות הן להתחיל ברזל מתחילת ההריון וחומצה פולית 3 חודשים לפני הריון מיוחל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אחת05/05/2011שלום,
גם הרופא שלי אמר כי התוצאה לא משמעותית, מאחר וההמוגלובין היה תקין.
לגבי הברזל, אני כבר שבוע 8 והרופא אמר שאין צורך לקחת אותו בינתיים.
יש לי תור אצלו רק בעוד חודש, סביבות שבוע 12 וקצת, וככל הניראה אז הוא ייתן לי כדורי ברזל.
האם זה לא מאוחר מידיי? האם אני יכולה לקחת על דעת עצמי? ומדוע אם אלו הוראות משרד הבריאות הרופא מנחה אותי אחרת? האם אין לזה סכנה לעובר???
יש לציין גם שמאז ההריון אני לא מסוגלת לראות, להריח , שלא לדבר על לאכול בשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2011לגבי תופעות של ההריון זה בסדר.
לגבי הברזל אפשר להתחיל גם מאוחר יותר זה לא קשור להתפתחות העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלותשלי04/05/2011
ד"ר שלום רב
מה יכולה להיות סיבה להפלה טבעית כאשר בטא התחיל מ-450 ועלתה יפה ל-2380 לאחר 6 ימים ואז היתה הפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
יאנה04/05/2011היי, יכול להיות ליקויים כרומוזומליים בעובר והגוף"משמיד" אותו עצמונית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2011את מקשקשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלות - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2011להפלות מגוון רחב של סיבות. על סמך הפלה אחת קשה להקיש.
אם זה חוזר על עצמו זה בעיה אחת ואם זה חד פעמי זה משהוא אחר.
סיבות להפלות יכולות להיות קשורות לסיבות אמהיות, עובריות או רחמיות ולכן בשלב זה לא הייתי עושה ברור כלשהוא על מנת לשלול כל מיני גורמים והייתי ממשיך הלאה וקרוב לודאי שזה לא יחזור על עצמו.
באוכלוסיה הרגילה 1 מתוך 10 הריונות נגמר בהפלה טבעית עקב סיבות שונות כפי שהזכרתי.
אחת הסיבות השכיחות בהפלות חד פעמיות זה מומים שונים בעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברהגל04/05/2011
שלום,
יש לי בעיה של מחזור לא סדיר עד כדי כך שאני עלולה לקבל מחזור באופן טבעי רק פעם בכמה חודשים.
כעת אני מנסה להכנס להריון מזה 5 חודשים, הרופאת נשים רשמה לי לקחת פרוברה 5 ימים ואז לאחר כמה ימים אני מקבלת מחזור..
שאלתי אם טיפול בפרוברה זהו הטיפול היעיל למצבי, האם הפרוברה יעזור לי במקרה זה או שמה יקלקל?
לתשובתכם אודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוברה - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2011מתן הפרוברה יגרום לקבלת דימום לאחר הפסקתו והוא לא יעזור ולא יקלקל.
לאחר הדימום שוב יחזור המצב שהיה לפני הפרוברה ואת עלולה לא לבייץ ולקבל וסת אחרי מספר חודשים.
את צריכה להתחיל בגורמי ביוץ בוסת שלאחר פרוברה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור בידרשלי04/05/2011
פרופסור בידר שלום
אתמול עברתי הפלה טבעית שנייה וענית לי שאולי צריך קלקסן האם יש לך אפשרות להסביר לי מה זה קלקסן?
תוך חצי שנה 2 הפלות חוזרות , אני מרגישה שמשהו לא בסדר בגוף בזמן תחילת ההריון עד ההפלה וברור לי שצריך ברור עקב ההרגשה הפיסית הקשה האם זה אינדיקציה ל- IVF ? האם יש לי סיכויי להריון תקין בעתיד ?
האם אתה מקבל באסותא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופסור בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2011הפלות זה לא אינדיקציה להפריה.
קלקסן הוא נוגד קרישה מסוג מסויים וטןב לטיפולים במקרים של קרישיות יתר בדם שבאופן גנטי נמצאים אצל נשים או גברים וגורמים לכל מכלול בעיות קרישה כגון התקפי לב ,קריש מוחי ועוד.
יכולים לגרום גם להפלות חוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSHטלי04/05/2011
תודה גם לד"ר קול וגם לד"ר ישי על תשובתכם על בדיקת ה - FSHו LH לבדיקת ירידה בתפקוד שחלתי/כושר הפריון. הרופא אמר לי מפורשות כי אוכל לעשות זאת בכל יום כיוון שהוא יודע לחשב את הנתונים בהתאם ל LH. האמנם? חשוב לי לדעת כי יתכן שלא אוכל לבצבע את הפרופיל ההורמונאלי אלא רק באמצע או לקראת סוף המחזור (לא אהיה כאן). תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי
טלי04/05/2011שכחתי לציין בשאלתי כי מדובר בשאלת עיתוי בדיקת FSH ן LH. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
טלי04/05/2011הבנתי כי אם בודקים את ה-FSH בהלימה לאסטרדיול והפרוגסטרון הבדיקה מהימנה ותקפה בכל יום של המחזור. אשמח להבהרה.מדוע אם כן רוב הרופאים בכל זאת מבקשים לבצע את הבדיקה ביום ה 3-5 לווסת? מתוך חשש שיתבלבלו ויטעו? מתוך עצלות לחשב עוד כמה פרמטרים??? רק רוצה להבין. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני מתערבת
שרון04/05/2011אבל ממש לא!!
