מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מדוע אסטרדיול עולה ופרוגסטרון לא?אפרת21/11/2010
יום 8 למחזור
פרוגסטרון 1.1
אסטרדיול 430
רירית 5 מ"מ
אין זקיקים
יום 10 למחזור
פרוגסטרון 1.1
אסטרדיול 664
רירית 7 מ"מ
זקיק 7 מ"מ
יום 12 למחזור
פרוגסטרון 1.1
אסטרדיול 840
רירית 7 מ"מ
זקיק 12 מ"מ
יום 14 למחזור
פרוגסטרון 1.5
אסטרדיול 1930
רירית 12 מ"מ
זקיק ימין : 13 11
זקיק שמאל :12 15
1 מדוע פרוגסטרון אסטרדיול הולך ועולה ופרוגסטרון לא משתנה?
2 מתי אמור להיות ביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
אפרת21/11/2010שכחתי לציין נוטלת גונאל F
מינון 112 ליום (התחלתי ביום 8 למחזור)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אסטרדיול עולה ופרוגסטרון לא? - תגובה
ד''ר דוד ישי21/11/2010הפרוגסטרון אמור להשאר ברמה נמוכה. הוא יעלה רק לאחר האוביטרל והביוץ
הזקיקים עדין קטנים ולכן קשה להעריך בשלב הזה מתי יהיה הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שלומית21/11/2010מחזורים סדירים,כל 28 יום לערך.מבייצת עצמוני
היום יום 14 למחזור,זקיק הכי גדול 15 מ"מ
אזיי,ייתכן מצב שלא אבייץ?
מה הסיבה שפרוגסטרון לא עולה?ואילו אסטרדיול ממשיך ועולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
שלומית21/11/2010האם יש עדיין סיכוי להזרעה?
היום כבר יום 14 למחזור,וזקיק הגדול רק 15 מ"מ.
או שהחודש אבוד?
הייתכן שבגלל שהתחלתי זריקות גונאל F רק מיום 8 למחזור,גרמו לי בעייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
ד''ר דוד ישי22/11/2010יתכן שהתחלה מאוחרת של הגונל גרמה לתגובה חלשה יותר , אבל כמו שאמרתי , אני מניח שאם תמשיכי בטיפול תביצי בסופו של דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר דוד ישי22/11/2010כמו שאמרתי עד שלא תבייצי הפרוגסטרון יהיה נמוך וכך זה צריך להיות. אני מניח שאם תמשיכי בטיפול תבייצי. לא ניתן ללמוד מהמחזור הטבעי על זמן הביוץ במחזור של הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי ביוץ?היה כבר??
אפרת22/11/2010מחזורים סדירים,ביוץ סדיר כל 28 יום.
התחלתי לקחת גונאל F החל מיום 8 למחזור.
להלן תוצאות
יום 10 למחזור
פרוגסטרון 1.1
אסטרדיול 664
רירית 7 מ"מ
זקיק 7 מ"מ
יום 12 למחזור
פרוגסטרון 1.1
אסטרדיול 840
רירית 7 מ"מ
זקיק 12 מ"מ
יום 14 למחזור
פרוגסטרון 1.5
אסטרדיול 1930
רירית 12 מ"מ
זקיק ימין : 13 11
זקיק שמאל :12 15
יום 15 למחזור
פרוגסטרון 5.2
אסטרדיול 1534
זקיק ימין: 12 15
זקיק שמאל 10 14
1 מתי יהיה ביוץ?
2 האם זה נכון לקחת היום אוביטרל ומחר הזרעה?
3 האם ירידה באסטרדיול מ 1930 ל 1534
ועלייה בפרוגסטרון מ 1.5 ל 5.2
אומר שהיה פה כבר ביוץ???וההזרעה מחר מיותרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןמאי21/11/2010
שלום
ב-8.11 עשיתי הזרעה ולקחתי אוביטרל עד ה-10.11. ב-10.11 עשיתי הזרעה נוספת.
מתי ניתן לעשות בדיקת הריון/מתי צפוי להגיע המחזור במידה ולא נקלט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
פרופ' שחר קול21/11/201024.11
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןמאי21/11/2010
שלום
ב-8.11 עשיתי הזרעה ולקחתי אוביטרל עד ה-10.11. ב-10.11 עשיתי הזרעה נוספת.
מתי ניתן לעשות בדיקת הריון/מתי צפוי להגיע המחזור במידה ולא נקלט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
ד''ר דוד ישי21/11/2010שבועיים לאחר ההזרעה האחרונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבטה לא יורדת, מה התהליך?יעל21/11/2010
אני י25 ימים אחרי החזרת עוברים.
בדיקת בטא ראשונה הייתה -25 ואחרי יומיים 33,ו עוד יומיים 58 .
