מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך אני אמורה להמשיך??מודאגת16/11/2010
שלום רופאים יקרים, אשמח ליעוצכם...
אני בת 35 ילדתי תאומים זהים בגיל 29 בהריון ספונטני חודש לאחר הפסקת גלולת בניתוח קיסרי.
לאחר לידה לקחתי 3 שנים גלולות
ועד לפני 8 חודשים הייתי עם טבעת (רגילה לא מירנה)
כבר חצי שנה מנסה להרות ללא הצלחה.
מחזורים סדירים של 28-30 יום
מעקבי זקיקים נצפים זקיקים בגודל 21/22 מ"מ כבר בימים 8-10
3 חודשים ללא טיפול
חודש אחד עם אוביטרל
חודש נוסף עם אקאקלומין+פרוגינובה+אביטרל ושתי הזרעות
חודש נוסף התחלתי עם ציסטה אז בלי אקאקלומין... צילום רחם שהתגלתה חצוצרה ימין סתומה שנפתחה בעקבות הזקרת היוד. שאר הצילום תקין
אוביטרל+הזרעה ופרגינובה.
היום אני 11 יום אחרי ההזרעה.
אם החודש לא אהיה חס וחלילה בהריון??
לאן אני ממשיכה מכאן?
מה יכולה להיות הבעיה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אני אמורה להמשיך?? - תגובה
פרופ' שחר קול16/11/2010בהנחה שהזרע תקין - גירוי שחלות עם גונדוטרופינים והזרעה תוך רחמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלימילי16/11/2010
אני בטיפולי פוריות עוברת כעת להפריות עקב בעיית זרע (אציין כי כבר הייתי בהריון והפסקתי אותו עקב בעיית כרומוזומים ולאחריו היו שני הריונות כימיים).
עשיתי פרופיל הורמונלי (הפרופיל בוצע לאחר שהייתי בהריון כימי, והיות וערך בטא ירד ל8 ב10/11 הפרופיל בוצע ביום ראשון ה14/11).
טסטוסטרון קטן מ- 0.9
SHBG - 203 NMOL\L כאשר התחום הוא 11-85, מה זה אומר?זה מלחיץ אותי כי לעולם לא בדקו לי את ההורמון הזה.
free androgen index - 0.3
אסטרדיול - 199
tsh - 2.25
lh - 4.2
fsh- 6.6
פרולקטין - 114.3
רציתי לברר אודות הערך של SHBG מה זה אומר ומה זה אומר שגבוה היות ועשיתי כבר כמה פעמים בחיי פרופיל הורמונלי ולעולם לא נתבקשתי לעשות את הורמון זה,מה משמעותו והאם 203 זה תקין מה זה מראה שזה גבוה?
וכיצד יתר הבדיקות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/11/2010הריון בסמוך לבדיקה עלול להביא למדידת רמות גבוהות. אחד הגורמים לרמות גבוהות הוא הורמון האסטרוגן, בין אם ניתן כטיפול בכדורים או אם כתוצאה מהריון. על כן, רמתו הגבוה צריכה להבדק שוב. בכל מקרה אין לו משמעות קלינית אם הוא גבוה.
כדאי לברר גם את תפקודי בלוטת התריס. פעילות עודפת של הבלוטה, גם גורמת לרמתו להיות גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמני לקיחת אוטרוגסטןשלומית16/11/2010
לאחר שאיבה. אמורה לקחת 3 פעמים ביום אוטרוגסטן (300*3).
1. האם חייבת לקחת בדיוק כל 8 שעות ?
2. האם אפשר למשל לקחת במרווחים של 7 שעות 7 שעות ו - 10 שעות (לילה).
או 7, 8, ו - 9 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמני לקיחת אוטרוגסטן - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/11/2010אומנם אפשר להיות גמישים כפי שציינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרתכם בבקשהלחוצה16/11/2010
אני אחרי טיפול פורטוקול ארוך בהחזרה הוחזרו 2 עוברים תקינים
אני ביום 10 אחרי ההחזרה אני לוקחת 3 בפעמים ביום נרות 1 אספירין ו 2 כדור הורמונים(זה בקופסא כמו גלולות מצטערת שכחתי את השם) במשך כול השבוע יש לי כאבי מחזור גלי חום בחילות והקאות האם המחזור מתעכב בגלל כול הכדורים או שזה יכול להיות בכלל תופעות היריון מתי אפשר לעשות בדיקה ביתית? אני אמורה לעשות בדיקת דם רק יום שישי
אני חייה על אופטלגין בגלל כאבי המחזור שבכלל הוא לא מגיע תודה על עזרתכם
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרתכם בבקשה - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/11/2010א. כדאי לדווח ליחידה על תחושותייך.
