מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תרומת ביציתדניס04/05/2011
שלום לרופאי הפורום,
אני כותבת בשם בת דודה החיה באנגליה, בת 46 הזקוקה לתרומת ביצית. מאוד חשוב לה שהתרומה תבוא ממשהי יהודיה. האם יש תורמות ישראליות? אני מבינה שהטיפול אינו יכול להתבצע בארץ אלא בקפריסין, דבר שאינו מהווה בעיה. כיצד ניתן להגיע לתורמות ישראליות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית - תגובה
ד''ר דוד ישי04/05/2011שלום
תמליצי לה לחכות. בתוך זמן קצר אפשר יהיה לעשות טיפול עם תרומת ביצית בארץ מתורמות יהודיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקא וקבלת וסתרינת04/05/2011
שלום שמי רינת בת 33 מתחילה טיפול שני.
בתאריך 29.04.11 קיבלתי זריקת דקא אחת , לאחר שבטיפול ראשון הזרקתי כל יום דקא במינון 0.05 .
שאלתי היא האם הזריקה שקיבלתי אמורה לדכא קבלת וסת החודש שאמורה להגיע ב-10.05.
ומה ההבדל בין טיפול בזריקה אחת לבין טיפול עם הזרקה יומית.
תודה על התייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקא וקבלת וסת - תגובה
ד''ר דוד ישי04/05/2011כמו שעניתי לך קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב בטא ובדיקות דםאאא04/05/2011
שלום,
שאיבה ב 15/4, החזרה של שני עוברים ב 18/4. בשעה טובה ב 1/5 בטא 210 וביום 3/5 בטא 430. נאמר לי לא לעשות יותר בדיקות דם לבטא אלא לחכות ל 18/5 לא.ס. עד כמה שידוע לי צריכים לעשות בדיקות דם על מנת לראות הכפלה של בטא כל יומיים. איך אדע שהכל תקין בלי הבדיקות דם עד האולטרה סאונד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב בטא - תגובה
ד''ר דוד ישי04/05/2011כמו שעניתי לך קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל וקבלת וסתרינת04/05/2011
שלום שמי רינת בת 33 מתחילה טיפול שני.
בתאריך 29.04.11 קיבלתי זריקת דקא אחת , לאחר שבטיפול ראשון הזרקתי כל יום דקא במינון 0.05 .
שאלתי היא האם הזריקה שקיבלתי אמורה לדכא קבלת וסת החודש שאמורה להגיע ב-10.05.
ומה ההבדל בין טיפול בזריקה אחת לבין טיפול עם הזרקה יומית.
תודה על התייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל וקבלת וסת - תגובה
ההשפעה דומה מבחינת הוסת ותגובת הגוף. הזריקה הבודדת, עם שחרור מושהה, משפיעה לטווח של 4-5 שבועות וחוסכת את הצורך בהזרקה יומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב בטאאאא04/05/2011
שלום,
שאיבה ב15/4, החזרה ב 18/4. ב 1/5 סוף סוף בטא 210. ב 3/5 בטא 430. הרופא אמר שא.ס ב 18/5 ועד אז אין צורך יותר בבדיקות דם של בטא.
לא אמורים עד לא.ס לעשות בדיקות בטא כל יומיים על מנת לראות הכפלה? איך יודעים שהכל תקין עד ה 18/5 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב בטא - תגובה
אין צורך במעקב בטא נוסף.המשמעות של העליה בבטא היא רק לגבי הימים הראשונים. צריך בלית ברירה להמתין בסבלנות לאולטרסאונד בלי לדעת מה באמת מה קורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר הפרייהסיון04/05/2011
שלום,
12 יום לאחר החזרת עובר אחד טרי (בן יומיים),
בטא שלילית ופרוג' 1.4
מהיום העשירי הפרשות דמיות וביום ה-12 התחיל דימום.
בטיפולים הקודמים הייתי עם זריקות גסטון והדימום לא התחיל לפני הבטא.
הפעם עם תמיכה וגינלית.
האם ערך הפרוג' מעיד על כך שהתמיכה לא הספיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה לאחר הפרייה - תגובה
ערך הפרוגסטרון מעיד בעיקר על כך שלא הרית. כדי להעריך האם התמיכה מספקת, צריך לבדוק רמה כמה ימים לאחר ההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהחגית04/05/2011
שלום לכולם
היום, 12 יום לאחר החזרת 2 עוברים טריים עשיתי בדיקת דם.
E2: 611
PROG: גדול מ- 190
בטא: 98
יחד עם זאת מזה מספר ימים הפרשות חומות מה לעשות? דיברתי עם היחידה שמסרו לי להתעלם ולהמשיך בתמיכה (אוטרוגסטן 200 כדור בבוקר וכדור בצהריים ובערב 2 כדורים- אני לוקחת אותם דרך הפה בשל ווגיניסמוס)
מה לעשות? האם להמשיך להתעלם?
המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה - תגובה
הערכים תקינים. למרות הדימום יש סיכוי טוב להריון. תנסי להפחית את הלחץ כי בכל מקרה אין מה לעשות מעבר למה שאת עושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרה האם מותר ים המלחשני04/05/2011
הי,
האם אחרי החזרה אפשר להיכנס לים המלח ולבריכה
והאם אפשר להשתמש בתקני ספא/ג'קוזי או עדיף להימנע
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור שעדיף שלא
ורדה04/05/2011למרות שאחד הרופאים יאשר זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור שעדיף שלא - תגובה
פרופ` דוד בידר04/05/2011דר. שחר קולכ בר ענה שכן.
למה את חושבת שלא?
מה יעשה ים המלח? ימנע קליטה..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי החזרה האם מותר ים המלח - תגובה
פרופ` דוד בידר04/05/2011איפוה מחזירים עוברים בים המלח.?
לדעתי אין תשובה לשאלה כי זה ממש לא נבדק.
בהגיון זה לא צריך להפריע אך על מנת לתת תשובה אמיתית צריך לשלוח נשים לים ושחלק תיכנסנה וחלק לא ואז נדע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לד"ר קולדן04/05/2011
שלום ד"ר שחר קול,
אשתי נמצאת בטיפול פוריות ע"י זריקות פיוריגון.
להלן נהתונים:
1. אשתי נמצאת ביום ה-12 למחזור.
2. אולטראסאונד הראה זקיקם קטנים.
3. תוצאות של בדיקת דם (03.05.11): אסטרדיול=207 pmol, פרוגסטרון=2.61, LH=17.8.
4. אשתי מזריקה פיוריגון כבר במשך 9 ימים במינון של 66 מ"ל..
מה משמעות התוצאות?
האם יש עדיין סיכוי לביוץ?
האם כדאי להגדיל מינון של פיוריגון?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה לד"ר קול - תגובה
פרופ' שחר קול04/05/2011מטרת הטיפול - להגיע לביוץ של זקיק אחד, לכן הגישה היא : chronic low dose, כלומר עליה מאוד הדרגתית ואיטית במינון כדי להימנע מגירוי יתר.
זה דורש המון סבלנות ואורך רוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותשלי04/05/2011
ד"ר שלום רב
2 הפלות טבעיות הבנתי שזה יכול להיות קשור לבעית כרומוזומים או במטען הגנטי האם זה אינדיקציה ל-IVF או להזרעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - תגובה
בד"כ זה לא אינדיקציה לכלום, בטח לא ל IVF סתם או להזרעה. אם תהיה הפלה נוספת כדאי לעשות בירור הפלות חוזרות שכולל גם בדיקה כרומוזומלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשרון03/05/2011
שלון אני אחרי הפלה ואני ממשיכה לעשות טיפול ההפריה שאני יקבל מחזור ברצוני לדעת אם אפשר לעשות הגדלת חזה
תודה אני מאוד רוצה לעשות ואני לא יודעת אם אני יכולה בתקופה של הטיפולים שלי ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
לדעתי אין קשר בין הדברים מבחינת טיפולי הפוריות. אבל את צריכה לברר עם הפלסטיקאי האם מבחינתו יש בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעותאאא03/05/2011
שלום לכם,
נא תשובות לכל השאלות.
בעלי לא נמצא בארץ הרבה פעמים מתוקף עבודתו.
1. האם אפשר להקפיא זרע לצורך הזרעה (לא הפריה) ואח"כ להפשיר כשמגיע הזמן?
2. האם ההשבחה צריכה להעשות לפני הקפאת הזרע או אחרי שהקופא והופשר?
3. איפה אפשר להקפיא זרע לצורך הזרעה? באסותא? או מקום אחר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעות - תגובה
1. כן
2. אפשר כך ואפשר כך
3. לא יודע. זה צריך להיעשות במקום שיש בו בנק זרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות מופנות לפרופ בידר-סינרלימית03/05/2011
1 מה זה הסינרל?ומה הבדל בינו לבין דקפפטיל?
2 היכן משיגים סינרל?
3 האם סינרל נחשב דיכוי רך יותר מדקפפטיל או הפוך?
4 האם שימוש בסינרל,ייפגע לי חודש הבא במחזור ובביוץ הטבעי של הגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות מופנות לפרופ בידר-סינרל - תגובה
פרופ` דוד בידר04/05/2011סינרל זה דקפפטיל בשאיבה והוא דומה לדקפפטיל המוזרק יומיומי ועושה אותה פעולה של דיכוי ה LH שלא יהיה ביוץ טרום שאיבה.
זה לא רך או קשה יותר. הוא ניתן בשאיפה לעומת זריקות ולא פוגע בביוץ חודש אחרי לבדיל מהדקפפטיל שניתן בזריקה אחת ופועל כחודשיים וחצי ואז אין ביוץ תקופה ארוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת-לפרופ בידר
ימית04/05/20111 מה ההבדל בין צטוטראייד יומי לסינרל?
2 האם סינראל הולך ביחד עם אלתרוקסין ופארילק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר-עוד שאלה ששכחתי...
ימית04/05/2011אמרו לי להתחיל עם הסינקראל היום.והיום זה היום הראשון למחזור.
הבנתי שבד"כ לוקחים זאת כמה ימים לפני המחזור לא?