אחרי שבוע(זה היום)333- P-10, E-744 ,HCG,כול השבוע יש לי הפרשות חומות.
האם הבטה לא יורדת,מה עושים, מה התהליך?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הבטה לא יורדת, מה התהליך? - תגובה
פרופ` דוד בידר21/11/2010יש לשלול הריון חוץ רחמי.
במידה ויש חשד לטפל בזריקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ועצירותדנה21/11/2010
שלום רב,
אני תשעה ימים אחרי החזרת עוברים שלישית עם תמיכת פרוגסטרון במהלך. בכל החזרה (השתיים הקודמות ללא הריון) בשבוע הראשון אני סובלת מעצירות ובערך שבוע לאחר ההחזרה יש לי פתאום שלשול כמו לפני מחזור. אמרו לי שזה לא סימן לכלום, אבל בכל זאת, כדי להרגע, אלו הסברים יכולים להיות לתופעה זו מלבד ירידה חדה בפרוגסטרון כמו לפני מחזור כאשר הגוף בעצם עובר את תהליכי הטרום מחזור כאשר אין הריון? האם יכול להיות תחילת הריון עם שלשולים הזהים לאלו שבתחילת מחזור?
ממש זקוקה לתשובה שהיא מעבר ל'הכל יכול להיות'... אלא אם הפרוגסטרון מסביר את העצירות, מה יכול להיות ההסבר להפסקת העצירות?
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ועצירות - תגובה
פרופ` דוד בידר21/11/2010כל אישה מגעבה שונה למצבים הורמונליים.כאשר גורמים לגירויי שחלתי עולים ההורמונים בצורה ניכרת ופועלים בכל מקום שיש קולטנים להורמון.
ההורמונים פועלים על שרירים לא רצוניים כמו הלב, שרירי המעיים וכו,
התגובה שלך תלויה ,לכן , בהורמונים המשתנים ואם זה חוזר על עצמו בכל טיפול אז באמת זה מרמז על וסת שתבוא עקב נפילת ההורמונים.
כל עוד ההורמונים גבוהים השריר החלק הלא רצוני של המעי נמצע במנוחה וכאשר רמת ההורמונים יורדת מהר השרירים מתחילים יותר ויותר לפעול וגורמים ליציאה מהירה יותר לעומת המצב הקודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
דנה21/11/2010פעם ראשונה שאני מקבלת תגובה אינטלגנטית ולא נאמר לי להפסיק לחשוב ככה, ושהכל יכול להיות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עודף משקל משפיע על סיכויי הזרעהמנסה להרות21/11/2010
שלום למומחים,
עשיתי הזרעה ראשונה שנכשלה )גונל אוביטרול) והמחזור הגיע לאחר 27 יום.אני השמנתי בשנה האחרונה כ10 קילו. האם זה משפיע לרעה על סיכויי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם עודף משקל משפיע על סיכויי הזרעה - תגובה
ד''ר דוד ישי21/11/2010אם יש לך עודף משקל משמעותי , התשובה היא בהחלט כן. עודף משקל משמעותי מוריד את הסיכויים להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפריה...besmile21/11/2010
היי, שבוע טוב.
אחרי הפריה שלישית...השאיבה הייתה ב-6.11.
ההחזרה שלי הייתה ב- 8.11- 2 עוברים. והרופא נתן לי לקחת חצי אוביטרל בתאריכים- 8.11,
11.11,
14.11
18.11
בפעם האחרונה היה לי הריון כימי- ומחר עליי לעשות בדיקת הריון.
השאלה שלי- האם האוביטרל שכל כך היה קרוב לבדיקת הריון- יכול להביא בדיקה כוזבת??? זאת אומרת יראה שאני בהריון- אך אני לא???????
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הפריה... - תגובה
ד''ר דוד ישי21/11/2010כן. צריך להתרחק מהזריקה האחרונה 7-10 ימים כדי להיות בטוחים שהבטא הנמדד אינו נובע מהאוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוגוןפאני21/11/2010
שלום רב
האם מותר להזריק מנוגון לבטן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוגון - תגובה
ד''ר דוד ישי21/11/2010כן. למרות שהמנוגון היא תרופה שמיוצרת להזרקה לשריר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי מחזורמודאגת21/11/2010
שלום רב,
זה כבר המחזור השלישי שלי שאני מקבלת 3 ימים... נשארת יומיים נקיה וביום ה-5/6
יש דימום באמצע היום לאחר כאב בטן קל.
הדימום הוא ממש נוזלי ואדום ונעלם אחרי שעה
מה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי מחזור - תגובה
ד''ר דוד ישי21/11/2010זה לא נשמע לי כמשהו משמעותי . כדאי ליתר ביטחון לעשות אולטרסאונד ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר החזרהבת-אל21/11/2010
שלום רב,
אני בת 40.