ב. התופעות יכולות להיות משוייכות אומנם לטיפול שאת מקבלת כמו גם לגירוי השחלתי אותו עברת. לא בהכרח אלו כאבי מחזור, יתכן ומדובר בגירוי של השחלות.
ג. בדיקה ביתית ביום 14 להחזרה. לא אמור להגיע מחזור כל זמן שאת בטיפול התרופתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעהאני16/11/2010
שלום,
אני יומיים אחרי הזרעה.
1.אני סובלת מאלרגיות ומטופלת על בסיס קבוע עם אנטי היסטמין טלפסט 180 וטיפות אף נאזאקורט. האם יש מניעה להמשיך לקחת ? האם יש בכלל השפעה של תרופות אלה בשלב זה על ההסתברות להכנס להריון ?
2.האם יש מניעה להרים דברים כבדים כמו כד מי עדן של 11 ליטר ?
בתודה מראש
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הזרעה - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/11/2010בשלב זה אין מניעה מטיפול או הרמת משאות. בהריון עלייך להתייעץ עם המכון לטרטולוגיה בראשותו של פרופ' אורנוי אשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכלו בבקשה להשיב ל 2 שאלות?תודהמאיה16/11/2010
שלום
1 האם יש אפקט בזה שמתחילים להזריק גונאל F,החל מיום 8 למחזור?
או שמאוחר מדיי?
2 האם הזרקת גונאל F,אמורה להיות באותה שעה כל יום?או שאין לכך משמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכלו בבקשה להשיב ל 2 שאלות?תודה - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/11/20101. במחזור סדיר יושגו פחות זקיקים כי תהליך בחירת הזקיק המוביל כבר החלה. אם הווסת לא סדיר אז אין לכך משמעות.
2. אותה שעה לא בהכרח. אולם בטווח של שעתיים זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ אלכס סימון
מאיה16/11/2010ברצוני לחדד יותר את הנקודה:
לדבריך,אם המחזורים סדירים,(וזה המצב שלי)
אזיי ,להתחיל להזריק גונאל F מהיום ה-8 למחזור
בעצם חסר משמעות?
ואגב,עם הורמונים ובלי הורמונים,תמיד יש לי זקיק אחד בלבד 18 מ"מ.
הרופא טוען שאולי הוספת גונאל החל מיום 8 למחזור,אולי יחזק את זקיק.
1 האם לפי דעתך זה מיותר לקחת גונאל?
2 והאם זריקות גונאל החל מיום 8 למחזור,חסר משמעות?ולא יעשו כלום?כי זקיק מוביל כבר החל דרכו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ אלכס סימון
אפרת17/11/2010ברצוני לחדד יותר את הנקודה:
לדבריך,אם המחזורים סדירים,(וזה המצב שלי)
אזיי ,להתחיל להזריק גונאל F מהיום ה-8 למחזור
בעצם חסר משמעות?
ואגב,עם הורמונים ובלי הורמונים,תמיד יש לי זקיק אחד בלבד 18 מ"מ.
הרופא טוען שאולי הוספת גונאל החל מיום 8 למחזור,אולי יחזק את זקיק.
1 האם לפי דעתך זה מיותר לקחת גונאל?
2 והאם זריקות גונאל החל מיום 8 למחזור,חסר משמעות?ולא יעשו כלום?כי זקיק מוביל כבר החל דרכו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ אלכס סימון - תגובה
פרופ' אלכס סימון17/11/2010כל רופא ושיטת הטיפול בה הוא נוקט. איני חושב שיש בהחלטת הרופא טעות מהותית. כך הוא נוהג ואני מכבד את שיטת הטיפול בה הוא נוקט ויתכן ויש לו נסיון בשיטה זו. לי אין נסיון בשיטה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ אלכס סימון
מאיה17/11/2010סליחה שאני שוב שואלת,אבל אני רוצה להבין יותר.
