מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השבחה והזרעהחיה17/11/2010
שלום לכל הרופאים המדהימים!
אני בת 31 ובעלי 34 - לאחר שנה של ניסיון להרות , כל הבדיקות שלי תקינות (כולל העובדה שהרופא ציין שהביוץ שלי טוב מאד) ולצערי , לבעלי יש בעיה בזרע - רמה בינונית עד נמוכה.
אנחנו מתחילים החודש השבחה והזרעה - השאלה שלי , אם אצלי הכל בסדר , אני יכולה לעשות הזרעה ללא זריקות (כי אני לא מעוניינת בתאומים) -
לפי הניסיון העשיר שלכם :1. זה מפחית את הסיכוי שאני אהיה בהריון ?
וכמה השבחות והזרעות אפשר לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השבחה והזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר18/11/2010ממליץ לעשות 3 טיפולים של זריקות הורמונים והזרעה ואם לא הולך להפריה.
אין טעם על מחזור טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועות הריוןירונה17/11/2010
שלום רב,
ב 02.11 בוצעה שאיבה וב - 05.11 בוצעה החזרה.
בשעה טובה היום ה 17.11 אני בהריון !!
איך אני אמורה לספור את שבועות ההריון ?
באיזה שבוע פונים לקופ"ח לפתיחת תיק הריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבועות הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר18/11/2010ב17 את 4 שבועות הריון ואת יכולה כבר לפנות למעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הפרייה וטיפולי שינייםסיון17/11/2010
אני אמורה להתחיל טיפולי שינים ולעשות שתלים בפה .
ואני גם בטיפולי ivf האם זה מתנגש ואסור לי לעשות שתלים?
לדחות את הטיפולי שיניים כי כמובן שחשוב לי יותר זה להרות
אשמח לתשובה
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הפרייה וטיפולי שיניים - תגובה
פרופ` דוד בידר18/11/2010לא לדחות לעשות טיפולי שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במתח רבאושר17/11/2010
שלום
לאחר 4 שנים נסיונות תוצאה ראשונה של הריון
שבוע לאחר ההחזרה מספר ימים דימומים קלים
בבדיקת הריון 12 יום לאחר החזרה של עוברים טריים
בטא 24 פרוגסטרון 80 וE2 700
לאחר יומיים בטא הכפילה ל54 והאחרים ללא שינוי
התבקשתי להגיע לבדיקת דם נוספת עוד שבוע
1- האם ערכים תקינים?
2- האם אין צורך לחזק את תמיכת הפרוגסטרון שהוא 80???
התציכה 3 אנדומטרין ביום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עונו לי כי לא צו לאכזב
אושר18/11/2010:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמתח רב - תגובה
פרופ` דוד בידר18/11/2010לא צריך יותר תמיכה והבדיקה הבאה של בטא יכולה לתת תשובה טובה יותר האם זה מתקדם טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב שאלה על הפרשה אחרי החזרהמאיה17/11/2010
אני חוזרת שוב על שאלה ששאלתי אתמול משום שההפרשה התגברה.
עברתי החזרה של עובר אחד ב-9.11, אני לוקחת אסטרופם ואנדומטרין 3 פעמים ביום.
אתמול התחילה מעט הפרשה ורדרדה שקופה שהתגברה היום.
לפי הזמן בחודש הייתי אמורה להיות פחות או יותר במחזור.
האם זה יכול להעיד על כך שאין היריון?
שאלה נוספת, בעיקרון כמה ימים אחרי החזרה אפשר כבר לדעת תוצאות על פי בדיקה ביתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה תשובה...?
מאיה17/11/2010אני בלחץ כי ההפרשה לא מפסיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים??
מאיה17/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שאלה על הפרשה אחרי החזרה - תגובה
פרופ' אלכס סימון17/11/20101. להפרשה ורדרדה קלה אין משמעות לגבי תוצאות הטיפול
2. בדיקה ביתית לאחר 14 יום. בדיקת דם לאחר 12 יום
3. לא עונים כי לרובנו יש עבודה תובענית, יש משפחה ויש עוד כמה דברים לעשות במשך היום. השאלות של "מה קורה פה" או "למה לא עונים" מלמדת כי לא כל הפונות לפורום מבינות את המאמץ ללא תמורה שנעשה על ידי הרופאים. על כן אתן נדרשות לסבלנות או לפנות לפורום אחר המשיב לשאלות מהר יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' סימון זו לא היתה הכוונה
מאיה17/11/2010אני פשוט חושבת שהשאלות כאן נובעות מלחץ ודאגה ולכן לפעמים אנחנו שוכחות מכל שאר הדברים... אני למשל הייתי כבר כל כך מודאגת שהספקתי להתקשר לחצי עולם כדי לשאול אולי מישהו יודע על מישהו אחר שיודע על מישהו אחר שיודע.......