אז מה יקרה אם אתחיל עם הסינרל היום,שזה היום הראשון למחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר-עוד שאלה ששכחתי... - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2011אפשר לקחת עם פארילאק ואלטרוקסין.
צטרוטיד זה מדכה LH בלבד בהזרקה יומית מיום 6 לזריקות או כשיש זקיקים בגודל סביב 13 וזה בפרוטוקול קצר.
סינרל בדרך כלל זה פרוטןקול ארוך שמתחילים לפני הוסת ואם מתחילים בוסת זה יגרום לגירויי בהתחלה ועם הזמן לדיכוי.
בדרך כלל לא מתחילים סינרל בוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-לא כל כך הבנתי...
סיון05/05/2011הפרוטוקול שלי הוא כזה:
מיום2 למחזור מתחילה-סינרל
מיום 3 למחזור סינרל+מונופור למשך7 ימים
ואז בדיקות אולטראסונד ודם
לא הבנתי למה התכוונת כשכתבת:
כשמתחילים סינרל במחזור,אזיי תחילה יהיה גירוי ואח"כ דיכוי.
אזיי איך יישאבו ביציות אם יהיה דיכוי???
האם פרוטוקול זה שגוי מלכתחילה?
אשמח לשמוע את הסבריך.כי הלא אתה תותח בתשובותיך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
סיון05/05/2011ומה זה אומר שיהיה אח"כ דיכוי?
דהיינו חודש אחרי לא יהיה לי ביוץ ולא מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-לא כל כך הבנתי... - תגובה
פרופ` דוד בידר06/05/2011כל סוגי הדקפפטיל למינהם מטרתם למנוע ביוץ.
הדקפפטיל ,שסינרל הוא אחד מהם, ניתן בדרך כלל לפני הוסת .
כל סוגי הדקפפטיל מדכאים הפרשות הורמוני הביוץ.
בתחילת הזרקת הדקפפטיל הוא קודם כל מגרה הפרשת הורמוני הביוץ ואחרי כשלושה ימים הורמוני הביוץ נעלמים ולמעשה יש מצב שנקרא דיכוי ,כי כל עוד הדקפפטיל ניתן אין הורמוני הביוץ.
אם נותנים דקפפטיל בתחילת הוסת הוא קודם כל גורם להפרשת יתר של הורמוני הביוץ שאת גם לוקחת אותם בזריקות ביחד זה נותן אפקט חזק ואז כמות הגירויי גבוהה יותר וגם שואבים יותר ביציות. אחרי כשלושה ימים משתרר דיכוי אך ההורמונים מבחוץ ממשיכים לגרות את השחלה.
זה פרוטוקול שניתן בדרך כלל למי שמגיבות פחות טוב ורוצים לשאוב יותר ביציות. בדרך כלל בנשים יותר מבוגרות עם תגובה שחלתית נמוכה.
ברוב היחידות זה ניתן מיום ראשון ובדרך כלל בזריקות ולא במשאף.
הפרוטוקול של הרופא המטפל שלך פחות מקובל אך אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-שאלה קטנה ואחרונה...
סיון06/05/2011וזה שהתחלתי את הסינרל רק ביום השני למחזור ,ולא ביום הראשון,
האם ייפגע בסיכויים/בתהליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-שאלה קטנה ואחרונה... - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2011אני לא חושב שיפגע כי בעקרון גם כך אולי ילך אך זה לא מה שמקובל בדרך כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור בידרשלי03/05/2011
פרופסור בידר שלום רב
ראשית תודה על העידוד , התמיכה והמענה המהיר
בת 35 בדיוק היום עברתי הפלה טבעית בשבוע 5+3 ימים בטא היתה יפה 2300 עד אתמול.
אציין כי זו הפלה טבעית שנייה בחצי שנה אחרונה . כל הבדיקות ופרופיל הורמונלי כולל צילום רחם ובדיקת זרע מצויינות.
מה עושים עכשיו במצב כזה אני יודעת שצריך לעשות בדיקת קרישות דם .
אני פשוט מפחדת לנסות להמשיך באופן טבעי כי 2 ההריונות הסתיימו 24 יום לאחר הביוץ בדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופסור בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר04/05/2011כדאי לדעת מה התוצאות של קרישיות.
בכל אופן אין אין לפחד להמשיך לנסות כי אפשר לתת טיפול בקלקסן ובמקביל לחכות לתוצאות.
התוצאות יכולות להיות תקינות אך הייתי מנסה קלקסן בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לגבי פרוגינובהאפרת03/05/2011
אני לאחר הזרעה ועדיין לוקחת פרוגינובה , זה גורם לי כאבים חזקים בבטן העליונה.
האם ניתן להפסיק לאחר ההזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה לגבי פרוגינובה - תגובה
לא ברור לי לצורך מה את נוטלת פרוגינובה במחזור הזרעה, אלא אם מדובר במחזור של איקקלומין. כך או כך, אם את חושבת שהאסטרוגן הוא הגורם לכאבים החזקים ברום הבטן, אני ממליץ לא להמשיך לקחת אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)