אצלי בד"כ יש תמיד רק זקיק אחד מוביל.(עם הורמונים או בלי הורמונים זה המצב אצלי)
האם ברגע שאני אזריק גונאל F החל מיום 8 למחזור,האם זה עלול לפגוע בזקיק??
ואזהזקיק ייעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ אלכס סימון - תגובה
פרופ' אלכס סימון18/11/2010הזקיק לא יעלם. הוא ימשיך להתפתח, אולם אני בספק אם יתווספו לו זקיקים נוספים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידר או לרופאים האחריםיעל16/11/2010
שלום
אתמול שאלתי לגבי זקיקים שעדיין נראים (ביום ה-17 למחזור), לאחר שהופסק לי הטיפול עקב עליה בפרוגסטרון לפני הביוץ. ענית לי שהביוץ היה כבר.
שאלותי- האם אין זה כך, שלאחר ביוץ, הביציות חורגות מהשחלה והזקיקים נעלמים? איך עדיין רואים אצלי את הזקיקים (בחלקם מעל 20 מ"מ)? אולי לא היה ביוץ עקב הדקפפטיל היומית שלקחתי? ואם לא היה ביוץ מתי תהיה הווסת הבאה?
תודהמראש על תשובותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר או לרופאים האחרים - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/11/2010לאחר הביות נותר בשחלה גופיף צהוב. זה יכול להראות כממצא עכור או צלול. תפקידו להפריש פרוגסטרון. על כן ההחלטה אם היה ביות אינה לפי הזקיק בלבד אלא לפי רמת הפרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה ושאלה חשובה
רחל16/11/2010התחיל לי דימום ניכר 5 ימים מהפסקת הטיפול וזה כבר היום הרביעי לדימום. לפי זה נראה לי שרמת הפרוגסטרון ירדה. אם היה ביוץ היתה צריכה להיות רמה שתמנע דימום- לא כן?
העניין שאני חוששת מדימום מתמשך. אם לא היה ביוץ איך הדימום יפסק?? מה לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה ושאלה חשובה - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/11/2010את צודקת. יש מצב בו הפרוגסטרון עולה אולם ברמות לא גבוהות. בכל מקרה צריך להפסיק את הטיפול, ואומנם עקב עליה לא גבוה של פרוגסטרון ובעיקר עם שימוש בדקפפטיל, מגיע וסת מוקדם.
האם דקפפטיל יומי? האם 3.75?
הטוב ביותר תתיעצי עם היחידה כי לנו אין מספיק מידע על התהליך אותו עברת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף
רחל16/11/2010לקחתי דקה יומית. הזקיקים ברורים ואפילו בגודל 22 מ"מ כך שלא נראה לי שאלו גופיפים צהובים. כפי שכתבתי מה שמדאיג זה הדימום הניכר. האם הוא יפסק מעצמו או שצריך התערבות הורמונלית? אם צריך התערבות אפנה אליהם שוב.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' סימון-מחכה לתשובתך, בבקשה
יעל16/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה התהליך?אני16/11/2010
ד"ר שלום רב,
היי כרגע אני נשואה ומטופלת במחלקת ivf
ברצוני לשאול במידה ואני מתגרשת ורוצה להמשיך בטיפולים
מה התהליך ומה עלי לעשות הכי מהר? למי אני צריכה לפנות כדי
לבקש תרומת זרע?
הודה לך על העזרא
תודה , אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה התהליך? - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/11/2010בכל בית חולים (שאינו באורינטציה דתית) יש יכולת לבצע טיפול הפריה עם זרע תורם. עלייך רק לברר עם המרכז בו את מבצעת את הטיפול. השימוש בזרע תורם יתאפשר רק לאחר הגרושין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה שניהקרן16/11/2010
היי
עברתי לפני שנה הפריה ובשעה טובה ילדתי לפני שלושה חודשים
הקפיאו לי עוברים ורציתי לדעת מה התהליך שאצטרך לעבור הפעם ומתי אפשר להתחיל.
אני מתארת לעצמי שזה לא אותו טיפול שעשיתי קודם.
תודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה שניה - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/11/2010א. יש להפסיק הנקה
ב. עלייך לפנות ליחידה בה הוקפאו העוברים. ההכנה כוללת טיפול בכדורים דרך הפה (אסטרוגן) להכנת רירית הרחם עם תוספת נרות/כדורי פרוגסטרון ממש כמו התמיכה שלקחת בעבר. התזמון של כל תרופה תינתן לך ביחידה. הטיפול מתחיל מיום 1 של המחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד לאחר הפלהגלית15/11/2010
לפני כחודש נאלצתי לעשות הפלה לאחר שהעובר היה ללא דופק. ועכשיו חודש אחרי אני אחרי מחזור ועשיתי אולטראסאונד לבדוק את המצב ברחם.
ונצפה מבנה היפראקוגני עם אזור נוזלי בגודל 9*, שארית הריון?/אחר. והופנתי לרופא מטפל מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד לאחר הפלה - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/11/20101. יתכו למדובר בקריש דם שלא נפלט
2. יתכן ולא כל תוכן ההריון הוצא ומדובר בשארית קטנה. הבירור לכך יעשה בהיסטרוסקופיאה אם הרופא יחליט על כך או להמתין לווסת נוסף ולבדוק שוב (גישה שמרנית יותר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלינילי15/11/2010
שלום!
בת 29 מנסים להכנס להריון, הפסקת גלולות לפני שנה ומחזור לא סדיר.מחזור ראשון עם איקקלומין.
בדיקות דם יום רביעי למחזור:
L.H- 9.4
F.S.H- 5.1
ESTRADIOL- קטן מ200
CORTIZOL 8AM- 508
DHEA-S- 4.56
בדיקות דם ביום ה 22 למחזור:
פרולקטין-139
פרוגסטרון-37
טסטוסטרון-2
האם תקין?
האם התרחש ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/11/2010פרופיל תקין. ורמת פרוגסטרון גבוה מעידה על ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי החזרת עובריםטלי15/11/2010
ב4.10 מחזור אחרון כביכול..
החזרת 2עוברים ב20.10
היום התחשק לי בדיקת בטא...לבדוק שהכל תקין
והתוצאה היתה:
24384.4 mIU/mL
מה זה מעיד??
תוכלי בבקשה להסביר?
לאיזה שבוע הבטא מתאימה?
והאם זה יכול לומר אם יש יותר מעובר אחד??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/11/2010אין טעם לנחש מה בטא גבוה כזה מעיד. בצעי על קול וכל השאלות תפתרנה. מרמה של בטא 1500 ומעלה, המעקב עם על קול ולא רמות בטא.
ידעת שבשבוע 20 להריון הבטא יורד ל- 20,000 והוא כזה גם בשבוע 30 להריון. אז מה בטא גבוה מעיד???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת מנוגון לישבןשרה15/11/2010
האם אני יכולה להזריק לבד לישבן או עדיף שיזריקו לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת מנוגון לישבן - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/11/2010עדיף שיזריקו. כי קשה לכוון את הזריקה למקום הנכון אלא באמצעות ראי. השימוש בראי מבלבל בין ימין לשמאל ומקשה על הפעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהחסויה15/11/2010
שלום רב,
אני אחרי טיפול IVF שני, החזרת 3 מוקפאים יפים, נמצאת ביום ה 12 להחזרה, אמורה לעשות בדיקת דם ביום ה 14.
