מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוטוקול ארוך?קרן08/05/2011
שלום רב
בת 32 עם 3 IVF כושלים
בכל פעם החזירו 3 עוברים ולא הצליח
הבעיה היא שהם לא נתפסים אצלי ברחם
1. לפני שאני מתחילה סיבוב 4 - הרופא שלי אמר שהוא יערוך טיפול בו יעשה ניקוב ברירית הרחם כדי שישתחררו חומרים מסויימים לרחם אשר יסייעו לקליטת ההריון - מה זה הטיפול הזה? לא מסוכן? האם זה טיפול נפוץ בקרב מטופלי IVF?
2. כמו כן, הוא מעביר אותי לפרוטוקול ארוך שיתחיל ביום ה- 21 למחזור (עד כה טופלתי במינוים גבוהים של גונל ומנוגון (400יח)) - מה ההבדל בין פרוטוקול ארוך וקצר במובן הסיכויים לקליטת ההריון? האם ארוך יכול לסייע למקרה שלי יותר מאשר קצר? האם יהיו יותר זקיקים?
אנא עזרתכם, אני ממש מפחדת מההליך הזה של ניקוב רירית הרחם ובכלל מהפרוטוקול הארוך הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול ארוך? - תגובה
פרופ' שחר קול08/05/2011לתשובות מלאות ומפורטות לשתי השאלות, אנא, ראי שאלות נפוצות.
לגבי שאלה 1 - מדובר ב"פיפל".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהמיכל08/05/2011
בת 36, הכל תקין אצלנו, הורים לילד בת 3 ומעל שנה מתקשים להשיג הריון.התחלתי טיפול בגונל אף, אני מזריקה 5 ימים והיום ביצעתי בדיקות דם...התוצאות: אסטרדיול 1600 פרוגסטרון 2.84
lh-2.8
במעקב זקיקים היו הרבה זקיקים אבל לא משמעותיים עדיין....אני מזריקה כל יום 75 יחידות...רציתי לשאול בגלל יום העצמאות נקבע לי בדיקת דם ואולטראסנוד ביום רביעי...האם לפי הבדיקות אני לא אבייץ עד אז האם זה מועד טוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה כי דילגו עליי
מיכל09/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בבקשה - תגובה
פרופ' שחר קול10/05/2011נראה סביר, סיכוי טוב להמשך מוצלח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קול תודה דבר נוסף
מיכל10/05/2011דר' קול תודה שענית לי רציתי רק להיות שקטה אם התוצאות דם שכתבתי קודם אין סיכוי שבייצתי אתמול או היום נכון, אני מחר במעקב אולטראסנוד ודם אבל יש לי הפרשות כנראה בגלל האסטרדיול הגבוה ואני כל המן מפחדת שאבייץ לפני הבדיקות..אלה תוצאות לא סמוכות לביוץ נכון?
אסטרדיול 1600
פרוגסטרון 2.8
lh- 2.88
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קול תודה דבר נוסף - תגובה
פרופ' שחר קול10/05/2011נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על יחסי מין אחרי החזרת עובריםחסויה08/05/2011
קיימתי יחסי מין 4 ימים אחרי החזרת עוברים ביום הרביעי (PGD).
האם פגעתי בסיכויים שלי להרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
חסויה09/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על יחסי מין אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2011בטוח שלא.
אולי זה עוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלוואי, אם כן אעדכן אותך פרופסור
חסויה09/05/2011:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על יחסי מין אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול09/05/2011ראי "שאלות נפוצות".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיגרה זה רע?ויקי08/05/2011
האם בימים בהם אמור להיות השרשה אפשר להיתנהג כרגיל או שצריך להוריד הילוך?כי יום לאחר ההחזרה כבר חזרתי לעבודה ולחיי יומייום רגילים לחלוטין רק בלי התאמצות יתר....מה נכון לעשות?אני אחרי חצי שנה של כשלונות מייאש לחלוטין.....