ביום 02/11 בוצעה שאיבה
ביום 05/11 החזרת 2 עוברים בני 7 תאים.
תוצאות הבטא כדלקמן:
ביום 16.11 - 73
ביום 17.11 - 107
ביום 21.11- 386
האם תקין?
תודה רבה על התשובה,
בת-אל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה
בת-אל21/11/2010שכחתי לציין כי אני לוקחת נרות אוטרוגסטן 300* 3 פעמים ביום.
תודה
בת-אל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא לאחר החזרה - תגובה
ד''ר דוד ישי21/11/2010עלית הבטא בין ה 17/11 ובין ה 21/11 מעט נמוכה מהצפוי. כדאי לחזור על הבדיקה בעוד יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי בטא
בת-אל22/11/2010תודה על התשובה.
אבל שאלה נוספת- האם הערכים לא אמורים לעלות בין פי 1.5-2 בכל יומיים?
ואם כך, הרי עדיין בטווח התקין, לא?
אנא תשובה, כי אני מודאגת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכעיקרון בין 1.4 לבין 2.2. כל יומיים
ורדה22/11/2010תעשי עוד בדיקה וכמובן האולטרסאונד יקבע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי בטא - תגובה
ד''ר דוד ישי22/11/2010נכון. תעשי עוד בדיקה ונהיה יותר חכמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוחהיעל21/11/2010
אני י25 ימים אחרי החזרת עוברים,
בדיקת בטא ראשונה הייתה -25 ואחרי יומיים 33,ו עוד יומיים 58 .
אחרי שבוע(זה היום)333- P-10, E-744 ,HCG,כול השבוע יש לי הפרשות חומות.
ים הבטה לא יורדת,מה עושים, מה התהליך?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא נמוחה - תגובה
ד''ר דוד ישי21/11/2010עלית הבטא אינה טובה ומדובר קרוב לודאי בהריון לא תקין. אני מקווה שהבטא ירד ויתאפס ללא צורך בהתערבות. אבל , אם הבטא אינה יורדת ומתאפסת בעצמה צריך לחשוד שאולי מדובר בהריון מחוץ לרחם ולטפל בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת ריריתדניאלה.ס21/11/2010
שלום
אני עוברת טיפולי פריון מזה כשנתיים, היו 2 הריונות אשר אבדו ונאלצתי לבצע גרידות
לפני הגרידות הרירית שלי בסטימולציה היתה מגיעה ל- 10 - 11 מ"מ
כיום היא מגיעה ל- 7 מ"מ תלת שיכבתית
לטענת הרופא שלי זו אחת המכשלות לכניסתי להריון והגדיר זאת"רירית בהלם"
אציין שאני שותה סלק נוטלת ויטמין E ואף עושה דיקור
יש לי עוברים טובים דרגה 1 ואף בלסטוציסטים
שאלותי הן:
1.האם לא ניתן להרות עם רירית כזו בהתחשב שבעבר היתה עבר יותר?
2. מה עוד ניתן לעשות?
מיותר לציין שאני דאוגה וכבר עברו 10 חודשים מאז האובדן האחרון
אודה לתשובתכם
תודה מראש
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסחתם עלי, מקפיצה
דניאלה.ס21/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת רירית - תגובה
ד''ר דוד ישי21/11/2010רירית של 7 מ"מ , תלת פאזית , היא רירית טובה ואפשר בהחלט להצליח להרות איתה. אין לנו כילים טובים לעיבוי הרירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות סרזט- דחוףסיסי21/11/2010
התחלתי ליטול גלולות סרזט כשמונה שבועות לאחר הלידה.
לאחר כשבוע החל דימום בכמויות של וסת שנמשך כשמונה ימים.
בעצת הרופא הפסקתי ליטול לשבוע (כאשר בינתיים הדימום פסק) ולאחר שבוע חזרתי ליטול את הכדורים.
ושוב לאחר כשבוע הופיע דימום בכמויות וסת ופסק לאחר 10 ימים, ולאחר חמישה ימים חזר שוב גם כן בכמויות דימום כעין וסת מלווה במעט כאבים.
איני יודעת מה עלי לעשות להפסקת הדימום.
אציין כי אני מניקה הנקה חלקית (פעמיים עד שלוש פעמים ביום)
אשמח לתשובתכם המהירה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות סרזט- דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר21/11/2010אם כל הזמן תחזור התופעה אפשר להשתמש באמצעי מניעה אחר כמו התקן תוך רחמי או אחר .יש לשקול ביחד מה לעשות.בכל אופן יש אפשרות להתחיל עוד פעם ולראות מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרזט
סיסי21/11/2010אני לא מעוניינת בהתקן וכד'.