בד"כ לפני מחזור וגם בהיריון קודם שהיה היריון כימי היה לי גודש כואב מאוד בחזה, הפעם אין כאבים בכלל בחזה, האם זה מצביע שאין היריון? אני מרגישה לחץ בבטן תחתונה, מאין לחץ עדין ברחם וכל זמן קצר מרגישה שאני צריכה לעשות פיפי גם אם זה בכמות קטנה וחוש הריח שלי הפך זוועתי, האם יש קשר או שזה קשור להורמונים לתמיכה שקיבלתי? קיבלתי 4 זריקות אוביטרל לתמיכה מאז ההחזרה, האם במידה ויש היריון אז בדיקת שתן תראה זאת או שאינה אמינה בשל הטיפול? אני פשוט במתח נוראי וקשה מאוד לחכות עד ליום 14,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/11/2010לתחושות אין יכולת לנבא לגבי הריון. חלקם נובעים מכך שאת קשובה לגופך, חלקם מהטיפול שאת מקבלת. ביום 14 תדעי אם יש הריון. בדרך כלל צריך להתרחק לפחות 7 ימים מזריקה אחרונה כי אומנם טיפול באוביטרל יכול להביא לתשובה כזובה חיובית. מה שמבצעים אם יש תשובה חיובית הוא, לראות מה הרמה ולפיה באופטמיות זהירה לקבוע אם מדובר בהריון או זנב האוביטרל. בוודאי שבדיקה נוספת כעבור יומיים תלמד אם הבטא בנסיגה או בנסיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק עוד שאלה בבקשה
חסויה16/11/2010מחר אני אמורה לעשות את בדיקת הדם, במידה ובע"ה יש היריון, איזו בטא אמורה להצביע על היריון תקין ושלא מדובר בזנב האוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לא נעניתי
חסויה16/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעשיר15/11/2010
תשובת בדיקת זרע:
המנעות 4-5 ימים
התנזלות – אין התנזלות מלאה
צמיגות – צמיגות יתר
צבע – לבן
PH – 8
נפח – 4.5
ריכוז תאי זרע – 130
ריכוז תאי זרע בזירמה – 585
אחוז תנועה כללית – 43
מהירה-12
בינונית-11
איטית -11
סה"כ תאי זרע בתנועה -252
אחוז הישרדות התנועה לאחר 4 שעות – 37
חיות – 70
צורות תקינות – 5
צורות פתולוגיות – 95
ראש-61
צואר-22
זנב-12
לויקוציטים-0.5
אודה לתשובה האם זה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/11/2010הבדיקה מראה
1. תנועת תאי זרע יחסית נמוכה. אולם לדעתי זה פועל יוצא מהזמן שעבר מהבאת הזרע עד בדיקתו.
2. צורות תאי הזרע הלא תקינות גבוה מהרצוי.
ראיתי הרבה בדיקות כאלו, שהאישה הרתה בקלות. כי בדיקה אחת לא מלמדת על דבר. מה עוד שנדיר למצוא רכוז תאי זרע תקין ותנועה סבירה ורק מורפולוגיה פגומה.
בכל אופן, לא נפטור אותך בלא כלום, ובמסגרת כבדהו וחשדהו כדאי לך להבדק על ידי רופא העוסק בפריון הגבר לברור נוסף או טיפול אם קיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' סימןו - לגבי מורפולוגיה
אנונימית16/11/2010כתבת בתשובתך לשואלת שנדיר למצוא זרע עם ריכוז טוב ותנועתיות סבירה ורק מורפולוגיה פגומה.
בבדיקת הזרע של בעלי כל הנתונים היו טובים (אפילו "מצוינים" הגדיר הרופא) ורק מורפולוגיה של 6%. למה כוונתך בכך שזה נדיר?
עשינו מאז הבדיקה שתי הזרעות, שתוצאות המעבדה בשתיהן מאששות את הממצאים של תנועתיות, ריכוז, חיות וכו' טובים מאוד, אבל את המורפולוגיה לצערי לא בודקים בהכנה להזרעה (למה בעצם?).
מה זה אומר לדעתך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' סימןו - לגבי מורפולוגיה - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/11/2010זה אומר שכדאי לבדוק את בעלך על ידי רופא העוסק בפריון הגבר.
יתכן ומחמירים עם מורפולוגית הזרע של בעלך, יתכן ויש בכל זאת טיפול שניתן לתת.
לדעתי קיימת אפשרות סבירה שבדיקת הזרע באופן עקרוני תקינה.
יותר מדי בדיקות זרע בשנה אחרונה חוזרות עם מורפולוגיה בלתי תקינה. הרבה יותר ממה שהייתי רואה בעבר. אז מה, כל הגברים במדינה התקלקל להם הזרע, או שמא משהו בשיטת הבדיקה וההחמרה בקריטריונים גרמה לכך?
לפי הקריטריונים החדשים לתקינות זרע - 4% תקינים ומעלה, נחשב נורמאלי. כל השינויים הללו בערכי התייחסות פכפי שנכתבים בטופסי התשובה של המעבדות לא שונו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה4 אחוז תקינים זה נורמלי או 14?
מישהי16/11/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה. שאלת המשך לפרופ' סימון
מישהי16/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)