העזרה הרבה שניתנת על ידכם מוערכת מאוד על ידי ואני בטוחה שגם ע"י כל שאר חברות הפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' סימון
דורית18/11/2010אין פורום שעונה מהר ובצורה מקצועית ומפרטת יותר מהפורום הזה.
אנו מלאות הערכה ומבינות היטב את המאמץ.
תודה לך ולכל הרופאים המקדישים מזמנם ויוצרים את הפורום שאין שני לו!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפורום מעולה ...
סיון18/11/2010צודק במליון אחוז !!!!
הפורום נותן מענה ועזרה ענקית
יישר כוח לכם !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שאלה על הפרשה אחרי החזרה - תגובה
ד''ר דוד ישי17/11/2010הבדיקה עם ערכה ביתית 13יום מההחזרה. הפרשה דמית שכיחה בשלב הזה ואינה מעידה על כשלון המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf וקיום יחסיםמוקפאים יפים17/11/2010
ביום רביעי הבא בדיקת בטא - הוחזרו ביום שישי האחרון 2 עוברים יפים וטובים!
נוטלת אנדרומטין בצורה ויגנלית, מה שגורםלחומר להתמוסס ומעט להתפזר החוצה.
מה לגבי קיום יחסים עם הבעל...
זה מותר ? אסור? זה עלול לפגוע אולי בחומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ivf וקיום יחסים - תגובה
פרופ` דוד בידר18/11/2010למה עשית 3 נקודות הרי זה ברור שעם הבעל.
אין שום מניעה מיחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה כייף הצליח !ירונה17/11/2010
פניתי אליכם לפני כיומיים והשבתם לי.
אני שמחה לבשר שההפריה הצליחה ואני סוף סוף בהריון !
תודה לכל הצוות הנפלא כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשעה טובה!!!!!
בהריון17/11/2010משתתפת בשמחתך גם אני גיליתי אתמול שזה הצליח!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים?????????חסויה17/11/2010
היום בדיקת דם, בבקשה מה הבטא שאמורה לצאת במידה ויש היריון שמראה על היריון תקין ולא על זנב אוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים????????? - תגובה
פרופ` דוד בידר18/11/2010אין דבר כזה זנב של אוביטרל.
התרופה נעלמת ממחזור הדם בזמן קצר של יום יומיים, ולכן כל בטא חיובי זה הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקקפטיל שאלהסיון17/11/2010
שלום רב.
מחר אני מתחילה דקקפטיל ביום ה21 לווסת.
שאלתי היא זה מוקדם עדיין לעשות בדיקת הריון . במידה ויש הריון (מאמינה גם בניסים )
האם הדקקפטיל פוגע ???
אשמח לתשובה יום נפלא לכם !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה
סיון17/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקקפטיל שאלה - תגובה
פרופ' אלכס סימון17/11/2010אין טעם לבצע בדיקה, זה מוקדם מידי. דקפפטיל לא יזיק אם יהיה הריון.
אם 10 ימים לאחר דקפפטיל עדיין לא הגיע וסת - בצעי בדיקה להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הזרעהמאוד מודאגת17/11/2010
אני שבוע ויומיים לאחר החזרת עוברים אתמול התחילו לי כאבי בטן כמו לפני מחזור ובאמצע הלילה אכן קיבלתי מחזור, אני כביכול אמורה רק ביום ראשון לעשות בדיקת הריון, האם זה אומר שההחזרה לא הצליחה?????
אני ממש בבאסה בגלל זה בבקשה טענו לי כמה שיותר מהר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/11/2010בדרך כלל זה מחזור אך אנחנו נוהגים להמליץ על בדיקת הריון כי לפעמים יש הריון למרות דימומים.
בכל אופן את יכולה להמשיך לטפל ולא צריך להתייאש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל ודימומיםאמה17/11/2010
שלום רב,
מהיום ה9-10 של הזרקות דקפפטיל התחלתי לדמם .
האם זה נורמאלי? במידה וכן מדוע זה קורה מבחינה פיזיולוגית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל ודימומים - תגובה
פרופ` דוד בידר17/11/2010הדקפפטיל ניתן לפני הוסת ואם התחלת כך אז זה כנראה הוסת. אם התחלת בצורה אחרת יש לבצע בדיקות דם לראות מה קורה.