שבוע טוב ובשורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיגרה זה רע? - תגובה
פרופ' שחר קול08/05/2011שיגרה זה מצוין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מתבצעת השרשת עוברים לאחר החזרהויקי08/05/2011
היי בוקר טוב רציתי לדעת לאחר כמה ימים מתבצעת השרשת עוברים מוקפאים?ביצעתי את ההחזרה ב4/5
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי מתבצעת השרשת עוברים לאחר החזרה - תגובה
פרופ' שחר קול08/05/2011מתוך: שאלות נפוצות:
באופן טבעי ההפריה מתרחשת בחצוצרה. לוקח לעובר כמה ימים להגיע לרחם, ולאחר 5 - 6 ימים הוא מתפתח לבלסטוציסט. בשלב זה מתחילה ההשרשה ברחם: העובר חודר את הרירית, נוצר קשר של אספקת דם אימהי לשליה הצעירה ומתחיל ההריון. שלב זה לעיתים רחוקות מלווה בדימום קל ביותר. אין כל כאב או תחושות חריגות. בהפריה חוץ גופית העובר "מבלה" כמה ימים ברחם, ולא בחצוצרה, אך לוח הזמנים של ההתפתחות נשמר, ולאחר 5 - 6 ימים מההפריה נוצר הבלסטוציסט המסוגל לעבור את תהליך ההשרשה. שוב, אין סימנים מיוחדים לכך, ולעיתים רחוקות מופיע דימום קל מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום תשובה דחופהשרון07/05/2011
שלום אני בת 27 בהפרייה ראשונה 2 העובריים נתפסו אבל לצערי הייתה לי הפלה בשבוע 14 מה אחוזי ההצלחה שלי להצליח בהפרריה שניה .?גם בהפרייה ראשונה זה היה מוקפאים
ואם אני יכולה להמשיך את הטיפול במחזור הראשון שאני יקבל
תודה רבה מחכה לתשובה
שבוע טוב רופאים יקריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה מחכה לתשובה
שרון08/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית פוריות ורפלקסולוגיהזיזי07/05/2011
האם למישהי יש המלצה על רפלקסלוג שמתמחה בבעיות פוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית פוריות ורפלקסולוגיה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2011אין דבר כזה.
כל מה שעושה הרפלקסולוג זה טוב לכל המצבים.
לא בטוח שזה עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייהאורטל07/05/2011
אני בת 26 ואצלי הכל תקין אצל בעלי יש בעייה של הזרע יש לו זרעים בודדים והסיכוי שאני יכנס להריון טיבעי זה אפסי עברתי 6 טיפולי הפרייה ללא שום הצלחה רופאים אמרו שבגילי הסיכויים להקלט הם טובים ולכן אני לא מבינה למה אני לא ניקלטת בכלל עשיתי בדיקות נוספות כולל צילום של הרחם והכל בסדר בבקשה שמישהו מימכם יסביר לי למה קשה לי כל כך להקלט ואם יש איזה רפואה שיכולה אולי לחזק את הזרעים אצל בעלי ואת מספר הכמות שלהם בבקשה תענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי נעמה
שרה08/05/2011שיהיה בהצלחה אמן
אני מציעה לכם שתי עצות:
1- לבעלך - שיתחיל לאכול שום - מנסיון זה משפר את איכות הזרע וגם מובא בגמרא כיעיל ביותר
2 - לקרוא סיפורי מעשיות של ר' נחמן מברסלב - סגולה ממשית לזרע של קיימא
נולדו לנו תאומים אחרי 6 שנים של ציפייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהסיון07/05/2011
רציתי לדעת האם זה נכון כי חייבים לקחת תמיכה לפני שאיבה?
כי בשאיבה פוגעים מעט ברירית?
(רירית שלי בביוץ תמחד מגיעה ל8 מ"מ.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה - תגובה
פרופ' שחר קול08/05/2011לא. בשאיבה לא נוגעים ברירית.
יש לקחת תמיכה במועד שנקבע ע"י הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותאאא07/05/2011
שלום לכם,
אני בת 39, ללא ילדים, פרופיל הורמונלי תקין, צילום רחם תקין, נבדקתי ואצלי הכל תקין.
בעלי בן 45, נבדק וגם אצלו הכל תקין מבחינת הזרע.
מנסים להכנס להריון באופן טבעי כמעט שנה ולא מצליחים.
1.מה אחוזי ההצלחה בהזרעה - למחזור אחד בגילאים כמו שלנו?
2.מה אחוזי ההצלחה (הריון ולידה) בהפריה גוץ גופית בגילאים כאלה?
3. האם בגילאים כאלה עדיף לעבור ישר להפריה חוץ גופית ולא לבזבז זמן?
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2011בדרך כלל הקופה דורשת 3 טיפולי זריקות והסיכויים להרות בגילכם אם הזריקות לא גבוה אך קיים.אני מעריך שאחרי 3 טיפולים אולי 2 נשים תהרנה. אם אין הריון יש זכות להפריה ושם נבין מה הבעיה ונוכל להגיד מה הסיכויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובטרילאורלי07/05/2011
אני מזריקה מזרק של אוביטרל כתמיכה לאחר החזרה. כמה זמן לאחר ההזרקה נשארים עקבות של אוביטרל בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובטריל - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2011כ 5 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר מוסיפה שאלה
מודאגת08/05/2011משלי ברשותך
גם אני קיבלתי תמיכה אחרי החזרה אוביטרל
האם אחרי שבוע יש לי תוצאה חיובית בבדיקה ביתית
אפשר להניח אם כך שזה לא שאריות אוביטרל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר מוסיפה שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2011סביר להניח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר עוד שאלה ברשותך
מודאגת09/05/2011ימים אחרי השאיבה
עשיתי בדיקת הורמונים
אסטרדיול 1066
פרגסטרון גדול מ-127
LH קטן מ-0.5
היום 12 יום מהשאיבה
אסטרדיול 1860
פרגסטרון 64.09
LH קטן מ-0.5
בטא 11
בדקתי מוקדם מידי?