יש גלולות אחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרזט - תגובה
פרופ` דוד בידר21/11/2010זה גלולות שנותנים כי מניקים.אין אחרות אך תנסי עוד קצת אולי זה יסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקי היריוןגילי21/11/2010
שלום רב,
שבוע 5 + יום, נצפו שק היריון 6.8 מ"מ, ושק 4.7, עדיין לא רואים שק חלמון והד עוברי. שאלותיי הן - האם ניתן להעריך מה סיכוי השק הקטן לשרוד, והאם בשלב זה יכול "לצוץ" שק נוסף? (היו 4 זקיקים בשלים). תודה רבה לכם על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
גילי21/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקי היריון - תגובה
ד''ר דוד ישי21/11/2010אין קשר ברור וישיר בין גודל השק ובין הסיכוי שמתפתח בתוכו הריון תקין. צריך להמתין בסבלנות ולראות מה יקרה בעתיד. הסיכוי שיתפתח פתאום עוד שק קלוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות "איטיות"דורית21/11/2010
שלום ותודה לרופאים.
בת 34 ללא ילדים (שני הריונות ספונטניים הסתיימו בהפלות בשבוע 6-7).
לאחר 4 IUI - כאשר 2 עם איקקלומין ו2 עם פיוריגון 100 לחמישה ימים - בראשונה 2 זקיקים מובילים של 20 ו 21 ובשניה זקיק אחד של 20 (ביום מתן האוביטרל).
היום, לקראת IVF ראשון -
דקפפטיל החל מי"מ 21 של מחזור קודם.
פיוריגון 150 החל מי"מ 4 של מחזור נוכחי.
לאחר 4 מנות פיוריגון - זקיקים רבים אך קטנים בשתי השחלות.
לאחר 6 ... - כנ"ל - מוביל 13 מ"מ.
לאחר 8... - כנ"ל מובילים 14 ו 15 מ"מ. פרוגסטרון 1.0, אסטרדיול 6300.
לאחר 10 ... - היום, 21/11 - הזקיקים רבים אך הגדולים 17 מ"מ בלבד.עוד לא קיבלתי תוצאות בדיקת דם. הרירית תקינה.
הרופא ביקש שאמשיך להזריק אותו מינון ולהגיע שוב ביום ג' (מחרתיים) והשאיבה תהיה כנראה ביום ה'.
הרופאים שביצעו את האולטרסאונד בכל אחת מהפעמים ציינו שההתקדמות איטית ("אנחנו מתקדמים לאט ובטוח" ....). הרופא היום אמר שהיה מצפה שהיום כבר יהיו זקיקים בגודל המתאים לביוץ.
1. האם באמת ההתקדמות איטית באופן חריג?
2. האם ההתקדמות האיטית מעידה על בעיה בתגובה השחלתית?
3. האם ההתקדמות האיטית יכולה להעיד על איכות הביציות או לפגוע באיכות?
4. האם ההתקדמות האיטית יכולה לנבוע מהמחסור ב LH?
מצטערת על האורך... כשניסיתי לקבל תשובה מאחד הרופאים הוא הגיב בחמיצות; "אל תפתחי פילוסופיות בנושאים בהם את לא בקיאה" (לא בקיאה כמו הפרופסור אבל בעלת תואר ראשון בביולוגיה + מסטר בגנטיקה בנוסף קראתי כמויות של חומר...) וקצת אבד לי החשק לפתח דיון.
אז תודה לכם שאתם כאן בשבילנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף, שכחתי לציין...
דורית21/11/2010פרופיל הורמונלי י"מ 2 -
FSH 7.3
LH 1.9
אסטרדיול - 230
פרוגסטרון - 2.6
כל השאר תקין....
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מהיום
דורית21/11/2010תוצאות בדיקת הדם מהיום מראות:
אסטרדיול: 10,088
פרוגסטרון: 2.5.
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה... אשמח לתשובה
דורית21/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלות "איטיות" - תגובה
פרופ` דוד בידר21/11/2010התוצאות מהיום מאוד גבוהות ולמעשה רובו מזקיקים קטנים.
אני הייתי מיידע את הרופא על התוצאה שהיא מתחילה להיות על גבול גירוי היתר ומה שהייתי עושה זה לא מזריק היום כלום ומחר לחזור על הבדיקות במטרה שהזקיקים יגדלו והדם לא יעלה יותר מידי.
אין שום התקדמות איטית אלה להיפך הגמור רק שנוצר מצב בעיתי בין הזקיקים לדם.
היה טוב אם ברמות כאלה של E2 היו זקיקים סביב 18-20מ"מ.
לגבי ה LH אין שום קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר
דורית22/11/2010תודה רבה לך!! אני כל כך מעריכה את מה שאתה עושה כאן בשביל כולנו ורוצה לחזק, לשבח ולהודות שוב.
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)