הדימום לא נגרם בגלל הדקפפטיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה שנייה ללא הצלחהמודאגת17/11/2010
זה החודש השלילי שלי עם אוביטרל.
חודש ראשון ע"ב טבעי אוביטרל בלבד קיבלתי אחרי 16 יום מהביוץ
חודש שני אוביטרל+פרוגינובה+אקאקלומין קיבלתי מחזור אחרי 14 יום מהביוץ
חודש שלישי אוביטרל+פרגינובה ללא אקאקלומין בגלל ציסה שהייתה מתחילת המחזור
היום קיבלתי ביום אחרי ביוץ 10!!
החודש ביצעתי צילום רחם יצא תקין למעט חצוצרה ימין שהייתה סתומה שנפתחה בצילום....
1. ייתכן כבר מחזור?
2. ייתכן כי הציסטה מדממת?
3. מה עכישיו? בת 35 אחרי חצי שנה נסיונות בעבר הריון תקין עם תאומים?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה שנייה ללא הצלחה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/11/2010קודם כל הטיפולים באיקכלומין מיותרים.
בגלל היוצרות הציסטה בעקבות התרופה יש מעט שיבושי מחזור וזה יסתדר.
האם הריון התאומים היה ספונטני או על ידי טיפול?
בכל מקרה הפרוטוקול הטיפולי במקרים אלה זה על ידי זריקות של הורמונים,שלושה ניסיונות ואם לא הולך אז הפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' תשבה לשאלתך
מודאגת17/11/2010כן הריון ספונטני בחודש הראשון להפסקת הגלולות בגיל 28
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' תשבה לשאלתך - תגובה
פרופ` דוד בידר18/11/2010אם גם הלידה היתה רגילה אזי את צריכה להרות ואם לא תהרי אחרי מספר ניסיונות לבד יש לבצע הטיפול שהמלצתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזכות לדרישה להחזרהיותר משתי ביציותחסוי17/11/2010
בקרוב אני מתחילה טיפולי הפריה פעם השניה. תודה לאל יש לי ילד מדהים בן שנה ושלושה חודשים. הפעם אני מעוניינת ב"ה בתאומים. בהפרייה הראשונה הרופא לא רצה להחזיר יותר משני ביציות מופרות האם הפעם אני יכולה לדרוש שיחזירו שלושה ביציות. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזכות לדרישה להחזרהיותר משתי ביציות - תגובה
פרופ` דוד בידר17/11/2010אני חושב שזה טוב מאוד שהחזרת 2 וילדת ילד אחד.
יש לזכור שבעינינו תאומים זה מעין סיבוך של הטיפול.חלק מהריונות התאומים לא נגמרים בטוב.
ההריון יכול להסתיים מוקדם ואז יש סיכויים רבים לשני ילדים חולים.
גם הפעם לאחר שהוכחת שאת מצליחה להרות לא הייתי מחזיר יותר משניים.
הריון שלישיה עלול להגמר לא טוב וכך גם הריון תאומים ואני חושב שלא כדאי להגביר הסיכויים לסיבוכים כאלה על ידי החזרת שלושה עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה אנדומיטריןרונית16/11/2010
אני אחרי שאיבה והחזרה משתמשת בתמיכה אנדומיטרין 3 פעמים ביום ויש לי הרבה הפרשות במהלך היום
זה מעיד משהו על טיפול או?
מחכה לתשובה ממכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה אנדומיטרין - תגובה
פרופ` דוד בידר16/11/2010זה לא מעיד על כלום ויש כאלה הפרשת בלקיחת התרופה.
דרך אגב המינון המקובל הוא 2 ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיסיעל16/11/2010
שלום,
האם זה נכון שבמצב של נגע רקטווגינלי הניתוח לא משפר את סיכויי הפריון?
יש כדורים ממולצים לכאבים או דרך כלשהי להקל על הכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס - תגובה
ד''ר דוד ישי16/11/2010נגע כזה , אם הוא נגע בודד , גורם בעיקר לכאבים ומשפיע פחות על הפוריות . לגבי טיפול , כדאי לגשת למרפאת אנדומטריוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
יעל17/11/2010מה אתה ממליץ לעשות במקרה כזה- לפנות לטיפולי פוריות או לעשות ניתוח?
יש לציין שיש לי כל חודש כאבים בזמן הווסת שמשביתים אותי לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
ד''ר דוד ישי17/11/2010אם את בעניין הריון כרגע , דחי את הניתוח אלא אם המצב בלתי נסבל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)