מדוע האסטרדיול עלה כל כך?
עכשיו בצהרים מרגשיה כאבי מחזור
עם הפרשה ורודה מדוע?
גם אם לא הריון לא נראה שהמחזור קרוב היום לפי ההורמונים לא?
פליז עזרתך ממש ממש מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר עוד שאלה ברשותך - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2011אין לרמות ההורמונים שעשית שום משמעות ומיותר היה לעשותן.
גם בדיקת הבטא אינה אומרת כלום בשלב זה והכי מוקדם שאפשר לעשות בטא ולראות באמת מה קורה זה 11 יום מהשאיבה.
באם אין הריון הוסת יגיע שבועיים מהאוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בידר - אפשר שאלת הקשר?
מודאגת10/05/2011בהמשך לתשובתך לשואלת מעליי, אשמח אם תענה לי...
1. האם 5 ימים שאוביטרל נשאר בדם זה לגבי מזרק שלם?
2. כמה ימים נשאר בדם חצי מזרק של אוביטרל?
3. מה הרמה המקסימאלית של בטא שיכול להראות מזרק/חצי מזרק בדם?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בידר - אפשר שאלת הקשר? - תגובה
פרופ` דוד בידר11/05/2011אחרי כ 5 עד 6 ימים אין זכר לרמת האוביטרל אולי אפילו קודם.
זה לא משנה הרמה המקסימלית. לא צריך לעשות שום בדיקת בטא אלא לאחר כ 7 ימים מהזריקה.
אם עברו 5 ימים מהזרקת מזרק שלם לא צריך להיות בטא חיובי ואם חצי מזרק גם אחרי 4 ימים אין כלום ובכלל צריך לבדוק בטא תמיד 11 עד 12 יום מהחזרת עוברים או שבועיים אחרי ביוץ כי תמיד זה לא ברור ולא מספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש למישהי גונאלF - דחוף!דבי07/05/2011
בוקר טוב. עקב טעות במרשמים חסרה לי זריקה אחת להיום בערב. האם יש
למישהי גונאלF שאוכל לקחת??? אין לי את המרשם לרכישה
תודה
ננה 0507908430* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או אם יש
דבי07/05/2011או אם יש רעיון מה ניתן לעשות במקרה כזה ביום שבת....תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגונאל
עינת07/05/2011איזה איזור את גרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהיכן את ננה לי יש
גו'לי07/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא הריוןש06/05/2011
לפני 4 ימים הבטא היה על 80 ,יומיים לאחר מכן עלה רק ל90 ...האם זה אבוד? או יש סיכוי שכן ימשיך הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא הריון - תגובה
פרופ' שחר קול07/05/2011הסיכוי להריון תקין הוא קטן מאוד. יש להמשיך מעקב בעיקר כדי לשלול הריון חוץ רחמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הופעת מחזורמאיה06/05/2011
בגלל שחלות פולציסטיות מחזור מופיע כל 40 יום בשני מחזורים האחונים הופיע מעל 60 יום
במחזור הבא אני אמורה לקחת איאקלומין בפעם הראשונה .. אך המחזור לא מופיע פתאום כבר אוטוטו מעל 90 יום .. האם אפשר לזרז מחזור או לחכות ולהמתין ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הופעת מחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2011אפשר לזרז את המחזור.
אם להמתין או לא זה נוכל להגיד לך אם תבצעי בדיקות דם לאסטרוגן ופרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר להשתמש בכרית עיסוי חשמלית?ליאת06/05/2011
אני בתחילת הריון (שבוע 5-6) וסובלת מאוד כדבר שבשיגרה מכאבי גב תחתון. אני רגילה להשתמש בכרית עיסוי שיאצו חשמלית (שתי גולות שנעות במעגלים) ומצמידה אותה לגב בכל לילה, אחרת אני לא נרדמת בגלל הכאבים. אני גם מתעוררת באמצע הלילה עם שרירים מכווצים ומפעילה אותה שוב על מנת להירדם. שאלתי היא האם יש בכך כדי לפגוע בהריון בשימוש תכוף כ"כ?
הפסקתי להשתמש במכשירי מסאז' שעושים ויברציות (מושב לרכב למשל) מחשש להריון - האם סוג זה של מסאז' חשמלי מסוכן?
האם בהכרח כאבי הגב יתגברו עם גדילת ההריון?
ברצוני לציין שהייתי מספר פעמים אצל אורטופדים ואין להם פתרון לבעייתי מלבד להציע התמעלות שלא תמיד עוזרת ועד היום לא ממש התמדתי בה.
אשמח לדעת האם יש פתרונות ...
תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר להשתמש בכרית עיסוי חשמלית? - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2011אפשר מסג כמו שאת עושה.
יכול להיות שהכאבים יתגברו בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)