FSH נמדד אך ורק ביום 2/3 למחזור
מעבר לכך לא רלוונטי
ואין אפשרות להשוות
אלה אם הוא התכוון אולי לבדיקת AMH
ואז את זו אפשר בכל יום במחזור החודשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות כניסה להריון כשנהיעלי04/05/2011
היי, אני אהיה בת 36 ביולי. אמא לבת שנתיים. כבר שנה בעלי ואני מנסים להיכנס להריון. אני מדריכת זומבה (פעילות אירובית) ומלמדת 4 שיעורים בשבוע. עשיתי בדיקות דם ופאפ ובדיקה שגרתית אצל גניקולוג שאמר לי שהכל בסדר. התזונה שלי לא מכילה מעט ירקות, אני לא לוקחת מולטי ויטמין או חומצה פולית. שמתי לב שהמחזור שלי נע בין 25 ל28 ימים, בכל חודש קצת שונה ואני מתחילה לקיים יחסים כבר ביום ה10 מיום הוסת הראשון. הוסת עצמה נמשכת בדימום חזק כיום ובשאר הימים חלשה וקצרה - כ3-4 ימים.
היסטוריה רפואית נוספת שכבר סיפרתי לגניקולוג היא הפלה טבעית שהיתה לי לפני ההריון הראשון ( ספונטני ) וניתוח דחוף שעברתי לאחר חסימת מעי כ3 חודשים לאחר לידה (נאמר לי שלא תהיה בעיה להיכנס שוב להריון ושאוכל ללדת בלידה רגילה). השאלה שלי עכשיו היא מה עושים? אילו בדיקות נוספות כדאי לעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי פרט קטן
יעלי04/05/2011שכחתי להגיד שההריון הראשון שבו היתה כביכול הפלה היה הריון כימי, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות כניסה להריון כשנה - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2011צריך לעשות צילום רחם ובדיקת זרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שלא צלחרונית04/05/2011
לאחר טיפול ראשון בשל פוריות בלתי מוסברת, פרוטוקול ארוך.
הוחזרו שני עוברים. בטא ראשונה 31 לאחר יומיים 91, במקביל החלו דימומים ולאחר יומיים בטא לא הוכפלה ולאחר עוד יומיים ירדה. שאלותיי - מה הסיכוי להריון תקין בטיפול הבא?
האם כדאי שוב לערוך פרוטוקול ארוך או האם כדאי להשתמש בעוברים מוקפאים (קיימים 6) מטיפול זה?
ייתכן ועוברים אינם תקינים ולפיכך הריון נפל, למרות שדורגו באיכות טובה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שלא צלח - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2011הסיכויים להריון בכל מחזור דומים,גם הסיכויים להריון תקין דומים.
כדאי להחזיר המוקפאים.
הסיבות להפלה שונות ולא בגלל זה לא כדאי להחזיר מוקפאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם לאחר הפריהאני04/05/2011
היום קיבלתי את תוצאת בדיקת הדם והתוצאה הייתה 12. האחות אמרה לי שזה חיובי אך עדיין צריך להמתין מס' ימים. מישהו יודע מה זה אומר? במרפאה לא קיבלתי תשובה חד משמעית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
יאנה04/05/2011היי, באופן עקרוני חיובי נחשב למעל 25. יתכן שביצעת את הבדיקה מוקדם מדי. תחזרי על הבדיקה עוד כ-4 ימים שבוע לראות הכפלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2011שוב קישקוש.12 זה חיובי רק שההריון לא יתפתח טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקפיצהרינת04/05/2011
שלום שמי רינת בת 33 מתחילה טיפול שני.
בתאריך 29.04.11 קיבלתי זריקת דקא אחת , לאחר שבטיפול ראשון הזרקתי כל יום דקא במינון 0.05 .
שאלתי היא האם הזריקה שקיבלתי אמורה לדכא קבלת וסת החודש שאמורה להגיע ב-10.05.
ומה ההבדל בין טיפול בזריקה אחת לבין טיפול עם הזרקה יומית.
תודה על התייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - תגובה
ד''ר דוד ישי04/05/2011שלום
אין צורך לחזור על אותה שאלה שוב ושוב. אם יש לאחד מאיתנו זמן תקבלי תשובה גם אם שאלת פעם אחת ואם אין לנו זמן לא יעזור אם תשאלי גם 20 פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת גונל אףמיכל04/05/2011
שלום רב, אני בת 36 אמא לילדה בת 3 מהריון ספונטני ומהיר, מנסה כשנה להרות ללא הצלחה...כל בדיקה אפשרית תקינה כולל צילום רחם, זרע וכו'.
הומלץ לי להתחיל להזריק גונל אף 75 יחידות כל יום למשך 5 ימים.
רציתי רק לוודא משהו לא נאמר לי להזריק כל יום באותה שעה, האם זה נכון? האם צריך כל יום באותה שעה? ודבר שני האם כל יום באותו צד של הבטן? או ניתן להזריק כל פעם במקום אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת גונל אף - תגובה
ד''ר דוד ישי04/05/2011שלום
הצד לא חשוב. צריך להשתדל ששעת ההזרקה תהיה קרובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)